Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania jak tam u Ciebie z tym rozkiem pralas go?
co ile teraz masz wizyty bo ja co 2 tygodnie no i juz mnie zapisala do birth centre a Ty gdzie rodzisz na porodowce, w domu czy w birth centre?
Mania1718 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
M+M moja szwagierka miała Gbs dodatni w lipcu,dostała antybiotyk przed porodem , a później jakieś globulki dopochwowe,urodziła zdrową córeczkę
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Love_life wrote:dzis stanelam na wage +21 kg!! jak u Was waga wyglada?
Est czuc od Ciebie mega powera! super ze wszystko u Was dobrze i tak trzymac!
Ja mam +19 dzisiaj, ale wiem, że to głównie kwestia obrzęków, bo stopy, kostki i łydki mam fatalnea poza tym po figurze w ogóle nie widać że przytyłam.
wiec liczę, że ta woda szybko zejdzie po porodzie!Love_life lubi tę wiadomość
-
paola87 ja nie pomogę bo robię wszystko na oko ;P a piekę zawsze w termooiegu , sprawdzam wykałaczką czy ciasto gotowe , róże sa piekarniki jeden bedzie potrzebował 30 min drugi i nawet 50
-
Teresa no gratuluję , 3 kg to już konkretnie
cieszę się ,że wszystko jest tak ładnie
M+M Ty się tak nie denerwuj to nic złego, dostaniesz antybiotyk przed porodem po prostubratowa miała teraz w maju przy drugim synku , nie ma co się martwić :-*
Love Life u mnie wczoraj u gina +8kg
A ja mam nadzieję,że w luxmed czegoś nie popieprzyli bo gbs z pochwy mam od wczoraj a z odbytu nie hmm, a przecież raczej były by od razu obydwa jak by robili, w końcu próbki razem dawałam obie...Teresa1992, Love_life lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny26Asia, Teresa - cieszę się razem z Wami tymi dobrymi wieściami
A co do ruchów dziecka to radzę się słuchać swojej intuicji bo co dziecko to temperament. Każda z nas już zna charakter i częstotliwość aktywności swojego malucha i jeśli odbiega od normy w jedną czy drugą stronę to lepiej spanikować i jechać to sprawdzić niż olać sprawę. To, że czyjeś dziecko się nie ruszało 2 dni a mimo to było wszystko ok nie oznacza wcale, że u nas będzie podobnie. Dziwi mnie podejście "nie zwracam uwagi na ruchy i dzięki temu mniej się stresuję". Bez urazy Vira, nie mówię, że należy z każdą pierdołą lecieć na IP ale jednak w kwestii obserwacji ruchów będę optować za rozsądną obserwacją i reakcją w sytuacji niepokojącego zachowania dziecka.Love_life, alinalii, paola87, Karolina@, muminka83, Madlene.:), Kate84, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja z 2 miesiace temu czulam bardzo malo ruchow praktycznie 2 na dzien i pojechalam do szpitala no i jak podlaczali mi urzadzenie do sluchania serduszka maly zaczal kopac! polozna poradzila zeby nastepnym razem wypic puszke coca-coli i poczekac z godzinke ze to powinno pobudzic maluszka a jak nie to od razu szpital bo nigdy nie wiadomo. ja teraz mysle ze maly zmienial pozycje i ukladal sie juz glowka w dol bo od tego momentu szaleje nie z tej ziemi. jak czujecie ze cos sie zmienilo w rytmie dzidzi ja bym na Waszym miesjcu nie czekala.
muminka83 lubi tę wiadomość
ja nie mam problemu z ruchami , moja Emma jest bardzo ruchliwym dzieckiem , a gdy zdarzy się chwila spokoju to wystarczy ze zapukam do niej
zawsze odpowie z podwojoną siłą
-
nick nieaktualny
-
a ja dzisiaj rano usłyszałam od P, że pachnę dzidziusiem i takim mlekiem mamy
bardzo mnie to zaciekawiło!
alinalii, baassiia, Lilou1984, Madzialena90, RudyTygrysek, Kate84, Kaarolina, Est, Karolina@, Martita88, Karka, Kajola, nataliano, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:a ja dzisiaj rano usłyszałam od P, że pachnę dzidziusiem i takim mlekiem mamy
bardzo mnie to zaciekawiło!
ojj jak słodkoodomiii lubi tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Teresa no gratuluję , 3 kg to już konkretnie
cieszę się ,że wszystko jest tak ładnie
M+M Ty się tak nie denerwuj to nic złego, dostaniesz antybiotyk przed porodem po prostubratowa miała teraz w maju przy drugim synku , nie ma co się martwić :-*
Love Life u mnie wczoraj u gina +8kg
A ja mam nadzieję,że w luxmed czegoś nie popieprzyli bo gbs z pochwy mam od wczoraj a z odbytu nie hmm, a przecież raczej były by od razu obydwa jak by robili, w końcu próbki razem dawałam obie...
Kate, ja też GBS robiłam przez Luxmed. Posiew z pochwy miałam szybko, z odbytu pojawił się później, po jakiś 2 dniach. No i właśnie tu mi wyszły jakieś bakterie z grupy FSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
paola87 wrote:Pytanie do Muminki i dziewczyn, które piekły to kruche ciasti
Grzanie góra dół, czy termoobieg? I ile dokładnie czasu trzymałyście? Bo spód niby 20 minut, tak? A potem całość ile jeszcze trzymałyście? Bo tam jest, że 30, 40 minut... No to 30 czy 40
?
A i czy te 500 gram malin mrożonych wystarczy?
Ja piekę bez termoobiegu. Jak wsadzasz ciasto to 15 minut do podpieczenia spodu wystarczy - ciasto ma być koloru złotego. Jak wsadzisz patyczek będzie suchy. #0-40 minut bo to zależy od piekarnika. Ja zawsze trzymam 40 minut a potem do wystygnięcia piekarnika. Nigdy się nie przypaliło. Wystarczy tyle malin i nawet za dużopaola87 lubi tę wiadomość
-
Witam się piątkowo
znowu weekend! ależ ten czas leci.
Miałam dzisiaj co prawda nieprzespana noc, ale nadrobiłam w dzień - jak zasnęłam koło 4 to pospałam do 11:P teraz się muszę jakoś zmęczyć, żeby nie było powtórki z rozrywki.
dzisiaj wyczuwam spokój na forumi oby tak kilka dni było
dobrze, że MeAmerie dałaś znak życia bo już też się o Was niepokoiłam. trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala.
ja się zajęłam próbnym pakowaniem torby i po przemyśleniu robie tak:
1 walizka (kabinówka) z moimi rzeczami i dziecka na 3 dni - do sali poporodowej mi mąż przyniesie, a drugą pakuję taką sportową małą z rzeczami do porodu i 2-ma kompletami ubranek dla Igi (mniejszy i większy popakowane w woreczki z pieluchą włącznie). W torbie będą jeszcze m.in klapki, koszula porodowa, ręcznik, dokumenty, pieluchy tetrowe, kocyk, telefon z ładowarką itp
przygotowałam sobie też taki cienki segregator, z kieszonkami na plan porodu, grupę krwi, dane pracodawcy, wyniki ostatnich badań + usg itp, żeby wszystko było w 1 miejscu z papierologii:) i też zapakuje ten segregator to tej torby
położna podpowiedziała, żeby w przypadku porodu naturalnego mieć też coś słodkiego do zjedzenia w tej torbie (na przypływ energii w razie kryzysu i długiego porodu) i wodę mineralną w poręcznych butelkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 14:36
Love_life, baassiia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
u mnie +15,5 kg. Najbardziej widać u mnie po buzi (strasznie okrągła się zrobiłam) i po udach ... no jak bym tak zacisnęła tymi udami kogoś to współczuję
Przyznać się ile pączków wczoraj wtrąbiłyście?Bo ja 4.
Lilou1984, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość
-
jak dobrze wszystko pojdzie i bez komplikacji to w takim pokoju bedziemy rodzic
http://d34jxnlqb4f7pg.cloudfront.net/uploads/unit/image/178/main_RJ224_Maternity_Improvements_1.jpg
Lilou1984 ja mam kabinowke i duza torbe sportowa spakowana ale mam tam wszystkie rzeczy juz na wyjscie dla mnie i malego i duzo przekasek dla M no i jego rzeczy na przebranie gdyby np. z pracy od razu do szpitala mial jechac. ostatnio polozna mowila ze najszybciej jak wypuszczaja ze szpitala to 2 h po porodzie!!Lilou1984, Mania1718, RudyTygrysek, Kate84, edyś, Karka lubią tę wiadomość
Magda lena wrote:u mnie +15,5 kg. Najbardziej widać u mnie po buzi (strasznie okrągła się zrobiłam) i po udach ... no jak bym tak zacisnęła tymi udami kogoś to współczuję
Przyznać się ile pączków wczoraj wtrąbiłyście?Bo ja 4.
melduję 3 pączki i ok 15 faworków
mam + 11 kg (już po pączkach hehe)Kate84 lubi tę wiadomość