Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A to nie jest tak że Stasiu musi mieć wagę 2-2,5kg żeby wyjść ze szpitala?

Tak :-) Dlatego czekamy.

Renka88 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko - GRATULACJE dla Was i wszystkiego dobrego!!!! Tak myslałam o Tobie wczoraj! Piękna waga maluszków! I do tego parka. Chłopak i dziewczynka <3 Marzenie! Ściskam! Odpoczywaj teraz :*

MeAmerie - w przyszłym tyg będziesz miała skończony 36 tc. więc już na spokojnie. Jeśli nie polepsza się to lepiej już witać maluszka na świecie!

Pięknie zaczął się ten weekend.
    Czyli 2 miejsce na podium mamy. Kto bierze 3? :)

domiii, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Chyba masz rację. Zastanawiałam się też, czy w takim przypadku jak Est dziecko zostawiają a matkę wypuszczają już do domu, czy matka leży tak długo w szpitalu jak dziecko.

Kochana, dopóki są wolne łóżka to ja będę z nim, ale tak naprawdę powinni mnie wypisać. W razie czego szpital jest na moim osiedlu, więc będę przyjeżdżać.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ubrane łóżeczko ale jedynie w falbankę, prześcieradło i ochraniacze (mam te pojedyncze, przepuszczające powietrze). Pościeli nawet nie kupowałam i nie planuję przez najbliższy rok. Na teraz mam otulaczek, rożek i śpiworek do spania.

No dobra, oficjalnie informuję, iż 18-tego ściągam pessar :) To już będzie sam koniec 38 tygodnia, więc mam później tydzień na naturalne rozpoczęcie akcji a jeśli nic się nie zadzieje to kładziemy się do szpitala na CC :) Ło matko, jeszcze się okaże, że urodzę w 40 tygodniu :P

Madlene.:), Est, muminka83, nick nieaktualny, Magda lena, Czarodziejka87, Renka88, Falon, Karolina@, Vincent, Mania1718, Kate84, Mietka 30:), Madzialena90, edyś, nick nieaktualny, kateee, domiii, Kajola, She86, Karka, RudyTygrysek, ksanka, Hannia123, Kasia24, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - ja co prawda nie mam pościeli dla młodego, ale już łóżeczko ubrane w prześcieradło, falbana, otulacze sobie leżą i czekają na Pana Stanisława, kocyk również, całe łóżeczko przykryłam prześcieradłem, żeby nie kurzyło się :)

Ja planuję zakup pościeli dla młodego w okolicach późnej jesieni/wczesnej zimy, w tym roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:00

domiii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Wczoraj o godzinie 19 przez cesarskie cięcie na swiat przyszli Zuzanna 2kg i Tomasz 2,4kg <3 <3

Roletko gratuluję !!!!!!! :-) <3

kofeinka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie zamierzam kupować pościeli , mała bedzie w rożku ,a potem w śpiworku ;)

domiii, She86 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja nie mam skreconego łóżeczka nawet. Poza tym tyle czasu to chyba zeby kurzu i roztoczy nałapalo :) ubierze maz jak sie syn urodzi. Zreszta, na początku dziecko śpi w rozku/śpiworku. Ochraniacza nie kupiłam jak wyczytałam ze w USA pediatrzy odradzają bo były przypadki uduszen.

Ja sobie je przykryłam i nic się nie kurzy. Wolałam sama wszystko założyć żeby było jak trzeba i żebym się nie musiała później męczyć z poprawianiem jak już przyjadę z dzieckiem do domu.

Co do ochraniaczy to sorry, ale amerykańscy naukowcy tyle bzdur już opublikowali, że jest o nich więcej dowcipów niż o teściowych ;) Prawidłowo założone (i wykonane) ochraniacze nie mają prawa zaszkodzić. Jedyny minus ich założenia to obniżona cyrkulacja powietrza, dlatego też nie kupowałam panelowych a pojedyncze, zakładane co 2 szczebelki.

Teresa1992, Mania1718, domiii, Czarodziejka87, alinalii, muminka83 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja sobie je przykryłam i nic się nie kurzy. Wolałam sama wszystko założyć żeby było jak trzeba i żebym się nie musiała później męczyć z poprawianiem jak już przyjadę z dzieckiem do domu.

Co do ochraniaczy to sorry, ale amerykańscy naukowcy tyle bzdur już opublikowali, że jest o nich więcej dowcipów niż o teściowych ;) Prawidłowo założone (i wykonane) ochraniacze nie mają prawa zaszkodzić. Jedyny minus ich założenia to obniżona cyrkulacja powietrza, dlatego też nie kupowałam panelowych a pojedyncze, zakładane co 2 szczebelki.
    Nie sadze by wytyczne amerykańskiego towarzystwa pediatrycznego można było uznać za bzdury, ale jak ze wszystkim, każdy robi przeciez wedle uznania :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie niestety pogorszenie stanu zdrowia. Mąż od czwartku zakichany i zasmarkany. Wirusy niestety przeszły i na mnie. Powróciła cytryna, imbir i miód do częstego stosowania. A jak na złość mam dość intensywny weekend - dziś parapetówka u szwagra i szwagierki, jutro urodziny taty.

Mamusie w szpitalach trzymam za Was kciuki. Na pewno będzie wszystko w porządku. Coś czuję, że rozpakowywanie powoli zaczyna się u nas rozkręcać :)

Co do łóżeczka to tak jak kiedyś pisałam, będzie ono składane i "ubierane" dopiero na mój powrót z synkiem do domu. Podobnie jak wózek - mąż odbierze go dopiero po narodzinach. Tak to już u nas jest, a chciałabym oko nacieszyć zarówno wózkiem jak i łóżeczkiem. Jedynie co mi pozostało to patrzeć na komodę :D

Roletko największe gratulacje! Niech bliźniaki zdrowo się chowają. Dużo zdrówka i samych słonecznych dni dla Was! <3

Słonecznego weekendu kochane! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:23

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko gratuluję! Super! :-)
    Ja też się prędzej spodziewałam, że u Alinalii się akcja rozkręca, a tu kolejną niespodzianka!:-)

Martita , MeAmerie , Aleksandra kciuki za Was zaciśnięte! Jesteśmy wszystkie myślami z Wami!

201604051765.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    wreszcie znalazłam trochę czasu i sił by się odezwać...
    U mnie strasznie puchną mi nogi, i opuchlizna nie schodzi do końca nawet po nocy :(
    Młoda rozpycha się coraz bardziej, a co za tym idzie coraz bardziej boleśnie.
    Wczoraj zaliczyłam w nocy pierwszy ciążowy nocny skurcz łydki :( łoooo mateńko, jęczałam z bólu aż mąż się obudził.
    Nadal wyniki krwi nie chcą się poprawić :/
    Przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1kg, czy to normalne???
    Ale co najważniejsze już tydzień czasu mieszkamy z mężem na swoim :) remonty nareszcie zakończone :) <3 teraz cieszymy się sobą i już realnie planujemy gdzie będzie stało łóżeczko a gdzie wózek :)

Est, Roletko - gratuluję :) mam nadzieję, że wszystko jest pod kontrolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:26

Est lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - dostajesz punkty karne za opóźnienie na pierwszej stronie! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:26

domiii, nick nieaktualny, Falon, nick nieaktualny, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Domiii - dostajesz punkty karne za opóźnienie na pierwszej stronie! :P

Hahaha Kochana wybacz! Na swoje usprawiedliwienie mam tylko poranny seks z narzeczonym mym, który mnie zatrzymał przed dotarciem do komputera - z telefonu nie jestem w stanie ładnie zaktualizować...

Please forgive me! :)

Mania1718, Karolina@, nick nieaktualny, Czarodziejka87, Falon, Renka88, Magda lena, Dorka87, nick nieaktualny, Mietka 30:), alinalii, Kate84, nick nieaktualny, kateee, muminka83, nick nieaktualny, She86, Karka, RudyTygrysek, ksanka, Hannia123, Kasia24, Est, foxica, Lilou1984 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratulacje :-) :-*

My nie mamy nawet łóżeczka skręconego a co dopiero ubranego we wszystko :-)
    No ale my urządzamy sobie poddasze i czeka nas jeszcze szlifowanie wszystkiego i burzenie ścian w domu więc nie chce tego robić żeby nie było później wszystko w białym pyle..
    Nawet torby jeszcze nie spakowałam.. Hmm.. Chyba najwyższa pora by to zrobić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:34

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Hahaha Kochana wybacz! Na swoje usprawiedliwienie mam tylko poranny seks z narzeczonym mym, który mnie zatrzymał przed dotarciem do komputera - z telefonu nie jestem w stanie ładnie zaktualizować...

Dobra. Powód konkretny. Zaakceptowane :)

domiii, domiii, muminka83, ksanka, Est lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

domiii szczęściara z Ciebie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 11:34

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Ozesz TY :D Z zazdrosci pokaze ten post dla meza, moze sie zmobilizuje :D

domiii, Magda lena, nick nieaktualny, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mała rada dla tych, które nie spakowały jeszcze torby - rzeczy zwinięte ciasno w rulon mniej się mną i zajmują mniej miejsca ;) Sprawdzone!

kofeinka, Renka88, Kate84, muminka83, wiewiórka17, nick nieaktualny, She86, RudyTygrysek, ksanka, Est lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś ma uczelni ale tylko do 14 a potem lecimy z M na osiemnastke do rodziny :)

My z M też wczoraj poszaleliśmy :D

A Tobie Roletka gratuluję podwójnie :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ