Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate84 wrote:Teresa no gratuluję , 3 kg to już konkretnie
cieszę się ,że wszystko jest tak ładnie
M+M Ty się tak nie denerwuj to nic złego, dostaniesz antybiotyk przed porodem po prostubratowa miała teraz w maju przy drugim synku , nie ma co się martwić :-*
Love Life u mnie wczoraj u gina +8kg
A ja mam nadzieję,że w luxmed czegoś nie popieprzyli bo gbs z pochwy mam od wczoraj a z odbytu nie hmm, a przecież raczej były by od razu obydwa jak by robili, w końcu próbki razem dawałam obie...
A jak długo czekałaś? Bo ja też robię w luxmedzie i próbki oddałam w środę. -
Mania1718 w birth centre mozna rodzic jesli ciaza przebiega prawidlowo i nie trzeba byc monitorowanym bo tam nie ma ten aparatury co jest na porodowce, oczywiscie jak cos sie dzieje z mama lub dzidzia to przenosza od razu na oddzial. idea tego birth centre jest zrobienie takiej atmosfery zeby sie zrelaksowac i poczuc "jak w domu". mowia zeby przyniesc swoja muzyke, moga pozapalac swieczki itp
no i to ze ma sie pokoj dla siebie. jedynym minusem jest to ze jesli sie chce zzo czy inne mocniejsze znieczulacze to tam nie ma tej mozliwosci ale jak sie chce to tez przenosza na porodowke bez problemu.
Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Halo, ja po Usg Emil waży podobno 3450!!!
Na 90% w poniedziałek idziemy na tydzień do domu!Madzialena90, Mania1718, domiii, baassiia, Madlene.:), Vincent, Kate84, Love_life, A.Kasia, Renka88, M+M+?, muminka83, d'nusia, Wanna, kateee, alinalii, Lilou1984, olatychy, edyś, Martita88, RudyTygrysek, Karka, Kajola, Karolina@, ksanka, Mietka 30:), Falon, Teresa1992, Czarodziejka87, Magda lena, Est, She86, kleo2426, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Love_life dziękuję za wyjaśnienie i szczerze powiem ze nie miała o tym pojęcia. Zapytam w środę położną czy jest u nas taka możliwość
zdecydowanie wolałabym rodzić w tak relaksującym i wyciszajacym miejscu niż na porodówce (przeraża mnie sprzęt ) no ale znając moje szczęście mogę zapomnieć
Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość
[/link]
-
jusiakp wrote:Dziewczyny mi dzis smutno. Nie wiem czemu. Mieszkanie do sprzatania a ja mam zero checi do czegokolwiek
Dom to nie muzeum! Ja ogarnęłam z grubsza bo ledwo chodzę. Zrelaksuj się włącz se fajną muzykę albo pooglądaj stare albumy ze zdjęciami. Na mnie to działa
Falon lubi tę wiadomość
[/link]
-
Kokaina a to dziękuję za info, będę czekać w takim razie dalej. Hmmm a ja sobie mówię no to jak tu mi nie wyszło to pewnie już spokój a jak widać niekoniecznie
Lilou mi położna to samo mówiła ,wiec mam spakowanego snickersai wody z dziubkiem dwie
Magdalena ja nawet kupiłam dla siebie 4 ale po każdym bolał mnie brzuch więc zjadłam tylko 2ale właśnie wysłałam M po bezy i takie pałeczki milki mniammm a jeszcze od paru dni co dzień wcinam te sztuczne truskawki jak to mówi moja mama
Love Life o kuźwa ale zajebista sala! Normalnie wzięłaby parę kg więcej a za poród w takim miejscu! Zazdroszczę
Kamka tak jak u Love Life zazdroszczę super, te sale!
To są prywatne kliniki czy jak???
Muminka masakra, w życiu bym nie patrzyła jak mojej córce robią takie zdjęcia, no wszystko wszystkim ale z rozsądkiem !
Wanna ja oddawałam we wtorek , wczoraj miałam z pochwy , z odbytu nadal nic...
Dziewczyny zazdroszczę Wam tego zainteresowania facetów u nas to w drugą we wtorek dzwoniłam do M parę razy przez półtorej godziny a ten nie odebrał!! Myślałam,że go zjem przez ten tel tym bardziej ,że on w Gdańsku a ja w Poznaniu i niby ma zdążyć ...!
MeAmerie świetnie , bardzo się cieszę , oby weekend Tobie szybko zleciał w takim raziewow wow wow ale będzie duży chłopak
Love_life, Kokaina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mówie zeby olac całkowicie brak ruchów.Generalnie chodzi mi o to zeby nie skupiać na tym swojej całej uwagi bo mozna osiwieć.Dzidzius też dużo śpi no bo co innego ma robic w tym brzuchu jak ciasno.Generalnie mój ginekolog uważa ze w prawidłowo przebiegającej ciąży nie trzeba liczyć ruchów.No bo tez bez paranoii jak w ciagu godziny zamiast 10ruchów nalicze 6to od razu mam jechać do szpitala bo wyjde na wyrodną matkę.Z resztą Kasia to jest to co mówisz-każda matka zna swoje dziecko najlepiej.Moja Oliwcia od 2dni bardzo aktywna i wypina sie niemozliwie ale za to 3dni wczesniej nisza i spokoj.Jakies tam ruchy wyrazne poczułam popoludniu.Fakt faktem ze przed poludniem mialam sporo roboty i moglam sie na tym tak nie skupiac lub poczuc ale kompletnie tego nie zarejestrować. Na poczatku jak mała była mało aktywna to panikowałam a teraz wiem ze ona po prostj ma czasem takie dni ze jej sie nie chce i ma w nosie.Pamietajcie tez ze jak duzo sie robi cos,chodzi etc to dzidzius jest wtedy kołysany to sobie śpi. Jak sie matka polozy chwile poczeka lub zje cos slodkiego to dzidzius powinien zareagowac.Jesli po takim zabiegu reakcji nie ma to zgodze sie ze nalezy jechac do szpitala
-
u mnie to jest normalny oddzial w szpitalu panstwowym ( w Anglii) az sama bylam w szoku ze takie piekne pokoje maja i te wszystkie pilki , takie krzesla specjalne ze mozesz usiasc a za Toba partner daje Ci masaz heh tylko czy jak bede w takim bolu bede miala ochote z tego korzystac zobaczymy. na pewno chce sprobowac w basenie a czy bedzie mi wygodnie kto wie.
Jusia Ty to sie nie forsuj tylko kubeczek z herbatka, ciacho i nogi do gory ot to moja rada.
Muminka masakra bidne dzieciatko ten jego wyraz na buzce
ale Wam fajnie ze znacie wage swoich dzieciaczkow mi polozna powiedziala ze dziecko jest za duze zeby usg pokazalo wage dziecka hahha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:47
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Wira mi tez nie chodzi o troche mniejsza aktywnosc tylko jak czujesz duza roznice bo jak moje dziecko mnie kopalo i wiercilo sie caly dzien a tu nagle 2 razy mnie smyrnal to chyba jest roznica. zreszta juz w tym stanie chyba kazda z nas zauwazyla kiedy dzidzia jest aktywna i kiedy cos sie zmienia. u mnie mimo tego ze dzidzia zaczela kopac w szpitalu to przytrzymali mnie 2 h i monitorowali.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
a ja sie tak właśnie zastanawiam i chyb a zaraz sie wezmę za pierogi z serem odwale znowu mojemu kilka porcji w zamrażarce i bede miała pewne że jak bede w szpitalu to bedzie mial ciepłe żarełko...a jak mnie najdzie wena to może jutro kupie kapuste i jeszcze dorobie z kapustą i grzybami...
Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Kurde, gbs pozytywny! Straszliwie się zdenerwowałam! Czekam na telefon od mojego lekarza, bo akurat ma pacjentów, a ja prawie z rykiem do niego wydzwaniam!
M+M+? lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Dziewczyny Patrzcie jak trzeba uważać do kogo na sesję noworodkową. Nie oceniam. Każda matka sama wie najlepiej ale na moje oko z bezpieczeństwem i zaleceniami ortopedii ma to niewiele wspólnego.
Myślałam że u Tej Pani zrobię sesję noworodkową ale po tych dwóch zdjęciach już wiem że nie i pójdę do profesjonalnego studia bo jestem w szoku
https://www.facebook.com/380515558758150/photos/pb.380515558758150.-2207520000.1454679775./673025356173834/?type=3&theater
Muminko, tej pani chyba nie spodobała się Twoja wnikliwość bo usunęła komentarz -
Po co wogole robic dzieciom takie zdjecia? Te cale sesje noworodkowe to nic tylko zdzieranie pieniedzy. Kazdy mysli co chce, ale dla mnie robienie zdjec w tych wszystkich nienaturalnych pozach, koszach i z jakimis dziwnymi gazdzetami jest dla tego dziecka upokarzajace. Tym bardziej, ze ono samo nie ma wplywu na to co sie z nim dzieje. Dla mnie jest to niesmaczne. Ktos powie bo to pamiatka. Pamiatka to moze byc zdjecie zrobione przez rodzicow, z rodzicami, w srodowisku gdzie dziecko dorasta, w domu rodzinnym, z najblizszymi osobami, ktore upamietnia jakies wazne wydarzenie czy osoby w zyciu tego dziecka. A nie wyrezyserowane pozycje i sytuacje w studio fotograficznym. Ludzie sie oburzaja jak matka wrzuci do internetu zdjecie dziecka w pralce np a same.potem placa za podobne rewelacje duze pieniadze.
Wanna, domiii, A.Kasia, edyś, paola87, Martita88, Madlene.:), Vincent, Teresa1992, Lula_w lubią tę wiadomość
-
Kate dzieki za info, ja jeszcze nie mam wyników - czekam spokojnie zatem.
A co do książki, to jest bardzo sympatyczna. Przejrzyscie i bardzo prosto napisana. Na jednej stronie jedna zabawa. A zabawy są bardzo proste i intuicyjne. Być może dla doświadczonych matek sa one oczywiste, ale dla mnie, pierworódki, która nigdy nie miała do czynienia z dziećmi, niektóre z nich to prawdy objawioneA to ta książeczka. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/73419/zabawy-z-niemowlakami-na-kazdy-dzien-365-gier-i-zabaw-dla-dzieci-w-wieku-0-12-miesiecy
Kate84 lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:nic się nie denerwuj a przede wszystkim nie czytaj w internetach bo ja poczytałam i myślałam, że zejdę na zawał. Ja o swoim gbsie wiem od ok25tc. Musisz uprzedzić męża, że ma o tym koniecznie położnej powiedzieć gdybyś Ty miała duże bóle i nie była w stanie :)W ciąży się nic z tym nie robi bo wraca i uodparnia na antybiotyk. Po prostu po odejściu wód musisz jechać do szpitala, albo jak zaczną się skurcze to też za długo w domu nie siedzieć.
Ja będę mieć cc, ale z tego co właśnie poczytałam gdyby wcześniej odeszły mi wody to mam 12 h na dotarcie do szpitala. Szpital mam na szczęście 5 minut od domu. W poniedziałek mam konsultację w tym szpitalu i jestem ciekawa co mi powiedzą. Moja gin telefonicznie mnie uspakajała, ale ona ma takie ogólnie lekkie podejście do wszystkiego.