X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Kate84 wrote:
    Kamka tak jak u Love Life zazdroszczę super, te sale!

To są prywatne kliniki czy jak???/QUOTE]
    w moim przypadku jest to szpital na nfz...

wow!To jeszcze bardziej zazdroszczę :)

Wanna oo mam właśnie wynik , w odbycie też nie stwierdzono :) czyli mogę się ogarnąć przed porodówką w razie w ;)

Ps M się śmieje głupek ,że gadamy tu o wymazie z odbytu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:36

Wanna, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Ja byłam dzis na ktg i jestem przerażona. Nie dość że Milena od rana mega aktywna, to na ktg tak sie wierciła że puls 180 średnio miała przez cały czas. No ale ponad 190 też było. Jestem przerażona.. Polożna twierdzi że jak tak sie rusza to puls ma prawo taki być, no ale zapisała mnie w poniedziałek na kolejne ktg. Więc pewnie ją też to zaniepokoiło. Można coś robić żeby puls małej troche zwolnił? Pomocy :-(

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    wow!To jeszcze bardziej zazdroszczę :)

Wanna oo mam właśnie wynik , w odbycie też nie stwierdzono :) czyli mogę się ogarnąć przed porodówką w razie w ;)

Ps M się śmieje głupek ,że gadamy tu o wymazie z odbytu :P

Super, że u Ciebie spokój. U mnie w portalu pacjenta cisza. A M niech się nie śmieje, bo to ważkie kwestie. Jak się dzieciaki urodzą to będziemy gadały głównie o kupie :D

Kate84 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Ja byłam dzis na ktg i jestem przerażona. Nie dość że Milena od rana mega aktywna, to na ktg tak sie wierciła że puls 180 średnio miała przez cały czas. No ale ponad 190 też było. Jestem przerażona.. Polożna twierdzi że jak tak sie rusza to puls ma prawo taki być, no ale zapisała mnie w poniedziałek na kolejne ktg. Więc pewnie ją też to zaniepokoiło. Można coś robić żeby puls małej troche zwolnił? Pomocy :-(
    Na pewno nie możesz się kochana stresować, to najgorsze co teraz możesz zrobić. Nerwy i stres bardzo źle wpływają na dziecko, jak to się mówi "Spokojna mama, spokojne dziecko". Poczekaj do poniedziałku, obserwuj się, wszystko będzie dobrze.

Marlena lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Spokój najważniejszy. Jak byłam u kardiolog na echo to mówiła, że jak się kobieta zestresowany to zaraz dziecko ma pod 180.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Muminko, tej pani chyba nie spodobała się Twoja wnikliwość bo usunęła komentarz ;)

Nadal jest :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nareszcie przyszedł mi monitor oddechu zakupiony w Irlandii Nowy :d za 200 zł po przeliczeniu. Jest tam też niania więc się opłacało :P

Jak dobrze że już koniec wydatków. W przyszłym tygodniu w czwartek idę do fryzjera doprowadzić się do ładu :D

Kate84, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Na pewno nie możesz się kochana stresować, to najgorsze co teraz możesz zrobić. Nerwy i stres bardzo źle wpływają na dziecko, jak to się mówi "Spokojna mama, spokojne dziecko". Poczekaj do poniedziałku, obserwuj się, wszystko będzie dobrze.

Oj z tym spokojem to u mnie ciężko ostatnio. Ciśnienie sprawdzałam to mam podwyższone.. Jakoś tak bardzo denerwuje sie ostatnio, wszystko mnie denerwuje dosłownie. A od tego ktg to w ogóle taka poddenerwowana jestem. Ale już zaparzyłam melise.. Myślicie że normalne funkcjonowanie nie zaszkodzi? Czy kłaść się i leżeć? Tylko sie nie śmiejcie, martwie się po prostu..

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Pytanie do Muminki i dziewczyn, które piekły to kruche ciasti :) Grzanie góra dół, czy termoobieg? I ile dokładnie czasu trzymałyście? Bo spód niby 20 minut, tak? A potem całość ile jeszcze trzymałyście? Bo tam jest, że 30, 40 minut... No to 30 czy 40 ;)?

A i czy te 500 gram malin mrożonych wystarczy?

Ja robiłam na termoobiegu. Spód 20 min, potem 40. Ale powiem Ci, że spód wyszedł twardszy, więc może lepiej ten drugi czas włączyć samo od góry? Następnym razem tak zrobię. Blaszkę miałam większa niż przepis pokazuje, a malin i tak wyszło sporo :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Po co wogole robic dzieciom takie zdjecia? Te cale sesje noworodkowe to nic tylko zdzieranie pieniedzy. Kazdy mysli co chce, ale dla mnie robienie zdjec w tych wszystkich nienaturalnych pozach, koszach i z jakimis dziwnymi gazdzetami jest dla tego dziecka upokarzajace. Tym bardziej, ze ono samo nie ma wplywu na to co sie z nim dzieje. Dla mnie jest to niesmaczne. Ktos powie bo to pamiatka. Pamiatka to moze byc zdjecie zrobione przez rodzicow, z rodzicami, w srodowisku gdzie dziecko dorasta, w domu rodzinnym, z najblizszymi osobami, ktore upamietnia jakies wazne wydarzenie czy osoby w zyciu tego dziecka. A nie wyrezyserowane pozycje i sytuacje w studio fotograficznym. Ludzie sie oburzaja jak matka wrzuci do internetu zdjecie dziecka w pralce np a same.potem placa za podobne rewelacje duze pieniadze.

Ja osobiście uważam że robienie dzieciom zdjęć w śmiesznych strojach, przebraniach zwierząt nie jest fajne. Ale można zrobić piękne minimalistyczne kadry bez masy dodatków które odwracają uwagę od dziecka. Teraz coraz bardziej modne są sesje lifestylowe, naturalne, w domowym otoczeniu. Każdemu podoba się co innego, a dzięki modzie na takie sesje ja mam pracę więc nie narzekam ;)

A.Kasia, Wanna, Renka88, muminka83, Madlene.:), TaRRa, Karolina@, Magda lena, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Ja robiłam na termoobiegu. Spód 20 min, potem 40. Ale powiem Ci, że spód wyszedł twardszy, więc może lepiej ten drugi czas włączyć samo od góry? Następnym razem tak zrobię. Blaszkę miałam większa niż przepis pokazuje, a malin i tak wyszło sporo :)

Spód jest z ciasta kruchego więc ma być kruchy :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Oj z tym spokojem to u mnie ciężko ostatnio. Ciśnienie sprawdzałam to mam podwyższone.. Jakoś tak bardzo denerwuje sie ostatnio, wszystko mnie denerwuje dosłownie. A od tego ktg to w ogóle taka poddenerwowana jestem. Ale już zaparzyłam melise.. Myślicie że normalne funkcjonowanie nie zaszkodzi? Czy kłaść się i leżeć? Tylko sie nie śmiejcie, martwie się po prostu..
    Wiem, że łatwo powiedzieć uspokój się itp. , a ciężko przestać myśleć. Myślę że spokojnie możesz robić co chcesz, a leżąc jeszcze bardziej będziesz myśleć. Ja jak się bardzo stresuje wskakuje pod prysznic, zmywam żale i smutki potem meliska zawsze troszkę lepiej ;)

Marlena lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Spód jest z ciasta kruchego więc ma być kruchy :P

No kruchy tak, ale jakoś tak wyjątkowo twardy :P Skoro tak ma być to ok :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak byłam na konsultacji anestezjologicznej to dostałam kartki z powikłaniami jakie mogą być, masakrycznie tego dużo i się przeraziłam, ale dostałam też takie coś:

1zqenaq.jpg

Czyli jeśli się znowu przeziębię - tfu tfu - to czosnek odpada...? :(

d'nusia lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    ja proponuje tak jak mojej kumpeli położna mówiłą spacerki albo pośpiewaj troszke małj kołysanek, piosenek dla dzieci to sie zrelaksujecie obie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Dziewczyny jak byłam na konsultacji anestezjologicznej to dostałam kartki z powikłaniami jakie mogą być, masakrycznie tego dużo i się przeraziłam, ale dostałam też takie coś:

1zqenaq.jpg

A czemu nie można tych kwasów albo czosnku czy imbiru?

• Karka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A czemu nie można tych kwasów albo czosnku czy imbiru?

no nie mam pojęcia właśnie

nqtk8u69dwbc5hye.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:

1zqenaq.jpg

Hmmm.... a ja planowałam zrobić w niedzielę kurczaka tikka masala. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie co do ciasta :) Gdzie je potem przechowywać, w lodówce?

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie z postami zostawić Was na kilka godzin ;D

Karka to oby żadne przeziębienie się nie przyplątało skoro czosnku ani imbiru nie można
    Swoją drogą ciekawe czemu hmm

No mój Filipko miał lenia z rana bo teraz po faworkach wypina pupke i girki;) więc jestem spokojna:)
    Co do ruchów ogólnie to nie potrafiłabym nie zwracać tak uwagi,że ledwo co czuje ruchy i lepiej spanikować jechać na ip niż potem by się miało żałować..

Gratuluje udanych wizyt ale dużo już ważą dzieciaczki;)

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ