X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, odebrałam wyniki badań:

1. Hematokryt, hemoglobina i erytrocyty - są o wiele wyższe, takie jak na samym początku ciąży! nie wiem czy to efekt picia tego soku z pokrzywy, ale śmiem twierdzić, że on naprawdę działa, bo nie zmieniłam nic w przyjmowaniu leków poza tym sokiem :)

2. PLT czy któraś ma płytki krwi poniżej normy? bo ja z każdym miesiącem miałam ich coraz mniej, ale teraz to już spadłam poniżej normy nawet... mam się martwić?

3. A.Kasia czy Ty dostałaś dzisiaj od razu wynik WR? bo mam wszystko oprócz tego i się zastanawiam czy na kiłę się dłużej czeka czy coś pominęli?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi wczoraj się napinał i do tego w nocy miałam ból miesiączkowy ,dziś po wizycie lekarz mi wypisał skierowanie do szpitala bo szyjka 2.5 od początku miałam 3 i małe rozwarcie choć mówił ze szyjka trzyma.Mają mi ktg zrobić i podać sterydydy dla małego.Jestem w szoku to 32 tydzien ( 31/2) jak jest z tymi sterdydami coś kiedyś widziałam że mamy się zle po nich czują?nic nie czytałam jeszcze w necie i nie zamierzam;/ liczę na waszą pomoc:) aaa i jeszcze jak najlepiej leżeć?

• TaRRa Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak to coraz bliżej finału... Jak czytam o Waszych bólach to nogi mi się uginają... dzisiaj chciałam pooglądać jeden odcinek " porodu ",myślałam, że skoro tyle z Was to ogląda to i ja sieknę jeden odcinek, ale powiem Wam że nie dałam rady.. robiło mi się słabo, i zaczęło naciągać.. myślałam, że nie zdążę do toalety.. nie sądziłam, że wywoła to we mnie tyle strachu.

Chciałabym abyśmy wszystkie miały to już za sobą!!!

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały z usg wychodzi na tydzien starszego:)

baassiia lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pomyślałam, że to może powoli czop odchodzi, ale taki kolor brązowawy?
    No nic, obserwuję dalej :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    2. PLT czy któraś ma płytki krwi poniżej normy? bo ja z każdym miesiącem miałam ich coraz mniej, ale teraz to już spadłam poniżej normy nawet... mam się martwić?

3. A.Kasia czy Ty dostałaś dzisiaj od razu wynik WR? bo mam wszystko oprócz tego i się zastanawiam czy na kiłę się dłużej czeka czy coś pominęli?

Na kartce z luxmedu mam napisane, że wynik WR będzie następnego dnia czyli widocznie tyle się czeka. A małą ilość płytek bym skonsultowała z lekarzem bo mój ostatnio coś wspominał, że to niedobrze gdy one mocno spadają ale nie wnikałam bo akurat ja mam w normie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 - musisz się oszczędzać i dużo leżeć, najlepiej podłożyć sobie coś w nogi łóżka, żeby odciążyć szyjkę :) Sterydami się nie martw bo mogą tylko pomóc :) Możesz być po nich trochę ospała, dziecko też może przez jakiś czas być mniej ruchliwe ale np u siebie nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych :) Staraj się nie kucać i nie schylać. Już niedużo zostało, szyjka jeszcze trzyma i na pewno dasz radę :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka mój jeden Tiny love do 18kg , a huśtawka chyba też do 10kg...

Muminko to jest szansa ,że jednak i z dzieckiem zawsze będę miała porządek świetnie bo też mam psiaka i to nie małego , a chcemy jeszcze drugiego we wrześniu :D ja to jeszcze mam tę wadę ,że myślę iż to ja zrobię to wszystko najlepiej i myślę,że tak jest ihi

Magdalena może czop tak jak Dziewczyny piszą :)

Kasiu oj tam oj tam Kasiu :P

Alinalii głowa do góry ja to mam mega skurcze aż ciekawi mnie co pokaże dzisiejsze ktg

Swoją drogą a jakie to są już "te" skurcze co pokazuje wtedy ktg?

Niunia co do sterydów to wypowiedzą się mamy które dostały,ale bardzo dobrze ,że gin reaguje i dostaniecie je :-* dużo odpoczynku, leżenia i oszczędzania się!

muminka83, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu zapewne na paciorkowce miałaś pobierane i z pochwy i z odbytu skoro w luxmed? A wynik miałaś jeden czy dwa? Bo ja narazie mam jeden i hmm nie wiem czy drugi się pojawi czy co?

km5szbmhexpco9m1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja radość była chyba przedwczesna...

Beta urosła malutko, tydzień temu w czwartek było 46,6 a dziś 171,7 ...

Nie wiem jakim cudem było coś na usg widać przy takim poziomie...

Chyba nie dane mi będzie w tym roku zostać mamusią...

Czemu znowu mnie to spotyka...

:( :( :(

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alianii ja wlasnie tez dostalam te bole, kurde a dzis w ciagu dnia byl spokoj, rwie w pachwinach a ten bol doslowie jakby zaraz miala przyjsc miesiaczka. A siedze z farba na wlosach heh jakby mnie teraz zlapalo o matko :-D

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Alianii ja wlasnie tez dostalam te bole, kurde a dzis w ciagu dnia byl spokoj, rwie w pachwinach a ten bol doslowie jakby zaraz miala przyjsc miesiaczka. A siedze z farba na wlosach heh jakby mnie teraz zlapalo o matko :-D

haha a wiesz ze dzisiaj tez kupiłam sobie farbę , zeby ładnie wyglądać jak nadejdzie godzina 0 , ale miałam takiegoo lenia i nie nałożyłam ;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A.Kasiu zapewne na paciorkowce miałaś pobierane i z pochwy i z odbytu skoro w luxmed? A wynik miałaś jeden czy dwa? Bo ja narazie mam jeden i hmm nie wiem czy drugi się pojawi czy co?

Ja miałam jeden wynik:

Materiał: posiew / pochwa i odbyt

Organizmy: bakterii nie wychodowano

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki wynik jak u Kasi.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Kochana, nie trać jeszcze nadziei. Zbadaj progesteron, mi lekarz mówił, że duphaston nie wpływa na wynik laboratoryjny więc chyba luteina też nie powinna a dobrze by było wiedzieć jaki masz poziom na tym etapie. Trzymam kciuki z całych sił i całym sercem jestem z Tobą :*

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alianii ja tez mialam lenia szczegolnie po zjedzeniu paczkow hehe ale powiedzialam sobie ze musze bo jak bede wygladac jak mnie zlapie heh wiem to nie najwazniejsze ale lepiej sie kobieta czuje bez odrostu no nie :-) a te bole teraz to czuje takie rozpulchnienie tam na dole i jak zwykle przed @ mam luzne kupyy.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaleno mi to wygląda na czop, ale w sumie to możesz nawet i bez czopa trochę pochodzić :)
    Ja miałam dwa wyniki s GBS, w każdym pisało nie stwierdzono obecności bakterii, czy jakoś tak.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, mam nadzieję, że to jakiś taki przestój, a beta ruszy do przodu i będziesz miała pięknie zagnieżdżonego fasolka.
    Wspieram Cię myślami Kochana!!!!

She86 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Dokładnie, nie trać nadziei. Kasia radzi dobrze. Ewentualnie powtórz betę po 48 h. Bądź dobrej myśli skarbie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Kochana myśl pozytywnie. Ja miałam betę jednego dnia 188 a 2 dni pózniej 290...i zobacz wszystko w porządku.
    Powodzenia :*

‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ