X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka serdeczne gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i maluszków :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie a już myślałam, że wszystko jest na dobrej drodze i będziesz miała trochę spokoju w domku. Dobrze, że jesteś w szpitalu, za tydzień pewnie będziesz po a to już bezpieczny okres więc wszystko będzie dobrze :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, kolejne maluchy! Jak super! Gratulacje Roletka!!!! Chowajcie sie wszyscy zdrowo!

MaAmerie trzymam za Ciebie kciuki! Bedzie dobrze!

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko GRATULACJE!!!! <3
    Witajcie dzieciaczki!!! :* :*

• Dorka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Roletka! :) duże maluchy, dużo zdrówka dla Was wszystkich :)

ojj dzieje się, dzieje kochane :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Zaglądałam tu już nad ranem sprawdzając czy nikt nie urodził ale że wszystko po staremu to poszłam z powrotem spać ;) Straszne głupoty mi się śniły ale jeszcze lepsze sny miał mój mąż - że chciał się ze mną rozstać bo zaczął się spotykać z moją przyjaciółką z dzieciństwa :P Uśmialiśmy się z rana jak fretki ;)

Kasia24 - daj znać jak będziesz miała wyniki ale trzymam kciuki, żeby jednak ta cholestaza Cię ominęła :/ Tak, do tych badań trzeba być na czczo (nie mniej niż 12 h od posiłku)

Wanna - polecam mleko z czosnkiem i miodem :) Ja dzięki temu magicznemu eliksirowi wykurowałam się już z przeziębienia :) Zdrówka!

Ola - trzymaj się tam :) No nie jest Ci dane na spokojnie przeżyć tych ostatnich tygodni, jakaś klątwa czy co ;)?

alinalii - a brzuszek Ci się obniżył? Ja po swoim widzę, że tak i przy okazji włączył mi się jakiś mega głodomór bo non stop bym coś jadła ;) A że miejsca w żołądku więcej to już nic mnie nie ogranicza i jem, jem, jem :P

ryjkek - w niektórych szpitalach niestety matkę wypisują, ale to raczej rzadkość. W moim szpitalu tak jest, że jeśli coś z dzieckiem nie tak i musi zostać dłużej to matkę wypisują po max 5 dobach do domu, najczęściej po 3. Ale ta informacja jest zamieszczona na stronie szpitala i wiąże się z tym, że to naprawdę mały oddział położniczy i nie chcą blokować łóżek dla nowych rodzących.

Martka89 - mój lekarz ma podobne podejście, dopóki nie wyszły mi złe wyniki morfologii to nie zalecał mi żadnych witamin. Z resztą właśnie mi się skończyły i chyba nie będę na razie kupować bo młody waży już sporo a ja chcę dać odpocząć organizmowi.

muminka83 - ooo tak, też mnie czeka dzisiaj gotowanie rosołu tylko, że na jutro;) Przecież niedziela bez rosołu to nie niedziela ;)

MeAmerie - :/ trzymaj się tam kochana. Niebawem wyjdziesz do domu tyle, że już z maluchem na rękach ;) Będzie dobrze!

Roletka - aaaaaaaaaaaaaa! GRATULACJE!!! <3 <3 Buziaki dla naszych pierwszych marcowych (a w zasadzie lutowych) bliźniaków <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:14

Kasia24, Wanna, muminka83 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROLETKA- gratulacje! Radości z podwójnego macierzyństwa!
    Ola - trzymaj się tam!
    MeAmerie - kurcze jak nie urok to sraczka. Kciukam za Was.
    Alina - cieszę się że wycieki się uspokoiły.
    U mnie też dziś rosolek ale z perliczki.

A poza tym udanej soboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:22

alinalii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my wylądowaliśmy na IP bo ciśnienie 157/110 już po lekach, duża opuchlizna i ogólnie samopoczucie do doopy :( czekam na wyniki krwi i moczu i zobaczymy co dalej. Oczywiście mój mąż musiał wyjechać :( dobrze że teść był w domu...

Roletka GRATULACJE!!!
    MeAme trzymam kciuki żeby było dobrze :*

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 - Martuś trzymam kciuki, żeby leki zadziałały. Jestem z Tobą myślami :*

• foxica Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 mi lekarz zlecił badanie
    -transaminaza (aspat, Alat)
    - bilurbina ( czy jak to tam się nazywa)
    - kwasy żółciowe

Roletka ogromne Gratulacje dużo zdrówka dla Was, chyba przyspieszyli cesarkę, bo gdzieś na innym forum poczytałam , że miałaś planowaną na przyszły tydzień ?? Witamy na Świecie Twoje Dzieciaczki :-)

MeAmerie Powodzenia i Trzymamy kciuki

Kasia24 lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kochane my wylądowaliśmy na IP bo ciśnienie 157/110 już po lekach, duża opuchlizna i ogólnie samopoczucie do doopy :( czekam na wyniki krwi i moczu i zobaczymy co dalej. Oczywiście mój mąż musiał wyjechać :( dobrze że teść był w domu...

Roletka GRATULACJE!!!
    MeAme trzymam kciuki żeby było dobrze :*

:( :( Trzymaj się Martita88 Nie chcę Cię straszyć, ale nie podejrzewają u Ciebie zatrucia ciążowego??!! Objawy są chyba podobne do Twoich.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka Gratuluję!! Dużo zdrówka <3 <3

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    :( :( Trzymaj się Martita88 Nie chcę Cię straszyć, ale nie podejrzewają u Ciebie zatrucia ciążowego??!! Objawy są chyba podobne do Twoich.

Być może :/ na razie czekam na lekarza i wyniki... mam jednak nadzieję że tak nie jest

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Być może :/ na razie czekam na lekarza i wyniki... mam jednak nadzieję że tak nie jest

Też mam taką nadzieję. Będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś już pod fachową opieką.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratulacje, dużo zdrówka dla maluszków, cierpliwości i dużo miłości <3

Meamerie kurde miałaś wychodzić a tu znowu te cholerne kwasy, życzę ci wytrwałości.

Martita Ola, Kochane musi być dobrze, coś wisi w powietrzu z tym ciśnieniem. Dawajcie znać

Zakręcona ta sobota od rana.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka z całego serca gratuluję :*:*:*

Olu nic się nie martw napewno cisnienie spadnie. Napewno Cię dowadniają kroplówkami, ale pij bardzo dużo bo to pomaga na cisnienie. Przynajmniej mi tak zawsze mówili w szpitalu. A leki nie zadziałają szybko, bo podają napewno Ci dopegyt bo innych chyba nie można w ciaży a one nie są tak silne jak inne leki. Więc spokojnie :) Ja mam teraz zwiększoną dawkę i dopiero po tygodniu cisnienie powoli wraca do granicy, ale i tak jest nadal powyżej normy.

A. Kasia nie wiem co mnie naszło, ale śniłaś mi się dzisiaj. Że urodziłaś dziewczynke :P i chcialas mi ją dac na rece a ja nie wiedziałam jak się za to zabrac bo ona była taka duża, miała 77 cm :D:D

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omamo, ale sie dzieje od rana!

Roletka ogromne gratulacje! Moja znajoma rok temu rodziła w tym samym terminie z praktycznie identyczna waga i dzieciaki sa bez najmniejszych oznak wcześniactwa :) Duzo zdrowia i uśmiechu dla Was :)
    MeAmerie trzymam kciuki! Pisałaś ze dziecko ma ładna masę ciała wiec na pewno bedzie dobrze :)
    Martita trzymam kciuki! Dobrze ze szybko zareagowałeś! Daj znac co ci lekarz powiedział!

Ja dzis o 16 wizytuje, jest lekki stresik, jak moja szyjka, twardnienia No i serduszko. Ale wierze ze bedzie dobrze :) Odezwę sie!

A.Kasia, Kate84, edyś lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem obolała ale szczęśliwa :-) dzieciaczki na razie ok badania będą robić różne to się więcej dowiemy :-)

Foxica tak miała być w przyszłym tyg ale wczoraj ok 17 moje twardnienia zrobiły się częstsze i po badaniu okazało się że mam 4-5cm rozwarcia i nie chcieli już czekać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:41

A.Kasia, Kasia24, Mania1718, Kate84, foxica, Izoleccc, RudyTygrysek, Hannia123 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    A. Kasia nie wiem co mnie naszło, ale śniłaś mi się dzisiaj. Że urodziłaś dziewczynke :P i chcialas mi ją dac na rece a ja nie wiedziałam jak się za to zabrac bo ona była taka duża, miała 77 cm :D:D

Haha, a to dobre ;) :D

Teresa1992 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że to będzie pierwszy weekend na forum, kiedy nie będzie tak spokojnie i pusto :D

Kate84, Est, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ