Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jak tam u Ciebie z tym rozkiem pralas go? ;) co ile teraz masz wizyty bo ja co 2 tygodnie no i juz mnie zapisala do birth centre a Ty gdzie rodzisz na porodowce, w domu czy w birth centre? :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M moja szwagierka miała Gbs dodatni w lipcu,dostała antybiotyk przed porodem , a później jakieś globulki dopochwowe,urodziła zdrową córeczkę ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    dzis stanelam na wage +21 kg!! jak u Was waga wyglada?
    Est czuc od Ciebie mega powera! super ze wszystko u Was dobrze i tak trzymac!

Ja mam +19 dzisiaj, ale wiem, że to głównie kwestia obrzęków, bo stopy, kostki i łydki mam fatalne :/ a poza tym po figurze w ogóle nie widać że przytyłam.
    wiec liczę, że ta woda szybko zejdzie po porodzie!

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 ja nie pomogę bo robię wszystko na oko ;P a piekę zawsze w termooiegu , sprawdzam wykałaczką czy ciasto gotowe , róże sa piekarniki jeden bedzie potrzebował 30 min drugi i nawet 50

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa no gratuluję , 3 kg to już konkretnie :D cieszę się ,że wszystko jest tak ładnie

M+M Ty się tak nie denerwuj to nic złego, dostaniesz antybiotyk przed porodem po prostu :) bratowa miała teraz w maju przy drugim synku , nie ma co się martwić :-*

Love Life u mnie wczoraj u gina +8kg

A ja mam nadzieję,że w luxmed czegoś nie popieprzyli bo gbs z pochwy mam od wczoraj a z odbytu nie hmm, a przecież raczej były by od razu obydwa jak by robili, w końcu próbki razem dawałam obie...

Teresa1992, Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia, Teresa - cieszę się razem z Wami tymi dobrymi wieściami :)

A co do ruchów dziecka to radzę się słuchać swojej intuicji bo co dziecko to temperament. Każda z nas już zna charakter i częstotliwość aktywności swojego malucha i jeśli odbiega od normy w jedną czy drugą stronę to lepiej spanikować i jechać to sprawdzić niż olać sprawę. To, że czyjeś dziecko się nie ruszało 2 dni a mimo to było wszystko ok nie oznacza wcale, że u nas będzie podobnie. Dziwi mnie podejście "nie zwracam uwagi na ruchy i dzięki temu mniej się stresuję". Bez urazy Vira, nie mówię, że należy z każdą pierdołą lecieć na IP ale jednak w kwestii obserwacji ruchów będę optować za rozsądną obserwacją i reakcją w sytuacji niepokojącego zachowania dziecka.

Love_life, alinalii, paola87, Karolina@, muminka83, Madlene.:), Kate84, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 8 kg!!!! wow ale zazdraszczam!

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja z 2 miesiace temu czulam bardzo malo ruchow praktycznie 2 na dzien i pojechalam do szpitala no i jak podlaczali mi urzadzenie do sluchania serduszka maly zaczal kopac! polozna poradzila zeby nastepnym razem wypic puszke coca-coli i poczekac z godzinke ze to powinno pobudzic maluszka a jak nie to od razu szpital bo nigdy nie wiadomo. ja teraz mysle ze maly zmienial pozycje i ukladal sie juz glowka w dol bo od tego momentu szaleje nie z tej ziemi. jak czujecie ze cos sie zmienilo w rytmie dzidzi ja bym na Waszym miesjcu nie czekala.

muminka83 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Może coś się urodzi z tego sprzątania? :D

Na pewno 'urodzi się' porządek ;) :P

domiii, alinalii, nick nieaktualny, Karolina@, Magda lena, nick nieaktualny, Madzialena90, Kate84, nick nieaktualny, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam problemu z ruchami , moja Emma jest bardzo ruchliwym dzieckiem , a gdy zdarzy się chwila spokoju to wystarczy ze zapukam do niej ;) zawsze odpowie z podwojoną siłą <3

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - daj znać kochana jak się czujesz! Trzymam kciuki za Ciebie i groszka :*

muminka83, aleksandrazz, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj rano usłyszałam od P, że pachnę dzidziusiem i takim mlekiem mamy <3 bardzo mnie to zaciekawiło! :)

alinalii, baassiia, Lilou1984, Madzialena90, RudyTygrysek, Kate84, Kaarolina, Est, Karolina@, Martita88, Karka, Kajola, nick nieaktualny, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a ja dzisiaj rano usłyszałam od P, że pachnę dzidziusiem i takim mlekiem mamy <3 bardzo mnie to zaciekawiło! :)

ojj jak słodkoo ;)

domiii lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Teresa no gratuluję , 3 kg to już konkretnie :D cieszę się ,że wszystko jest tak ładnie

M+M Ty się tak nie denerwuj to nic złego, dostaniesz antybiotyk przed porodem po prostu :) bratowa miała teraz w maju przy drugim synku , nie ma co się martwić :-*

Love Life u mnie wczoraj u gina +8kg

A ja mam nadzieję,że w luxmed czegoś nie popieprzyli bo gbs z pochwy mam od wczoraj a z odbytu nie hmm, a przecież raczej były by od razu obydwa jak by robili, w końcu próbki razem dawałam obie...

Kate, ja też GBS robiłam przez Luxmed. Posiew z pochwy miałam szybko, z odbytu pojawił się później, po jakiś 2 dniach. No i właśnie tu mi wyszły jakieś bakterie z grupy F :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Pytanie do Muminki i dziewczyn, które piekły to kruche ciasti :) Grzanie góra dół, czy termoobieg? I ile dokładnie czasu trzymałyście? Bo spód niby 20 minut, tak? A potem całość ile jeszcze trzymałyście? Bo tam jest, że 30, 40 minut... No to 30 czy 40 ;)?

A i czy te 500 gram malin mrożonych wystarczy?

Ja piekę bez termoobiegu. Jak wsadzasz ciasto to 15 minut do podpieczenia spodu wystarczy - ciasto ma być koloru złotego. Jak wsadzisz patyczek będzie suchy. #0-40 minut bo to zależy od piekarnika. Ja zawsze trzymam 40 minut a potem do wystygnięcia piekarnika. Nigdy się nie przypaliło. Wystarczy tyle malin i nawet za dużo :P

paola87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo :)

znowu weekend! ależ ten czas leci.
    Miałam dzisiaj co prawda nieprzespana noc, ale nadrobiłam w dzień - jak zasnęłam koło 4 to pospałam do 11:P teraz się muszę jakoś zmęczyć, żeby nie było powtórki z rozrywki.

dzisiaj wyczuwam spokój na forum :) i oby tak kilka dni było

dobrze, że MeAmerie dałaś znak życia bo już też się o Was niepokoiłam. trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala.

ja się zajęłam próbnym pakowaniem torby i po przemyśleniu robie tak:
    1 walizka (kabinówka) z moimi rzeczami i dziecka na 3 dni - do sali poporodowej mi mąż przyniesie, a drugą pakuję taką sportową małą z rzeczami do porodu i 2-ma kompletami ubranek dla Igi (mniejszy i większy popakowane w woreczki z pieluchą włącznie) :). W torbie będą jeszcze m.in klapki, koszula porodowa, ręcznik, dokumenty, pieluchy tetrowe, kocyk, telefon z ładowarką itp

przygotowałam sobie też taki cienki segregator, z kieszonkami na plan porodu, grupę krwi, dane pracodawcy, wyniki ostatnich badań + usg itp, żeby wszystko było w 1 miejscu z papierologii:) i też zapakuje ten segregator to tej torby

położna podpowiedziała, żeby w przypadku porodu naturalnego mieć też coś słodkiego do zjedzenia w tej torbie (na przypływ energii w razie kryzysu i długiego porodu) i wodę mineralną w poręcznych butelkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 14:36

Love_life, baassiia, Kate84 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life + 18 kg jakoś to zrzucimy ;D damy radę kto jak nie my ;D

Love_life lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie +15,5 kg. Najbardziej widać u mnie po buzi (strasznie okrągła się zrobiłam) i po udach ... no jak bym tak zacisnęła tymi udami kogoś to współczuję :D

Przyznać się ile pączków wczoraj wtrąbiłyście? :) :) :) Bo ja 4.

Lilou1984, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze wszystko pojdzie i bez komplikacji to w takim pokoju bedziemy rodzic
    http://d34jxnlqb4f7pg.cloudfront.net/uploads/unit/image/178/main_RJ224_Maternity_Improvements_1.jpg

Lilou1984 ja mam kabinowke i duza torbe sportowa spakowana ale mam tam wszystkie rzeczy juz na wyjscie dla mnie i malego i duzo przekasek dla M no i jego rzeczy na przebranie gdyby np. z pracy od razu do szpitala mial jechac. ostatnio polozna mowila ze najszybciej jak wypuszczaja ze szpitala to 2 h po porodzie!!

Lilou1984, Mania1718, RudyTygrysek, Kate84, edyś, Karka lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    u mnie +15,5 kg. Najbardziej widać u mnie po buzi (strasznie okrągła się zrobiłam) i po udach ... no jak bym tak zacisnęła tymi udami kogoś to współczuję :D

Przyznać się ile pączków wczoraj wtrąbiłyście? :) :) :) Bo ja 4.

melduję 3 pączki i ok 15 faworków :) :P

mam + 11 kg (już po pączkach hehe)

Kate84 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ