Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski, odebrałam wyniki badań:
1. Hematokryt, hemoglobina i erytrocyty - są o wiele wyższe, takie jak na samym początku ciąży! nie wiem czy to efekt picia tego soku z pokrzywy, ale śmiem twierdzić, że on naprawdę działa, bo nie zmieniłam nic w przyjmowaniu leków poza tym sokiem
2. PLT czy któraś ma płytki krwi poniżej normy? bo ja z każdym miesiącem miałam ich coraz mniej, ale teraz to już spadłam poniżej normy nawet... mam się martwić?
3. A.Kasia czy Ty dostałaś dzisiaj od razu wynik WR? bo mam wszystko oprócz tego i się zastanawiam czy na kiłę się dłużej czeka czy coś pominęli? -
hej mi wczoraj się napinał i do tego w nocy miałam ból miesiączkowy ,dziś po wizycie lekarz mi wypisał skierowanie do szpitala bo szyjka 2.5 od początku miałam 3 i małe rozwarcie choć mówił ze szyjka trzyma.Mają mi ktg zrobić i podać sterydydy dla małego.Jestem w szoku to 32 tydzien ( 31/2) jak jest z tymi sterdydami coś kiedyś widziałam że mamy się zle po nich czują?nic nie czytałam jeszcze w necie i nie zamierzam;/ liczę na waszą pomoc:) aaa i jeszcze jak najlepiej leżeć?
-
Jeju jak to coraz bliżej finału... Jak czytam o Waszych bólach to nogi mi się uginają... dzisiaj chciałam pooglądać jeden odcinek " porodu ",myślałam, że skoro tyle z Was to ogląda to i ja sieknę jeden odcinek, ale powiem Wam że nie dałam rady.. robiło mi się słabo, i zaczęło naciągać.. myślałam, że nie zdążę do toalety.. nie sądziłam, że wywoła to we mnie tyle strachu.
Chciałabym abyśmy wszystkie miały to już za sobą!!! -
nick nieaktualnydomiii wrote:2. PLT czy któraś ma płytki krwi poniżej normy? bo ja z każdym miesiącem miałam ich coraz mniej, ale teraz to już spadłam poniżej normy nawet... mam się martwić?
3. A.Kasia czy Ty dostałaś dzisiaj od razu wynik WR? bo mam wszystko oprócz tego i się zastanawiam czy na kiłę się dłużej czeka czy coś pominęli?
Na kartce z luxmedu mam napisane, że wynik WR będzie następnego dnia czyli widocznie tyle się czeka. A małą ilość płytek bym skonsultowała z lekarzem bo mój ostatnio coś wspominał, że to niedobrze gdy one mocno spadają ale nie wnikałam bo akurat ja mam w normie... -
nick nieaktualnyniunia26 - musisz się oszczędzać i dużo leżeć, najlepiej podłożyć sobie coś w nogi łóżka, żeby odciążyć szyjkę
Sterydami się nie martw bo mogą tylko pomóc
Możesz być po nich trochę ospała, dziecko też może przez jakiś czas być mniej ruchliwe ale np u siebie nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych
Staraj się nie kucać i nie schylać. Już niedużo zostało, szyjka jeszcze trzyma i na pewno dasz radę
-
Czarodziejka mój jeden Tiny love do 18kg , a huśtawka chyba też do 10kg...
Muminko to jest szansa ,że jednak i z dzieckiem zawsze będę miała porządek świetnie bo też mam psiaka i to nie małego , a chcemy jeszcze drugiego we wrześniuja to jeszcze mam tę wadę ,że myślę iż to ja zrobię to wszystko najlepiej i myślę,że tak jest ihi
Magdalena może czop tak jak Dziewczyny piszą
Kasiu oj tam oj tam Kasiu
Alinalii głowa do góry ja to mam mega skurcze aż ciekawi mnie co pokaże dzisiejsze ktg
Swoją drogą a jakie to są już "te" skurcze co pokazuje wtedy ktg?
Niunia co do sterydów to wypowiedzą się mamy które dostały,ale bardzo dobrze ,że gin reaguje i dostaniecie je :-* dużo odpoczynku, leżenia i oszczędzania się!
muminka83, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Moja radość była chyba przedwczesna...
Beta urosła malutko, tydzień temu w czwartek było 46,6 a dziś 171,7 ...
Nie wiem jakim cudem było coś na usg widać przy takim poziomie...
Chyba nie dane mi będzie w tym roku zostać mamusią...
Czemu znowu mnie to spotyka...
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
jusiakp wrote:Alianii ja wlasnie tez dostalam te bole, kurde a dzis w ciagu dnia byl spokoj, rwie w pachwinach a ten bol doslowie jakby zaraz miala przyjsc miesiaczka. A siedze z farba na wlosach heh jakby mnie teraz zlapalo o matko
haha a wiesz ze dzisiaj tez kupiłam sobie farbę , zeby ładnie wyglądać jak nadejdzie godzina 0 , ale miałam takiegoo lenia i nie nałożyłam ;p -
nick nieaktualnyKate84 wrote:A.Kasiu zapewne na paciorkowce miałaś pobierane i z pochwy i z odbytu skoro w luxmed? A wynik miałaś jeden czy dwa? Bo ja narazie mam jeden i hmm nie wiem czy drugi się pojawi czy co?
Ja miałam jeden wynik:
Materiał: posiew / pochwa i odbyt
Organizmy: bakterii nie wychodowano -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Moja radość była chyba przedwczesna...
Kochana, nie trać jeszcze nadziei. Zbadaj progesteron, mi lekarz mówił, że duphaston nie wpływa na wynik laboratoryjny więc chyba luteina też nie powinna a dobrze by było wiedzieć jaki masz poziom na tym etapie. Trzymam kciuki z całych sił i całym sercem jestem z Tobą :* -
Alianii ja tez mialam lenia szczegolnie po zjedzeniu paczkow hehe ale powiedzialam sobie ze musze bo jak bede wygladac jak mnie zlapie heh wiem to nie najwazniejsze ale lepiej sie kobieta czuje bez odrostu no nie
a te bole teraz to czuje takie rozpulchnienie tam na dole i jak zwykle przed @ mam luzne kupyy.
jusiakp
-
Jacqueline wrote:Moja radość była chyba przedwczesna...
Dokładnie, nie trać nadziei. Kasia radzi dobrze. Ewentualnie powtórz betę po 48 h. Bądź dobrej myśli skarbie. -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Moja radość była chyba przedwczesna...
Kochana myśl pozytywnie. Ja miałam betę jednego dnia 188 a 2 dni pózniej 290...i zobacz wszystko w porządku.
Powodzenia :*