Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie stoi łóżeczko i na razie ubrane prowizorycznie w ochraniacz który będzie prany jeszcze.
A tak na gotowo ubiorę za ok.2 tygodnie:)
Karolina@ to dużo zdrówka!
Dziewczyny u mnie chyba wiosna idzie
Słonko świeci,ptaszki śpiewają i +13 stopni:)
A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyA u mnie szaro, buro i ponuro a do tego mroźno
Domiii - no taki poranek to ja rozumiem
kofeinka - może wypróbuj ten sok z selera, który polecała Ksanka? Z wagą to normalne, ponoć na koniec ciąży kilogramy już tak nie rosną. Super, że już jesteście na swoim! Kiedy parapetówa dla marcówek?
Karolina@ - zdrówka!domiii, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś powtórzyć betę, jestem w szoku bo są już wyniki...
I w jeszcze większym szoku jestem patrząc na wynik...
czwartek 04.02 - 171,7
dzisiaj 06.02 - 364,6
Wczoraj po południu/wieczorem plamienia prawie nie było, dziś jest znowu, ale może trochę mniejsze niż wczoraj rano...
Boje się
Jakim cudem w środę było widać na usg pęcherzyk, to ja nie wiem... Jak beta następnego dnia była 171,7 podobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:05
Est lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A.Kasia wrote:A u mnie szaro, buro i ponuro a do tego mroźno
Domiii - no taki poranek to ja rozumiem
kofeinka - może wypróbuj ten sok z selera, który polecała Ksanka? Z wagą to normalne, ponoć na koniec ciąży kilogramy już tak nie rosną. Super, że już jesteście na swoim! Kiedy parapetówa dla marcówek?
Karolina@ - zdrówka!
Ty jestes z okolic Lublina zdaje sie?Moja dobra koleżanka ze studiów jak jeździła na ferie to brała tam zimowe ciuchy a u nas chodziła juz w wiosennej kurtce
No ale mamy za to najbardziej po Krakowie zanieczyszczone powietrze
-
Jacqueline wrote:Byłam dziś powtórzyć betę, jestem w szoku bo są już wyniki...
czwartek 04.02 - 171,7
dzisiaj 06.02 - 364,6
Wczoraj po południu/wieczorem plamienia prawie nie było, dziś jest znowu, ale może trochę mniejsze niż wczoraj rano...
Boje się
Jakim cudem w środę było widać na usg pęcherzyk, to ja nie wiem... Jak beta następnego dnia była 171,7 podobno.bierz ta luteinę i żyj nadzieja ze bedzie dobrze. Bo jest super skoro beta przyrasta!
muminka83, A.Kasia, Jacqueline lubią tę wiadomość
-
Ja chce być trzecia! Miałam dostać antybiotyk nie dostałam, miałam mieć usg nie miałam . Jeśli chodzi o ochraniacze do łóżeczka nic do nich nie mam, trzeba obserwować dziecko . Mój brat nie ten wczesniak tylko urodzony w terminie miał wzmożone napiecie mięśniowe. Tylko się odwróciła to miał głowę w szczebelkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:14
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
kofeinka wrote:Hej dziewczyny
wreszcie znalazłam trochę czasu i sił by się odezwać...
U mnie strasznie puchną mi nogi, i opuchlizna nie schodzi do końca nawet po nocy
Młoda rozpycha się coraz bardziej, a co za tym idzie coraz bardziej boleśnie.
Wczoraj zaliczyłam w nocy pierwszy ciążowy nocny skurcz łydkiłoooo mateńko, jęczałam z bólu aż mąż się obudził.
Nadal wyniki krwi nie chcą się poprawić
Przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1kg, czy to normalne???
Ale co najważniejsze już tydzień czasu mieszkamy z mężem na swoimremonty nareszcie zakończone
teraz cieszymy się sobą i już realnie planujemy gdzie będzie stało łóżeczko a gdzie wózek
Est, Roletko - gratulujęmam nadzieję, że wszystko jest pod kontrolą.
Kotek ja przez całą ciążę nic nie przytyłam a nawet ważę mniej jak w 7 tygodniu ciąży. Do momentu jak dziecko rozwija się prawidłowo a Twoje wyniki są w normie nie ma czym się martwić.kofeinka lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Byłam dziś powtórzyć betę, jestem w szoku bo są już wyniki...
czwartek 04.02 - 171,7
dzisiaj 06.02 - 364,6
Boje się
Jakim cudem w środę było widać na usg pęcherzyk, to ja nie wiem... Jak beta następnego dnia była 171,7 podobno.
Pęcherzyk jest widoczny od bety 1000. Powyżej 10 ooo tyś serce. Przynajmniej kiedyś w szpitalu tak mi tłumaczył jeden ginekolog. W każdym bądź razie beta w 48 h fajnie przybrała. -
edyś wrote:Domi, widziałam, że udzielasz się na "Zafasolkowanych", gdzie są również NIEPOKORNA i magdaM. Czy jest jakiś konkretny powód, że nie udzielają się na Marcówkach? Co u nich słychać? Czy ich dzieciaczki dobrze się sprawują?
kiedyś jak aktualizowałam naszą listę to szukałam tych dziewczyn, które się u nas dawno albo w ogóle nie odzywały i pisałam do nich, pytałam co się dzieje.
jeśli chodzi o Magdę i NIEPOKORNĄ - nie było jakoś konkretnego powodu, chyba nie mogły się za bardzo odnaleźć w tej liczbie Marcówek jaka u nas jest (ponad 100!) i liczbie produkowanych postów - na tamtym wątku jest nas ok. 10, więc bardziej kameralnie i pewnie w takim klimacie czują się lepiej
u nich wszystko dobrze, ciąże przebiegają prawidłowo i też z niecierpliwością czekają na swoje SkarbyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:44
edyś, A.Kasia, muminka83, Kate84, Est lubią tę wiadomość
-
Urodziła dziewczyna w 26 tyg, dziecko 990 g, 9/10 pkt w skali Apgar. Co by tu zrobić żeby urodzić w czwartek
Idę do sklepu
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Ty jestes z okolic Lublina zdaje sie?
Moja dobra koleżanka ze studiów jak jeździła na ferie to brała tam zimowe ciuchy a u nas chodziła juz w wiosennej kurtce
No ale mamy za to najbardziej po Krakowie zanieczyszczone powietrze
Tak, u nas zawsze zimnoJak jeżdżę do rodziców na Podkarpacie to mimo, że to tylko 100 km stad jest zawsze dużo cieplej niż tutaj
A we Wrocławiu nigdy nie byłam niestety
Może kiedyś uda nam się wybrać na zwiedzanie, bo podobno macie tam pięknie
Jacqueline - nie zastanawiaj się kochana tylko ciesz się chwiląTrzymam kciuki najmocniej jak mogę, żeby tym razem było wszystko dobrze! Beta pięknie przyrosła i oby tak dalej
Jacqueline lubi tę wiadomość