X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 sama myłaś dziś te okna??? Tak pytam, bo miałaś plan na dwupak do połowy marca :-)

Madzik90 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja niedawno wsunełam i jak narazie nie boli,ale pączki jednak ciężkie smażone na głębokim tłuszczu więc Kochana niestety może się tak zdarzyć:/ Oby szybko przeszło:*

Ciri o jeny ale bym sobie zjadła hamburgera mmm;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mnie tam nic nie boli i dzis zamowilam u swojego mezczyzny Hamburgera jego roboty i piwko bezalkoholowe :D

Zazdro :) mój żołądek tak sie w ciazy przyzwyczaił do małych i lekkich porcji, ze chyba bym zeszła na zgagę po takiej mieszance

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detoks solny mi pomogl i mnie zgaga juz nie lapie :D a teraz sobie troche wiecej pozwalam ale i tak nic nie sole :P

Wiec dzis bedzie Hamburger :P

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Kate84 sama myłaś dziś te okna??? Tak pytam, bo miałaś plan na dwupak do połowy marca :-)

Nie nie ja tylko ogarnęłam siebie, całą resztę zrobiła Mami ;-)

Hannia123 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupowały leżaczek-bujaczek do ilu kg mają Wasze?
    I jakie polecacie?
    Bo ja sobie upatrzyłam stacjonarnie w sklepie Agugu ale nie dopatrzyłam,że jest do 10 kg a to trochę mało chyba..

Filip 28.03.2016 <3
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale Wam zazdroszcze tego mega libido i ciąglych <3
    U nas problem leży we mnie, Ł to jakbym mu pozwalała to by najchętniej z łóżka nie wychodził ;-)
    Ale moje libido na poziomie -10. A jak już wzrośnie to Ł w pracy albo tak późno ma dopiero dla mnie czas że jestem już zmęczona.

A co do porządków.. Jak ja bym chciała być choć trochę pedantyczna ;-)
    U mnie narazie bałagan na całego! Remontujemy poddasze i chłopaki gipsują więc pył roznosi się po całym domu! A przed nami jeszcze szlifowanie ścian i burzenie ściany, będzie ciekawie :-)
    Do twgo wszystkiego mam mopsa który właśnie przeżywa okres wypadania sierści. Można codziennie odkurzać a i tak wszędzie pełno sierści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:17

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dziewczyny które kupowały leżaczek-bujaczek do ilu kg mają Wasze?
    I jakie polecacie?
    Bo ja sobie upatrzyłam stacjonarnie w sklepie Agugu ale nie dopatrzyłam,że jest do 10 kg a to trochę mało chyba..

Mnie sie wydaje ze 10kg to tak standardowo. Ja dostalam i tez jest do 10kg. Wydaje mi sie ze juz takie 10kg dzieciaczek to bedzie sam siedzial, wiec juz krzeselko.

Noo u mnie w rodzinie wiem ze juz wieksze dzieci kolo 8miesiaca nie chca w bujaczku siedziec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:21

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie MeAmerie się nie odzywała i Roletka chyba też nie...?
    Kurczeeee. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Poszłam na spacer i bóle mi przeszły, więc nie rodzę :( Ale za to jakiś śluz w kolorze kawy z mlekiem mi się pojawił... Mam nadzieję, że to nie żaden grzyyyybosław :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz kawa z mlekiem to raczej nie grzybosław Kochana, wtedy byłby zielonkawy. Może czop?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam nasrane w głowie z sprzątaniem. Każdy mi mówił że jak się Oli urodził to nie będę mieć na nic czasu a tu psińco. Nasiliło się. Oczywiście nie jestem taka że spadnie na ziemię coś to odkażam ale codziennie odkurzam, myje podłogi i ścieram kurze. Bardzo mnie to relaksuje. Lubię jak w domu pachnie bo mam psa i niestety jak raz się zaniedba to dziadyga stara capi jak cholera.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mnie sie wydaje ze 10kg to tak standardowo. Ja dostalam i tez jest do 10kg. Wydaje mi sie ze juz takie 10kg dzieciaczek to bedzie sam siedzial, wiec juz krzeselko.

Noo u mnie w rodzinie wiem ze juz wieksze dzieci kolo 8miesiaca nie chca w bujaczku siedziec...

No w sumie racja,od 6-7 miesiąca już mogą dzieciaczki w krzesełku siedzieć,to potem bujaczek w odstawke pójdzie.
    To może jednak się zdecyduje na ten co upatrzyłam;)

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Poszłam na spacer i bóle mi przeszły, więc nie rodzę :( Ale za to jakiś śluz w kolorze kawy z mlekiem mi się pojawił... Mam nadzieję, że to nie żaden grzyyyybosław :-/

może to czoppppp :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:27

muminka83 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny stasznie mi się brzuch napina , lekkie skurcze mam (chyba) ;P
    noo i ten ból w dole brzucha ... bojeee się

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    No w sumie racja,od 6-7 miesiąca już mogą dzieciaczki w krzesełku siedzieć,to potem bujaczek w odstawke pójdzie.
    To może jednak się zdecyduje na ten co upatrzyłam;)
    Tylko wez krzeselko ktore jest lekko odchylane

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Też mi się wydaje, że to najprędzej z szyjki :D

Mnie znowu pobolewa dołem brzucha. Nigdy nie miałam "okresowych bólów brzucha" i jeśli to właśnie one to współczuję tym, które mają tak co miesiąc :/

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena może faktycznie czop pomału odchodzi?

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko żeby którejś nie przyszło do głowy wklejać zdjęć odchodzącego czopa :D Kiedyś na fb "beka z mamuś na forach" było takie zdjęcie i myślałam, że się przekręcę z obrzydzenia :P

aleksandrazz, Est, kleo2426 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze tak teraz sobie myślę, czy np niektóre nosidełka samochodowe nie mają takiej opcji, że można coś tam odblokować i też się tak bujają ? Bardziej chodzi mi o to czy czasem nie można tych krzesełek tez w takim celu wykorzystywać.

A no i druga sprawa, która mi się przypomniała. W sumie pewnie część z Was o tym wie, ale wcześniaki mają szczepionkę 5w1 chyba za darmo. W szpitalach o tym nie mówią i pediatrzy też czasem zapominają, więc jeśli któraś się rozpakuje przed skończonym 37 tyg, to mozna się dowiedzieć i troszkę oszczędzić :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ