X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    No właśnie ja też chciałam z szufladą przez allegro tylko nie chcę się naciąć i żeby przysłali jakieś g :-P w sklepach to tylko parę firm a zupełnie inne mi się podobają no i oczywiście na allegro są takie hmm, może po prostu wystarczy że będę patrzeć na ocenę?

A jak pofiltrujesz na allegro po twoim mieście, to nie masz żadnych sklepów? Ja właśnie kupiłam niby na allegro, ale byłam to łóżeczko pooglądać w sklepie stacjonarnym.

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    No właśnie ja też chciałam z szufladą przez allegro tylko nie chcę się naciąć i żeby przysłali jakieś g :-P w sklepach to tylko parę firm a zupełnie inne mi się podobają no i oczywiście na allegro są takie hmm, może po prostu wystarczy że będę patrzeć na ocenę?

Ja zamawiałam klupś model Radek V i jest bardzo ładne i solidne ;) zamawiałam przez internet na stronie www.tomi.pl :)

muminka83, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali to pięknie, ja nie dała bym rady tak leżeć, mój już by 5 razy był w aptece ;)
    Dobrze Ola, że po jechałaś bo to już za wysokie ciśnienie.

Dziewczyny byłam na zakupach, i dzisiaj tragedia, myślałam że nie wrócę do domu. Ból krzyża i dołu brzucha ogromny ;( Nie wyobrażam sobie jeszcze tak miesiąc funkcjonować. Ledwo doczłapałam do samochodu a teraz prawie nie mogę się ruszyć.

A z plusów wyjścia: Koszule w pepco za 9.90 spoko, do porodu może być.Znalazłam w tk max cudowne koszule firmy marilyn monroe do karmienia, nie są to strikte ciążowe, ale mają duży dekolt i rozpinane na guziczki, według mnie są ekstra. Także wszystko już mam :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja 2 lata temu kupiłam takie za 200 zł i jest bardzo solidne. Szuflada świetnie chodzi (a często jej używam bo trzymam tam ręczniki :P) i generalnie za taką cenę to jestem bardzo zadowolona. No ale może dobrze trafiłam po prostu...
    Dokładnie. Nie wszystko co tanie to szmelc. My kupiliśmy z KlupŚ i jest bardzo masywne. Cena w empik 200 zł. Bez szuflady.

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zjadłabym rosół yyyyyyyy

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ale zjadłabym rosół yyyyyyyy

A ja pomelo bym zjadła :D

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zgadzam,że nie zawsze tanie oznacza lipne:)
    Ja kupiłam Klupś Radek II bez szuflady w promocji w Smykolandzie za 177zł:)
    Chciałam na początku z szufladą ale poczytałam opinie,że nieraz te szuflady ciężko "chodzą" i zrezygnowałam

muminka83, d'nusia lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co napisac , na wkładce znikoma mokra plamka, chyba to fałszywy alarm , no ale jestem przekonana ze to były wody , mocz byłby zółty i brzydko by pachniał

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    nie wiem co napisac , na wkładce znikoma mokra plamka, chyba to fałszywy alarm , no ale jestem przekonana ze to były wody , mocz byłby zółty i brzydko by pachniał

Może po prostu jakaś rzadsza wydzielina, podobno na tym etapie może taka występować...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem , gdyby mi po nogach nie pociekło to bym pewnie tak nie myslała nad tym , nie daje mi to spokoju

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy herbatka z pokrzywy działa też na opuchliznę? Mam tak popuchnięte szkitki dolne że łydka jest równa z kostką :/ i nic nie dziala - masaże, moczenie w chłodnej wodzie :(

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z tego tel nie mogę wkleić Wam linka jutro zrobię z kompa to może doradzicie.

Alinali może jednak nie wody, bo one to by się chyba sączyły cały czas, choć w sumie nie wiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:59

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny czy herbatka z pokrzywy działa też na opuchliznę? Mam tak popuchnięte szkitki dolne że łydka jest równa z kostką :/ i nic nie dziala - masaże, moczenie w chłodnej wodzie :(

Mam to samo :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Mam to samo :(

To jest masakra jakaś :/ jeszcze wynalazłam z necie że można moczyć w zimnej wodzie z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego... chyba spróbuje bo akurat mam ten olejek

dqprwn15leplej5m.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomalowałam paznokcie u nóg! ale wyczyn! hihi :P

Alinali ja też miałam kilka razy taką wodnistą wydzielinę bezzapachową co mi pociekła po nogach, więc bym nie panikowała, ale obserwuj się uważnie jesteś w sumie bliżej TP:)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Mi nic nie pomaga, jedynie po odpoczynku przechodzi lub nie, zależy od dnia. Daj znać jak z tym olejkiem, ja moczyłam same w zimnej wodzie, jedyne co dawało ulgę ale jak wyciągałam to prosiakowa stopa nadal zostawała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:06

28whyx8d41olhvnv.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, odzywam się dopiero teraz bo dziś miałam jakiegoś dołka.
    Odniósł się do ewentualnego remedium na opuchlizne - polecam świeży sok z selera naciowego. Na prawdę dobrze działa na usuwanie wody z organizmu.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Pokrzywa dziala moczopędnie ale nie wiem czy zmniejszy opuchlizne. Myślę ze mozesz spróbować

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej mamuśki, odzywam się dopiero teraz bo dziś miałam jakiegoś dołka.
    Odniósł się do ewentualnego remedium na opuchlizne - polecam świeży sok z selera naciowego. Na prawdę dobrze działa na usuwanie wody z organizmu.
    witaj w klubie dołków :/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna z lutówek właśnie napisała, że miała ostatnio dużo woodnistego przezroczystego jakby śluzu i dzisiaj na wizycie okazało się, że to czop jej odchodzi, więc może alinali u Ciebie to też coś w tym stylu?
    nie denerwuj się i obserwuj, a w razie niepokoju podjedź jutro sobie na IP :*

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ