Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy super! ja jestem gadżeciara, lubię takie rzeczy :D a gdzie kupowałaś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 20:38

muminka83, olatychy, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja mam niższa składkę a mi normalnie wyplacaja za pobyt w szpitalu i to od 4 doby nie od 5 (musi być powyżej 3). W tej ciąży lezalam 9 dni i mi wypłacił za ten pobyt. Ja dostaje 1200 za urodzenie dziecka.

Renka88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    olatychy super! ja jestem gadżeciara, lubię takie rzeczy :D a gdzie kupowałaś? :)

http://www.sklep.minkyandcotton.pl/

domiii, ryjkek lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Domiii W którymś z pierwszych odcinków porodów była kobieta z małą ilością płytek krwi i jej nie mogli podać zzo. Ale nie rozwinęli tematu

hmmm no to nie jest dobra wiadomość :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki bo w tej ciąży będąc w szpitalu zainteresowanie ubezpieczeniem również mam na tapecie. Mianowicie jestem ubezpieczona dodatkowo w pracy płace składkę ok 55 zł.
    Za urodzenie dziecka na wykazie jest 1650 zł.
    Leżąc w szpitalu mowie sobie o fajnie może uda się coś załatwić i zwrócą kasę za pobyt w szpitalu. Dzwonie na infolinię a tam Pani uprzejmie informuję że za pobyt szpitalu w przypadku ciąży wypłacają odszkodowanie ale powyżej 10 dni. A normalnie 5 dni. Szok! Jak to ma się u Was i co to za ubezpieczenie? Będę ubezpieczac Mała to zmienię i swojego.
    Ja jestem ubezpieczona w PZU i u nas płacą za pobyt w szpitalu od 4 dób. Ja bylam ciągiem 28 dni i dostalam 1260 zł :D chociaż taka rekompensata za ta meczarnie :D

Karka, Renka88, nick nieaktualny, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Mi mąż kupił kilka różnych pączków, każdego po trochu jadłam :P

Ubezpieczenie mam 40,80 miesięcznie i dostanę tylko 400zł za urodzenie, za pobyt w szpitalu nic się nie liczy jeśli chodzi o poród...

Mnie od 2 dni boli podbrzusze, dziwnie tak, nie jak na okres, i w większości wieczorem i w nocy. Brzuch twardnieje, ale nic nie boli i cały dzień wczoraj i dziś był twardy napięty. A bóli miesiączkowych nie mam, tylko takie jakby "wrażenie" jakby okres miał przyjść. O i dziś "tylko" raz zrobiło mi się słabo! A wkładek zmieniam dziennie z 10 chyba! Taka jest ciągle wilgna.

A za seksem tęsknię :( Przez te twardnienia a teraz ból podbrzusza, wcześniej infekcja, nic nie można było. Teraz się boję. Poczekam na donoszoną albo i dłużej zanim się zdecyduję chyba.

Trzymam kciuki za nas wszystkie! Wszystko będzie dobrze, bardzo mocno w to wierzę! :) :*

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja słynne ciacho Marcówek robię jutro :D Zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)

OlaTychy, a ile kosztowało to etui? Prześliczne jest :)

A pozostając w dzisiejszych tematach, to co do seksu.., w jakich pozycjach jest Wam teraz najwygodniej ;)? Ja tak się zbieram i zbieram, ale trochę mam stracha ;)

Bo co do kupy się nie wypowiem, dziś nie robiłam ;P

Falon, olatychy lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słynne ciacho robiłam wczoraj - pychotka :)

Kate84 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hmmm no to nie jest dobra wiadomość :(

Nie załamuj się :-)
    To przecież nie musi być Twój przypadek. Muszą mieć jakieś normy tych płytek a my ich nie znamy

domiii lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja mam w pracy grupowe Amplico Metlife i dostaje za każdy dzień w szpitalu 100zl, jak byłam 3 dni to tez dostałam. Juz jestem 600 'do przodu' i czekam na decyzje za 4 dni co byłam teraz. Tak jak pisze She86 - tyle dobrego :)
    Za poród mam niby 1500 ale 9 m-cy karencji wiec wszystko zależy czy urodzę w lutym czy w marcu bo ubezpieczyłam sie dopiero od czerwca

Renka88 lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hmm, ja słynne ciacho Marcówek robię jutro :D Zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)

OlaTychy, a ile kosztowało to etui? Prześliczne jest :)

A pozostając w dzisiejszych tematach, to co do seksu.., w jakich pozycjach jest Wam teraz najwygodniej ;)? Ja tak się zbieram i zbieram, ale trochę mam stracha ;)

Bo co do kupy się nie wypowiem, dziś nie robiłam ;P

39 pln kosztuje, więc nie jest to zawrotna cena :)

mi jest najlepiej na łyżeczkę albo ja na górze :)

Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ulubiona pozycja to też na łyżeczkę, w każdej innej mi nie wygodnie. ;)

Love_life lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dziewczyny które kupowały leżaczek-bujaczek do ilu kg mają Wasze?
    I jakie polecacie?
    Bo ja sobie upatrzyłam stacjonarnie w sklepie Agugu ale nie dopatrzyłam,że jest do 10 kg a to trochę mało chyba..

Ja będę chciała kupić ten większy :)

Koce piorę normalnie w pralce, nawet ten wielgachny się mieści :D Że mi jeszcze pralki nie rozwaliło :P

Moja mała 2 dni była teraz bardziej aktywna, a dzisiaj spokojniejsza, bardziej się wypycha niż kopie. A nie, teraz po jabłku zaczęła kopać :D

A mieszkanie w większości mąż sprząta, jak mam siłę to mu pomagam. Choć jemu się wcale nie chce. Prasowanie leży w szafie już tydzień chyba, widocznie mu nie przeszkadza łazić w pogniecionym ;)

Czarodziejka87, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki bo w tej ciąży będąc w szpitalu zainteresowanie ubezpieczeniem również mam na tapecie. Mianowicie jestem ubezpieczona dodatkowo w pracy płace składkę ok 55 zł.
    Za urodzenie dziecka na wykazie jest 1650 zł.
    Leżąc w szpitalu mowie sobie o fajnie może uda się coś załatwić i zwrócą kasę za pobyt w szpitalu. Dzwonie na infolinię a tam Pani uprzejmie informuję że za pobyt szpitalu w przypadku ciąży wypłacają odszkodowanie ale powyżej 10 dni. A normalnie 5 dni. Szok! Jak to ma się u Was i co to za ubezpieczenie? Będę ubezpieczac Mała to zmienię i swojego.

Renka, miałam podobną sytuację w październiku. Byłam w szpitalu 3 doby. Skompletowałam dokumenty, wysłałam i otrzymałam odpowiedź, że muszę mieć min. 4 doby... Ja płacę mniejszą składkę (40zł z hakiem), ale za urodzenie mam dostać połowę Twojej kwoty.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Ja będę chciała kupić ten większy :)

Koce piorę normalnie w pralce, nawet ten wielgachny się mieści :D Że mi jeszcze pralki nie rozwaliło :P

Moja mała 2 dni była teraz bardziej aktywna, a dzisiaj spokojniejsza, bardziej się wypycha niż kopie. A nie, teraz po jabłku zaczęła kopać :D

A mieszkanie w większości mąż sprząta, jak mam siłę to mu pomagam. Choć jemu się wcale nie chce. Prasowanie leży w szafie już tydzień chyba, widocznie mu nie przeszkadza łazić w pogniecionym ;)

hahaha a wiesz że to jedyna część mojego życia gdzie wolę pogniecione niż prasować :P Tym sposobem kupuje takie ubrania które nie wymagają prasowania :p hihihih wrrrr irytuje mnie to a tak kiedyś kochałam prasować :D

Karka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ale u Was tu gorace tematy :)
    W ogole Est Gratulacje!!!duzo zdrowka dla Was.
    Odnosnie sexu to mam wrazenie ze meza bardziej w ciazy krece haha co prawda nie jest juz to codziennie ale raz na tydzien ale za to jaki!!! :)
    Mam pytanko do Was bo zakupilam kombinezon malemu tudziez malej I zastanawiam sie czy kupuc jeszcze spiworek czy kocyk wystarczy?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mam pytanko do Was bo zakupilam kombinezon malemu tudziez malej I zastanawiam sie czy kupuc jeszcze spiworek czy kocyk wystarczy?

Myślę, że grubszy kocyk wystarczy :) Sama mam przygotowany kombinezonik i gruby koc, jeśliby nas dopadły syberyjskie mrozy to i śpiworek posiadam ale nie przewiduję takiej sytuacji ;)

paola87 - ostatnie zdanie Twojego posta tak mnie rozbawiło, że nie mogę się przestać śmiać :D

Love_life, paola87 lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po raz pierwszy od chyba 3 tyg nie mam (wieczorno-nocnej)zgagi ...
    dziwne uczucie ;p

Mania1718, Karka, Falon, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam po recepte na gaviscon I dostalam pol litrowa butle! Ale fakt dziala to od razu a ja mam zgage po kazdym posilku :/

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life, 38 tydzien, wow!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ