Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzialena90 wrote:
dziewczyny ten nadmiar sił mnie normalnie przeraża
dom posprzątany, jedzonko na imprezę gotowe, tort teżkurde aż siebie nie poznaje w porównaniu do ostatnich dni to mam mega power
czy to tak zwany syndrom wicia gniazda? hehe
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja troche nie na temat. Pamietam temat torby dowozka Skip Hop - czy ktoras z Was juz kupila ta torbe? Jaki model i czy warto?
Est ciesze sie ze wszystko u Was ok! Duzo zdrowka!Est lubi tę wiadomość
-
perła ziemi wrote:Czarodziejko i jak tam Twój mały? pytam, bo moja też siedzi cicho jak myszka
zjadłam grześka, jabłko i pomarańczę i niestety średnio ją to rusza. eh!
oświeciłyście mnie ostatnio i zadzwoniłam do pzu zapytać czy dostaniemy z T. po 1000 zł za urodzenie dzidziusia i okazuje się, że na swojej polisie mam karencję do końca kwietnia, a tak długo to ja za żadne pieniądze nie będę chodzić w ciąży (jakby to zależało ode mnie) no, ale łudziłam się, że chociaż na wózek będzie
zawiozłam dzisiaj mocz i oddałam krew, wyniki w pn będą. mam nadzieję, że jest ok, bo pierwszy raz się badam odkąd leżę. przy okazji poprosiłam o zrobienie asap,alat i crp, a co będę się zastanawiać.
u nas w małżeństwie też posucha łóżkowa. mój T. bardzo narzeka na taki stan rzeczy, ja jakoś daję radę. ostatnio jak mi pomagał wychodzić z wanny, to aż mi biedaka szkoda było tak patrzył, a ja się trochę dziwię, bo szczególnie ostatnio średnio ponętnie się czuję
Odezwał się ale ogólnie mało dziś aktywny..może taki dzień ma?
Daj potem znać Kochana jak Twoja mała
perła ziemi lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyWitajcie mamuśki co za tematy gorące tu od wczoraj a ile się uśmiałam to moje
jesteście niesamowite
Ja dzisiaj już przed 7 wstałam wyprawiłam synka do szkoły, później wstawiłam pranie ogarnęłam chatkę, byłam z psiakami na spacerku i z młodszym synkiem na zakupach.
Miałam kupić jajka i worki na śmieci a wróciłam z dwiema siatami zakupów
Teraz czekam na Filipka jak wróci ze szkoły zjemy obiadek i chyba się legnę na drzemkę bo padam normalnie.
Ja dzisiaj miałam komiczny sen uśmiałam się sama z siebie po przebudzeniu.
Zaczęły odchodzić mi wody więc chciałam wziąć prysznic i jechać do szpitala, na to wpadła teściowa i masa dzieciaków że męża nie ma a przyjechał dostawca z pączkami i muszę iść odebrać dostawę
Mówię to teściowej że zaczęłam rodzić i jadę do szpitala a ona dalej uparcie że najpierw pączki.
Wyszłam do kolesia ten mi ładuje kilka kartonów tych pączków więc pytam go po ile a ten mi mówi że 3,5zł/szt więc się wkurzyłam i mówię że nie dość że się spóźnił bo wczoraj by tłusty czwartek to jeszcze taka kasę woła i się obudziłam
A teraz miłego dnia i udanych wizyt
My dzisiaj zaczynamy 35tcMagda lena, A.Kasia, Czarodziejka87, Karolina@, Mania1718, Kate84, She86, Izoleccc, RudyTygrysek, d'nusia, Est, Karka, edyś, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość
-
RudyTygrysku nie wiedziałam ze mieszkasz w Łebie, uwielbiam to miasto,
, oczywiście pod względem turystycznym. Szkoda że mam tak daleko nad morze.
Ja tez powoli ogarniam, te papiery, najgorzej będzie z tym wnioskiem o becikowe kupę wypełniania. Czekam na pita, wolałabym go wyliczyć przed porodem, ale były pracodawca coś się nie spieszy.
Kobitki naprawdę mamy już piękne postępy w dojrzałości ciąży. Lada moment zaczną się inne problemy, choć do mnie to jakoś nie dociera. Stoi łóżeczko i ok, ale że będzie w niej dzidzia no nierealne, nie mogę w to uwierzyć. A najbardziej się cieszę że będę miała swoją rączkę, nóżkę do obcałowania i przytulania
Olatychy dzięki Tobie skusiłam, się też na mały gadżecik, matę do przewijania hihih. Miałam jej nie kupować, ale co tam
RudyTygrysek, olatychy lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Dziewczyny, a na stronie MOPRu w moim mieście jest adnotacja odnośnie becikowego : "Podstawą do obliczenia kryterium dochodowego są na chwilę obecną dochody za 2014r."
Nie powinny się liczyć dochody za 2015 rok?baassiia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyEst - kciuki zaciśnięte cały czas
Cieszę się, że wszystko dobrze i zazdroszczę tak dobrego samopoczucia po porodzie
Madzialena90, Magda lena - a może to ten przedporodowy przypływ energii
kateee - ja jeszcze nie kupiłam bo czekam na jakiś dodatkowy zastrzyk pieniędzyOglądałam za to w TK Max (nie było niestety tego modelu, który mnie interesuje) i moim zdaniem bardzo fajna jakość
Szczególnie przy tej cenie bo w TK Maxie są za 150-180 zł.
Madzialena90, kateee, Est lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:Est dzielny chłopak
trzymam kciuki
dziewczyny ten nadmiar sił mnie normalnie przeraża
dom posprzątany, jedzonko na imprezę gotowe, tort teżkurde aż siebie nie poznaje w porównaniu do ostatnich dni to mam mega power
czy to tak zwany syndrom wicia gniazda? hehe
nie no a wszyscy obstawiali 5 lutego jako datę urodzin Córeczkiprzy takim nadmiarze energii to wątpię żeby coś się ruszyło
Masz jeszcze kilka dobrych godzin.
Madzialena90, domiii lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Nie ponieważ za 2015 rok rozliczamy się dopiero teraz, jak dobrze pamiętam chyba do października albo listopada będzie obowiązywał 2014 rok.. Jeżeli miałaś utratę dochodu bądź w drugą stronę to musisz dodatkowo złożyć na to papiery...
Jak pytałam się znajomych którzy ostatnio składali wniosek o becikowe to mówili, że wyliczali dochód za poprzedni rok... Nic nie rozumiem.
Najlepiej faktycznie pojadę jeszcze w poniedziałek (jeśli zdążę) do mopru i niech mi to wytłumaczą jak głupolowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
miałam dzisiaj wizytę, synek waży 2450 g
termin cc chyba 10 marcaA.Kasia, alinalii, Magda lena, Karolina@, Kate84, baassiia, Madlene.:), Kajola, Love_life, domiii, She86, Vincent, ryjkek, foxica, Lilou1984, muminka83, Madzialena90, kleo2426, Mania1718, RudyTygrysek, d'nusia, Kaarolina, Est, Karka, edyś, Mietka 30:), Falon, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Est super ,że tak dobrze się czujesz , normalnie pozazdrościć
dalej trzymamy kciuki oczywiście, ale Stasiu taki silny chłopak ,że pewnie i z żółtaczką sobie raz dwa poradzi
Madzialena, Magdalena a mi w SR mówili ,że taki nagły przypływ energii na koniec może oznaczać zbliżający się poród więc kto wie, kto wie
Asia gratuluje udanej wizytyMadzialena90, Est lubią tę wiadomość
-
To dzisiaj mamy dzień sprzątania, bo ja się wzięłam na kuchnię. Wprawdzie mój M jest odpowiedzialny za mycie piekarnika i mikrofalówki, ale przy okazji generalnych porządków machnę to za niego
Potem jeszcze łazienka. Może coś się urodzi z tego sprzątania?
Magda lena - ja też mam w planach podjechać przed porodem i zapytać o te becikowe. Może część dokumentacji uda mi się zorganizować przed porodem.
domiii, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarodziejko nie martw sie ruchami. Erni uwaza ze norma 10na godzine jest mocno zawyzona i jesli matka wyczuje ok 3-4ruchów w ciągu godziny podczas najwiekszej aktywnosci dziecka to jest dobrze. Moja Oliwka czesto ma dni leniucha ale nie martwie sie tym zupełnie.Czasem dopiero popołudniu sobie uświadamiam że jeszcze nie czułam ruchów od rana. Moja przyjaciółka (co prawda w drugiej ciazy) mówi ze wogóle nie zwracała szczególnej uwagi na ruchy i ja też zaczynam miec takie podejscie -duzo mniej sie stresuje. Ale tez moze sie nie stresuje bo od 17tygodnia ciay nie bylo ani jednego dnia zebym nie poczuła ruchów.Predzej czy później mała sie odywa. Od wczoraj np tak sie wypina i gramoli ze mam kwadratowy brzuch przez godzine np bo sobie pupe wypieła i zadowolona z życia.
Musze sie pochwalić.Mam spakowana torbe do szpitala dla siebie i dla małej.Wszysciutko mam poprane i poprasowane łącznie z poszewkami na kołderki no i same kołderki też.Moja mama mi wczoraj bardzo pomogła bo calutką garderobę małej ona sama wyprasowała,mega mi pomogła bo szafa małej pęka w szwach.Do kupienia pozostały naklejki na sciane,mata edukacyjna,łóżeczko i wózek ale te dwie ostatnie pozycje kupuje mąż jak mała sie urodzi. Także czuje się gotowaLove_life, Kate84, muminka83, Izoleccc, Karka, edyś, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Gdy dziecko się nie rusza 8 godzin ,wtedy można zacząć się martwić.Ale ani jednego ruchu w 35 tyg ,dopiero po południu to jest dość dziwne ,skonsultowałabym to z ginem.
A.Kasia, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam
ja już po wizycie
ogólnie wszytsko ok. Szyjka twarda, brak rozwarcia ale główka juz podobno nisko. Alicja waży już 3 kg i pan doktor obstawia, że urodzi się około 3,5 kg
ma podobno bardzo dużo włosków
na ktg miałam praktycznie cały czas bole miesiaczkowe ale tylko jeden nie wielki skurcz się pokazał przez 40 minut
wynik GBS ujemny
Madlene.:), domiii, Kate84, She86, ryjkek, Karolina@, Izoleccc, Madzialena90, kleo2426, Mania1718, olatychy, d'nusia, Kaarolina, Karka, edyś, Kajola, Falon, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM+M+? wrote:Kurde, gbs pozytywny! Straszliwie się zdenerwowałam! Czekam na telefon od mojego lekarza, bo akurat ma pacjentów, a ja prawie z rykiem do niego wydzwaniam!
Spokojnie, co 4 kobieta ma GBS dodatni i naprawdę nie ma co panikowaćOznacza to tylko tyle, że gdy poród się zacznie musisz od razu jechać do szpitala aby podali Ci antybiotyk.
Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Kurde, gbs pozytywny! Straszliwie się zdenerwowałam! Czekam na telefon od mojego lekarza, bo akurat ma pacjentów, a ja prawie z rykiem do niego wydzwaniam!
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Pytanie do Muminki i dziewczyn, które piekły to kruche ciasti
Grzanie góra dół, czy termoobieg? I ile dokładnie czasu trzymałyście? Bo spód niby 20 minut, tak? A potem całość ile jeszcze trzymałyście? Bo tam jest, że 30, 40 minut... No to 30 czy 40
?
A i czy te 500 gram malin mrożonych wystarczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:55