X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam pierwsze USG jest na nim widoczny pęcherzyk <3

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratuluję serdecznie i zazdroszczę bardzo!!

Kindzior w pierwszej ciąży, i teraz też dostaję co najmniej jedno zdjęcie do domu. Mój lekarz wie jak to ważne dla kobiety, więc drukuje :D

Właśnie wróciłam z miasta, ZOO z 2 dzieci, Ikea, kulki, basen....padam!!!
    Wczoraj moja siostra urodziła synka 2790 :D:D o mojej ciąży jeszcze nie wie, pewnie dowie się jak wyjdzie ze szpitala :)))

roletka, A.Kasia lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior do tej pory miałam 3 wizyty a zdjęć mam 4 :) a nawet 5 bo zaraz po transferze gin zrobił zdjęcie białej kropeczki gdzie były podane zarodki, na pierwszej serduszkowej zapomniałam się upomnieć ale w rejestracji mi ksero zrobili, wczoraj dostałam jedną i dzisiaj dwie bo już widoczne dwa zarodki :) jak się upomnisz pewnie dostaniesz bo lekarz może zapomnieć

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior wrote:
    Cześć babki, mam do Was pytanie, czy lekarze Wam drukowali zdjęcie USG? Czy dostałyście je do domu?

Drukuja. Dwa razy bylam na usg i po obu mam zdjecia:-) za tydzien mam kolejna wizyte i tez mysle ze dostane, juz powinno byc widac cos lepiej.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - ja mam wizytę jutro o 17 i mam nadzieję usłyszeć serducho bo szczerze mówiąc trochę się stresuję....
    Od poniedziałku zaczynam nową pracę a w piątek wylatuję do Londynu na kilka tygodni i wolałabym przylatywać tylko na kontrolę co 3 tygodnie...

Co do objawów to piersi bolą jakby mnej, czasem coś ciągnie w podbrzuszu, poza tym mega zaparcia... rano nudności ale porcelany nie przytulam na szczęście :) I wczoraj wciągnęłam na raz prawie pół kilo kapusty kiszonej :D a dziś znowu mi się chce :)

aaa i badania pierwszego trymestru już zrobione i na szczęście wszystko wygląda ok :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od prywatnego dostałam zdjęcie, a na NFZ wydrukował, ale nie dał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 18:46

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie zawsze dostaję ale pamiętam, że na NFZ mi nie dawali wydruku.

• Est Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze dostaje zdjecia, juz mam 3, z czego 2 z jednej wizyty bo zrobil mi z oddali i zbliżenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 18:55

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa pierwsze badania usg miałam na NFZ i nie dostałam zdjęcia - były one dołączone do mojej kartoteki. Teraz jak chodzę do Medicover to zawsze dostaję. Ostatnio dostałam nawet 3 fotki :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej - ja mam wizytę jutro o 17 i mam nadzieję usłyszeć serducho bo szczerze mówiąc trochę się stresuję....
    Od poniedziałku zaczynam nową pracę a w piątek wylatuję do Londynu na kilka tygodni i wolałabym przylatywać tylko na kontrolę co 3 tygodnie...

Co do objawów to piersi bolą jakby mnej, czasem coś ciągnie w podbrzuszu, poza tym mega zaparcia... rano nudności ale porcelany nie przytulam na szczęście :) I wczoraj wciągnęłam na raz prawie pół kilo kapusty kiszonej :D a dziś znowu mi się chce :)

aaa i badania pierwszego trymestru już zrobione i na szczęście wszystko wygląda ok :)

Izoleccc - będziemy trzymały kciuki, ale z pewnością będzie w porządku. Po wizycie daj znać co i jak :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochałam się w tych tunikach z allegro :D
    I pewnie zaraz zostawię fortunę w http://www.aptekagemini.pl/ :D

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja róniez mam już 2 zdj a chodze na NFZ ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior wrote:
    Cześć babki, mam do Was pytanie, czy lekarze Wam drukowali zdjęcie USG? Czy dostałyście je do domu?
    Ja dostalam odrazu i bede dostawac tak mi powiedzial...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spodnie oglądałyście? Mnie te 3 kroje nawet podpasowały. A jak myślicie z rozmiarami jak noszę S to ciążówki też S? Czy to jakoś na wyrost się bierze?

http://allegro.pl/eleganckie-spodnie-ciazowe-z-panelem-modavie-l-i5193532544.html
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-modavie-xl-i5201530019.html
    http://allegro.pl/super-cena-rurki-ciazowe-jeans-panel-r-m-i5464861452.html

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo fajne te dżiny. No właśnie chyba nie, chyba trzeba wziąć większe.... Jak nosisz S to ze 2 rozmiary większe? kurde nie wiem.
    Ja noszę M to chcę kupić XL.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym przeglądnęłam też trochę bluzeczek ciążowych i większość to takie brzydactwo... W ogóle jakieś takie mega obcisłe bawełniane szmatki :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A spodnie oglądałyście? Mnie te 3 kroje nawet podpasowały. A jak myślicie z rozmiarami jak noszę S to ciążówki też S? Czy to jakoś na wyrost się bierze?

http://allegro.pl/eleganckie-spodnie-ciazowe-z-panelem-modavie-l-i5193532544.html
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-modavie-xl-i5201530019.html
    http://allegro.pl/super-cena-rurki-ciazowe-jeans-panel-r-m-i5464861452.html

W opisie aukcji są podane wymiary na dany rozmiar :) Pomierz sobie te w których chodzisz na codzień i będziesz wiedziała jaki rozmiar wybrać. Po co brać większe, przecież one mają panel na brzuch, który "rośnie" wraz z brzuchem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ooooo fajne te dżiny. No właśnie chyba nie, chyba trzeba wziąć większe.... Jak nosisz S to ze 2 rozmiary większe? kurde nie wiem.
    Ja noszę M to chcę kupić XL.

Madzia ale po co większe i to o dwa rozmiary ;D Ja zawsze noszę rozmiar XS/S i spodnie ciążowe też mam rozmiar S. Tam gdzie jest miejsce na brzuch masz wszyty panel z materiału elastycznego. Przecież wszędzie raczej 2 rozmiary nie utyjesz ;)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz! Kasiu! Dobrze, że napisałaś jak to działa. :) To teraz już wiemy! No tak ten elastyczny materiał dopasowuje się do brzucha. A jak tyłek urośnie :P?

baassiia lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A widzisz! Kasiu! Dobrze, że napisałaś jak to działa. :) To teraz już wiemy! No tak ten elastyczny materiał dopasowuje się do brzucha. A jak tyłek urośnie :P?

Aaaaa, to profilaktycznie chcesz kupić XL na wypadek jeśli Ci tyłek urośnie ;) Ja tak kiedyś robiłam ale w drugą stronę! Kupowałam jeansy rozmiar mniejsze z nadzieją że do nich schudnę :P
    Na wypadek jak Ci tyłek urośnie to szyją te spodnie z dodatkiem elastanu :D Ale życzę nam wszystkim cobyśmy się jednak 2 rozmiary nie rozbyły ;) No chyba, że w cyckach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:51

Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ