Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie.
Jak chodziłam do liceum - w drugiej klasie, wykryto u mnie wadę serca Niedomykanie się lewej zastawki w prawym pęczku Hisa (albo na odwrót zawsze mi się myli czyli niedomykanie prawej zastawki w lewym pęczku Hisa), w tym temacie nic więcej nie było robione jedyny mój problem to częste omdlenia i mdlenia w mechanizmie wazowagalnym- czyli jak za długo w miejscu stoję. Proszę powiedzcie czy mam to zgłaszać lekarzowi? -
nick nieaktualnyDzień dobry
MeAmerie - super, że się odezwałaś bo już się martwiłyśmyKciuki zaciśnięte, mam nadzieję, że uda Ci się wrócić do domu
Vira - no wiesz, tak jak upodobania są różne tak pewnie i w tej kwestii zdania będą podzielone. Tak samo jak nie wszystkim podobają się blondynki i nie każdego faceta kręcą duże biusty tak sądzę, że nie każdego mężczyznę będą pociągać ciążowe kształty. Trzeba też wziąć pod uwagę, że dla części mężczyzn ich kobiety będą mega seksowne ale strach przed zrobieniem dziecku krzywdy podczas zbliżenia w duży sposób ich ogranicza. I nie znaczy to, że MY im się nie podobamy a jedynie, że troska o nas i o dziecko jest silniejsza niż potrzeby seksualne.
Mój mąż twierdzi, że bardzo go pociągam z brzuszkiem co też odczuwam w jego zachowaniu względem mnie. Czy w ten sam sposób podobam się innym mężczyznom obchodzi mnie średnio, bo zupełnie mi na tym nie zależy.
A rozmów męża z kolegami nie podsłuchuj bo wiadomo jest, że mężczyźni między sobą lubią żartować i nie koniecznie mówią to, co faktycznie myśląMój lubi się nabijać z kolegów, którzy szykują się do ślubu, żeby teraz korzystali bo po ślubie to seks już raz na miesiąc
A uwierz mi na słowo, że (pomijając okresy ciąży i połogu) oboje lubimy seks i nie nudzimy się w sypialni
Wanna - jeszcze masz trochę czasu, ja te kilka tygodni temu też jeszcze byłam zupełnie nieprzygotowanaTeraz z resztą też nie jestem bo remont łazienki ciągnie się w nieskończoność
Karolina@ - wielkie gratulacje
Kaarolina - ech, faktycznie wymęczyła Cię ta nocMam nadzieję, że w ciągu dnia będziesz miała możliwość sobie odpocząć :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:44
Karolina@, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Ostrożnie!
a jak Twoje ciśnienie i wymioty po większej dawcę leku?
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
polin wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Jak chodziłam do liceum - w drugiej klasie, wykryto u mnie wadę serca Niedomykanie się lewej zastawki w prawym pęczku Hisa (albo na odwrót zawsze mi się myli czyli niedomykanie prawej zastawki w lewym pęczku Hisa), w tym temacie nic więcej nie było robione jedyny mój problem to częste omdlenia i mdlenia w mechanizmie wazowagalnym- czyli jak za długo w miejscu stoję. Proszę powiedzcie czy mam to zgłaszać lekarzowi? -
Też mam niedomykalnosc zastawki i zgłosiłam to niedawno lekarzowi bo w nocy budzą mnie duszności, nie wiem czy to od tego ale lepiej powiedzieć. Kasia gratulacje 36 tygodnia!
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja sama ze sobą, nie czuje się teraz sexowna, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. jakoś to odbieram jako normalny stan ciążowy
Natomiast ważne dla mnie jest, że mąż dużo miłości mi okazuje, przytula, całuje, kupuje smakołyki itd.
To czy go kręcę, czy nie w tym momencie niezbyt mnie martwi, bo ja też na sex jakoś nie jestem nastawiona psychicznie
Ogólnie traktujemy ciąże jako stan przejściowy i już za kilka miesięcy wszytko do normy wróci
U mnie znajomi, rodzinka mówią, że wyglądam ładnie i ciąża mi służy, ja sama ze sobą jestem bardziej na etapie względnej akceptacji niż samouwielbieniaNa co dzień staram się wyglądać po prostu schludnie. Lekki makijaż, włosy ogarnięte i nie chodzić w pidżamach cały dzień
Tak, żeby już totalnie w domowy marazm nie popaść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:57
M+M+?, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
W takim razie zgłoszę lekarzowi:)
A tu zdjęcia fury
Tylko kolory takie wyblakłe wyszły:)
Mój Mąż cały czas powtarza, że ciąża mi służy i też to okazuje:) Widzę, że mu się podobam chociaż czasem w żartach powie do mnie Mój Pasibrzuszku:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:36
baassiia, Karolina@, Magda lena, Martita88, Dorka87, d'nusia, Izoleccc, Czarodziejka87, olatychy, Renka88, alinalii, Kajola, A.Kasia, Madzialena90, krówka_muffka, Vincent, She86, Kaarolina, edyś, Hannia123, RudyTygrysek, Love_life, Kate84, Mietka 30:), Mania1718, Lilou1984, 26Asia, Teresa1992, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
Postanowiłam ogarnąć formalności poporodowe, tak aby potem nie latać jak kot z pęcherzem. Wypisałam sobie czynności jakie należy dokonać. Nie wpisywała tutaj MOPSu bo mi się nie należy. Czy coś przeoczyłam?
1. USC W MIEJSCU NARODZIN - potrzebne dowody osobiste rodziców + akt małżeństwa.
2. NR PESEL – nadaje USC i informuje o tym rodziców
3. ZAMELDOWANIE – robi to automatycznie USC
4. URZĄD MIASTA/gminy - becikowe
5. PRZYCHODNIA – rejestracja dziecka
6. KADRY jednego z rodziców – zgłoszenie do ubezpieczenia zdrowotnego
7. UBEZPIECZALNIA – pieniądze z tytułu urodzenia dziecka + za pobyt w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:08
ryjkek, Renka88, A.Kasia, Kate84, darra991, Karka lubią tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Jeju ogladalyscie 15 odcinek ? Ta babka co wyprawia matko swieta
właśnie oglądamkurcze przy takich odcinkach się zastanawiam, czy aż tak drastycznie różne są te odczucia bólu, czy to też psychika. Kobieta rodzi wcześniaka, więc powinno być troszkę łatwiej bo mniejszy dzidziuś, no ale wygląda to przerażająco
-
Bosh, faceci... Piszę z M:
Ja: Oglądam "Porody", gdzie kobietki rodzą SN.
M: SN? Tzn?
Ja: Siłami natury.
M: Tzn przez cesarskie ciecie?
Dorka87, alinalii, A.Kasia, Madzialena90, d'nusia, M+M+?, krówka_muffka, Kaarolina, Hannia123, RudyTygrysek, Love_life, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:), Mania1718, kleo2426, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry :*
Polin - piękny wózek. Na drugim planie widzę Twoją piękną komodę .... Możesz pochwalić się gdzie kupiłaś?
Karolina@ - hahahah Twój M.udany!Aaaa masz donoszoną ciążę!!! GRATULACJE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:32
-
Wczoraj, miałam nadzieję, że coś sie dzieje, coś ruszy... ale dziś wstałam...czuję się jak młody bóg, żadnych bóli, żadnego brązowego śluzu nie ma. W nocy namówiłam mojego M.na seeeeks
Zapomniałam jakie to przyjemne
Fakt, że .... trwało to krótko heh
Taka długa przerwa, że wybaczam małżowi, dziś powtórka
domiii, Madlene.:), Karolina@, A.Kasia, d'nusia, Hannia123, RudyTygrysek, Love_life, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:), Mania1718, Lilou1984, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
kamka wrote:kurde w nocy znowu sie pojawiły pojedyńcze skurcze i teraz cisza... mała też jakaś spokojniejsza...
Kochana, miałam to samo - wieczór z silnymi skurczami i brzucha i krzyżowymi, nad ranem też kilka i teraz cisza.... powoli powoli się zbliżamy, bo wczoraj ewidentnie miałam te skurcze inne i już potrafię rozróżnić np. twardnienie spowodowane wypinaniem się Młodego a stricte skurcz, który mnie czeka tylko w wersji silniejszej, jest to już bardziej wyraźne -
Magda lena wrote:Wczoraj, miałam nadzieję, że coś sie dzieje, coś ruszy... ale dziś wstałam...czuję się jak młody bóg, żadnych bóli, żadnego brązowego śluzu nie ma. W nocy namówiłam mojego M.na seeeeks
Zapomniałam jakie to przyjemne
Fakt, że .... trwało to krótko heh
Taka długa przerwa, że wybaczam małżowi, dziś powtórka
jeeeee!! czyli udało się powrócićsuper! ja też dzisiaj męczę mojego, teraz nie ma zmiłuj
Magda lena, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Dzień dobry :*
Polin - piękny wózek. Na drugim planie widzę Twoją piękną komodę .... Możesz pochwalić się gdzie kupiłaś?
Karolina@ - hahahah Twój M.udany!Aaaa masz donoszoną ciążę!!! GRATULACJE
IKEA model Hemnes:) -
Dzień dobry :*
ja juz po śniadaniuchwilę ogarnę kompa i biorę się za jakieś sprzątanko
-
Hej dziewczyny:)
Chciałam życzyć powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
Gratuluje nowo rozpoczętych tygodni i donoszonych ciąż!!!
Ja się trochę martwię bo mój mały coś siedzi cicho i nie chce dać znaku mamie..
Zjem może coś słodkiego to się obudzi łobuziak
Miłego dnia mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:57
Filip 28.03.2016