Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mam lenia :(kisnę w pracy nuda taka . Klientów brak co tu robić
-
Karolina@ wrote:Laski, ugryzła mnie dzisiaj osa w okolicach przedramienia. Przemyłam to wodą z mydłem i wypiłam wapno. Czekam, aż mi ręka opuchnie. Czy to ugryzienie nie będzie miało wpływu na fasolkę? Kurde, nie wiem co mam robić?!
Mnie użądliła jakieś 3 tygodnie temu, i nie miało wpływu na fasolkę. Jak byłam w ciąży z synkiem to też mnie użądliła - i też było ok.Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Jaka pogoda straszna. Nie wiem czy tak spać mi się chcę przez pogodę, czy przez brak kawy. Wczoraj udało mi się nie wypić! Przed ciążą piłam po kawy z ekspresu ciśnieniowego, mmmm takie świeżo zmielone ziarna....
Od poniedziałku max.1 kawa w filiżance:( mocno rozcieńczona śmietanką.
Kupiłam sobie kawę zbożową -bo zdrowa, ale to marny substytut.
Siedzę w pracy do 18:00 dzisiaj i robię sobie przerwy na forum:) -
polin wrote:Jaka pogoda straszna. Nie wiem czy tak spać mi się chcę przez pogodę, czy przez brak kawy. Wczoraj udało mi się nie wypić! Przed ciążą piłam po kawy z ekspresu ciśnieniowego, mmmm takie świeżo zmielone ziarna....
Od poniedziałku max.1 kawa w filiżance:( mocno rozcieńczona śmietanką.
Kupiłam sobie kawę zbożową -bo zdrowa, ale to marny substytut.
Siedzę w pracy do 18:00 dzisiaj i robię sobie przerwy na forum:)
Polin ja przed ciążą piłam 3-4 szklanki kawy dziennie, z mlekiem. Jak dowiedziałam się o ciąży, to ograniczyłam się do jednej porcji, a od 7tc w ogóle mnie nie ciągnie. Ostatnio byłam na urodzinach u ciotki to wypiłam jedną filiżankę, ale bez emocji.
A czym się zajmujesz w pracy?Love_life lubi tę wiadomość
-
Polin mała ilość kofeiny nie zaszkodzi
Mam pytanie do Ciebie, bo widzę, że miałaś puste jajo. Pytałaś lekarzy jaka jest szansa że taka sytuacja się powtórzy? Bo mi różnie mówili ;/
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Co tam na obiad ;)u mnie jajka w sosie koperkowym z ziemniakami mmmmmm
-
aaagaaatka wrote:Polin mała ilość kofeiny nie zaszkodzi
Mam pytanie do Ciebie, bo widzę, że miałaś puste jajo. Pytałaś lekarzy jaka jest szansa że taka sytuacja się powtórzy? Bo mi różnie mówili ;/
Mówili, że bardzo mało prawdopodobne i w szpitalu i prywatni ginekolodzy(byłam u trzech)ale w internecie informacje różne. Czytałam, że nawet 4x ktoś miał. 2x są bardzo częste dlatego tak mocno się boję.
Też miałaś puste jajo płodowe? -
Polin w 1 ciąży miałam puste, wszystko było niby ok, zero plamień, bóli, HCG rosło dobrze - osiągnęło już 66tys., ale w 8 tyg dalej nic nie było widać, więc miałam zabieg
W 2 nawet nie wiem, bo to była ciąża biochemiczna, bardzo szybko poroniona.
Ani mnie nie strasz że 2x często się zdarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 12:58
Ja planuje jutro zrobić jabłecznik
Love_life lubi tę wiadomość
-
aaagaaatka wrote:Polin w 1 ciąży miałam puste, wszystko było niby ok, zero plamień, bóli, HCG rosło dobrze - osiągnęło już 66tys., ale w 8 tyg dalej nic nie było widać, więc miałam zabieg
W 2 nawet nie wiem, bo to była ciąża biochemiczna, bardzo szybko poroniona.
Ani mnie nie strasz że 2x często się zdarza...
Na pewno tym razem będzie wszystko dobrze:* już zakaz pisania smutasów. Kiedy masz wizytę u gin? -
Ja w pierwszej ciazy 2 lata temu poronilam tydzien po spodziewanej miesiaczce. Tydzien temu bylam u lekarza byl to 5 tydzien 2 dzien i bylo widac pecherzyk ciazowy za tydzien kolejna wizyta i jestem dobrej mysli ze zobacze malenstwo z bijacym serduszkiem.
-
Umówiłam się dopiero 10.08 żeby się wcześniej nie stresować, że jeszcze nic nie widać.
A Ty?
Jeszcze tylko wyślę linka, który mnie pocieszył http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/380/
Też początkowo miałam na 13.08 termin, ale przesunęłam, bo potem lekarz ma urlop i mówił, że będzie pewnie nawał - a ja chcę żeby mi porządnie USG zrobił a nie w pośpiechu
Ale cieszy mnie to - wcześniej będę wiedziała i oby same dobre rzeczy
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]