X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mam pytanie. Gin kazał mi mierzyć ciśnienie bo ostatnio mialam 150/100 ,powiedzial ze jak bedzie wysokie to mam jechac na szpital. Od jakiegos czasu mam 147/90.Dzwonić do gina czy co?

Dzwonić :P Ola Ty to nie masz spokoju w tej ciąży ;)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, dzwoń. Z ciśnieniem nie ma żartów. Ciąży spokojnej nie masz, tak jak napisała Kasia, ale coś czuję, że po porodzie Twoja Mery będzie takim dzieckiem grzecznym i Ty będziesz miała spokój. ;)

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia jak to w mojej klinice rozpatrują czy pobudzaja cy cco , sama nie wiem jak interpretowac sączenie , :( , cosik wypływa po kropelce

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, Alinali, jak się tak sączy, to rzeczywiście mogą być wody...

Ola, dzwoń, bo to wysokie ciśnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    nie mam pojecia jak to w mojej klinice rozpatrują czy pobudzaja cy cco , sama nie wiem jak interpretowac sączenie , :( , cosik wypływa po kropelce

Hmm, to może załóż sobie suchą wkładkę i np przez 30-45 minut normalnie funkcjonuj. Jeśli po tym czasie wkładka będzie mokra to jedź do kliniki :) Jeśli chodzi o postępowanie przy sączących się wodach no to zależy od zaawansowania ciąży. Przy niskiej ciąży raczej podają antybiotyk zapobiegający infekcji i próbują przeciągać w miarę możliwości aby dziecko sobie jeszcze podrosło. W takiej jak nasza raczej nie kombinują tylko pozwalają się rozkręcić akcji porodowej. Moja kuzynka trafiła do szpitala z odchodzącymi wodami rano, położyli ją na oddziale i urodziła dopiero w południe następnego dnia :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jeszcze pytanie co do ciasta :) Gdzie je potem przechowywać, w lodówce?

Nigdy nie przechowuje go w lodówce. Jest tak dobre że max na drugi dzień zniknie :P

baassiia, Karka, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 - ja trzymałam ciasto normalnie na stole przykryte tylko ręcznikiem papierowym/folią.

Magda lena - nie mam pojęcia czemu takie zakazy. Pierwsze słyszę. Pani mi dała te kartki do poczytania w domu i tyle. Podczas wywiadu pytała mnie o stan zdrowia, badała i ogólnie o znieczuleniu tylko mówiła. Więc niekoniecznie będę też się do tego stosować ;) Byłam ciekawa czy któraś z Was też takie informacje dostała.

Ola - z ciśnieniem nie ma żartów moim zdaniem.

Alinko - a Ty nie masz czasem cc zaplanowanej? Jeśli tak to od razu bym dzwoniła do gina lub jechała na ip. A jeśli nie to tak jak pisze Kasia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:43

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Ale produkujecie! Tempo atomowe! :-) do 2000 stron dobijemy bez problemu :-)

Odpisuję po całym dniu nieobecności, jeśli ktoraś z dziewczyn mnie wcześniej nie wyręczyła to wstawiam ten słynny porzepis :-) Przy okazji mile widziane kolejne propozycje :-)

http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka

Paola ja piekłam z grzaniem góra-dół bez termoobiegu. I-wszą część tak jak w przepisie 20min, po 15stu wyciągnęłam do przestudzenia. II-gą 40minut, a za drugim razem porzedłużyłam do 50ciu, troszkę wyższe wyszło ;-)
    Użyłam mieszanki owoców mrożonych leśnych z Hortexu 450g, a za drugim podejściem tańszej mieszanki z Tesco, efekt ten sam. Mniamuszki dla brzuszka! :-)

Moją propozycją ciacha jest to:
    http://www.mojewypieki.com/post/ciasto-kokosowe-z-jablkami
    robiłam je na dwa sposoby: z jabłkami i bez żadnych owoców i było pyszne. Nie jest za suche, w sumie to nie wiem co jeszcze o nim powiedzieć ale polecam bo jest przepyszne. :) Teraz nawet przy mojej cukrzycy ciążowej mam zamiar je upiec ale z mniejszą ilością cukru :D Jak to właśnie mój chłopak powiedział: ,,Polecam Maks G''

Falon lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mam dzisiaj noc z ggłowy , na pewno nie usnę ;P b bede badac sytuacje;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam, kazał jechać na szpital. Później miałam 166 / 90 ale to pewnie z nerwów. No nic jadę:-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena moja wczoraj też wczoraj na ktg przy wygibasach miała i 180, myślę że możesz normalnie funkcjonować, nie sądzę żeby działo się coś złego tylko Ty spróbuj się wyciszyć :-*

Alinali a cieknie cały czas? Bo nawet jeśli tylko po trochu się Sączy to śluz chyba cały czas by nie leciał? Może warto dzwonić do gina albo podjechać na ip? Najwyżej wyjdzie że fałszywy alarm

Ola dzwonić dzwonić, jedź i daj znać koniecznie!

Marlena lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina - teraz to i ja nie usnę w oczekiwaniu na rozwój sytuacji ;)

Ola - no i dobra! Daj znać co i jak a ja trzymam kciuki, żeby to ciśnienie się uspokoiło :)

alinalii, d'nusia lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii możesz też sprawdzić to tak: postaraj się wstrzymać upływ cieczy, zaciskając mięśnie dna macicy (czyli wykonując ćwiczwnie Kegla). Jeśli Ci się uda powstrzymać sączenie - jest to mocz; jeśli nie - jest to płyn owodniowy.
    I prawdą jest to, że sączenie jest bardziej obfite w pozycji leżącej.
    Śmiało dzwoń lub pisz do lekarza.
    Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń! :-)

201604051765.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej firmy łóżeczka polecacie?

km5szbmhexpco9m1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam takie tylko bez szuflady. Jest bardzo stabilne i masywne.

Ceny na allegro są przeróżne, ale widziałam na żywo takie łóżeczko za 150-200zł i miałam wrażenie, że jak kopne to się rozleci :P Jak planujesz więcej niż 1 dziecko, to warto coś lepszego kupić :)

http://allegro.pl/lozeczko-gala-bez-szuflady-przepiekne-polecam-i5948373641.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:46

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po kapieli w wannie bol miesiaczkowy nie przeszedl :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja zakupiłam takie tylko bez szuflady. Jest bardzo stabilne i masywne.

Ceny na allegro są przeróżne, ale widziałam na żywo takie łóżeczko za 150-200zł i miałam wrażenie, że jak kopne to się rozleci :P Jak planujesz więcej niż 1 dziecko, to warto coś lepszego kupić :)

http://allegro.pl/lozeczko-gala-bez-szuflady-przepiekne-polecam-i5948373641.html

Ja 2 lata temu kupiłam takie za 200 zł i jest bardzo solidne. Szuflada świetnie chodzi (a często jej używam bo trzymam tam ręczniki :P) i generalnie za taką cenę to jestem bardzo zadowolona. No ale może dobrze trafiłam po prostu...

muminka83 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ciacho pachnie cudnie, ale nie wygląda tak pięknie jak na zdjęciu... Niskie jakieś jest... Ciekawe jak smakuje :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja 2 lata temu kupiłam takie za 200 zł i jest bardzo solidne. Szuflada świetnie chodzi (a często jej używam bo trzymam tam ręczniki :P) i generalnie za taką cenę to jestem bardzo zadowolona. No ale może dobrze trafiłam po prostu...
    Albo ja po prostu na taki sklep trafiłam kiepski. :)

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też chciałam z szufladą przez allegro tylko nie chcę się naciąć i żeby przysłali jakieś g :-P w sklepach to tylko parę firm a zupełnie inne mi się podobają no i oczywiście na allegro są takie hmm, może po prostu wystarczy że będę patrzeć na ocenę?

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ