Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu, ja też tak kiedyś robiłam. Kupowałam mniejsze i dążyłam do tego momentu, żeby się wcisnąć
Kurcze, weźcie pomyślcie, że my i tak mamy dobrze. Taki wybór ciuchów, wszystkiego. A co było kiedyś? Kobieta dopiero jak okresu nie miała 2 miesiące to wiedziała że jest w ciąży. Żadnych usg, nawet kwas foliowy nie był znany. Nic. -
od poczatku tylko z rana mnie tak naciagało a od wczoraj to i nawet w nocy masakra włąsnie sobie miete zrobiłam bo ponoc pomaga a ze lubie to wypije raz na jakis czas zjadłam 4 sandwicze i chyba pajacykowi nie smakowały;;/
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Tylko jak robie sie glodna to jeszcze bardziej mi niedobrze:-/ trudno najwyzej bede musiala zjesc cos pozniej przed spaniem
Próbowałaś migdały? Mi pomaga jak nie dopuszczam do głodu, jem co 2-3 godziny jakiś drobny posiłek i jakoś da się żyć. Może zjadłaś coś, co Ci szkodzi? Mi ostatnio szkodzi nabiał ;/ Początkowo tylko to mogłam jeść a teraz po nabiale trampek w ustach, zgaga i mdłości -
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Kasiu, ja też tak kiedyś robiłam. Kupowałam mniejsze i dążyłam do tego momentu, żeby się wcisnąć
Kurcze, weźcie pomyślcie, że my i tak mamy dobrze. Taki wybór ciuchów, wszystkiego. A co było kiedyś? Kobieta dopiero jak okresu nie miała 2 miesiące to wiedziała że jest w ciąży. Żadnych usg, nawet kwas foliowy nie był znany. Nic.
Ja to bym chciała tak jak w tym programie "ciąża z zaskoczenia" nagle się w 9 miesiącu dowiedzieć, że będę rodzić Całe 9 miesięcy mniej stresu Aby się dowiesz o ciąży i pyk - masz dzidzię na rękach -
A.Kasia wrote:Próbowałaś migdały? Mi pomaga jak nie dopuszczam do głodu, jem co 2-3 godziny jakiś drobny posiłek i jakoś da się żyć. Może zjadłaś coś, co Ci szkodzi? Mi ostatnio szkodzi nabiał ;/ Początkowo tylko to mogłam jeść a teraz po nabiale trampek w ustach, zgaga i mdłości
Tez jem czesto, a po troszeczke. A zjadlam jajecznice. Wczesniej nic mi nie bylo, moglam jadac tylko to. Widac teraz juz sie odmienilo i znow trzeba szukac czegos od nowa. Migdalow nie probowalam. Za to tesciowa bardzo mi imbir zaleca. Ale watpie ze cokolwiek zadziala skoro to sprawa hormonow. -
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Tez jem czesto, a po troszeczke. A zjadlam jajecznice. Wczesniej nic mi nie bylo, moglam jadac tylko to. Widac teraz juz sie odmienilo i znow trzeba szukac czegos od nowa. Migdalow nie probowalam. Za to tesciowa bardzo mi imbir zaleca. Ale watpie ze cokolwiek zadziala skoro to sprawa hormonow.
Trzeba szukać swojej metody. Mi w poprzedniej ciąży imbir pomagał ale tak mi później obrzydł, że wolę mdłości niż smak imbiru -
No wlasnie smaku sie boje. Raczej nie jem nic wonnego i bardzo intensywnego w smaku. Generalnie wszystko mi smierdzi. Nawt jak mam na cos ochote to jak zaczne jesc to staje mi w gardle. Ech. W pierwszej ciazy tez mialam mdlosci i wymioty, ale chyba mniej intensywne.
-
U mnie na razie spokój z mdłościami, rano się trochę czuje jak na kacu, ale do wymiotów mi baaaardzo daleko. Niby w 8-9 tygodniu jest kulminacja, więc zobaczymy czy mnie ta "przyjemność" ominie czy nie
Bardzo Wam współczuję dziewczyny. Tyle co mi gin powiedział, żeby własnie jeść malutko ale często. Dodatkowo wieczorem przy łóżku postawić słodki napój np. sok i rano jeszcze przed wstaniem z łóżka wypić i odczekać 15-30 min. Nie wiem czy pomaga, ale może któraś z Was będzie chciała spróbować
-
Magda lena wrote:Dziewczyny, dobrej nocki. Ah dawno tak dobrze się nie czułam jak dziś Super!
Jutro podglądam fasola! A niech wie, że mama nad nim czuwa.! Dam znać po wizycie! papa
Powodzenia Kochana. Czekamy zatem na informację i koniecznie na sweet focie -
dzień dobry
ja już kisnę w pracy , i coś czuję że dzisiaj będę się źle czuła ... -
nick nieaktualnyDzień dobry Alinalii, może nie będzie tak źle Ja się wczoraj wieczorem pokłóciłam z mężem i obrażony spał w salonie. Nie wiem dlaczego to on był ten obrażony, skoro sprawą sporu był fakt, że przylazł do salonu z pizzą i zasmrodził cały pokój aż mi się zrobiło niedobrze od tego zapachu. Ja tylko prosiłam, żeby zrobił jakiś przeciąg żeby się przewietrzyło ale książę wolał się obrazić że mu zwracam uwagę. Czasem nie rozumiem facetów...
alinalii lubi tę wiadomość