X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dolaczam do grupy zaciasnych butow ;) Do szpitala chyba pojade w kapciach :D Przy okazji dzieki za porady jak se pomoc. Sprobuje z tym sokiem z pokrzywy.

tylko ten sok z pokrzywy to na anemię, nie na za ciasne buty :D

Mania1718, A.Kasia, d'nusia, Kasia24, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    tylko ten sok z pokrzywy to na anemię, nie na za ciasne buty :D

A myslalam ze na opuchniete nogi :D A ten sok nie dziala czasem na bezmozgowosc ciazowa ??? :D

kleo2426, Kasia24 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    A myslalam ze na opuchniete nogi :D A ten sok nie dziala czasem na bezmozgowosc ciazowa ??? :D

nie nie, pisałam o soku z pokrzywy, bo kofeinka ma też problem z niedokrwistością.

na opuchliznę nie działa :P
    na bezmózgowość... hmm... nie czuję się bezmózgiem mimo wszystko :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nie nie, pisałam o soku z pokrzywy, bo kofeinka ma też problem z niedokrwistością.

na opuchliznę nie działa :P
    na bezmózgowość... hmm... nie czuję się bezmózgiem mimo wszystko :D

Zle mnie zrozumialas :D To ja tu jestem tym bezmozgiem :D

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Zle mnie zrozumialas :D To ja tu jestem tym bezmozgiem :D

hahaha :) ja też może napisałam jakoś niewyraźnie, nie czuj się :P

Mania1718 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:

Na opuchnięcie sok z selera podobno :D

domiii, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dziękuję :)

domiii lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Na opuchnięcie sok z selera podobno :D

Pokrzywa czy seler mi juz nic nie pomoze :D

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywa dziala moczopędnie a więc cosik na opuchliznę tez moze podziałać ;)

• Falon Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Nastalam sie w kuchni, ledwo zyje. Zrobilam nasze slynne ciasto malinowe i na obiad gulasz, kasze i mamine ogoreczki <3 Ledwo oddycham po obiedzie ale wiedzac ze czeka na mnie ciacho to mi slinka cieknie.

Haha miałam dziś identyczny obiad;-) a rano skonsumowałam ostatni kawałeczek malinowego :) w przyszłym tygodniu spróbuję nowego ciacha z przepisu Rudego Tygryska :-)

201604051765.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry,ze sie wtrącę :)

Jacqualine moja beta była 385,60 i wszystko ok wiec u Ciebie tez bedzie wszystko dobrze,trzymam kciuki :)

Gratulacje dla dziewczyny ktore tula juz swoje kruszynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:09

Lucky lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko gratuluję maluszków :)
    Za szpitalne mamusie trzymam kciuki aby wszystkie wyniki były dobre.
    Falon mam nadzieję że ciacho zasmakuje Ci tak samo jak nam. Z tej strony robiłam już kilka albo i kilkanaście przepisów i za każdym razem wyszły smaczne. Jutro może upiekę zwykłą drożdżówkę w nagrodę za dobre cukry a następnym razem właśnie to ciacho które ci poleciłam :D
    Dziś zrobiłam kolejne pranie Kostka i się suszy jutro biorę się za prasowanie. Co do pościeli to tak samo jak większość z Was nie kupujemy teraz a dopiero na zimę.
    Nam zostały do kupienia prześcieradełka, kosmetyki, dla mnie koszule do karmienia i kilka rzeczy z apteki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:06

Falon, She86, Lucky, Mania1718 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie do szpitala. Szyjka 13 mm i rozwarcie wewnętrzne 5mm. Jak mnie badał ręcznie to stwierdził ze jest cieniutka i do tego jeszcze było silne krwawienie z szyjki. Mowi ze dam rade ale nie ma żartów. Jestem przerażona z lekka :( dam znac po przyjęciu do szpitala co i jak.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu przykro mi, że takie masz współlokatorki, to chyba zawsze najgorsze jak się trafi tak, że dogadać się z niczym nie można :-( oby antybiotyk szybko zadziałał i, żebyście wyszli do domku!

Polin cieszę się i gratuluje udanej wizyty :-) ciekawe czy dalej będzie tak ładnie przybierać i faktycznie będzie duża! Moja gnała całą ciążę a teraz przystosowała :-) super, że z szyjką lepiej!

Martka o kurczaki, trzymam kciuki żeby tam w szpitalu trochę wszystko przystopowali, choć na parę tygodni. Będzie dobrze wszystko na pewno, to już też dość wysoki tydzień. Trzymaj się i dawaj znać :-*

Pisałyście o apetycie, ja cały tydzień kiepski apetyt a dziś oprócz posiłków normalnych zjadłam deserek bakomy, truskawki i wcinam wciąż bezy :-P

A jeśli którąś z Was interesuje szpital w Poznaniu na polnej to można wykupić tę lepszą szczepionkę na WZW i przywieźć i jeśli anestezjolog będzie dostępny to jest opcja zzo :-) jesteśmy po spotkaniu z położną i oglądaniu porodówki :-D

Lucky, polin lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dostałam skierowanie do szpitala. Szyjka 13 mm i rozwarcie wewnętrzne 5mm. Jak mnie badał ręcznie to stwierdził ze jest cieniutka i do tego jeszcze było silne krwawienie z szyjki. Mowi ze dam rade ale nie ma żartów. Jestem przerażona z lekka :( dam znac po przyjęciu do szpitala co i jak.

Spokojnie, już jesteś w 35 tygodniu i do donoszonej ciąży niewiele brakuje :) Popatrz, nasza Ola już z miesiąc lata ze zgładzoną szyjką i jeszcze nie urodziła :) Trzymam kciuki za Was, żebyście wytrzymali co najmniej do tego 37 tygodnia :* Póki akcji porodowej nie ma i wody nie odeszły to trzeba być dobrej myśli :)

She86, Lucky, muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej! Martka89 ! Trzymaj się dzielnie! Bądź dobrej myśli, będzie dobrze!

Lucky lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Spokojnie, już jesteś w 35 tygodniu i do donoszonej ciąży niewiele brakuje :) Popatrz, nasza Ola już z miesiąc lata ze zgładzoną szyjką i jeszcze nie urodziła :) Trzymam kciuki za Was, żebyście wytrzymali co najmniej do tego 37 tygodnia :* Póki akcji porodowej nie ma i wody nie odeszły to trzeba być dobrej myśli :)

Uwierz mi ze jestem. Przeraziło mnie to krwawienie z trakcie wziernikowania, naprawdę było silne :(

Lucky lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobrywieczor

Martko to brzmi dosc powaznie, dobrze ze bedziesz juz pod opieką!

Roletko wielkie gratulacje. Jakie duze te 'maluchy'. Cieszcie sie sobą. Daj znac jak z karmieniem :)

Dziewczyny szpitalne trzymajcie sie mocno!

U nas lozeczko zlozone ale nic poza tym. Po pierwsze kot sobie upatrzyl tę miejscówke. Poza tym gdyby byla nagla akcja to wiem juz z doswiadczenia ze serio mozna przespac z dzieckiem przy sobie te noc lub dwie, tym bardziej ze po cc mialam sen jak czujny zając, bolało mnie i wolalamsiegac po corke te 30-50 obok siebie niz zwlekac sie z lozka dreptac co chwile do lozeczka
    Ale ubranka wszystkie gotowe. Spakowane obie torby. Nawet fotelik dla synka przygotowalam, w srodku sa ubranka dla niego i dla mnie, przykryte pokrowcem zeby kot sie tam nie pakowal

U mnie wszystko ok tylko brzuch twardnieje coraz czesciej i na coraz dluzej mimo magnezu i nospy. Denerwuje mnie to i martwi. Wizyta w tym tygodniu, moze bedzie decyzja co do cc.

Aleksandro ja za to wspominam pobyt w szpitalu niemilo z jednego wzgledu, tych wiecznie zamknietych okien. Bylo tak duszno i tak smierdzialo, przewalalo sie pelno gosci, faceci znosili dwudaniowe obiady, to wszystko wisialo w powietrzu, plus oddechy 8-miu kobiet. Umieralam z braku tlenu a wszystkie dziewczyny jeczaly ze nieeeee bo sie przeziebia :( to byl koszmar. Nigdy wszystkie nie wychodzily zeby chociaz zmienic powietrze :( Ale nie bylo problemu z halasem ani tv, ogolnie mile dziewczyny

Mam pytanie: ktora juz ma zdjety pessar? Jak bylo? Bardzo to nieprzyjemne?

Joaqulinie- super ta beta. Trzymam kciuki za kolejna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:40

edyś lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Martka w sumie całe szczęście że miałaś wizytę dzisiaj, i to już 34 tydzień więc dziecko jest względnie bezpieczne. Dasz radę jakoś to przetrzymać.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Mam pytanie: ktora juz ma zdjety pessar? Jak bylo? Bardzo to nieprzyjemne?
    Ja mam zdjęty. Nie było to przyjemne. Na pewno mniej przyjemne niż zakładanie, ale chyba dlatego, że pessar był mocno przyssany w szyjkę. Aż lekarz się zdziwił, że mam taką twardą i ładną szyjkę. Żeby go wyjąć musiał się zaprzeć o fotel :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:50

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ