X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • polin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.

Jak chodziłam do liceum - w drugiej klasie, wykryto u mnie wadę serca Niedomykanie się lewej zastawki w prawym pęczku Hisa (albo na odwrót zawsze mi się myli czyli niedomykanie prawej zastawki w lewym pęczku Hisa), w tym temacie nic więcej nie było robione jedyny mój problem to częste omdlenia i mdlenia w mechanizmie wazowagalnym- czyli jak za długo w miejscu stoję. Proszę powiedzcie czy mam to zgłaszać lekarzowi?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

MeAmerie - super, że się odezwałaś bo już się martwiłyśmy :) Kciuki zaciśnięte, mam nadzieję, że uda Ci się wrócić do domu :)

Vira - no wiesz, tak jak upodobania są różne tak pewnie i w tej kwestii zdania będą podzielone. Tak samo jak nie wszystkim podobają się blondynki i nie każdego faceta kręcą duże biusty tak sądzę, że nie każdego mężczyznę będą pociągać ciążowe kształty. Trzeba też wziąć pod uwagę, że dla części mężczyzn ich kobiety będą mega seksowne ale strach przed zrobieniem dziecku krzywdy podczas zbliżenia w duży sposób ich ogranicza. I nie znaczy to, że MY im się nie podobamy a jedynie, że troska o nas i o dziecko jest silniejsza niż potrzeby seksualne.
    Mój mąż twierdzi, że bardzo go pociągam z brzuszkiem co też odczuwam w jego zachowaniu względem mnie. Czy w ten sam sposób podobam się innym mężczyznom obchodzi mnie średnio, bo zupełnie mi na tym nie zależy.

A rozmów męża z kolegami nie podsłuchuj bo wiadomo jest, że mężczyźni między sobą lubią żartować i nie koniecznie mówią to, co faktycznie myślą :P Mój lubi się nabijać z kolegów, którzy szykują się do ślubu, żeby teraz korzystali bo po ślubie to seks już raz na miesiąc :P A uwierz mi na słowo, że (pomijając okresy ciąży i połogu) oboje lubimy seks i nie nudzimy się w sypialni :)

Wanna - jeszcze masz trochę czasu, ja te kilka tygodni temu też jeszcze byłam zupełnie nieprzygotowana ;) Teraz z resztą też nie jestem bo remont łazienki ciągnie się w nieskończoność ;)

Karolina@ - wielkie gratulacje :)

Kaarolina - ech, faktycznie wymęczyła Cię ta noc :/ Mam nadzieję, że w ciągu dnia będziesz miała możliwość sobie odpocząć :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:44

Karolina@, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ostrożnie! :) a jak Twoje ciśnienie i wymioty po większej dawcę leku?
    Ciśnienie nadal w granicy normy ale to z tydzień musi minąć żeby poczuć różnice.. Wymiotowalam w nocy na razie cisza... Oby w końcu się to skończyło

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin - oczywiście, że tak! Pewnie skieruje Cię na kontrolę do kardiologa i bardzo dobrze bo ciąża to stan szczególny a poród to duży wysiłek i nie wiadomo jak organizm zareaguje.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ciśnienie nadal w granicy normy ale to z tydzień musi minąć żeby poczuć różnice.. Wymiotowalam w nocy na razie cisza... Oby w końcu się to skończyło

Trzymam kciuki by tak było :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.

Jak chodziłam do liceum - w drugiej klasie, wykryto u mnie wadę serca Niedomykanie się lewej zastawki w prawym pęczku Hisa (albo na odwrót zawsze mi się myli czyli niedomykanie prawej zastawki w lewym pęczku Hisa), w tym temacie nic więcej nie było robione jedyny mój problem to częste omdlenia i mdlenia w mechanizmie wazowagalnym- czyli jak za długo w miejscu stoję. Proszę powiedzcie czy mam to zgłaszać lekarzowi?
    powinnaś to już dawno zgłosić przed porodem powinaś mieć wykonane ekg i ukg jeśli nie pogorszyło sięto nie bedzie przeciwskazań do porodu sn... no ale muszą to sprawdzić mi sprawdzali mimo że niedomykał się płatek sieden w zastawce trójdzielnej co któryś raz ale nie jest to wskazanie do cc bo sie nie pogłębia...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam niedomykalnosc zastawki i zgłosiłam to niedawno lekarzowi bo w nocy budzą mnie duszności, nie wiem czy to od tego ale lepiej powiedzieć. Kasia gratulacje 36 tygodnia! ;-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama ze sobą, nie czuje się teraz sexowna, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. jakoś to odbieram jako normalny stan ciążowy :) Natomiast ważne dla mnie jest, że mąż dużo miłości mi okazuje, przytula, całuje, kupuje smakołyki itd. :) To czy go kręcę, czy nie w tym momencie niezbyt mnie martwi, bo ja też na sex jakoś nie jestem nastawiona psychicznie :P Ogólnie traktujemy ciąże jako stan przejściowy i już za kilka miesięcy wszytko do normy wróci :)

U mnie znajomi, rodzinka mówią, że wyglądam ładnie i ciąża mi służy, ja sama ze sobą jestem bardziej na etapie względnej akceptacji niż samouwielbienia :P Na co dzień staram się wyglądać po prostu schludnie. Lekki makijaż, włosy ogarnięte i nie chodzić w pidżamach cały dzień :P Tak, żeby już totalnie w domowy marazm nie popaść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:57

M+M+?, Kaarolina lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zgłoszę lekarzowi:)

A tu zdjęcia fury

25d074fb5888732emed.jpg

2d61f863e157fee2med.jpg

Tylko kolory takie wyblakłe wyszły:)

Mój Mąż cały czas powtarza, że ciąża mi służy i też to okazuje:) Widzę, że mu się podobam chociaż czasem w żartach powie do mnie Mój Pasibrzuszku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:36

baassiia, Karolina@, Magda lena, Martita88, Dorka87, d'nusia, Izoleccc, Czarodziejka87, olatychy, Renka88, alinalii, Kajola, A.Kasia, Madzialena90, krówka_muffka, Vincent, She86, Kaarolina, edyś, Hannia123, RudyTygrysek, Love_life, Kate84, Mietka 30:), Mania1718, Lilou1984, 26Asia, Teresa1992, Karka, Falon lubią tę wiadomość

marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam ogarnąć formalności poporodowe, tak aby potem nie latać jak kot z pęcherzem. Wypisałam sobie czynności jakie należy dokonać. Nie wpisywała tutaj MOPSu bo mi się nie należy. Czy coś przeoczyłam?

1. USC W MIEJSCU NARODZIN - potrzebne dowody osobiste rodziców + akt małżeństwa.
    2. NR PESEL – nadaje USC i informuje o tym rodziców
    3. ZAMELDOWANIE – robi to automatycznie USC
    4. URZĄD MIASTA/gminy - becikowe
    5. PRZYCHODNIA – rejestracja dziecka
    6. KADRY jednego z rodziców – zgłoszenie do ubezpieczenia zdrowotnego
    7. UBEZPIECZALNIA – pieniądze z tytułu urodzenia dziecka + za pobyt w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:08

ryjkek, Renka88, A.Kasia, Kate84, darra991, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Jeju ogladalyscie 15 odcinek ? Ta babka co wyprawia matko swieta

właśnie oglądam :/ kurcze przy takich odcinkach się zastanawiam, czy aż tak drastycznie różne są te odczucia bólu, czy to też psychika. Kobieta rodzi wcześniaka, więc powinno być troszkę łatwiej bo mniejszy dzidziuś, no ale wygląda to przerażająco :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosh, faceci... Piszę z M:

Ja: Oglądam "Porody", gdzie kobietki rodzą SN.
    M: SN? Tzn?
    Ja: Siłami natury.
    M: Tzn przez cesarskie ciecie?

:D

Dorka87, alinalii, A.Kasia, Madzialena90, d'nusia, M+M+?, krówka_muffka, Kaarolina, Hannia123, RudyTygrysek, Love_life, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:), Mania1718, kleo2426, Karka, Falon lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Polin - piękny wózek. Na drugim planie widzę Twoją piękną komodę .... Możesz pochwalić się gdzie kupiłaś? :)

Karolina@ - hahahah Twój M.udany! :D Aaaa masz donoszoną ciążę!!! GRATULACJE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:32

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj, miałam nadzieję, że coś sie dzieje, coś ruszy... ale dziś wstałam...czuję się jak młody bóg, żadnych bóli, żadnego brązowego śluzu nie ma. W nocy namówiłam mojego M.na seeeeks <3 Zapomniałam jakie to przyjemne :P Fakt, że .... trwało to krótko heh :) Taka długa przerwa, że wybaczam małżowi, dziś powtórka :)

domiii, Madlene.:), Karolina@, A.Kasia, d'nusia, Hannia123, RudyTygrysek, Love_life, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:), Mania1718, Lilou1984, Karka, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ i Madzialena90 GRATULACJE!!! <3

my z Magda lena świętujemy ten dzień jutro :) :)

Karolina@, Magda lena, baassiia, Madzialena90, krówka_muffka, RudyTygrysek, Kate84, Mietka 30:), Est, Karka, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    kurde w nocy znowu sie pojawiły pojedyńcze skurcze i teraz cisza... mała też jakaś spokojniejsza...

Kochana, miałam to samo - wieczór z silnymi skurczami i brzucha i krzyżowymi, nad ranem też kilka i teraz cisza.... powoli powoli się zbliżamy, bo wczoraj ewidentnie miałam te skurcze inne i już potrafię rozróżnić np. twardnienie spowodowane wypinaniem się Młodego a stricte skurcz, który mnie czeka tylko w wersji silniejszej, jest to już bardziej wyraźne :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Wczoraj, miałam nadzieję, że coś sie dzieje, coś ruszy... ale dziś wstałam...czuję się jak młody bóg, żadnych bóli, żadnego brązowego śluzu nie ma. W nocy namówiłam mojego M.na seeeeks <3 Zapomniałam jakie to przyjemne :P Fakt, że .... trwało to krótko heh :) Taka długa przerwa, że wybaczam małżowi, dziś powtórka :)

jeeeee!! czyli udało się powrócić :) super! ja też dzisiaj męczę mojego, teraz nie ma zmiłuj :P

Magda lena, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Polin - piękny wózek. Na drugim planie widzę Twoją piękną komodę .... Możesz pochwalić się gdzie kupiłaś? :)

Karolina@ - hahahah Twój M.udany! :D Aaaa masz donoszoną ciążę!!! GRATULACJE

IKEA model Hemnes:)

marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja juz po śniadaniu ;) chwilę ogarnę kompa i biorę się za jakieś sprzątanko

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Chciałam życzyć powodzenia na dzisiejszych wizytach:)

Gratuluje nowo rozpoczętych tygodni i donoszonych ciąż!!!:)

Ja się trochę martwię bo mój mały coś siedzi cicho i nie chce dać znaku mamie..
    Zjem może coś słodkiego to się obudzi łobuziak

Miłego dnia mamusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:57

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ