Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ciąża donoszona
mój plan na dzisiaj został już po części wczoraj zrealizowanywystarczyło że powiedziałam mojemu m. że jutro ciąża donoszona a on na to:
-to co możemy zaszalećoj działo się hi hi
jestem dzisiaj cała w skowronkach pełna sił, a cała rodzinka myśli że dzisiaj urodzę chyba im się nie uda wywróżyćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:55
Karolina@, baassiia, Renka88, A.Kasia, domiii, Magda lena, Czarodziejka87, krówka_muffka, olatychy, Kaarolina, Dorka87, ksanka, alinalii, Madlene.:), d'nusia, edyś, muminka83, Hannia123, RudyTygrysek, Love_life, Kajola, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:), Mania1718, Lilou1984, Est, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To jeszcze jedno pytanko. Mam dodać swój dochód aktualny ( zus płaci mi chorobowe ) + dochody Lubego i podzielić na 3 żeby sprawdzić czy nie przekraczamy 1922zł i czy przysługuje Nam jednorazowe becikowe? Całkiem o tym zapomniałam...
Dziękuję z góry za odpowiedzi :*
-
Margaret26 - aby dostać te becikowe, to jest tak masa papierologii, na której też niestety średnio się znam. Na szczęście mamy na to rok czasu od urodzenia dziecka, więc może uda się to jakoś zorganizować. O ile uda mi się, to jeszcze przed porodem chcę iść do mojego UM i zapytać o wymogi/dokumenty, bo podobno w każdym UM czy UG nie jest to ujednolicone.
M+M+? - nie mam pojęcia ;/
Dziewczyny, jest jeszcze podobno coś takiego, jak becikowe samorządowe. Tzn. w niektórych miastach w PL UM/UG płaci jednorazowy bonus za urodzenie dziecka. Warto dopytać.Magda lena, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Karolina czy oby na pewno sprawę nadania PESELu i zameldowania załatwia USC? Bo mi się wydaje, że trzeba się zgłosić do odpowiedniego działu w Urzędzie Miasta. Nie orientowałam się dokładnie, ale chyba tak mi właśnie koleżanka podpowiadała, która niedawno urodziła.
-
nick nieaktualnyedyś wrote:Karolina czy oby na pewno sprawę nadania PESELu i zameldowania załatwia USC? Bo mi się wydaje, że trzeba się zgłosić do odpowiedniego działu w Urzędzie Miasta. Nie orientowałam się dokładnie, ale chyba tak mi właśnie koleżanka podpowiadała, która niedawno urodziła.
http://lovi.pl/pl/rodzice/633edyś, Hannia123, domiii, Renka88, Magda lena, Karka lubią tę wiadomość
-
Edyś - kiedyś tak podobno było, ale niedawno weszły jakieś nowe przepisy, że wszystko robi USC w miejscu urodzenia dziecka. Ma to być udogodnienie dla rodziców, aby nie musieli podobno tyle krążyć.
Margaret - właśnie czytałam o tym becikowym, że jest tyle papierologii do załatwienia, że podobno wiele rodziców rezygnuje, bo jest tak zniechęconych... Ja dokładnie muszę policzyć, czy faktycznie dostanę te 1000zł. Jak będę pewna, że mi się należy, to będę działać. Bo chyba piorun jasny mnie strzeli, jak będę się z tymi papierkami bujać parę miesięcy, a kasy i tak nie dostanę. -
Wróciłam z Przychodni. Niestety dziś w ostatniej chwili odwołano mi wizytę bo moja Pani dr. dostała wezwanie do szpitala w ostatniej chwili.
Przepisali mnie za tydzień na wizytę. No mówi się trudno - miałam przynajmniej wycieczkę
Jedynie co to zważyli mnie - ważę 67 kg czyli już - 1 kg poniżej wagi wyjściowej.
Zbadali tętno - pyka pięknie.
Tak więc czuje się dobrze i wierzę że jest dobrzeLove_life, Karolina@, A.Kasia, Madlene.:), Kate84, Renka88, Mietka 30:), Madzialena90, Czarodziejka87, Kaarolina, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
Nie mogę uwierzyć w to, że tyle czekałyśmy, a to prawie już...
Ja będę miała donoszoną 11.02, heh ależ to zleciało... Normalnie moja głowa tego nie ogarnia
Ja te papierowe sprawy chciałabym załatwić od razu po urodzeniu, bo przez 2 tygodnie będę miała M przy sobie, to niech polata i pozałatwia. Tylko jakoś też nie bardzo wiem gdzie co jak i z czym. Nawet nie bardzo wiem co do pracy złożyć i jak zgłosić do ubezpieczenia moje dziecko...
Co do tego co napisałaś Vira. Ja się sama nie czuję już jakoś specjalnie sexi. Mam tylko brzuszek, reszta bez widocznych zmianstaram się wyglądać ładnie i dla M i dla siebie, lubię ten stan mimo wszystko
ale jest mi ciężko, wstaję, siadam, ciężko, męczę się, stękam, no wulkanem seksu bym siebie teraz nie nazwała
Ale wystarczy, że spojrzę na mojego M i widzę jak na mnie reaguje, kocha mnie i tu nie ma miejsca na dylematy typu: czy ona wygląda sexi czy nie, czy wolałem ją z bzrzuchem czy bez... Dlatego na Twoje pytanie, którą kobietę wybrałby mężczyzna, tą płaską czy z brzuchem, odpowiadam: wybrałby tą, którą kocha.
I jestem pewna, że Twój M też nie miałby wątpliwościPo prostu faceci między sobą różne herezje opowiadają
Love_life, A.Kasia, Kate84, Mietka 30:), Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie. Wczoraj wróciłam z szpitala. Skurcze na szczęście ustąpiły. Wymioty nadal mecza. W szpitalu spuchly mi tak mocno stopy, że się przestraszyłam. Upomnialam się o kolejne wyniki moczu na obecność białka czy nie wzrasta. Ale na szczęście nie, bo wtedy zatrucie ciazowe. Mój mały tak się cieszyl na paczka że buszuje non stop. Ważne że w domu, tylko nie mam butów do chodzenia. Wróciłam ze szpitala w laczkach.może pozycze od męża. A co...
Kaarolina lubi tę wiadomość
Czekam:
-
Dzien dobry
cos nie moglam zasnac jak zasnelam snil mi sie dziki sex haha no I rano sie przebudzilam I sen sie spelnil no moze nie dziki ale bylo cuudnie. Gratulacje donoszonych ciazy I trzymam kciuki za Wasze wizyty. Pora sie ogarnac I cis wszamac.
alinalii, Magda lena, Kate84, Izoleccc, Mania1718, Martita88, Hannia123, Madzialena90, Kaarolina, Falon lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Paulina2344 wrote:Witam wszystkie mamusie. Wczoraj wróciłam z szpitala. Skurcze na szczęście ustąpiły. Wymioty nadal mecza. W szpitalu spuchly mi tak mocno stopy, że się przestraszyłam. Upomnialam się o kolejne wyniki moczu na obecność białka czy nie wzrasta. Ale na szczęście nie, bo wtedy zatrucie ciazowe. Mój mały tak się cieszyl na paczka że buszuje non stop. Ważne że w domu, tylko nie mam butów do chodzenia. Wróciłam ze szpitala w laczkach.może pozycze od męża. A co...
Oj biedactwowspółczuję I duzo zdrowka. Mi stopy tak gdzies od miesiaca puchna strasznie musialam poluzowac sznurowki a I tak tylko sportowe wchodza w gre
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Wanna dużo zdrówka dla Ciebie, dobrze ,że M tak o Was dba
A co do malowania może lepiej znaleźć jakiegoś nowego skoro tamten nie odbiera i ruszyć powoli z przygotowaniami?
Daj proszę później znać jak książka o tych zabawach
Karolin@ Super , gratulacje!a właśnie jak to jest z meldunkiem dziecka?Ona będzie z automatu zameldowana ta gdzie ja ? Mąż the best
Margaret super napisane i powiem Tobie ,że miałam to samo w czasach szkolnych kwestii piersi i nie przyszło mi do głowy wtedy ,że wyrosnę na tak pewną siebie i silną kobietę a 3/4 z tych chłopców będzie teraz się mną zachwycać ach życie jest przewrotne ! Też jestem sportowcem i wiem ,że za chwilę będę wyglądać jak przed ciążą ,a brzuszek jest dla mnie najpiękniejszy ,najcudowniejszy bo długoo na to wymarzone dziecko czekałam
Polin myślę, że jak najbardziej powinnaś o tym powiedzieć swojemu lekarzowi i to jak najszybciejBardzo ładna bryka
Karolina mam nadzieję ,że uda Ci się w ciągu dnia troszkę odpocząć :-*
Madzialena gratulację
Paulina cieszę się ,że już w domu i nie licząc wymiotów jest lepiej, kurcze żeby już przestały Cię męczyć, tego Tobie życzę !
Dziewczyny czy wiecie ile mam czasu na zarejestrowanie dziecka w przychodni ?Chciałabym to zrobić już w Gdańsku po przeprowadzce ,żeby nie zmieniać czyli po ok 4-6 tyg?
AAA i dziś mnie oświeciło ,że w sumie mam kolejny problem przez to domniemanie za ojca ex męża no bo do ZUS składając wniosek o urlop macierzyński muszę napisać ,że ojciec nie będzie go brał podać jego pesel imię i nazwisko , no to co ja mam niby podać ,przecież nie podam ex męża tylko mojego M ale w akcie urodzenia będzie ex mąż czyli dane nie będą się zgadzać ?Hmmm powiem Wam ,że mam zagryzkę !??
Muminko może Ty wiesz jak to zrobić?
Byliśmy oglądać łóżeczka bo tak jak pisałam w Poznaniu mamy tylko kołyskę , a z łóżeczkiem czekaliśmy aż zmienimy mieszkanie w Gdańsku, padło na firmę Klupś ale zamówię z neta ,żeby tam od razu pojechało i M będzie składał
Aaaaa i jutro mamy spotkanie w szpitalu z tą naszą położną do poroduMadzialena90 lubi tę wiadomość