X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A to nie jest tak że Stasiu musi mieć wagę 2-2,5kg żeby wyjść ze szpitala?

Tak :-) Dlatego czekamy.

Renka88 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko - GRATULACJE dla Was i wszystkiego dobrego!!!! Tak myslałam o Tobie wczoraj! Piękna waga maluszków! I do tego parka. Chłopak i dziewczynka <3 Marzenie! Ściskam! Odpoczywaj teraz :*

MeAmerie - w przyszłym tyg będziesz miała skończony 36 tc. więc już na spokojnie. Jeśli nie polepsza się to lepiej już witać maluszka na świecie!

Pięknie zaczął się ten weekend.
    Czyli 2 miejsce na podium mamy. Kto bierze 3? :)

domiii, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Chyba masz rację. Zastanawiałam się też, czy w takim przypadku jak Est dziecko zostawiają a matkę wypuszczają już do domu, czy matka leży tak długo w szpitalu jak dziecko.

Kochana, dopóki są wolne łóżka to ja będę z nim, ale tak naprawdę powinni mnie wypisać. W razie czego szpital jest na moim osiedlu, więc będę przyjeżdżać.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ubrane łóżeczko ale jedynie w falbankę, prześcieradło i ochraniacze (mam te pojedyncze, przepuszczające powietrze). Pościeli nawet nie kupowałam i nie planuję przez najbliższy rok. Na teraz mam otulaczek, rożek i śpiworek do spania.

No dobra, oficjalnie informuję, iż 18-tego ściągam pessar :) To już będzie sam koniec 38 tygodnia, więc mam później tydzień na naturalne rozpoczęcie akcji a jeśli nic się nie zadzieje to kładziemy się do szpitala na CC :) Ło matko, jeszcze się okaże, że urodzę w 40 tygodniu :P

Madlene.:), Est, muminka83, d'nusia, Magda lena, Czarodziejka87, Renka88, Falon, Karolina@, Vincent, Mania1718, Kate84, Mietka 30:), Madzialena90, edyś, Izoleccc, kateee, domiii, Kajola, She86, Karka, RudyTygrysek, ksanka, Hannia123, Kasia24, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - ja co prawda nie mam pościeli dla młodego, ale już łóżeczko ubrane w prześcieradło, falbana, otulacze sobie leżą i czekają na Pana Stanisława, kocyk również, całe łóżeczko przykryłam prześcieradłem, żeby nie kurzyło się :)

Ja planuję zakup pościeli dla młodego w okolicach późnej jesieni/wczesnej zimy, w tym roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:00

domiii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Wczoraj o godzinie 19 przez cesarskie cięcie na swiat przyszli Zuzanna 2kg i Tomasz 2,4kg <3 <3

Roletko gratuluję !!!!!!! :-) <3

kofeinka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie zamierzam kupować pościeli , mała bedzie w rożku ,a potem w śpiworku ;)

domiii, She86 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja nie mam skreconego łóżeczka nawet. Poza tym tyle czasu to chyba zeby kurzu i roztoczy nałapalo :) ubierze maz jak sie syn urodzi. Zreszta, na początku dziecko śpi w rozku/śpiworku. Ochraniacza nie kupiłam jak wyczytałam ze w USA pediatrzy odradzają bo były przypadki uduszen.

Ja sobie je przykryłam i nic się nie kurzy. Wolałam sama wszystko założyć żeby było jak trzeba i żebym się nie musiała później męczyć z poprawianiem jak już przyjadę z dzieckiem do domu.

Co do ochraniaczy to sorry, ale amerykańscy naukowcy tyle bzdur już opublikowali, że jest o nich więcej dowcipów niż o teściowych ;) Prawidłowo założone (i wykonane) ochraniacze nie mają prawa zaszkodzić. Jedyny minus ich założenia to obniżona cyrkulacja powietrza, dlatego też nie kupowałam panelowych a pojedyncze, zakładane co 2 szczebelki.

Teresa1992, Mania1718, domiii, Czarodziejka87, alinalii, muminka83 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja sobie je przykryłam i nic się nie kurzy. Wolałam sama wszystko założyć żeby było jak trzeba i żebym się nie musiała później męczyć z poprawianiem jak już przyjadę z dzieckiem do domu.

Co do ochraniaczy to sorry, ale amerykańscy naukowcy tyle bzdur już opublikowali, że jest o nich więcej dowcipów niż o teściowych ;) Prawidłowo założone (i wykonane) ochraniacze nie mają prawa zaszkodzić. Jedyny minus ich założenia to obniżona cyrkulacja powietrza, dlatego też nie kupowałam panelowych a pojedyncze, zakładane co 2 szczebelki.
    Nie sadze by wytyczne amerykańskiego towarzystwa pediatrycznego można było uznać za bzdury, ale jak ze wszystkim, każdy robi przeciez wedle uznania :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie niestety pogorszenie stanu zdrowia. Mąż od czwartku zakichany i zasmarkany. Wirusy niestety przeszły i na mnie. Powróciła cytryna, imbir i miód do częstego stosowania. A jak na złość mam dość intensywny weekend - dziś parapetówka u szwagra i szwagierki, jutro urodziny taty.

Mamusie w szpitalach trzymam za Was kciuki. Na pewno będzie wszystko w porządku. Coś czuję, że rozpakowywanie powoli zaczyna się u nas rozkręcać :)

Co do łóżeczka to tak jak kiedyś pisałam, będzie ono składane i "ubierane" dopiero na mój powrót z synkiem do domu. Podobnie jak wózek - mąż odbierze go dopiero po narodzinach. Tak to już u nas jest, a chciałabym oko nacieszyć zarówno wózkiem jak i łóżeczkiem. Jedynie co mi pozostało to patrzeć na komodę :D

Roletko największe gratulacje! Niech bliźniaki zdrowo się chowają. Dużo zdrówka i samych słonecznych dni dla Was! <3

Słonecznego weekendu kochane! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:23

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko gratuluję! Super! :-)
    Ja też się prędzej spodziewałam, że u Alinalii się akcja rozkręca, a tu kolejną niespodzianka!:-)

Martita , MeAmerie , Aleksandra kciuki za Was zaciśnięte! Jesteśmy wszystkie myślami z Wami!

201604051765.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    wreszcie znalazłam trochę czasu i sił by się odezwać...
    U mnie strasznie puchną mi nogi, i opuchlizna nie schodzi do końca nawet po nocy :(
    Młoda rozpycha się coraz bardziej, a co za tym idzie coraz bardziej boleśnie.
    Wczoraj zaliczyłam w nocy pierwszy ciążowy nocny skurcz łydki :( łoooo mateńko, jęczałam z bólu aż mąż się obudził.
    Nadal wyniki krwi nie chcą się poprawić :/
    Przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1kg, czy to normalne???
    Ale co najważniejsze już tydzień czasu mieszkamy z mężem na swoim :) remonty nareszcie zakończone :) <3 teraz cieszymy się sobą i już realnie planujemy gdzie będzie stało łóżeczko a gdzie wózek :)

Est, Roletko - gratuluję :) mam nadzieję, że wszystko jest pod kontrolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:26

Est lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - dostajesz punkty karne za opóźnienie na pierwszej stronie! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:26

domiii, A.Kasia, Falon, d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Domiii - dostajesz punkty karne za opóźnienie na pierwszej stronie! :P

Hahaha Kochana wybacz! Na swoje usprawiedliwienie mam tylko poranny seks z narzeczonym mym, który mnie zatrzymał przed dotarciem do komputera - z telefonu nie jestem w stanie ładnie zaktualizować...

Please forgive me! :)

Mania1718, Karolina@, A.Kasia, Czarodziejka87, Falon, Renka88, Magda lena, Dorka87, d'nusia, Mietka 30:), alinalii, Kate84, Izoleccc, kateee, muminka83, kleo2426, She86, Karka, RudyTygrysek, ksanka, Hannia123, Kasia24, Est, foxica, Lilou1984 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratulacje :-) :-*

My nie mamy nawet łóżeczka skręconego a co dopiero ubranego we wszystko :-)
    No ale my urządzamy sobie poddasze i czeka nas jeszcze szlifowanie wszystkiego i burzenie ścian w domu więc nie chce tego robić żeby nie było później wszystko w białym pyle..
    Nawet torby jeszcze nie spakowałam.. Hmm.. Chyba najwyższa pora by to zrobić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:34

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Hahaha Kochana wybacz! Na swoje usprawiedliwienie mam tylko poranny seks z narzeczonym mym, który mnie zatrzymał przed dotarciem do komputera - z telefonu nie jestem w stanie ładnie zaktualizować...

Dobra. Powód konkretny. Zaakceptowane :)

domiii, domiii, muminka83, ksanka, Est lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

domiii szczęściara z Ciebie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:34

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Ozesz TY :D Z zazdrosci pokaze ten post dla meza, moze sie zmobilizuje :D

domiii, Magda lena, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mała rada dla tych, które nie spakowały jeszcze torby - rzeczy zwinięte ciasno w rulon mniej się mną i zajmują mniej miejsca ;) Sprawdzone!

kofeinka, Renka88, Kate84, muminka83, wiewiórka17, kleo2426, She86, RudyTygrysek, ksanka, Est lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś ma uczelni ale tylko do 14 a potem lecimy z M na osiemnastke do rodziny :)

My z M też wczoraj poszaleliśmy :D

A Tobie Roletka gratuluję podwójnie :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ