X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam pierwsze USG jest na nim widoczny pęcherzyk <3

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratuluję serdecznie i zazdroszczę bardzo!!

Kindzior w pierwszej ciąży, i teraz też dostaję co najmniej jedno zdjęcie do domu. Mój lekarz wie jak to ważne dla kobiety, więc drukuje :D

Właśnie wróciłam z miasta, ZOO z 2 dzieci, Ikea, kulki, basen....padam!!!
    Wczoraj moja siostra urodziła synka 2790 :D:D o mojej ciąży jeszcze nie wie, pewnie dowie się jak wyjdzie ze szpitala :)))

roletka, A.Kasia lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior do tej pory miałam 3 wizyty a zdjęć mam 4 :) a nawet 5 bo zaraz po transferze gin zrobił zdjęcie białej kropeczki gdzie były podane zarodki, na pierwszej serduszkowej zapomniałam się upomnieć ale w rejestracji mi ksero zrobili, wczoraj dostałam jedną i dzisiaj dwie bo już widoczne dwa zarodki :) jak się upomnisz pewnie dostaniesz bo lekarz może zapomnieć

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior wrote:
    Cześć babki, mam do Was pytanie, czy lekarze Wam drukowali zdjęcie USG? Czy dostałyście je do domu?

Drukuja. Dwa razy bylam na usg i po obu mam zdjecia:-) za tydzien mam kolejna wizyte i tez mysle ze dostane, juz powinno byc widac cos lepiej.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - ja mam wizytę jutro o 17 i mam nadzieję usłyszeć serducho bo szczerze mówiąc trochę się stresuję....
    Od poniedziałku zaczynam nową pracę a w piątek wylatuję do Londynu na kilka tygodni i wolałabym przylatywać tylko na kontrolę co 3 tygodnie...

Co do objawów to piersi bolą jakby mnej, czasem coś ciągnie w podbrzuszu, poza tym mega zaparcia... rano nudności ale porcelany nie przytulam na szczęście :) I wczoraj wciągnęłam na raz prawie pół kilo kapusty kiszonej :D a dziś znowu mi się chce :)

aaa i badania pierwszego trymestru już zrobione i na szczęście wszystko wygląda ok :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od prywatnego dostałam zdjęcie, a na NFZ wydrukował, ale nie dał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 18:46

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie zawsze dostaję ale pamiętam, że na NFZ mi nie dawali wydruku.

• Est Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze dostaje zdjecia, juz mam 3, z czego 2 z jednej wizyty bo zrobil mi z oddali i zbliżenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 18:55

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa pierwsze badania usg miałam na NFZ i nie dostałam zdjęcia - były one dołączone do mojej kartoteki. Teraz jak chodzę do Medicover to zawsze dostaję. Ostatnio dostałam nawet 3 fotki :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej - ja mam wizytę jutro o 17 i mam nadzieję usłyszeć serducho bo szczerze mówiąc trochę się stresuję....
    Od poniedziałku zaczynam nową pracę a w piątek wylatuję do Londynu na kilka tygodni i wolałabym przylatywać tylko na kontrolę co 3 tygodnie...

Co do objawów to piersi bolą jakby mnej, czasem coś ciągnie w podbrzuszu, poza tym mega zaparcia... rano nudności ale porcelany nie przytulam na szczęście :) I wczoraj wciągnęłam na raz prawie pół kilo kapusty kiszonej :D a dziś znowu mi się chce :)

aaa i badania pierwszego trymestru już zrobione i na szczęście wszystko wygląda ok :)

Izoleccc - będziemy trzymały kciuki, ale z pewnością będzie w porządku. Po wizycie daj znać co i jak :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochałam się w tych tunikach z allegro :D
    I pewnie zaraz zostawię fortunę w http://www.aptekagemini.pl/ :D

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja róniez mam już 2 zdj a chodze na NFZ ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior wrote:
    Cześć babki, mam do Was pytanie, czy lekarze Wam drukowali zdjęcie USG? Czy dostałyście je do domu?
    Ja dostalam odrazu i bede dostawac tak mi powiedzial...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spodnie oglądałyście? Mnie te 3 kroje nawet podpasowały. A jak myślicie z rozmiarami jak noszę S to ciążówki też S? Czy to jakoś na wyrost się bierze?

http://allegro.pl/eleganckie-spodnie-ciazowe-z-panelem-modavie-l-i5193532544.html
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-modavie-xl-i5201530019.html
    http://allegro.pl/super-cena-rurki-ciazowe-jeans-panel-r-m-i5464861452.html

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo fajne te dżiny. No właśnie chyba nie, chyba trzeba wziąć większe.... Jak nosisz S to ze 2 rozmiary większe? kurde nie wiem.
    Ja noszę M to chcę kupić XL.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym przeglądnęłam też trochę bluzeczek ciążowych i większość to takie brzydactwo... W ogóle jakieś takie mega obcisłe bawełniane szmatki :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A spodnie oglądałyście? Mnie te 3 kroje nawet podpasowały. A jak myślicie z rozmiarami jak noszę S to ciążówki też S? Czy to jakoś na wyrost się bierze?

http://allegro.pl/eleganckie-spodnie-ciazowe-z-panelem-modavie-l-i5193532544.html
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-modavie-xl-i5201530019.html
    http://allegro.pl/super-cena-rurki-ciazowe-jeans-panel-r-m-i5464861452.html

W opisie aukcji są podane wymiary na dany rozmiar :) Pomierz sobie te w których chodzisz na codzień i będziesz wiedziała jaki rozmiar wybrać. Po co brać większe, przecież one mają panel na brzuch, który "rośnie" wraz z brzuchem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ooooo fajne te dżiny. No właśnie chyba nie, chyba trzeba wziąć większe.... Jak nosisz S to ze 2 rozmiary większe? kurde nie wiem.
    Ja noszę M to chcę kupić XL.

Madzia ale po co większe i to o dwa rozmiary ;D Ja zawsze noszę rozmiar XS/S i spodnie ciążowe też mam rozmiar S. Tam gdzie jest miejsce na brzuch masz wszyty panel z materiału elastycznego. Przecież wszędzie raczej 2 rozmiary nie utyjesz ;)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz! Kasiu! Dobrze, że napisałaś jak to działa. :) To teraz już wiemy! No tak ten elastyczny materiał dopasowuje się do brzucha. A jak tyłek urośnie :P?

baassiia lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A widzisz! Kasiu! Dobrze, że napisałaś jak to działa. :) To teraz już wiemy! No tak ten elastyczny materiał dopasowuje się do brzucha. A jak tyłek urośnie :P?

Aaaaa, to profilaktycznie chcesz kupić XL na wypadek jeśli Ci tyłek urośnie ;) Ja tak kiedyś robiłam ale w drugą stronę! Kupowałam jeansy rozmiar mniejsze z nadzieją że do nich schudnę :P
    Na wypadek jak Ci tyłek urośnie to szyją te spodnie z dodatkiem elastanu :D Ale życzę nam wszystkim cobyśmy się jednak 2 rozmiary nie rozbyły ;) No chyba, że w cyckach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:51

Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ