Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie - Duży chłopak. :) FANTASTYCZNIE! Mój mały tydzień temu ważył 3,2kg (oczywiście to tylko waga orientacyjna), teraz pewnie gdzieś 3,4-3,5kg , gdzie jestem w o tydzień starszej ciąży. WoW! Fajnie, że Ci jeszcze wypuszczą przed porodem!!!! U nas w szpitalu od 35 tc nie wypuszczają i trzymają do porodu :-/ bez sensu.

Muminko - jesu. Przerażające to zdjęcie. ale złoooo. Jak to trzeba uważać, ale ja jako rodzić zaraz bym zareagowała!

Karka - hmmmm nie podoba mi się ta lista :P kwasów omega nie można przyjmować? Czosnku? Imbiru? Buuuuu. Eeee tam. Moja bratowa poszła rodzić kilka godzin po kolacji w meksykańskiej knajpie. Jeszcze miałam wyrzuty sumienia, że to przeze mnie, bo ją do tego namówiłam :D Ale dzięki temu ja byłam przy porodzie bratanicy :D Wszystko było dobrze, żadnych rewolucji nie było :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeej 1800 stronę zaczęłam :D <3

domiii, nick nieaktualny, baassiia, nick nieaktualny, Karolina@, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny , poszłam się myć , rozebrałam się i poczułam jak mi po nogach cieknie.... nie było tego dużo , no ale troche pokapało ze mnie , minimalna ,,kałuża '' się zrobiła , mniejsza jakbym wylała kieliszek wódki , czy to wody się zaczeły sączyc ?????? heelpp

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alianii kurde aż się przestraszyłam czytając ! a jak to wygląda? jaki kolor, wodniste czy bardziej przypominające śluz??

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko, nie jestem ekspertką w tym temacie, ale ja sama chyba tak bym to zinterpretowała...
    obserwuj teraz wkładki koniecznie i jak beda szybko mokre to jedz na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:03

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i dodam ze to nie mocz , bo nie pachniało moczem i było przezroczyste moze ciut mleczne

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    typowa mokra woda ! wlasnie leże z chusteczkami i obserwuje , leciutkoooo się sączy bardzooo leciutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:04

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm alinalii. Mi kilka razy po nogach pociekło, ale na tym się skończyło. Tylko, że ja miałam pessar, więc śluz się zbierał i czasami nadmiar tak właśnie wylatywał :-/
    Ja bym na Twoim miejscu obserwowała przez noc czy coś więcej się wydarzy... Jeśli poleci Ci jeszcze raz to bym jechała na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:05

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mogą to być wody, ja nie wiem bo mi w poprzednim porodzie wody nie odeszły więc nie wiem jak to jest, ja po prostu miałam mega skurcze od razu. Obserwuj i koniecznie Nas informuj :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz swoja polozna? lekarza? może zadzwoń i skonsultuj? Bo na tym etapie ciąży to mogą być już wody i nie można tego ignorować...
    buziaki przesyłam i jestem myślami z Tobą:*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie! Tempo atomowe! :-) do 2000 stron dobijemy bez problemu :-)
    krówka_muffka wrote:
    Falon a mogę prosić o przepis?? Bo dostalam slinotoku !

Odpisuję po całym dniu nieobecności, jeśli ktoraś z dziewczyn mnie wcześniej nie wyręczyła to wstawiam ten słynny porzepis :-) Przy okazji mile widziane kolejne propozycje :-)

http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka

Paola ja piekłam z grzaniem góra-dół bez termoobiegu. I-wszą część tak jak w przepisie 20min, po 15stu wyciągnęłam do przestudzenia. II-gą 40minut, a za drugim razem porzedłużyłam do 50ciu, troszkę wyższe wyszło ;-)
    Użyłam mieszanki owoców mrożonych leśnych z Hortexu 450g, a za drugim podejściem tańszej mieszanki z Tesco, efekt ten sam. Mniamuszki dla brzuszka! :-)

paola87, krówka_muffka lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam lekarza kazał dzwonic jak cos , poobserwuje jeszcze jakis czas i zobacze ,
    leze goła i badam sytuacje ,

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii ja bym pewnie pomyślała,że to wody..obserwuj i daj znać!

Filip 28.03.2016 <3
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wstała i porobiła coś, bo tak na leżąco to ciężko, żeby coś wypłynęło

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na stojąco pociekło w lazience , wzielam szybki prysznic , i teraz leże maluśka plamka wyciekła , widać ją na narzucie , leżze z lusterkiem i sie gapie heh gdybyscie to widziały;p

domiii, nick nieaktualny, nick nieaktualny, edyś, Kate84, Falon, Lilou1984, Martita88, She86, Renka88, kateee, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaarolina lubią tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    ja bym wstała i porobiła coś, bo tak na leżąco to ciężko, żeby coś wypłynęło
    Właśnie jeśli to wody to tym bardziej lecą na leżąco,bo przy chodzeniu głowka dziecka jak korek uciska i utrudnia wypływanie. Obserwuj sytuacje albo wyślij męża do apteki po papierek lakmusowy lub specjalne wkładki do wykrywania ciekawych wód płodowych. Ja dostałam takie w aptece. A jak nie ma papierki to można zamiennie kupić test ginekolog intima bo tam nie ma nic innego jak właśnie papierek lakmusowy do pomiaru pH w pochwie.

domiii lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba idę do wanny, jakiś relaks muszę sobie zrobić, bo tak jestem naładowana, zestresowana i w ogóle zdołowana, że może mi ta kąpiel pomoże..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Gin kazał mi mierzyć ciśnienie bo ostatnio mialam 150/100 ,powiedzial ze jak bedzie wysokie to mam jechac na szpital. Od jakiegos czasu mam 147/90.Dzwonić do gina czy co?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    no na stojąco pociekło w lazience , wzielam szybki prysznic , i teraz leże maluśka plamka wyciekła , widać ją na narzucie , leżze z lusterkiem i sie gapie heh gdybyscie to widziały;p

A u Ciebie w planach SN czy CC ? Generalnie jakby nawet całe wody chlusnęły to z 1-2h można w domu poobserwować. A przy takim sączeniu wiesz może jaka jest praktyka w szpitalach? tzn czy czekają na skurcze czy podają Oxy i rozkręcają poród?

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Wyobrażam sobie :D Jak się wody sączą to się sączą cały czas. Tak więc jeśli coś tam poleci a potem przez jakiś czas sucho to to nie wody :) Jeśli masz GBSa ujemnego to sobie na spokojnie obserwuj sytuację, jeżeli to wody to w końcu przestaną się sączyć i chlusną raz a dobrze ;)

‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ