Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stoi łóżeczko i na razie ubrane prowizorycznie w ochraniacz który będzie prany jeszcze.
    A tak na gotowo ubiorę za ok.2 tygodnie:)

Karolina@ to dużo zdrówka!

Dziewczyny u mnie chyba wiosna idzie <3
    Słonko świeci,ptaszki śpiewają i +13 stopni:)

nick nieaktualny, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu tez wiosna na całego! W ogole lubię to miasto za to ze zawsze mamy najcieplej :)

Madlene.:), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie szaro, buro i ponuro a do tego mroźno ;)

Domiii - no taki poranek to ja rozumiem :D

kofeinka - może wypróbuj ten sok z selera, który polecała Ksanka? Z wagą to normalne, ponoć na koniec ciąży kilogramy już tak nie rosną. Super, że już jesteście na swoim! Kiedy parapetówa dla marcówek ;)?

Karolina@ - zdrówka!

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś powtórzyć betę, jestem w szoku bo są już wyniki...

I w jeszcze większym szoku jestem patrząc na wynik...

czwartek 04.02 - 171,7
    dzisiaj 06.02 - 364,6

Wczoraj po południu/wieczorem plamienia prawie nie było, dziś jest znowu, ale może trochę mniejsze niż wczoraj rano...

Boje się :(

Jakim cudem w środę było widać na usg pęcherzyk, to ja nie wiem... Jak beta następnego dnia była 171,7 podobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:05

Est lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A u mnie szaro, buro i ponuro a do tego mroźno ;)

Domiii - no taki poranek to ja rozumiem :D

kofeinka - może wypróbuj ten sok z selera, który polecała Ksanka? Z wagą to normalne, ponoć na koniec ciąży kilogramy już tak nie rosną. Super, że już jesteście na swoim! Kiedy parapetówa dla marcówek ;)?

Karolina@ - zdrówka!

Ty jestes z okolic Lublina zdaje sie? :) Moja dobra koleżanka ze studiów jak jeździła na ferie to brała tam zimowe ciuchy a u nas chodziła juz w wiosennej kurtce :) No ale mamy za to najbardziej po Krakowie zanieczyszczone powietrze :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

czwartek 04.02 - 171,7
    dzisiaj 06.02 - 364,6

Wczoraj po południu/wieczorem plamienia prawie nie było, dziś jest znowu, ale może trochę mniejsze niż wczoraj rano...

Jakim cudem w środę było widać na usg pęcherzyk, to ja nie wiem... Jak beta następnego dnia była 171,7 podobno.
    Pewnych rzeczy nie da sie wyjaśnić jak widać :) bierz ta luteinę i żyj nadzieja ze bedzie dobrze. Bo jest super skoro beta przyrasta!

muminka83, nick nieaktualny, Jacqueline lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tam stoi łóżeczko, może przepiorę jeszcze prześcieradełko, śpiworek i ochraniacze jak zdążę. Może mężuś upierze przed naszym wyjściem ze szpitala, ale wątpię, bo już pępkowe ma zaplanowane na dwa dni :D

Kate84 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratulacje <3

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce być trzecia! Miałam dostać antybiotyk nie dostałam, miałam mieć usg nie miałam . Jeśli chodzi o ochraniacze do łóżeczka nic do nich nie mam, trzeba obserwować dziecko . Mój brat nie ten wczesniak tylko urodzony w terminie miał wzmożone napiecie mięśniowe. Tylko się odwróciła to miał głowę w szczebelkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:14

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, widziałam, że udzielasz się na "Zafasolkowanych", gdzie są również NIEPOKORNA i magdaM. Czy jest jakiś konkretny powód, że nie udzielają się na Marcówkach? Co u nich słychać? Czy ich dzieciaczki dobrze się sprawują?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko wspaniale, że już na swoim :)Teraz tym bardziej nie będziesz miała czasu, żeby tutaj zaglądać, w końcu musisz urządzić całe królestwo ;)Tylko nie zapomnij nam napisać jak już powitasz na świecie swoje szczęście ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    wreszcie znalazłam trochę czasu i sił by się odezwać...
    U mnie strasznie puchną mi nogi, i opuchlizna nie schodzi do końca nawet po nocy :(
    Młoda rozpycha się coraz bardziej, a co za tym idzie coraz bardziej boleśnie.
    Wczoraj zaliczyłam w nocy pierwszy ciążowy nocny skurcz łydki :( łoooo mateńko, jęczałam z bólu aż mąż się obudził.
    Nadal wyniki krwi nie chcą się poprawić :/
    Przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1kg, czy to normalne???
    Ale co najważniejsze już tydzień czasu mieszkamy z mężem na swoim :) remonty nareszcie zakończone :) <3 teraz cieszymy się sobą i już realnie planujemy gdzie będzie stało łóżeczko a gdzie wózek :)

Est, Roletko - gratuluję :) mam nadzieję, że wszystko jest pod kontrolą.

Kotek ja przez całą ciążę nic nie przytyłam a nawet ważę mniej jak w 7 tygodniu ciąży. Do momentu jak dziecko rozwija się prawidłowo a Twoje wyniki są w normie nie ma czym się martwić.

kofeinka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

czwartek 04.02 - 171,7
    dzisiaj 06.02 - 364,6

Pęcherzyk jest widoczny od bety 1000. Powyżej 10 ooo tyś serce. Przynajmniej kiedyś w szpitalu tak mi tłumaczył jeden ginekolog. W każdym bądź razie beta w 48 h fajnie przybrała.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Domi, widziałam, że udzielasz się na "Zafasolkowanych", gdzie są również NIEPOKORNA i magdaM. Czy jest jakiś konkretny powód, że nie udzielają się na Marcówkach? Co u nich słychać? Czy ich dzieciaczki dobrze się sprawują?

kiedyś jak aktualizowałam naszą listę to szukałam tych dziewczyn, które się u nas dawno albo w ogóle nie odzywały i pisałam do nich, pytałam co się dzieje.

jeśli chodzi o Magdę i NIEPOKORNĄ - nie było jakoś konkretnego powodu, chyba nie mogły się za bardzo odnaleźć w tej liczbie Marcówek jaka u nas jest (ponad 100!) i liczbie produkowanych postów - na tamtym wątku jest nas ok. 10, więc bardziej kameralnie i pewnie w takim klimacie czują się lepiej :)

u nich wszystko dobrze, ciąże przebiegają prawidłowo i też z niecierpliwością czekają na swoje Skarby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:44

edyś, nick nieaktualny, muminka83, Kate84, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wszystkie styczniówki rozpakowane a tu już na marcówki przyszła pora :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziła dziewczyna w 26 tyg, dziecko 990 g, 9/10 pkt w skali Apgar. Co by tu zrobić żeby urodzić w czwartek :-D Idę do sklepu :-P

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Wczoraj o godzinie 19 przez cesarskie cięcie na swiat przyszli Zuzanna 2kg i Tomasz 2,4kg <3 <3

Pięknie gratuluję i zdróweczka dla dzieci :)

ale wieści z rana super :)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie rozplakalam jak sluchalam jednego wykonu w the voice przed chwila, jeju jaka placzliwa jestem, jak irodze i zobacze dzieciee to chyba zaplacze sie na smierc heh

edyś lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Urodziła dziewczyna w 26 tyg, dziecko 990 g, 9/10 pkt w skali Apgar. Co by tu zrobić żeby urodzić w czwartek :-D Idę do sklepu :-P

Chyba nie ma czego zazdrościć. 26 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ty jestes z okolic Lublina zdaje sie? :) Moja dobra koleżanka ze studiów jak jeździła na ferie to brała tam zimowe ciuchy a u nas chodziła juz w wiosennej kurtce :) No ale mamy za to najbardziej po Krakowie zanieczyszczone powietrze :/

Tak, u nas zawsze zimno ;) Jak jeżdżę do rodziców na Podkarpacie to mimo, że to tylko 100 km stad jest zawsze dużo cieplej niż tutaj ;) A we Wrocławiu nigdy nie byłam niestety :/ Może kiedyś uda nam się wybrać na zwiedzanie, bo podobno macie tam pięknie :)

Jacqueline - nie zastanawiaj się kochana tylko ciesz się chwilą :) Trzymam kciuki najmocniej jak mogę, żeby tym razem było wszystko dobrze! Beta pięknie przyrosła i oby tak dalej :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ