Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDoczytałam więc teraz witam się z Wami
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się kochane a ja trzymam kciuki.
Co do ubranego łóżeczka to ja nawet prześcieradła nie kupiłam jeszcze
Torby też jeszcze nie spakowałam, ale chyba czas żeby się powoli, no może nie tak powoli ale trzeba się zabierać
Miłego dnia
Ja lecę ogarniać dalej chatkę bo coś powera od wczoraj dostałam to trzeba korzystaćmuminka83, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Roletko - wielkie gratulacje dla WasDużo zdrówka i szczęścia podwójnego
Ola - Współczuję Ci, że się tak męczysz, ale to już niedługo, za momencik i będziesz tulić Mery
MeAmerie - kochana przykro mi, że nie możesz pójść do domku do synka, zaraz się rozpakujesz i będziesz z dwójką w domu:)
Martita88 - trzymam kciuki żeby Ci szybko pomogli, będzie dobrze!
Est - oby szybko przybrał i do domku
domiii - gratuluję ciąży donoszonejJa mam w środę.
Mnie lekarz kazał brać witaminy jeszcze. Pregne Plus łykam. Waga małej w normie, więc nie zaszkodzi, a ja się niestety tak mega zdrowo nie odżywiam, więc witaminy przyjmować muszę...
Od środy nie biorę już asparginu, a brałam 4 tabletki dziennie i mam ciągle twardy napięty brzuszekRaz wzięłam nospę, to po godzinie zmiękł, a przed chwilą wzięłam 1 aspargin, bo nie mogę już tak, mówił żeby brać jedną jak skurcze by były. Więc do środy chyba 1xd będę przyjmować.
U mnie wszystko poprane, poprasowane, łóżeczko ubrane od dawnaJuż z 3 tydzień jak nie dłużej torby spakowane. Ja muszę być po prostu przygotowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:38
domiii, Kate84 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
muminka83 wrote:Pęcherzyk jest widoczny od bety 1000. Powyżej 10 ooo tyś serce. Przynajmniej kiedyś w szpitalu tak mi tłumaczył jeden ginekolog. W każdym bądź razie beta w 48 h fajnie przybrała.
Tez o tym słyszałam
I nie wiem jakim cudem było widać to w środe przy tej marnej becie:
Teresa1992 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Olu no to całe szczęście, a w takim razie mówili co może wpływać na takie wysokie ciśnienie? Może gimnastyka hehe
Jusiakp ja mam ubrane i przykryte folią malarskąco prawda tylko w prześcieradło i ochraniacz bo podobnie jak Dziewczyny na początku nie chcę pościeli
Karolin@ dużo zdrówka w takim razie :-*
Kasiu sama jestem ciekawa czy akcja zacznie się od razu czy ani rusz po ściągnięciu passera!
Kofeinka też myślę, że z wagą to normalnie wszystko, super że już jesteście na swoim. A co do puchnięcia nie wiem co doradzić bo mi zupełnie to nie dolega,buziaki
Jacqueline widzisz zawsze warto być dobrej myśli i nie tracić nadziei, ja wierzę że tym razem wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki :-* beta ładnie przyrosła!
Dziewczyny ja tak bym chciała też Zacząć się ruszać od ciąży donoszonej i wkrótce tulić małą ale przez to głupie ojcostwo mam w głowie mętlik, jedno mówi leżeć może się uda, drugie olać i funkcjować normalnie.... Nie wiem jak u Was ale ja u siebie widzę, że bardziej mnie nosi im bliżej ciąży donoszonejJacqueline, muminka83, A.Kasia, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Roletko,
Ale cudowna wiadomość!
Gratuluję Ci bardzo!
I wysyłam poczwórne gratulacje!
Dużo szczęścia życzę Tobie i Twoim dzieciaczkom na całe ich życie!
Martita, MeAmerie, Aleksandrazz,
Trzymam kciuki bardzo mocno, żeby się sprawy unormowały i poszły w jak najlepszym kierunku.
Zdrrrrrowia!
Już jest wspaniały bezpieczny etap. Wszystko będzie dobrze.
* * *
A ja chciałam jeszcze dodać, że niestety nie wygram w Totolotka.
O co chodzi?
Otóż przedwczoraj, nagle, ni stąd ni zowąd, tknęło mnie bliżej nieokreślone przeczucie, że kolejną rodzącą mamą po Est będzie AlinaliiNie wiem dlaczego. I jak Alinalii wczoraj napisałaś o tym cieknięciu płynów ustrojowych, to pomyślałam: "O f***! Ja jasnowidz?! Chyba muszę zagrać w Totka!".
A jednak to nie Ali, tylko Roletka zajęła kolejną pozycję w peletonie, więc chyba z mojego jasnowidztwa nici i raczej liczb na kumulację nie wytypuję
Trzymajcie się dziewuszki!
I bambini w brzuchach niech też się trzymają!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:59
edyś, muminka83, Izoleccc, Karka, Kate84, Est, alinalii lubią tę wiadomość
-
Ogólnie mówią ze jak rośnie białko to ciśnienie tez. Dzisiaj pierwsza dawka antybiotyku może mnie puszcza jak ciśnienie się uspokoi. Matko jakie mam baby w pokoju. Wczoraj do 1 gadaly, otwierają okna a ostatnio przez to się,przeziebilam, chcialam się zdrzemnac zaciagnelam żaluzje to za 5 min była odsłonięta. Tv chodzi non stop i nie można przyciszyc
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
I ja na niecałą dobę odpuściłam forum, a tu takie wiadomości
Roletko Podwójne GRATULACJE !!!! Niech ci Maluszki teraz rosną zdrowo, a Tobie życzę szybkiego powrotu do formy po cc
Marritta, MeAmerie i Aleksandra kciuki za Was zaciśnięte, choć jesteście dziewczyny na takim etapie ciąży, że WSZYSTKO musi być dobrze
Jacqueline bardzo ładnie Ci beta przyrasta i oby tak dalej
-
aleksandrazz wrote:Ogólnie mówią ze jak rośnie białko to ciśnienie tez. Dzisiaj pierwsza dawka antybiotyku może mnie puszcza jak ciśnienie się uspokoi. Matko jakie mam baby w pokoju. Wczoraj do 1 gadaly, otwierają okna a ostatnio przez to się,przeziebilam, chcialam się zdrzemnac zaciagnelam żaluzje to za 5 min była odsłonięta. Tv chodzi non stop i nie można przyciszyc
Współczuję Ci, zwłaszcza tego tv... też miałam przy pierwszym pobycie w szpitalu fankę tvn-u, wrzucała o poranku 12 zł na 21 godzin działania telewizora, brała pilota i do 22:00 w zasadzie była bezkarna... -
MeAmerie Jak zaczęłam czytać o swędzeniach skóry itd. to pierwsze co pokazała się cholestaza i zagłębiłam temat. Także mam nadzieję, że to nie to! W poniedziałek zrobię obowiązkowo badania i jak tylko będę mieć wyniki to dam znać
.
A.Kasia 3mam kciuki za jak najpóźniejsze rozwiązanie!. Ja też zakup pościeli odłożyłam na długi czas. Teraz to tylko zbędny wydatek bo Dzidzie i tak nie śpią pod kołderką
Vira Pisałaś coś o wzmożonych ruchach dziecka - nie panikujciesz się bo będzie Ci tego po porodzie na pewno w brzuszku brakować. Żebyś Ty moje dzieci widziała. Wczoraj ewidentne jakaś awantura była w brzuchu/albo dyskoteka - aż wszyscy siedzi nad brzuchem w domu i się gapili hehe. Ale nie odbieram tego jaki objaw porodu. Nie dla tego, że jeszcze dużo czasu (teoretycznie). Tylko Taka Dzidzia/Dzidzie też mają swoje lepsze i gorsze dni, różnie się układają, rozpychają, robią sobie miejsce
.
-
Bardzo dziękuję za odpowiedzi dziewczyny.
Niby na puchnięcie nóg powinnam dużo leżeć ale się nie da, bo jak na razie to pranie i prasowanie rzeczy dla Emilki się odbywało.
No i często przy kuchni stoję, bo wiele osób przyjeżdża zaglądać jak się urządziliśmy itd.
Ale ja już jestem spokojniejsza, bo rzeczy dla małej mam już naszykowane i swoją torbę spakowaną. Za tydzień albo dwa pewnie i dla małej do szpitala torbę spakuję
Aaaa.... we wtorek wizytadoczekać się nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:04
-
Dzień dobry!
Roletka GRATULUJĘ!! Piękna waga maluszków.
Rano byłam na Usg- mała się tak wierciła, że nie mam żadnego porządnego zdjęcia.
Jest większa o 1,5 tygodnia i waży ok. 2100 zapowiada się wielka:)
Moja szyjka miękka ale trochę się poprawiła - 33 mm:)
Czy my jesteśmy jedyni, którzy na tym etapie nie mają wybranego imienia?Izoleccc, Karka, Mania1718, A.Kasia, d'nusia, edyś, Czarodziejka87, Kate84, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedzi dziewczyny.
Niby na puchnięcie nóg powinnam dużo leżeć ale się nie da, bo jak na razie to pranie i prasowanie rzeczy dla Emilki się odbywało.
No i często przy kuchni stoję, bo wiele osób przyjeżdża zaglądać jak się urządziliśmy itd.
Ale ja już jestem spokojniejsza, bo rzeczy dla małej mam już naszykowane i swoją torbę spakowaną. Za tydzień albo dwa pewnie i dla małej do szpitala torbę spakuję
Aaaa.... we wtorek wizytadoczekać się nie mogę
Kochana, a próbowałaś pić ten sok z pokrzywy? on mi podniósł wyniki do tych z początku ciąży!
ja mam stopy, kostki i łydki spuchnięte w sumie non stop, nawet po nocy nie przechodzi, już w żadne buty się nie mieszczętakże wiem co czujesz :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:08
-
E, myślę, że raczej wszyscy mają już imię ewentualnie rozważają pomiędzy jakimiś
U nas będzie Wojtuś, termin na 14.03 z om.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:19
Kasia24, d'nusia, domiii lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
domiii wrote:Kochana, a próbowałaś pić ten sok z pokrzywy? on mi podniósł wyniki do tych z początku ciąży!
ja mam stopy, kostki i łydki spuchnięte w sumie non stop, nawet po nocy nie przechodzi, już w żadne buty się nie mieszczętakże wiem co czujesz :*
Wiem co to znaczy "za małe buty"
A soku nie próbowałam, teraz jestem na etapie wcinania sałaty lodowej - to jedyne na co mam apetyt -
Dolaczam do grupy zaciasnych butow
Do szpitala chyba pojade w kapciach
Przy okazji dzieki za porady jak se pomoc. Sprobuje z tym sokiem z pokrzywy.
Kleo moj 7-letni syn mam na imie OliwierBardzo mi sie podoba Twoj wybor
Nastalam sie w kuchni, ledwo zyje. Zrobilam nasze slynne ciasto malinowe i na obiad gulasz, kasze i mamine ogoreczkiLedwo oddycham po obiedzie ale wiedzac ze czeka na mnie ciacho to mi slinka cieknie.
kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]