X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jak tam u Ciebie z tym rozkiem pralas go? ;) co ile teraz masz wizyty bo ja co 2 tygodnie no i juz mnie zapisala do birth centre a Ty gdzie rodzisz na porodowce, w domu czy w birth centre? :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M moja szwagierka miała Gbs dodatni w lipcu,dostała antybiotyk przed porodem , a później jakieś globulki dopochwowe,urodziła zdrową córeczkę ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    dzis stanelam na wage +21 kg!! jak u Was waga wyglada?
    Est czuc od Ciebie mega powera! super ze wszystko u Was dobrze i tak trzymac!

Ja mam +19 dzisiaj, ale wiem, że to głównie kwestia obrzęków, bo stopy, kostki i łydki mam fatalne :/ a poza tym po figurze w ogóle nie widać że przytyłam.
    wiec liczę, że ta woda szybko zejdzie po porodzie!

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 ja nie pomogę bo robię wszystko na oko ;P a piekę zawsze w termooiegu , sprawdzam wykałaczką czy ciasto gotowe , róże sa piekarniki jeden bedzie potrzebował 30 min drugi i nawet 50

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa no gratuluję , 3 kg to już konkretnie :D cieszę się ,że wszystko jest tak ładnie

M+M Ty się tak nie denerwuj to nic złego, dostaniesz antybiotyk przed porodem po prostu :) bratowa miała teraz w maju przy drugim synku , nie ma co się martwić :-*

Love Life u mnie wczoraj u gina +8kg

A ja mam nadzieję,że w luxmed czegoś nie popieprzyli bo gbs z pochwy mam od wczoraj a z odbytu nie hmm, a przecież raczej były by od razu obydwa jak by robili, w końcu próbki razem dawałam obie...

Teresa1992, Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia, Teresa - cieszę się razem z Wami tymi dobrymi wieściami :)

A co do ruchów dziecka to radzę się słuchać swojej intuicji bo co dziecko to temperament. Każda z nas już zna charakter i częstotliwość aktywności swojego malucha i jeśli odbiega od normy w jedną czy drugą stronę to lepiej spanikować i jechać to sprawdzić niż olać sprawę. To, że czyjeś dziecko się nie ruszało 2 dni a mimo to było wszystko ok nie oznacza wcale, że u nas będzie podobnie. Dziwi mnie podejście "nie zwracam uwagi na ruchy i dzięki temu mniej się stresuję". Bez urazy Vira, nie mówię, że należy z każdą pierdołą lecieć na IP ale jednak w kwestii obserwacji ruchów będę optować za rozsądną obserwacją i reakcją w sytuacji niepokojącego zachowania dziecka.

Love_life, alinalii, paola87, Karolina@, muminka83, Madlene.:), Kate84, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 8 kg!!!! wow ale zazdraszczam!

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja z 2 miesiace temu czulam bardzo malo ruchow praktycznie 2 na dzien i pojechalam do szpitala no i jak podlaczali mi urzadzenie do sluchania serduszka maly zaczal kopac! polozna poradzila zeby nastepnym razem wypic puszke coca-coli i poczekac z godzinke ze to powinno pobudzic maluszka a jak nie to od razu szpital bo nigdy nie wiadomo. ja teraz mysle ze maly zmienial pozycje i ukladal sie juz glowka w dol bo od tego momentu szaleje nie z tej ziemi. jak czujecie ze cos sie zmienilo w rytmie dzidzi ja bym na Waszym miesjcu nie czekala.

muminka83 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Może coś się urodzi z tego sprzątania? :D

Na pewno 'urodzi się' porządek ;) :P

domiii, alinalii, A.Kasia, Karolina@, Magda lena, Izoleccc, Madzialena90, Kate84, nataliano, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam problemu z ruchami , moja Emma jest bardzo ruchliwym dzieckiem , a gdy zdarzy się chwila spokoju to wystarczy ze zapukam do niej ;) zawsze odpowie z podwojoną siłą <3

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - daj znać kochana jak się czujesz! Trzymam kciuki za Ciebie i groszka :*

muminka83, aleksandrazz, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj rano usłyszałam od P, że pachnę dzidziusiem i takim mlekiem mamy <3 bardzo mnie to zaciekawiło! :)

alinalii, baassiia, Lilou1984, Madzialena90, RudyTygrysek, Kate84, Kaarolina, Est, Karolina@, Martita88, Karka, Kajola, nataliano, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a ja dzisiaj rano usłyszałam od P, że pachnę dzidziusiem i takim mlekiem mamy <3 bardzo mnie to zaciekawiło! :)

ojj jak słodkoo ;)

domiii lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Teresa no gratuluję , 3 kg to już konkretnie :D cieszę się ,że wszystko jest tak ładnie

M+M Ty się tak nie denerwuj to nic złego, dostaniesz antybiotyk przed porodem po prostu :) bratowa miała teraz w maju przy drugim synku , nie ma co się martwić :-*

Love Life u mnie wczoraj u gina +8kg

A ja mam nadzieję,że w luxmed czegoś nie popieprzyli bo gbs z pochwy mam od wczoraj a z odbytu nie hmm, a przecież raczej były by od razu obydwa jak by robili, w końcu próbki razem dawałam obie...

Kate, ja też GBS robiłam przez Luxmed. Posiew z pochwy miałam szybko, z odbytu pojawił się później, po jakiś 2 dniach. No i właśnie tu mi wyszły jakieś bakterie z grupy F :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Pytanie do Muminki i dziewczyn, które piekły to kruche ciasti :) Grzanie góra dół, czy termoobieg? I ile dokładnie czasu trzymałyście? Bo spód niby 20 minut, tak? A potem całość ile jeszcze trzymałyście? Bo tam jest, że 30, 40 minut... No to 30 czy 40 ;)?

A i czy te 500 gram malin mrożonych wystarczy?

Ja piekę bez termoobiegu. Jak wsadzasz ciasto to 15 minut do podpieczenia spodu wystarczy - ciasto ma być koloru złotego. Jak wsadzisz patyczek będzie suchy. #0-40 minut bo to zależy od piekarnika. Ja zawsze trzymam 40 minut a potem do wystygnięcia piekarnika. Nigdy się nie przypaliło. Wystarczy tyle malin i nawet za dużo :P

paola87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo :)

znowu weekend! ależ ten czas leci.
    Miałam dzisiaj co prawda nieprzespana noc, ale nadrobiłam w dzień - jak zasnęłam koło 4 to pospałam do 11:P teraz się muszę jakoś zmęczyć, żeby nie było powtórki z rozrywki.

dzisiaj wyczuwam spokój na forum :) i oby tak kilka dni było

dobrze, że MeAmerie dałaś znak życia bo już też się o Was niepokoiłam. trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala.

ja się zajęłam próbnym pakowaniem torby i po przemyśleniu robie tak:
    1 walizka (kabinówka) z moimi rzeczami i dziecka na 3 dni - do sali poporodowej mi mąż przyniesie, a drugą pakuję taką sportową małą z rzeczami do porodu i 2-ma kompletami ubranek dla Igi (mniejszy i większy popakowane w woreczki z pieluchą włącznie) :). W torbie będą jeszcze m.in klapki, koszula porodowa, ręcznik, dokumenty, pieluchy tetrowe, kocyk, telefon z ładowarką itp

przygotowałam sobie też taki cienki segregator, z kieszonkami na plan porodu, grupę krwi, dane pracodawcy, wyniki ostatnich badań + usg itp, żeby wszystko było w 1 miejscu z papierologii:) i też zapakuje ten segregator to tej torby

położna podpowiedziała, żeby w przypadku porodu naturalnego mieć też coś słodkiego do zjedzenia w tej torbie (na przypływ energii w razie kryzysu i długiego porodu) i wodę mineralną w poręcznych butelkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 14:36

Love_life, baassiia, Kate84 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life + 18 kg jakoś to zrzucimy ;D damy radę kto jak nie my ;D

Love_life lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie +15,5 kg. Najbardziej widać u mnie po buzi (strasznie okrągła się zrobiłam) i po udach ... no jak bym tak zacisnęła tymi udami kogoś to współczuję :D

Przyznać się ile pączków wczoraj wtrąbiłyście? :) :) :) Bo ja 4.

Lilou1984, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze wszystko pojdzie i bez komplikacji to w takim pokoju bedziemy rodzic
    http://d34jxnlqb4f7pg.cloudfront.net/uploads/unit/image/178/main_RJ224_Maternity_Improvements_1.jpg

Lilou1984 ja mam kabinowke i duza torbe sportowa spakowana ale mam tam wszystkie rzeczy juz na wyjscie dla mnie i malego i duzo przekasek dla M no i jego rzeczy na przebranie gdyby np. z pracy od razu do szpitala mial jechac. ostatnio polozna mowila ze najszybciej jak wypuszczaja ze szpitala to 2 h po porodzie!!

Lilou1984, Mania1718, RudyTygrysek, Kate84, edyś, Karka lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    u mnie +15,5 kg. Najbardziej widać u mnie po buzi (strasznie okrągła się zrobiłam) i po udach ... no jak bym tak zacisnęła tymi udami kogoś to współczuję :D

Przyznać się ile pączków wczoraj wtrąbiłyście? :) :) :) Bo ja 4.

melduję 3 pączki i ok 15 faworków :) :P

mam + 11 kg (już po pączkach hehe)

Kate84 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ