Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka ja mam niższa składkę a mi normalnie wyplacaja za pobyt w szpitalu i to od 4 doby nie od 5 (musi być powyżej 3). W tej ciąży lezalam 9 dni i mi wypłacił za ten pobyt. Ja dostaje 1200 za urodzenie dziecka.
Renka88 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Renka88 wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki bo w tej ciąży będąc w szpitalu zainteresowanie ubezpieczeniem również mam na tapecie. Mianowicie jestem ubezpieczona dodatkowo w pracy płace składkę ok 55 zł.
Za urodzenie dziecka na wykazie jest 1650 zł.
Leżąc w szpitalu mowie sobie o fajnie może uda się coś załatwić i zwrócą kasę za pobyt w szpitalu. Dzwonie na infolinię a tam Pani uprzejmie informuję że za pobyt szpitalu w przypadku ciąży wypłacają odszkodowanie ale powyżej 10 dni. A normalnie 5 dni. Szok! Jak to ma się u Was i co to za ubezpieczenie? Będę ubezpieczac Mała to zmienię i swojego.chociaż taka rekompensata za ta meczarnie
Karka, Renka88, A.Kasia, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Dobry wieczór
Mi mąż kupił kilka różnych pączków, każdego po trochu jadłam
Ubezpieczenie mam 40,80 miesięcznie i dostanę tylko 400zł za urodzenie, za pobyt w szpitalu nic się nie liczy jeśli chodzi o poród...
Mnie od 2 dni boli podbrzusze, dziwnie tak, nie jak na okres, i w większości wieczorem i w nocy. Brzuch twardnieje, ale nic nie boli i cały dzień wczoraj i dziś był twardy napięty. A bóli miesiączkowych nie mam, tylko takie jakby "wrażenie" jakby okres miał przyjść. O i dziś "tylko" raz zrobiło mi się słabo! A wkładek zmieniam dziennie z 10 chyba! Taka jest ciągle wilgna.
A za seksem tęsknięPrzez te twardnienia a teraz ból podbrzusza, wcześniej infekcja, nic nie można było. Teraz się boję. Poczekam na donoszoną albo i dłużej zanim się zdecyduję chyba.
Trzymam kciuki za nas wszystkie! Wszystko będzie dobrze, bardzo mocno w to wierzę!:*
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Hmm, ja słynne ciacho Marcówek robię jutro
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
OlaTychy, a ile kosztowało to etui? Prześliczne jest
A pozostając w dzisiejszych tematach, to co do seksu.., w jakich pozycjach jest Wam teraz najwygodniej? Ja tak się zbieram i zbieram, ale trochę mam stracha
Bo co do kupy się nie wypowiem, dziś nie robiłam ;PFalon, olatychy lubią tę wiadomość
-
Renka ja mam w pracy grupowe Amplico Metlife i dostaje za każdy dzień w szpitalu 100zl, jak byłam 3 dni to tez dostałam. Juz jestem 600 'do przodu' i czekam na decyzje za 4 dni co byłam teraz. Tak jak pisze She86 - tyle dobrego
Za poród mam niby 1500 ale 9 m-cy karencji wiec wszystko zależy czy urodzę w lutym czy w marcu bo ubezpieczyłam sie dopiero od czerwcaRenka88 lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:Hmm, ja słynne ciacho Marcówek robię jutro
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
OlaTychy, a ile kosztowało to etui? Prześliczne jest
A pozostając w dzisiejszych tematach, to co do seksu.., w jakich pozycjach jest Wam teraz najwygodniej? Ja tak się zbieram i zbieram, ale trochę mam stracha
Bo co do kupy się nie wypowiem, dziś nie robiłam ;P
39 pln kosztuje, więc nie jest to zawrotna cena
mi jest najlepiej na łyżeczkę albo ja na górzeKate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Czarodziejka87 wrote:Dziewczyny które kupowały leżaczek-bujaczek do ilu kg mają Wasze?
I jakie polecacie?
Bo ja sobie upatrzyłam stacjonarnie w sklepie Agugu ale nie dopatrzyłam,że jest do 10 kg a to trochę mało chyba..
Ja będę chciała kupić ten większy
Koce piorę normalnie w pralce, nawet ten wielgachny się mieściŻe mi jeszcze pralki nie rozwaliło
Moja mała 2 dni była teraz bardziej aktywna, a dzisiaj spokojniejsza, bardziej się wypycha niż kopie. A nie, teraz po jabłku zaczęła kopać
A mieszkanie w większości mąż sprząta, jak mam siłę to mu pomagam. Choć jemu się wcale nie chce. Prasowanie leży w szafie już tydzień chyba, widocznie mu nie przeszkadza łazić w pogniecionymCzarodziejka87, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Renka88 wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki bo w tej ciąży będąc w szpitalu zainteresowanie ubezpieczeniem również mam na tapecie. Mianowicie jestem ubezpieczona dodatkowo w pracy płace składkę ok 55 zł.
Za urodzenie dziecka na wykazie jest 1650 zł.
Leżąc w szpitalu mowie sobie o fajnie może uda się coś załatwić i zwrócą kasę za pobyt w szpitalu. Dzwonie na infolinię a tam Pani uprzejmie informuję że za pobyt szpitalu w przypadku ciąży wypłacają odszkodowanie ale powyżej 10 dni. A normalnie 5 dni. Szok! Jak to ma się u Was i co to za ubezpieczenie? Będę ubezpieczac Mała to zmienię i swojego.
Renka, miałam podobną sytuację w październiku. Byłam w szpitalu 3 doby. Skompletowałam dokumenty, wysłałam i otrzymałam odpowiedź, że muszę mieć min. 4 doby... Ja płacę mniejszą składkę (40zł z hakiem), ale za urodzenie mam dostać połowę Twojej kwoty. -
Karka wrote:Ja będę chciała kupić ten większy
Koce piorę normalnie w pralce, nawet ten wielgachny się mieściŻe mi jeszcze pralki nie rozwaliło
Moja mała 2 dni była teraz bardziej aktywna, a dzisiaj spokojniejsza, bardziej się wypycha niż kopie. A nie, teraz po jabłku zaczęła kopać
A mieszkanie w większości mąż sprząta, jak mam siłę to mu pomagam. Choć jemu się wcale nie chce. Prasowanie leży w szafie już tydzień chyba, widocznie mu nie przeszkadza łazić w pogniecionym
hahaha a wiesz że to jedyna część mojego życia gdzie wolę pogniecione niż prasowaćTym sposobem kupuje takie ubrania które nie wymagają prasowania :p hihihih wrrrr irytuje mnie to a tak kiedyś kochałam prasować
Karka, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Hey dziewczyny ale u Was tu gorace tematy
W ogole Est Gratulacje!!!duzo zdrowka dla Was.
Odnosnie sexu to mam wrazenie ze meza bardziej w ciazy krece haha co prawda nie jest juz to codziennie ale raz na tydzien ale za to jaki!!!
Mam pytanko do Was bo zakupilam kombinezon malemu tudziez malej I zastanawiam sie czy kupuc jeszcze spiworek czy kocyk wystarczy?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyLove_life wrote:Mam pytanko do Was bo zakupilam kombinezon malemu tudziez malej I zastanawiam sie czy kupuc jeszcze spiworek czy kocyk wystarczy?
Myślę, że grubszy kocyk wystarczySama mam przygotowany kombinezonik i gruby koc, jeśliby nas dopadły syberyjskie mrozy to i śpiworek posiadam ale nie przewiduję takiej sytuacji
paola87 - ostatnie zdanie Twojego posta tak mnie rozbawiło, że nie mogę się przestać śmiaćLove_life, paola87 lubią tę wiadomość
-
po raz pierwszy od chyba 3 tyg nie mam (wieczorno-nocnej)zgagi ...
dziwne uczucie ;pMania1718, Karka, Falon, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość