Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Mam pytanie. Gin kazał mi mierzyć ciśnienie bo ostatnio mialam 150/100 ,powiedzial ze jak bedzie wysokie to mam jechac na szpital. Od jakiegos czasu mam 147/90.Dzwonić do gina czy co?
DzwonićOla Ty to nie masz spokoju w tej ciąży
-
nie mam pojecia jak to w mojej klinice rozpatrują czy pobudzaja cy cco , sama nie wiem jak interpretowac sączenie ,
, cosik wypływa po kropelce
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:nie mam pojecia jak to w mojej klinice rozpatrują czy pobudzaja cy cco , sama nie wiem jak interpretowac sączenie ,
, cosik wypływa po kropelce
Hmm, to może załóż sobie suchą wkładkę i np przez 30-45 minut normalnie funkcjonuj. Jeśli po tym czasie wkładka będzie mokra to jedź do klinikiJeśli chodzi o postępowanie przy sączących się wodach no to zależy od zaawansowania ciąży. Przy niskiej ciąży raczej podają antybiotyk zapobiegający infekcji i próbują przeciągać w miarę możliwości aby dziecko sobie jeszcze podrosło. W takiej jak nasza raczej nie kombinują tylko pozwalają się rozkręcić akcji porodowej. Moja kuzynka trafiła do szpitala z odchodzącymi wodami rano, położyli ją na oddziale i urodziła dopiero w południe następnego dnia
-
Paola87 - ja trzymałam ciasto normalnie na stole przykryte tylko ręcznikiem papierowym/folią.
Magda lena - nie mam pojęcia czemu takie zakazy. Pierwsze słyszę. Pani mi dała te kartki do poczytania w domu i tyle. Podczas wywiadu pytała mnie o stan zdrowia, badała i ogólnie o znieczuleniu tylko mówiła. Więc niekoniecznie będę też się do tego stosowaćByłam ciekawa czy któraś z Was też takie informacje dostała.
Ola - z ciśnieniem nie ma żartów moim zdaniem.
Alinko - a Ty nie masz czasem cc zaplanowanej? Jeśli tak to od razu bym dzwoniła do gina lub jechała na ip. A jeśli nie to tak jak pisze KasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:43
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Falon wrote:Ale produkujecie! Tempo atomowe!
do 2000 stron dobijemy bez problemu
Odpisuję po całym dniu nieobecności, jeśli ktoraś z dziewczyn mnie wcześniej nie wyręczyła to wstawiam ten słynny porzepisPrzy okazji mile widziane kolejne propozycje
http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
Paola ja piekłam z grzaniem góra-dół bez termoobiegu. I-wszą część tak jak w przepisie 20min, po 15stu wyciągnęłam do przestudzenia. II-gą 40minut, a za drugim razem porzedłużyłam do 50ciu, troszkę wyższe wyszło
Użyłam mieszanki owoców mrożonych leśnych z Hortexu 450g, a za drugim podejściem tańszej mieszanki z Tesco, efekt ten sam. Mniamuszki dla brzuszka!
Moją propozycją ciacha jest to:
http://www.mojewypieki.com/post/ciasto-kokosowe-z-jablkami
robiłam je na dwa sposoby: z jabłkami i bez żadnych owoców i było pyszne. Nie jest za suche, w sumie to nie wiem co jeszcze o nim powiedzieć ale polecam bo jest przepyszne.Teraz nawet przy mojej cukrzycy ciążowej mam zamiar je upiec ale z mniejszą ilością cukru
Jak to właśnie mój chłopak powiedział: ,,Polecam Maks G''
Falon lubi tę wiadomość
-
no to mam dzisiaj noc z ggłowy , na pewno nie usnę ;P b bede badac sytuacje;p
-
Marlena moja wczoraj też wczoraj na ktg przy wygibasach miała i 180, myślę że możesz normalnie funkcjonować, nie sądzę żeby działo się coś złego tylko Ty spróbuj się wyciszyć :-*
Alinali a cieknie cały czas? Bo nawet jeśli tylko po trochu się Sączy to śluz chyba cały czas by nie leciał? Może warto dzwonić do gina albo podjechać na ip? Najwyżej wyjdzie że fałszywy alarm
Ola dzwonić dzwonić, jedź i daj znać koniecznie!
Marlena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alinalii możesz też sprawdzić to tak: postaraj się wstrzymać upływ cieczy, zaciskając mięśnie dna macicy (czyli wykonując ćwiczwnie Kegla). Jeśli Ci się uda powstrzymać sączenie - jest to mocz; jeśli nie - jest to płyn owodniowy.
I prawdą jest to, że sączenie jest bardziej obfite w pozycji leżącej.
Śmiało dzwoń lub pisz do lekarza.
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń! -
Ja zakupiłam takie tylko bez szuflady. Jest bardzo stabilne i masywne.
Ceny na allegro są przeróżne, ale widziałam na żywo takie łóżeczko za 150-200zł i miałam wrażenie, że jak kopne to się rozleciJak planujesz więcej niż 1 dziecko, to warto coś lepszego kupić
http://allegro.pl/lozeczko-gala-bez-szuflady-przepiekne-polecam-i5948373641.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:46
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Ja zakupiłam takie tylko bez szuflady. Jest bardzo stabilne i masywne.
Ceny na allegro są przeróżne, ale widziałam na żywo takie łóżeczko za 150-200zł i miałam wrażenie, że jak kopne to się rozleciJak planujesz więcej niż 1 dziecko, to warto coś lepszego kupić
http://allegro.pl/lozeczko-gala-bez-szuflady-przepiekne-polecam-i5948373641.html
Ja 2 lata temu kupiłam takie za 200 zł i jest bardzo solidne. Szuflada świetnie chodzi (a często jej używam bo trzymam tam ręczniki) i generalnie za taką cenę to jestem bardzo zadowolona. No ale może dobrze trafiłam po prostu...
muminka83 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ja 2 lata temu kupiłam takie za 200 zł i jest bardzo solidne. Szuflada świetnie chodzi (a często jej używam bo trzymam tam ręczniki
) i generalnie za taką cenę to jestem bardzo zadowolona. No ale może dobrze trafiłam po prostu...
muminka83 lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja też chciałam z szufladą przez allegro tylko nie chcę się naciąć i żeby przysłali jakieś g
w sklepach to tylko parę firm a zupełnie inne mi się podobają no i oczywiście na allegro są takie hmm, może po prostu wystarczy że będę patrzeć na ocenę?