Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka serdeczne gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i maluszków :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie a już myślałam, że wszystko jest na dobrej drodze i będziesz miała trochę spokoju w domku. Dobrze, że jesteś w szpitalu, za tydzień pewnie będziesz po a to już bezpieczny okres więc wszystko będzie dobrze :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, kolejne maluchy! Jak super! Gratulacje Roletka!!!! Chowajcie sie wszyscy zdrowo!

MaAmerie trzymam za Ciebie kciuki! Bedzie dobrze!

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko GRATULACJE!!!! <3
    Witajcie dzieciaczki!!! :* :*

• Dorka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Roletka! :) duże maluchy, dużo zdrówka dla Was wszystkich :)

ojj dzieje się, dzieje kochane :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Zaglądałam tu już nad ranem sprawdzając czy nikt nie urodził ale że wszystko po staremu to poszłam z powrotem spać ;) Straszne głupoty mi się śniły ale jeszcze lepsze sny miał mój mąż - że chciał się ze mną rozstać bo zaczął się spotykać z moją przyjaciółką z dzieciństwa :P Uśmialiśmy się z rana jak fretki ;)

Kasia24 - daj znać jak będziesz miała wyniki ale trzymam kciuki, żeby jednak ta cholestaza Cię ominęła :/ Tak, do tych badań trzeba być na czczo (nie mniej niż 12 h od posiłku)

Wanna - polecam mleko z czosnkiem i miodem :) Ja dzięki temu magicznemu eliksirowi wykurowałam się już z przeziębienia :) Zdrówka!

Ola - trzymaj się tam :) No nie jest Ci dane na spokojnie przeżyć tych ostatnich tygodni, jakaś klątwa czy co ;)?

alinalii - a brzuszek Ci się obniżył? Ja po swoim widzę, że tak i przy okazji włączył mi się jakiś mega głodomór bo non stop bym coś jadła ;) A że miejsca w żołądku więcej to już nic mnie nie ogranicza i jem, jem, jem :P

ryjkek - w niektórych szpitalach niestety matkę wypisują, ale to raczej rzadkość. W moim szpitalu tak jest, że jeśli coś z dzieckiem nie tak i musi zostać dłużej to matkę wypisują po max 5 dobach do domu, najczęściej po 3. Ale ta informacja jest zamieszczona na stronie szpitala i wiąże się z tym, że to naprawdę mały oddział położniczy i nie chcą blokować łóżek dla nowych rodzących.

Martka89 - mój lekarz ma podobne podejście, dopóki nie wyszły mi złe wyniki morfologii to nie zalecał mi żadnych witamin. Z resztą właśnie mi się skończyły i chyba nie będę na razie kupować bo młody waży już sporo a ja chcę dać odpocząć organizmowi.

muminka83 - ooo tak, też mnie czeka dzisiaj gotowanie rosołu tylko, że na jutro;) Przecież niedziela bez rosołu to nie niedziela ;)

MeAmerie - :/ trzymaj się tam kochana. Niebawem wyjdziesz do domu tyle, że już z maluchem na rękach ;) Będzie dobrze!

Roletka - aaaaaaaaaaaaaa! GRATULACJE!!! <3 <3 Buziaki dla naszych pierwszych marcowych (a w zasadzie lutowych) bliźniaków <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:14

Kasia24, Wanna, muminka83 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROLETKA- gratulacje! Radości z podwójnego macierzyństwa!
    Ola - trzymaj się tam!
    MeAmerie - kurcze jak nie urok to sraczka. Kciukam za Was.
    Alina - cieszę się że wycieki się uspokoiły.
    U mnie też dziś rosolek ale z perliczki.

A poza tym udanej soboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:22

alinalii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my wylądowaliśmy na IP bo ciśnienie 157/110 już po lekach, duża opuchlizna i ogólnie samopoczucie do doopy :( czekam na wyniki krwi i moczu i zobaczymy co dalej. Oczywiście mój mąż musiał wyjechać :( dobrze że teść był w domu...

Roletka GRATULACJE!!!
    MeAme trzymam kciuki żeby było dobrze :*

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 - Martuś trzymam kciuki, żeby leki zadziałały. Jestem z Tobą myślami :*

• foxica Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 mi lekarz zlecił badanie
    -transaminaza (aspat, Alat)
    - bilurbina ( czy jak to tam się nazywa)
    - kwasy żółciowe

Roletka ogromne Gratulacje dużo zdrówka dla Was, chyba przyspieszyli cesarkę, bo gdzieś na innym forum poczytałam , że miałaś planowaną na przyszły tydzień ?? Witamy na Świecie Twoje Dzieciaczki :-)

MeAmerie Powodzenia i Trzymamy kciuki

Kasia24 lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kochane my wylądowaliśmy na IP bo ciśnienie 157/110 już po lekach, duża opuchlizna i ogólnie samopoczucie do doopy :( czekam na wyniki krwi i moczu i zobaczymy co dalej. Oczywiście mój mąż musiał wyjechać :( dobrze że teść był w domu...

Roletka GRATULACJE!!!
    MeAme trzymam kciuki żeby było dobrze :*

:( :( Trzymaj się Martita88 Nie chcę Cię straszyć, ale nie podejrzewają u Ciebie zatrucia ciążowego??!! Objawy są chyba podobne do Twoich.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka Gratuluję!! Dużo zdrówka <3 <3

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    :( :( Trzymaj się Martita88 Nie chcę Cię straszyć, ale nie podejrzewają u Ciebie zatrucia ciążowego??!! Objawy są chyba podobne do Twoich.

Być może :/ na razie czekam na lekarza i wyniki... mam jednak nadzieję że tak nie jest

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Być może :/ na razie czekam na lekarza i wyniki... mam jednak nadzieję że tak nie jest

Też mam taką nadzieję. Będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś już pod fachową opieką.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratulacje, dużo zdrówka dla maluszków, cierpliwości i dużo miłości <3

Meamerie kurde miałaś wychodzić a tu znowu te cholerne kwasy, życzę ci wytrwałości.

Martita Ola, Kochane musi być dobrze, coś wisi w powietrzu z tym ciśnieniem. Dawajcie znać

Zakręcona ta sobota od rana.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka z całego serca gratuluję :*:*:*

Olu nic się nie martw napewno cisnienie spadnie. Napewno Cię dowadniają kroplówkami, ale pij bardzo dużo bo to pomaga na cisnienie. Przynajmniej mi tak zawsze mówili w szpitalu. A leki nie zadziałają szybko, bo podają napewno Ci dopegyt bo innych chyba nie można w ciaży a one nie są tak silne jak inne leki. Więc spokojnie :) Ja mam teraz zwiększoną dawkę i dopiero po tygodniu cisnienie powoli wraca do granicy, ale i tak jest nadal powyżej normy.

A. Kasia nie wiem co mnie naszło, ale śniłaś mi się dzisiaj. Że urodziłaś dziewczynke :P i chcialas mi ją dac na rece a ja nie wiedziałam jak się za to zabrac bo ona była taka duża, miała 77 cm :D:D

nick nieaktualny, Kate84 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omamo, ale sie dzieje od rana!

Roletka ogromne gratulacje! Moja znajoma rok temu rodziła w tym samym terminie z praktycznie identyczna waga i dzieciaki sa bez najmniejszych oznak wcześniactwa :) Duzo zdrowia i uśmiechu dla Was :)
    MeAmerie trzymam kciuki! Pisałaś ze dziecko ma ładna masę ciała wiec na pewno bedzie dobrze :)
    Martita trzymam kciuki! Dobrze ze szybko zareagowałeś! Daj znac co ci lekarz powiedział!

Ja dzis o 16 wizytuje, jest lekki stresik, jak moja szyjka, twardnienia No i serduszko. Ale wierze ze bedzie dobrze :) Odezwę sie!

nick nieaktualny, Kate84, edyś lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem obolała ale szczęśliwa :-) dzieciaczki na razie ok badania będą robić różne to się więcej dowiemy :-)

Foxica tak miała być w przyszłym tyg ale wczoraj ok 17 moje twardnienia zrobiły się częstsze i po badaniu okazało się że mam 4-5cm rozwarcia i nie chcieli już czekać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:41

nick nieaktualny, Kasia24, Mania1718, Kate84, foxica, nick nieaktualny, RudyTygrysek, Hannia123 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    A. Kasia nie wiem co mnie naszło, ale śniłaś mi się dzisiaj. Że urodziłaś dziewczynke :P i chcialas mi ją dac na rece a ja nie wiedziałam jak się za to zabrac bo ona była taka duża, miała 77 cm :D:D

Haha, a to dobre ;) :D

Teresa1992 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że to będzie pierwszy weekend na forum, kiedy nie będzie tak spokojnie i pusto :D

Kate84, Est, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ