X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, i moje wewnętrzne rozwarcie ma centymetr. 34 to już dobry tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:56

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A ja znowu słyszałam, że witaminy przepisywane przez lekarzy ciężarnym na potęgę nie są wcale takie dobre dla maluszka.
    ja nie biore żadnych witamin a mała ciągle w normie... poprostu jem jak zawsze owoce, warzywa itd...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka-GRATULACJE !!! Dużo zdrówka dla Was :*:*:*

My już w domu. Dziś wyszłyśmy:)Wszystko wróciło do normy, ale muszę się oszczędzać i nie stresować Rozalki.

Karka, Magda lena, A.Kasia, muminka83, Kate84, d'nusia, Est, She86, Hannia123, Izoleccc, domiii, aleksandrazz, edyś, krówka_muffka, Lilou1984, Czarodziejka87, Renka88, Kasmira, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Uwierz mi ze jestem. Przeraziło mnie to krwawienie z trakcie wziernikowania, naprawdę było silne :(

Wyobrażam sobie :/ Daj znać co powiedzą w szpitalu a my tu całą brygadą marcówek jesteśmy z Tobą myślami!

muminka83, edyś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja mam zdjęty. Nie było to przyjemne. Na pewno mniej przyjemne niż zakładanie, ale chyba dlatego, że pessar był mocno przyssany w szyjkę. Aż lekarz się zdziwił, że mam taką twardą i ładną szyjkę. Żeby go wyjąć musiał się zaprzeć o fotel :P

I po co ja to przeczytałam ;( Teraz mam jeszcze większą nadzieję, że poród się wcześniej zacznie i pessar sam zejdzie :P

Lucky lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    I po co ja to przeczytałam ;( Teraz mam jeszcze większą nadzieję, że poród się wcześniej zacznie i pessar sam zejdzie :P
    Oj Kasia. Nie chciałam straszyć :-/ wrrrrrrrr
    Może u Was pójdzie łatwiej :) Tego Wam życzę!!!!
    Moja szyjka się tak zregenerowała, że ciężko było go wyjąć

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam,że sie nie odniosę do Waszych historii tylko tak samolubnie zapytam o siebie, ale ledwo żyje z tego przeziebienia. Do tego zaczęły mnie bolec węzły chłonne na maksa. Nie wiem co z tym robić, czy nadal leczyc sie domowymi sposobami, czy iść do lekarza. Ale co on mi przepisze?! Boże ja juz zapomniałam ze mam węzły chłonne bo ostatnio mnie bolały chyba w szkole!

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Dziewczyny, przepraszam,że sie nie odniosę do Waszych historii tylko tak samolubnie zapytam o siebie, ale ledwo żyje z tego przeziebienia. Do tego zaczęły mnie bolec węzły chłonne na maksa. Nie wiem co z tym robić, czy nadal leczyc sie domowymi sposobami, czy iść do lekarza. Ale co on mi przepisze?! Boże ja juz zapomniałam ze mam węzły chłonne bo ostatnio mnie bolały chyba w szkole!

Najlepiej by było iść do lekarza bo może konieczny będzie antybiotyk :/ Ja mogę tylko doradzić Tantum Verde na ból gardła, natarcie amolem na węzły i mleko z czosnkiem i miodem na przeziębienie... Ale mimo wszystko lekarz to lekarz, lepiej teraz niż gdy się już choróbsko porządnie rozbuja :/

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ,Kasia teraz i tak sobota to do poniedziałku pozostaje mi walka na własna rękę. Spróbuje, amolu i tantum verde :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejuu:) kolejne dzieciaczki mamy :) <3
    ROLETKA gratuluje i duzo zdrowka dla was:) :*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Roletka-GRATULACJE !!! Dużo zdrówka dla Was :*:*:*

My już w domu. Dziś wyszłyśmy:)Wszystko wróciło do normy, ale muszę się oszczędzać i nie stresować Rozalki.

Dobrze, że już w domu, teraz niech już wszystko do końca zostanie w normie, tego życzę :-*

Wanna ja też myślę, że lepiej do lekarza, nawet jeśli nie da antybiotyku to może doradzi coś innego. Parę Dziewczyn brało tutaj antybiotyk więc jeśli jest potrzebny to trzeba działać. Zdrówka :-*

Ja za to jakoś dziwnie na wieczór się czuję, ledwo oddycham,buzię, twarz mam rozpaloną ale ogólnie mi zimno :-( przykładam sobie aż takie zimne żele od godziny i nie pomaga nic

Wanna lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna mi ginekolog powiedział, żebym wzięła Paracetamol przez max 3 dni. Mnie pomogło, ale lepiej idź do lekarza. Też na początku bolał mnie węzeł chłonny, akurat wtedy robiłam też badania krwi i wyszło mi podwyższone CRP, co wskazywało na jakieś zakażenie. Ginekolog powiedział i też, że jak mi nie przejdzie to mam iść do lekarza rodzinnego po antybiotyk.

Wanna lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate u Ciebie to tez wyglada na pocztem jakiegos choróbska. Oby nie! A ja choć antybiotyków staram sie nie brać to wiem, ze w ciazy sa nieco inne priorytety i najważniejsze jest zwalczenie infekcji - dlatego jak trzeba to trzeba.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi crp tez wyszło podniesione ale wtedy jeszcze nie miałam widocznej infekcji. Chyba jutro wybiorę sie jednak na ostry dyżur luxmedu. Dzięki za rady dziewczyny :*

k0kdha00ytas68fh.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    nie wiem , gdyby mi po nogach nie pociekło to bym pewnie tak nie myslała nad tym , nie daje mi to spokoju

Ja spie bez bielizny bo taj ponoc zdrowo no I przestalam miec infekcje I jak wstaje rano to od razu musze zakladac majteczki I wkladke bo cieknie mi po nogach nie ma tego az tak zeby wkladka przeciekala ale jednak leci I mam tak od polowy ciazy.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magdaleno za info
    U mnie szyjka w sumie w tym samym stanie od 20tc gdy mialam zakladany pessar
    Tak sie łudze ze moze dzieki temu zdjecie nie bedzie nieprzyjemne
    Ale tak jak Kasia mam pietra i wolalabym zeby sie sytuacja sama jakos rozwiazala :)

Co do bolu gardla to moja dr rodzinna mowila ze to tantum verde nawet w wersji forte jest lekiem bardziej dla dzieci i malo pomaga i ze Argentin T duzo lepszy i mozna go w ciazy. Tam jest jakis zwiazek srebra ktory dezynfekuje i leczy
    Gdyby nie przeszlo tzn nie poprawilo by sie w ciagu doby to bym sie konsultowala z lekarzem :( Lepiej sobie nie dokladac klopotow na tym etapie. Zdrowka zycze

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 ja też mam rowarcie na dwa palce i szyjkę 1 cm od 31 tc zapessarowaną, także nie martw się- wszystko będzie dobrze :-) A dodam, że mam plan jeszcze minimum do marca pozostać w dwupaku :-)

Domii u nas w konkursie na imię dla braciszka jednogłośnym zwycięzcą jest Adaś :-) dopisz proszę na pierwszej stronie :-)

Chorującym Mamusiom życzę zdrówka <3

A.Kasia, Kate84, domiii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy można ochrzcić dziecko nie będąc w związku małżeńskim?

I czy wszyscy (rodzice i chrzestni) muszą być wierzący? Może głupie pytanie, ale mam masę znaków zapytania :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

I czy wszyscy (rodzice i chrzestni) muszą być wierzący? Może głupie pytanie, ale mam masę znaków zapytania :(

W wiekszosci przypadkow wszystko zalezy od ksiedza. Bynajmniej mojej znajomej udalo sie ochrzcic,za to druga znajoma w innego ksiedza niestety nie nawet przemowic sobie nie dal

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Mam ten sam dylemat. Odnośnie pierwszego pytania to wiem, że dużo zależy od księdza, jeden się zgodzi a drugi nie. Nawet jak się zgodzi to pewnie nie obędzie się bez kazania ;)

Co do chrzestnych to na pewno muszą być wierzący.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 1810 1811 1812 1813 1814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ