X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja też tak kiedyś robiłam. Kupowałam mniejsze i dążyłam do tego momentu, żeby się wcisnąć :D

Kurcze, weźcie pomyślcie, że my i tak mamy dobrze. Taki wybór ciuchów, wszystkiego. A co było kiedyś? Kobieta dopiero jak okresu nie miała 2 miesiące to wiedziała że jest w ciąży. Żadnych usg, nawet kwas foliowy nie był znany. Nic.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej to chyba miały kiedyś kobity takie zimówki jak my tzn. największy brzuszek w zimie, w co się wtedy zaodziać :p Kurtke od męża pożyczać :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zjadlam kolacje i po minucie ja cala zwrocilam:-/ i dalej mi niedobrze. Blee..

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a kiedyś to były zimy! Teraz to pikuś, a nie zima :P Pory roku się zacierają :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja wlasnie zjadlam kolacje i po minucie ja cala zwrocilam:-/ i dalej mi niedobrze. Blee..

ooj. :( Nie jedz na siłę już. Trudno. Dziś pójdziesz spać bez kolacji :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak robie sie glodna to jeszcze bardziej mi niedobrze:-/ trudno najwyzej bede musiala zjesc cos pozniej przed spaniem

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od poczatku tylko z rana mnie tak naciagało a od wczoraj to i nawet w nocy masakra włąsnie sobie miete zrobiłam bo ponoc pomaga a ze lubie to wypije raz na jakis czas zjadłam 4 sandwicze i chyba pajacykowi nie smakowały;;/

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Tylko jak robie sie glodna to jeszcze bardziej mi niedobrze:-/ trudno najwyzej bede musiala zjesc cos pozniej przed spaniem

Próbowałaś migdały? Mi pomaga jak nie dopuszczam do głodu, jem co 2-3 godziny jakiś drobny posiłek i jakoś da się żyć. Może zjadłaś coś, co Ci szkodzi? Mi ostatnio szkodzi nabiał ;/ Początkowo tylko to mogłam jeść a teraz po nabiale trampek w ustach, zgaga i mdłości :/

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez zapach loówki was powala! ja nei dam rady a męzowi fileta skroic do obiadu to juz w ogóle nie przygotuje mu musi sobie sam:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu, ja też tak kiedyś robiłam. Kupowałam mniejsze i dążyłam do tego momentu, żeby się wcisnąć :D

Kurcze, weźcie pomyślcie, że my i tak mamy dobrze. Taki wybór ciuchów, wszystkiego. A co było kiedyś? Kobieta dopiero jak okresu nie miała 2 miesiące to wiedziała że jest w ciąży. Żadnych usg, nawet kwas foliowy nie był znany. Nic.

Ja to bym chciała tak jak w tym programie "ciąża z zaskoczenia" nagle się w 9 miesiącu dowiedzieć, że będę rodzić :D Całe 9 miesięcy mniej stresu :D Aby się dowiesz o ciąży i pyk - masz dzidzię na rękach ;)

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Próbowałaś migdały? Mi pomaga jak nie dopuszczam do głodu, jem co 2-3 godziny jakiś drobny posiłek i jakoś da się żyć. Może zjadłaś coś, co Ci szkodzi? Mi ostatnio szkodzi nabiał ;/ Początkowo tylko to mogłam jeść a teraz po nabiale trampek w ustach, zgaga i mdłości :/

Tez jem czesto, a po troszeczke. A zjadlam jajecznice. Wczesniej nic mi nie bylo, moglam jadac tylko to. Widac teraz juz sie odmienilo i znow trzeba szukac czegos od nowa. Migdalow nie probowalam. Za to tesciowa bardzo mi imbir zaleca. Ale watpie ze cokolwiek zadziala skoro to sprawa hormonow.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Tez jem czesto, a po troszeczke. A zjadlam jajecznice. Wczesniej nic mi nie bylo, moglam jadac tylko to. Widac teraz juz sie odmienilo i znow trzeba szukac czegos od nowa. Migdalow nie probowalam. Za to tesciowa bardzo mi imbir zaleca. Ale watpie ze cokolwiek zadziala skoro to sprawa hormonow.

Trzeba szukać swojej metody. Mi w poprzedniej ciąży imbir pomagał ale tak mi później obrzydł, że wolę mdłości niż smak imbiru ;)

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie smaku sie boje. Raczej nie jem nic wonnego i bardzo intensywnego w smaku. Generalnie wszystko mi smierdzi. Nawt jak mam na cos ochote to jak zaczne jesc to staje mi w gardle. Ech. W pierwszej ciazy tez mialam mdlosci i wymioty, ale chyba mniej intensywne.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie spokój z mdłościami, rano się trochę czuje jak na kacu, ale do wymiotów mi baaaardzo daleko. Niby w 8-9 tygodniu jest kulminacja, więc zobaczymy czy mnie ta "przyjemność" ominie czy nie

Bardzo Wam współczuję dziewczyny. Tyle co mi gin powiedział, żeby własnie jeść malutko ale często. Dodatkowo wieczorem przy łóżku postawić słodki napój np. sok i rano jeszcze przed wstaniem z łóżka wypić i odczekać 15-30 min. Nie wiem czy pomaga, ale może któraś z Was będzie chciała spróbować

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam napisać ze dostałam dupka 2 razy dziennie 1 tabletka, to przez moja peknieta szyjkę macicy przy pierwszym porodzie. A zdjęć z usg dostałam dzis aż 5

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrej nocki. Ah dawno tak dobrze się nie czułam jak dziś :) Super!

Jutro podglądam fasola! A niech wie, że mama nad nim czuwa.! Dam znać po wizycie! papa

A.Kasia lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, dobrej nocki. Ah dawno tak dobrze się nie czułam jak dziś :) Super!

Jutro podglądam fasola! A niech wie, że mama nad nim czuwa.! Dam znać po wizycie! papa

Powodzenia Kochana. Czekamy zatem na informację i koniecznie na sweet focie ;-)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

ja już kisnę w pracy , i coś czuję że dzisiaj będę się źle czuła ... :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszych klozetowych historiach i niespaniu w nocy przez ciagle mdlosci odwazylam sie zjesc sniadanie. I uwaga, poki co zyje. Oby mi dzis odpuscilo troche..

A.Kasia, alinalii lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Alinalii, może nie będzie tak źle :) Ja się wczoraj wieczorem pokłóciłam z mężem i obrażony spał w salonie. Nie wiem dlaczego to on był ten obrażony, skoro sprawą sporu był fakt, że przylazł do salonu z pizzą i zasmrodził cały pokój aż mi się zrobiło niedobrze od tego zapachu. Ja tylko prosiłam, żeby zrobił jakiś przeciąg żeby się przewietrzyło ale książę wolał się obrazić że mu zwracam uwagę. Czasem nie rozumiem facetów...

alinalii lubi tę wiadomość

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ