X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy super! ja jestem gadżeciara, lubię takie rzeczy :D a gdzie kupowałaś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 20:38

muminka83, olatychy, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja mam niższa składkę a mi normalnie wyplacaja za pobyt w szpitalu i to od 4 doby nie od 5 (musi być powyżej 3). W tej ciąży lezalam 9 dni i mi wypłacił za ten pobyt. Ja dostaje 1200 za urodzenie dziecka.

Renka88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    olatychy super! ja jestem gadżeciara, lubię takie rzeczy :D a gdzie kupowałaś? :)

http://www.sklep.minkyandcotton.pl/

domiii, ryjkek lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Domiii W którymś z pierwszych odcinków porodów była kobieta z małą ilością płytek krwi i jej nie mogli podać zzo. Ale nie rozwinęli tematu

hmmm no to nie jest dobra wiadomość :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki bo w tej ciąży będąc w szpitalu zainteresowanie ubezpieczeniem również mam na tapecie. Mianowicie jestem ubezpieczona dodatkowo w pracy płace składkę ok 55 zł.
    Za urodzenie dziecka na wykazie jest 1650 zł.
    Leżąc w szpitalu mowie sobie o fajnie może uda się coś załatwić i zwrócą kasę za pobyt w szpitalu. Dzwonie na infolinię a tam Pani uprzejmie informuję że za pobyt szpitalu w przypadku ciąży wypłacają odszkodowanie ale powyżej 10 dni. A normalnie 5 dni. Szok! Jak to ma się u Was i co to za ubezpieczenie? Będę ubezpieczac Mała to zmienię i swojego.
    Ja jestem ubezpieczona w PZU i u nas płacą za pobyt w szpitalu od 4 dób. Ja bylam ciągiem 28 dni i dostalam 1260 zł :D chociaż taka rekompensata za ta meczarnie :D

Karka, Renka88, A.Kasia, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Mi mąż kupił kilka różnych pączków, każdego po trochu jadłam :P

Ubezpieczenie mam 40,80 miesięcznie i dostanę tylko 400zł za urodzenie, za pobyt w szpitalu nic się nie liczy jeśli chodzi o poród...

Mnie od 2 dni boli podbrzusze, dziwnie tak, nie jak na okres, i w większości wieczorem i w nocy. Brzuch twardnieje, ale nic nie boli i cały dzień wczoraj i dziś był twardy napięty. A bóli miesiączkowych nie mam, tylko takie jakby "wrażenie" jakby okres miał przyjść. O i dziś "tylko" raz zrobiło mi się słabo! A wkładek zmieniam dziennie z 10 chyba! Taka jest ciągle wilgna.

A za seksem tęsknię :( Przez te twardnienia a teraz ból podbrzusza, wcześniej infekcja, nic nie można było. Teraz się boję. Poczekam na donoszoną albo i dłużej zanim się zdecyduję chyba.

Trzymam kciuki za nas wszystkie! Wszystko będzie dobrze, bardzo mocno w to wierzę! :) :*

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja słynne ciacho Marcówek robię jutro :D Zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)

OlaTychy, a ile kosztowało to etui? Prześliczne jest :)

A pozostając w dzisiejszych tematach, to co do seksu.., w jakich pozycjach jest Wam teraz najwygodniej ;)? Ja tak się zbieram i zbieram, ale trochę mam stracha ;)

Bo co do kupy się nie wypowiem, dziś nie robiłam ;P

Falon, olatychy lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słynne ciacho robiłam wczoraj - pychotka :)

Kate84 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hmmm no to nie jest dobra wiadomość :(

Nie załamuj się :-)
    To przecież nie musi być Twój przypadek. Muszą mieć jakieś normy tych płytek a my ich nie znamy

domiii lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja mam w pracy grupowe Amplico Metlife i dostaje za każdy dzień w szpitalu 100zl, jak byłam 3 dni to tez dostałam. Juz jestem 600 'do przodu' i czekam na decyzje za 4 dni co byłam teraz. Tak jak pisze She86 - tyle dobrego :)
    Za poród mam niby 1500 ale 9 m-cy karencji wiec wszystko zależy czy urodzę w lutym czy w marcu bo ubezpieczyłam sie dopiero od czerwca

Renka88 lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hmm, ja słynne ciacho Marcówek robię jutro :D Zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)

OlaTychy, a ile kosztowało to etui? Prześliczne jest :)

A pozostając w dzisiejszych tematach, to co do seksu.., w jakich pozycjach jest Wam teraz najwygodniej ;)? Ja tak się zbieram i zbieram, ale trochę mam stracha ;)

Bo co do kupy się nie wypowiem, dziś nie robiłam ;P

39 pln kosztuje, więc nie jest to zawrotna cena :)

mi jest najlepiej na łyżeczkę albo ja na górze :)

Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ulubiona pozycja to też na łyżeczkę, w każdej innej mi nie wygodnie. ;)

Love_life lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dziewczyny które kupowały leżaczek-bujaczek do ilu kg mają Wasze?
    I jakie polecacie?
    Bo ja sobie upatrzyłam stacjonarnie w sklepie Agugu ale nie dopatrzyłam,że jest do 10 kg a to trochę mało chyba..

Ja będę chciała kupić ten większy :)

Koce piorę normalnie w pralce, nawet ten wielgachny się mieści :D Że mi jeszcze pralki nie rozwaliło :P

Moja mała 2 dni była teraz bardziej aktywna, a dzisiaj spokojniejsza, bardziej się wypycha niż kopie. A nie, teraz po jabłku zaczęła kopać :D

A mieszkanie w większości mąż sprząta, jak mam siłę to mu pomagam. Choć jemu się wcale nie chce. Prasowanie leży w szafie już tydzień chyba, widocznie mu nie przeszkadza łazić w pogniecionym ;)

Czarodziejka87, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki bo w tej ciąży będąc w szpitalu zainteresowanie ubezpieczeniem również mam na tapecie. Mianowicie jestem ubezpieczona dodatkowo w pracy płace składkę ok 55 zł.
    Za urodzenie dziecka na wykazie jest 1650 zł.
    Leżąc w szpitalu mowie sobie o fajnie może uda się coś załatwić i zwrócą kasę za pobyt w szpitalu. Dzwonie na infolinię a tam Pani uprzejmie informuję że za pobyt szpitalu w przypadku ciąży wypłacają odszkodowanie ale powyżej 10 dni. A normalnie 5 dni. Szok! Jak to ma się u Was i co to za ubezpieczenie? Będę ubezpieczac Mała to zmienię i swojego.

Renka, miałam podobną sytuację w październiku. Byłam w szpitalu 3 doby. Skompletowałam dokumenty, wysłałam i otrzymałam odpowiedź, że muszę mieć min. 4 doby... Ja płacę mniejszą składkę (40zł z hakiem), ale za urodzenie mam dostać połowę Twojej kwoty.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Ja będę chciała kupić ten większy :)

Koce piorę normalnie w pralce, nawet ten wielgachny się mieści :D Że mi jeszcze pralki nie rozwaliło :P

Moja mała 2 dni była teraz bardziej aktywna, a dzisiaj spokojniejsza, bardziej się wypycha niż kopie. A nie, teraz po jabłku zaczęła kopać :D

A mieszkanie w większości mąż sprząta, jak mam siłę to mu pomagam. Choć jemu się wcale nie chce. Prasowanie leży w szafie już tydzień chyba, widocznie mu nie przeszkadza łazić w pogniecionym ;)

hahaha a wiesz że to jedyna część mojego życia gdzie wolę pogniecione niż prasować :P Tym sposobem kupuje takie ubrania które nie wymagają prasowania :p hihihih wrrrr irytuje mnie to a tak kiedyś kochałam prasować :D

Karka, kleo2426 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ale u Was tu gorace tematy :)
    W ogole Est Gratulacje!!!duzo zdrowka dla Was.
    Odnosnie sexu to mam wrazenie ze meza bardziej w ciazy krece haha co prawda nie jest juz to codziennie ale raz na tydzien ale za to jaki!!! :)
    Mam pytanko do Was bo zakupilam kombinezon malemu tudziez malej I zastanawiam sie czy kupuc jeszcze spiworek czy kocyk wystarczy?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mam pytanko do Was bo zakupilam kombinezon malemu tudziez malej I zastanawiam sie czy kupuc jeszcze spiworek czy kocyk wystarczy?

Myślę, że grubszy kocyk wystarczy :) Sama mam przygotowany kombinezonik i gruby koc, jeśliby nas dopadły syberyjskie mrozy to i śpiworek posiadam ale nie przewiduję takiej sytuacji ;)

paola87 - ostatnie zdanie Twojego posta tak mnie rozbawiło, że nie mogę się przestać śmiać :D

Love_life, paola87 lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po raz pierwszy od chyba 3 tyg nie mam (wieczorno-nocnej)zgagi ...
    dziwne uczucie ;p

Mania1718, Karka, Falon, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam po recepte na gaviscon I dostalam pol litrowa butle! Ale fakt dziala to od razu a ja mam zgage po kazdym posilku :/

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life, 38 tydzien, wow!

A.Kasia, Izoleccc, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ