X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam więc teraz witam się z Wami :)

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się kochane a ja trzymam kciuki.

Co do ubranego łóżeczka to ja nawet prześcieradła nie kupiłam jeszcze :D

Torby też jeszcze nie spakowałam, ale chyba czas żeby się powoli, no może nie tak powoli ale trzeba się zabierać :)

Miłego dnia :D

Ja lecę ogarniać dalej chatkę bo coś powera od wczoraj dostałam to trzeba korzystać :)

muminka83, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Roletko - wielkie gratulacje dla Was :) Dużo zdrówka i szczęścia podwójnego :)

Ola - Współczuję Ci, że się tak męczysz, ale to już niedługo, za momencik i będziesz tulić Mery :)

MeAmerie - kochana przykro mi, że nie możesz pójść do domku do synka, zaraz się rozpakujesz i będziesz z dwójką w domu:)

Martita88 - trzymam kciuki żeby Ci szybko pomogli, będzie dobrze!

Est - oby szybko przybrał i do domku :)

domiii - gratuluję ciąży donoszonej :) Ja mam w środę.

Mnie lekarz kazał brać witaminy jeszcze. Pregne Plus łykam. Waga małej w normie, więc nie zaszkodzi, a ja się niestety tak mega zdrowo nie odżywiam, więc witaminy przyjmować muszę...
    Od środy nie biorę już asparginu, a brałam 4 tabletki dziennie i mam ciągle twardy napięty brzuszek :/ Raz wzięłam nospę, to po godzinie zmiękł, a przed chwilą wzięłam 1 aspargin, bo nie mogę już tak, mówił żeby brać jedną jak skurcze by były. Więc do środy chyba 1xd będę przyjmować.

U mnie wszystko poprane, poprasowane, łóżeczko ubrane od dawna ;) Już z 3 tydzień jak nie dłużej torby spakowane. Ja muszę być po prostu przygotowana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:38

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bob Marley ewidentnie pobudza moją córkę do działania, a niech harcuje w końcu ostatki dzisiaj :O ^_^

Karka, Magda lena, olatychy, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Pęcherzyk jest widoczny od bety 1000. Powyżej 10 ooo tyś serce. Przynajmniej kiedyś w szpitalu tak mi tłumaczył jeden ginekolog. W każdym bądź razie beta w 48 h fajnie przybrała.

Tez o tym słyszałam ;)

I nie wiem jakim cudem było widać to w środe przy tej marnej becie:

ce0ca525489e2f95gen.jpg

Teresa1992 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Tez o tym słyszałam ;)
    I nie wiem jakim cudem było widać to w środe przy tej marnej becie:

Cuda się zdarzają, wierz w to mocno :)

A.Kasia, Kate84, Jacqueline, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu no to całe szczęście, a w takim razie mówili co może wpływać na takie wysokie ciśnienie? Może gimnastyka hehe

Jusiakp ja mam ubrane i przykryte folią malarską :-P co prawda tylko w prześcieradło i ochraniacz bo podobnie jak Dziewczyny na początku nie chcę pościeli

Karolin@ dużo zdrówka w takim razie :-*

Kasiu sama jestem ciekawa czy akcja zacznie się od razu czy ani rusz po ściągnięciu passera!

Kofeinka też myślę, że z wagą to normalnie wszystko, super że już jesteście na swoim. A co do puchnięcia nie wiem co doradzić bo mi zupełnie to nie dolega,buziaki

Jacqueline widzisz zawsze warto być dobrej myśli i nie tracić nadziei, ja wierzę że tym razem wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki :-* beta ładnie przyrosła!

Dziewczyny ja tak bym chciała też Zacząć się ruszać od ciąży donoszonej i wkrótce tulić małą ale przez to głupie ojcostwo mam w głowie mętlik, jedno mówi leżeć może się uda, drugie olać i funkcjować normalnie.... Nie wiem jak u Was ale ja u siebie widzę, że bardziej mnie nosi im bliżej ciąży donoszonej :-(

Jacqueline, muminka83, A.Kasia, Madlene.:) lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko,
    Ale cudowna wiadomość!
    Gratuluję Ci bardzo!
    I wysyłam poczwórne gratulacje!
    Dużo szczęścia życzę Tobie i Twoim dzieciaczkom na całe ich życie!

Martita, MeAmerie, Aleksandrazz,
    Trzymam kciuki bardzo mocno, żeby się sprawy unormowały i poszły w jak najlepszym kierunku.
    Zdrrrrrowia!
    Już jest wspaniały bezpieczny etap. Wszystko będzie dobrze.

* * *
    A ja chciałam jeszcze dodać, że niestety nie wygram w Totolotka.
    O co chodzi?
    Otóż przedwczoraj, nagle, ni stąd ni zowąd, tknęło mnie bliżej nieokreślone przeczucie, że kolejną rodzącą mamą po Est będzie Alinalii :-D Nie wiem dlaczego. I jak Alinalii wczoraj napisałaś o tym cieknięciu płynów ustrojowych, to pomyślałam: "O f***! Ja jasnowidz?! Chyba muszę zagrać w Totka!".
    A jednak to nie Ali, tylko Roletka zajęła kolejną pozycję w peletonie, więc chyba z mojego jasnowidztwa nici i raczej liczb na kumulację nie wytypuję :-P

Trzymajcie się dziewuszki!
    I bambini w brzuchach niech też się trzymają!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:59

edyś, muminka83, Izoleccc, Karka, Kate84, Est, alinalii lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mówią ze jak rośnie białko to ciśnienie tez. Dzisiaj pierwsza dawka antybiotyku może mnie puszcza jak ciśnienie się uspokoi. Matko jakie mam baby w pokoju. Wczoraj do 1 gadaly, otwierają okna a ostatnio przez to się,przeziebilam, chcialam się zdrzemnac zaciagnelam żaluzje to za 5 min była odsłonięta. Tv chodzi non stop i nie można przyciszyc

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja na niecałą dobę odpuściłam forum, a tu takie wiadomości :)

Roletko Podwójne GRATULACJE !!!! Niech ci Maluszki teraz rosną zdrowo, a Tobie życzę szybkiego powrotu do formy po cc <3

Marritta, MeAmerie i Aleksandra kciuki za Was zaciśnięte, choć jesteście dziewczyny na takim etapie ciąży, że WSZYSTKO musi być dobrze :)

Jacqueline bardzo ładnie Ci beta przyrasta i oby tak dalej :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ogólnie mówią ze jak rośnie białko to ciśnienie tez. Dzisiaj pierwsza dawka antybiotyku może mnie puszcza jak ciśnienie się uspokoi. Matko jakie mam baby w pokoju. Wczoraj do 1 gadaly, otwierają okna a ostatnio przez to się,przeziebilam, chcialam się zdrzemnac zaciagnelam żaluzje to za 5 min była odsłonięta. Tv chodzi non stop i nie można przyciszyc

Współczuję Ci, zwłaszcza tego tv... też miałam przy pierwszym pobycie w szpitalu fankę tvn-u, wrzucała o poranku 12 zł na 21 godzin działania telewizora, brała pilota i do 22:00 w zasadzie była bezkarna...

1usai09khne0c7t3.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie Jak zaczęłam czytać o swędzeniach skóry itd. to pierwsze co pokazała się cholestaza i zagłębiłam temat. Także mam nadzieję, że to nie to! W poniedziałek zrobię obowiązkowo badania i jak tylko będę mieć wyniki to dam znać :).

A.Kasia 3mam kciuki za jak najpóźniejsze rozwiązanie! :). Ja też zakup pościeli odłożyłam na długi czas. Teraz to tylko zbędny wydatek bo Dzidzie i tak nie śpią pod kołderką ;)

Vira Pisałaś coś o wzmożonych ruchach dziecka - nie panikuj :) ciesz się bo będzie Ci tego po porodzie na pewno w brzuszku brakować. Żebyś Ty moje dzieci widziała. Wczoraj ewidentne jakaś awantura była w brzuchu/albo dyskoteka - aż wszyscy siedzi nad brzuchem w domu i się gapili hehe. Ale nie odbieram tego jaki objaw porodu. Nie dla tego, że jeszcze dużo czasu (teoretycznie). Tylko Taka Dzidzia/Dzidzie też mają swoje lepsze i gorsze dni, różnie się układają, rozpychają, robią sobie miejsce ;).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne Mamusie! Proszę się dzielnie trzymać :* <3 Wszystkiego najlepszego dla Was :)

Chorowitki proszę natychmiast się wyleczyć. Czary mary !! :))) Przeziębienie ma uciec od Was stąd na koniec świata ! :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi dziewczyny.
    Niby na puchnięcie nóg powinnam dużo leżeć ale się nie da, bo jak na razie to pranie i prasowanie rzeczy dla Emilki się odbywało.
    No i często przy kuchni stoję, bo wiele osób przyjeżdża zaglądać jak się urządziliśmy itd.
    Ale ja już jestem spokojniejsza, bo rzeczy dla małej mam już naszykowane i swoją torbę spakowaną. Za tydzień albo dwa pewnie i dla małej do szpitala torbę spakuję ;)

Aaaa.... we wtorek wizyta :) doczekać się nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:04

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• polin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Roletka GRATULUJĘ!! Piękna waga maluszków.

Rano byłam na Usg- mała się tak wierciła, że nie mam żadnego porządnego zdjęcia.
    Jest większa o 1,5 tygodnia i waży ok. 2100 zapowiada się wielka:)
    Moja szyjka miękka ale trochę się poprawiła - 33 mm:)

Czy my jesteśmy jedyni, którzy na tym etapie nie mają wybranego imienia?

Izoleccc, Karka, Mania1718, A.Kasia, d'nusia, edyś, Czarodziejka87, Kate84, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi dziewczyny.
    Niby na puchnięcie nóg powinnam dużo leżeć ale się nie da, bo jak na razie to pranie i prasowanie rzeczy dla Emilki się odbywało.
    No i często przy kuchni stoję, bo wiele osób przyjeżdża zaglądać jak się urządziliśmy itd.
    Ale ja już jestem spokojniejsza, bo rzeczy dla małej mam już naszykowane i swoją torbę spakowaną. Za tydzień albo dwa pewnie i dla małej do szpitala torbę spakuję ;)

Aaaa.... we wtorek wizyta :) doczekać się nie mogę

Kochana, a próbowałaś pić ten sok z pokrzywy? on mi podniósł wyniki do tych z początku ciąży!
    ja mam stopy, kostki i łydki spuchnięte w sumie non stop, nawet po nocy nie przechodzi, już w żadne buty się nie mieszczę :/ także wiem co czujesz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:08

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Czy my jesteśmy jedyni, którzy na tym etapie nie mają wybranego imienia?

jak patrzę na pierwszą stronę to chyba jest Was więcej :)
    chyba, że się dziewczyny nie chwalą :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, myślę, że raczej wszyscy mają już imię ewentualnie rozważają pomiędzy jakimiś :) U nas będzie Wojtuś, termin na 14.03 z om.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:19

Kasia24, d'nusia, domiii lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jak patrzę na pierwszą stronę to chyba jest Was więcej :)
    chyba, że się dziewczyny nie chwalą :)

U nas Oliwier będzie po długich namysłach i wielu pomysłach :)

Kasia24, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, a próbowałaś pić ten sok z pokrzywy? on mi podniósł wyniki do tych z początku ciąży!
    ja mam stopy, kostki i łydki spuchnięte w sumie non stop, nawet po nocy nie przechodzi, już w żadne buty się nie mieszczę :/ także wiem co czujesz :*

Wiem co to znaczy "za małe buty" ;)
    A soku nie próbowałam, teraz jestem na etapie wcinania sałaty lodowej - to jedyne na co mam apetyt

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do grupy zaciasnych butow ;) Do szpitala chyba pojade w kapciach :D Przy okazji dzieki za porady jak se pomoc. Sprobuje z tym sokiem z pokrzywy.
    Kleo moj 7-letni syn mam na imie Oliwier :) Bardzo mi sie podoba Twoj wybor ;)

Nastalam sie w kuchni, ledwo zyje. Zrobilam nasze slynne ciasto malinowe i na obiad gulasz, kasze i mamine ogoreczki <3 Ledwo oddycham po obiedzie ale wiedzac ze czeka na mnie ciacho to mi slinka cieknie.

kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ