X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow gaviscon na recepte? ja kupilam 2 butelki normalnie ;p i o jedna chyba za duzo bo juz przestał ten syrop na mnie działac , ale fakt działanie na poczatku miał

margaret26 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii w anglii ciezarne maja lekarstwa na recepte za darmo I poprosilam o recepte bo po co mam wydawac kase skoro sie nalezy ;)
    Edys tak dzis zaczelismy 38 tydzień kiedy to zlecialo.w ogole moj termin porodu rozni tylko 3 tygodnie jak rok temu stracilam moje malenstwo a teraz juz bede je tulic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 22:00

alinalii, Karka, A.Kasia, Madlene.:), edyś, Kate84, Czarodziejka87, Mania1718, Falon, Kajola, krówka_muffka, Karolina@, Mietka 30:), Est lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alianii jesli nie masz zgagi to moze brzuszek ci sie po prostu obnizyl :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    alianii jesli nie masz zgagi to moze brzuszek ci sie po prostu obnizyl :)
    o tym samym pomyslałam ;p

jutro farbuje włosy

Izoleccc lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy Bardzo mi przykro, że teraz dopadają Cię takie dolegliwości i tak się męczysz, współczuję :-( mam nadzieję, że szybko przejdą. Kurcze fajne takie zajęcia w SR, u mnie takich nie było a zupełnie nic nie wiem w tym temacie. Śliczne to etui!

Renka ja szczerze mówiąc nie wiem jak mam za szpital bo nie było mi potrzebne także się nie interesowałam. My jesteśmy w PZU za urodzenie dziecka mamy 1700zł

Falon jak możesz takie rzeczy nam robić, pyszności <3 ja zawsze rodzinie i znajomym robię wypieki i już taką wielką ochotę mam na jakieś ciasto a tu leżeć i nic nie robić :-(

Jusiakp, Alinalii ja we wtorek jadę do fryzjera na farbę :-D

No to my po wizycie, mała waży 2650g,w niecały tydzień 150g więc chyba spoko, ułożona nadal główką i co dziwne trochę się podniosła, już nie napiera tak mocno główką na szyjkę, także leżenie pomaga, pomaga!Szyjka miękka i skrócona, ale na tym etapie spoko, rozwarcia nie ma. Oczywiście pod ktg czułam się fantastycznie, żadnego skurczu nie było a ledwo wyszliśmy i w aucie od razu :-P tak ogólnie wszystko ok, przepływy bardzo dobre. Dalej leżeć i aspargin oraz magnez, wg niego za 2 tygodnie jeszcze na pewno się spotkamy. Te wszystkie bóle są jak najbardziej normalne :-)

Aa i ja narazie mam tylko ten gbs z pochwy, ujemny na drugi czekam jeszcze w takim razie :-) Dobranoc Kochane Marcówki :-*

Czarodziejka87, Mania1718, A.Kasia, Izoleccc, olatychy, kleo2426, Karka, muminka83, edyś, Falon, ksanka, Kaarolina, d'nusia, Kajola, Renka88, krówka_muffka, Hannia123, Karolina@, Mietka 30:), Madzialena90 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:*
    Magicznych snów i przespanej nocki:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to wizyta jak najbardziej udana i malutka jak ładnie waży już:)

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam 13 odcinek Porodow i szczerze jestem posrana ze strachu !

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - super wieści, w takim razie może uda się doczekać do tej magicznej daty w marcu :)

Dobranoc dziewczyny, padam na ryjek!

Kate84, Love_life, muminka83, Falon lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, super że wizyta się udała :-) I chyba musze zacząć spać oddzielne bo mojemu M łóżko na 180 nie wystarczy i znowu dostałam kolanem w plecy, jak dobrze ze mogę spać tylko na lewym boku.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ogladalyscie 15 odcinek ? Ta babka co wyprawia matko swieta

Love_life lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy wszystkie ? :-) czyzby wszystkie spaly? Ja koncze ogladac 17 odcinek, bylam siusiu i mokro mi przy cyckach, patrze a tam mokra koszulka, mleko lecii, brzuch boli.. no nic klade sie dobranoc :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia ja dopiero skończyłam 6 odcinków, a Ty już 15sty? To jest ostatni?
    A tak w ogóle to jak Twój zębol?? :)

201604051765.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bylam u dentysty i zalozyla opatrunek, za tydzien znow bo to kanalowo ma byc leczone. Teraz ja zasnac nie moge po tych porodach heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Jusia ja dopiero skończyłam 6 odcinków, a Ty już 15sty? To jest ostatni?
    A tak w ogóle to jak Twój zębol?? :)

Jest 21 odcinków. :) ja dzisiaj skończyłam :)

Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super wieści :) ja już od 2 walczę z Synkiem bo się obudził i spać nie może :/ coś czuję że będę miała ciężki dzień :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est napisz w wolnej chwili jak czuje się Twój synek, czy możesz brać go na ręce i czy ładnie przybiera na wadze? Myślę o Tobie i serdecznie Cię pozdrawiam!!!
    Aaaa i oczywiście, czy tata już się zakochał?

muminka83, edyś, Est lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Hey dziewczyny ale u Was tu gorace tematy :)
    W ogole Est Gratulacje!!!duzo zdrowka dla Was.
    Odnosnie sexu to mam wrazenie ze meza bardziej w ciazy krece haha co prawda nie jest juz to codziennie ale raz na tydzien ale za to jaki!!! :)
    Mam pytanko do Was bo zakupilam kombinezon malemu tudziez malej I zastanawiam sie czy kupuc jeszcze spiworek czy kocyk wystarczy?
    ja mam śpiworek plarowy i wkłądam go do fotelika odrazu pod wkóadke dla niemowlaka ale jeśli bedzie ciepło to małą okryje kocykiem a górną część śpiworka odepne:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Mnie obudził kurier z gemini... I po spaniu! Miłego dnia Marcoweczki :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to wasze zdanie ze kobieta w ciazy jest sexy czy tez szczera i bezstronna opinia Waszych mezów=partnerów.Ja nie zawracałam sobie szczegol je tym glowy poki przypadkiem nie uslyszalam rozmowy mojego meza z kolega ktorego zona rowniez jest w ciazy tyle ze w 13tygodniu.Moj m do niego -no to korzystaj poki czas bo potem bedzie niesymetryczna- kolega potwierdzil ze sie zgadza a oboje w smiech.Dalej nie podsluchiwalam bo mi sie troche przykro zrobiło.A kiedy potem pytalam meza czy jeszcze go krece to on ze owszem ale boi sie ze zrobi krzywde malenstwu dlatego nie chce. Nie czuje sie jakos badzo zle ze skłamał bo wiem ze nie chciał mi zrobic przykrosci. W zwiazku z czym ja uwazam ze nawet jesli kobieta w ciazy czuje sie sexy nie oznacza ze jej partner tez tak uwaza. Bo gdyby postawic przed facetem kobiete w ciazy i obok te sama kobiete ale nie w ciazy tylko z plaskim brzuszkiek to na prawde uwazacie ze wybierze ta z brzuszkiem?

‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ