Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vira, myślę, że panikujesz. Spokojnie.
Dziecko ma teraz mało miejsca w naszych brzuszkach. Mój mały ostatnio jest mniej aktywny w dzień, naprawdę nawet przez 3h potrafię nie czuć ani 1 ruchu, a później za to są te ruchy jakieś takie nieskoordynowane i gwałtowne... Nawet pisałam ostatnio jaką miałam akcję, bo na 10 sekund brzuch zrobił się totalnie płaski, jak przed ciążą i czułam mocne ciągniecie od środka.
Ja próbuję sobie wyobrazić jak takiemu maluchowi musi być niewygodnie i ciasno na tym etapie.
muminka83, domiii lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Vira kilka stron wcześniej pisałaś że nie zwracasz uwagi na mniejszą liczbę ruchów. A chcesz jechać na IP z większą. Nie sądzisz że powinno być odwrotnie. Dziecko może mieć czkawkę lub próbować się obrócić. U mnie też często się rozbija ale nie obawiam się tego.Po drugie kiedy spałaś chwile nie wiesz czy na pewno ona też się rozbijała. Jeśli ciśnienie mam okey, brzuch nie boli nie ma podejrzanych wydzielin z pochwy nie ma czym się przejmować. Nie wpadaj z jednej skrajności w skrajność bo zwariujesz. Popatrz są tu dziewczyny co się obserwują i jedynie przy niepokojących objawach pędzą na IP. Sama wspomniałaś że nic poza bum bum Ci nie ma to postaraj się wyciszyć.Nie odbierz moich słów źle. Jednak panika nic nie daje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:24
Kasia24, ryjkek, A.Kasia, Magda lena, paola87, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry z rana
.
Ehh zasnelam o 2 wstałam już o 7. Tak mnie wszystko swedzi ze szału dostaję normalnie. Ręce, nogi, brzuch. A jak zaczynam sie drapac to wtedy cale cialo juz swedzi .Utrzymuje się to już kilka dni. Nawet kupiłam sobie szare mydło, później jakieś hipoalergiczne dla dzieci. Myślałam że to może wina żelu pod prysznic.
Boję się, ze to może być jednak cholestazabo ostatnio jeść bardzo nie mogę i schudłam trochę znowu
. Chociaz mam nadzieje ze to nie to. Wizyta u mojego dopiero w czwartek i zastanawiam się czy np w luxmedzie mogę wykonać odpowiednie badania na własną rękę czy dopiero ze skierowaniem? Jeżeli mogę sama to jakie badania najlepiej wykonać?
Robiłam niedawno zwykła morgologie i mocz. Nic niepokojącego z nich nie wyszło. Jedyniee moczu miałam ketony 20mg/dl. Lekarz zalecił więcej pić i częściej jesc.
Ale to wiem że muszę zrobić badania dodatkowe na krew żeby ew wykluczyć badz stwierdzić cholestaze.
Dziś będę pakować torbę do szpitala. Mam nadzieję, ze nie "wywolam wilka z lasu"Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 07:57
-
baassiia - dopiero zobaczyłam,że pytałaś się na temacie o OXY w jakim tc rodziłam i ile córcia ważyła, nie wiem czy tam zaglądasz więc odpowiem Ci też tutaj
Rodziłam w końcówce 40tc wg OM, w 32tc waga była ponad 2kg, córka po KTG dzień przed urodzeniem wychodziła z usg 4120g, lekarz powiedział max 4200g, urodziła się 4250g więc dużo się nie pomylił
57cm długa, miała sporą główkę, bo aż 38cm a klatka piersiowa 35cm.
W ciąży brałam tylko Femibion, normalnie jadłam, z krzywej nie wynikało abym miała cukrzycę. Sądzę, że to iż córcia duża, to uwarunkowania genetyczne - teściowa urodziła trójke dzieci, najmniejsze 4kg największe 4200 (mój M)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:00
baassiia lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kasia24 wrote:Dzień dobry z rana
.
Ehh zasnelam o 2 wstałam już o 7. Tak mnie wszystko swedzi ze szału dostaję normalnie. Ręce, nogi, brzuch. A jak zaczynam sie drapac to wtedy cale cialo juz swedzi .Utrzymuje się to już kilka dni. Nawet kupiłam sobie szare mydło, później jakieś hipoalergiczne dla dzieci. Myślałam że to może wina żelu pod prysznic.
Boję się, ze to może być jednak cholestazabo ostatnio jeść bardzo nie mogę i schudłam trochę znowu
. Chociaz mam nadzieje ze to nie to. Wizyta u mojego dopiero w czwartek i zastanawiam się czy np w luxmedzie mogę wykonać odpowiednie badania na własną rękę czy dopiero ze skierowaniem? Jeżeli mogę sama to jakie badania najlepiej wykonać?
Robiłam niedawno zwykła morgologie i mocz. Nic niepokojącego z nich nie wyszło. Jedyniee moczu miałam ketony 20mg/dl. Lekarz zalecił więcej pić i częściej jesc.
Ale to wiem że muszę zrobić badania dodatkowe na krew żeby ew wykluczyć badz stwierdzić cholestaze.
Dziś będę pakować torbę do szpitala. Mam nadzieję, ze nie "wywolam wilka z lasu"
Dzien dobry Piękne!!!! Ja po kolejnej nocy z katarem i potami gorączkowymi, ale bez gorączki. Jestem zombie, wyglądam jak zombie i czuje sie jak zombie, a dzis wielki dzien bo odbieram wózek!!!!! I za nic tego nie odpuszczę, mam nadzieje ze sie nie dorobię jeszcze bardziej!
Kasiu jesli w luxmedzie masz kartę ciazy od nich to na żadne badania planowe w ciazy nie pogrzebujesz skierowania. Idziesz do recepcji i mówisz co chcesz, a potem na pobranie krwi. Nie wiem tylko jakie badania sa na tę cholestaze. Najlepiej zadzwoń na infolinie. Ja tak robiłam drugi raz toxo bo lekarz zapomniał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:06
-
Jacqueline wrote:baassiia - dopiero zobaczyłam,że pytałaś się na temacie o OXY w jakim tc rodziłam i ile córcia ważyła, nie wiem czy tam zaglądasz więc odpowiem Ci też tutaj
Rodziłam w końcówce 40tc wg OM, w 32tc waga była ponad 2kg, córka po KTG dzień przed urodzeniem wychodziła z usg 4120g, lekarz powiedział max 4200g, urodziła się 4250g więc dużo się nie pomylił
57cm długa, miała sporą główkę, bo aż 38cm a klatka piersiowa 35cm.
W ciąży brałam tylko Femibion, normalnie jadłam, z krzywej nie wynikało abym miała cukrzycę. Sądzę, że to iż córcia duża, to uwarunkowania genetyczne - teściowa urodziła trójke dzieci, najmniejsze 4kg największe 4200 (mój M)
Ja tez łykam femibion i synek rośnie jak na drożdżach. Gdzieś ostatnio czytałam, jak ktoś żartował, ze to na femibionie dzieciaki tak rosną -
dzien dobry
noc spokojnanic nie chlusnęło ;P:P
rano na wkładce jakaś tam mokra plama była ,
zobaczymy co przyniesie dzisiejszy dzien
bell wskauzje 91% i 26 dni do porodu !
a co mnie jeszczez zastanwaia , to juz 2 noc nie
mam zgagii jakoś dziwnie nie boli mnie krocze ani pachwiny
hmmm podejzaneee to wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:23
muminka83, A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Renka88 wrote:A to nie jest tak że Stasiu musi mieć wagę 2-2,5kg żeby wyjść ze szpitala?
Chyba masz rację. Zastanawiałam się też, czy w takim przypadku jak Est dziecko zostawiają a matkę wypuszczają już do domu, czy matka leży tak długo w szpitalu jak dziecko.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualny
-
ryjkek wrote:Chyba masz rację. Zastanawiałam się też, czy w takim przypadku jak Est dziecko zostawiają a matkę wypuszczają już do domu, czy matka leży tak długo w szpitalu jak dziecko.
W Poznaniu Matka jest wypisywana i ma bez ograniczeń odwiedziny. Dla mam spoza Poznania dostępny jest hotel, płatny za dobę kolo 100 zł. Nie wiem jak jest w innych szpitalach.ryjkek lubi tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Odnośnie tych witamin w ciąży to niektóre podobno powodują zbyt duże przybieranie na wadze maluchów. Czy to prawda nie wiem, ale moze coś w tym być.
A ja znowu słyszałam, że witaminy przepisywane przez lekarzy ciężarnym na potęgę nie są wcale takie dobre dla maluszka.d'nusia lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Kasiu w luxmed możesz zrobić normalnie odpłatnie każde badania bez skierowania też, ja niestety nie wiem jakie robi się na cholestaze. Ale na pewno Dziewczyny jak wstaną to pomogą :-* mam nadzieję że to nie jest to. Ja mam podobnie tj na wieczór mnie jakoś ciągle coś swędzi, jak zacznę się drapać to jeszcze bardziej hmmm, wtedy ciuchy aż zrzucam. Staram sobie jednak mówić że to nic złego bo wszystkie wyniki dobre więc oby u Was też tak było!
Olu no Ty to faktycznie ciągle coś... Coś czuję, że możesz mieć w tygodniu tą cc. Sądzę, że był byś naprawdę szczęśliwa już po
Ja dziś wreszcie w miarę dobrze spałam, nie wstawałam co godzinę na siusiu a tylko 3 razy jakie to wspaniałe uczucie, myślę że lepiej spałam bo M jest i jestem spokojniejsza. Jutro wyjedzie i będzie to samoto była pierwsza noc od tygodnia co przespałam więcej niż 2h...
Buziaki dla wszystkich i miłej soboty Kochane!Kasia24 lubi tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Odnośnie tych witamin w ciąży to niektóre podobno powodują zbyt duże przybieranie na wadze maluchów. Czy to prawda nie wiem, ale moze coś w tym być.
Moja położna tez mowila ze wszystkie witaminy sa wstrętne bo tucza dzieci :p ze jesli nie ma niedokrwistości i dieta jest w pełni zbilansowana to zeby żadnych witamin dla ciężarnych nie bracryjkek, A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość