X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    VIRA jak brakuje pokarmu to ja bym dokarmiala. Dobra metoda jest tez najpierw cyc a jak juz pusto to troszke MM, w ten sposob twoja laktacja sie nie zaburzy, a corcia bedzie najedzona. W szpitalu ktorym rodzilam, w ogole nie robili problemow z karmienua MM, mleczka byly wylozone w holu i mamy mogla sie podratowac, oprocz tego byl tez doradca laktacyjny.

Dzieki kochana. Tak mam zamiar robic. Najpierw cycki a jak sie zmiesci to mm. Wieczorem nic nie mialam juz w cyckach bo wszystko spiła wiec dostała tylko mm. Alr za to jak sie obudziła po 5godzinach to mialam twarde piersi wiec pelne. Spiła z jednego i zasneła. Potem pobudka o 4 i spiła z drugiego.

Czarodziejko- no to bedzie piekny wielkanocny zajączek :-) po oksytocynie boli bardziej niestetu ( w kazdym razie mnie bolało bardziej ) no ale dzidzius jakos z Ciebie wyjsc musi. Popros o zzo jesli bedzie bolało. Erni jest rowniez zwolennikiem tego znieczulenia - podobno jest calkowicie bezpieczne. 3Mam kciuki.
    Muminko- ja w kazdym rossmanie gdzie kupowałam produkty dla dziecka pytali czy mam karte rossne. Jesli nie masz to Ci dają- trzeba ja tylko zarejestrowac przez internet ale oplaca sie bo duzo rabatów jest

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko masz rację. Ja już wczoraj aż się popłakałam bo bardzo chciałam karmić piersią. I już myślałam że dam sobie spokój. A tu dziś niespodzianka.

Przed chwilą laktatorem odciagnelam 15ml :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 15:06

M+M+?, Est, ksanka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dzieki kochana. Tak mam zamiar robic. Najpierw cycki a jak sie zmiesci to mm. Wieczorem nic nie mialam juz w cyckach bo wszystko spiła wiec dostała tylko mm. Alr za to jak sie obudziła po 5godzinach to mialam twarde piersi wiec pelne. Spiła z jednego i zasneła. Potem pobudka o 4 i spiła z drugiego.

Czarodziejko- no to bedzie piekny wielkanocny zajączek :-) po oksytocynie boli bardziej niestetu ( w kazdym razie mnie bolało bardziej ) no ale dzidzius jakos z Ciebie wyjsc musi. Popros o zzo jesli bedzie bolało. Erni jest rowniez zwolennikiem tego znieczulenia - podobno jest calkowicie bezpieczne. 3Mam kciuki.
    Muminko- ja w kazdym rossmanie gdzie kupowałam produkty dla dziecka pytali czy mam karte rossne. Jesli nie masz to Ci dają- trzeba ja tylko zarejestrowac przez internet ale oplaca sie bo duzo rabatów jest

Vira z chęcią bym wzięła zzo ale z tego co mówiła mi położna nie bardzo jest możliwość żeby skorzystać bo jeden anastezjolog na cały szpital i z reguły jest przy chorych..
    A Ty masz jakieś informacje na temat zzo na 3maja?

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Vira z chęcią bym wzięła zzo ale z tego co mówiła mi położna nie bardzo jest możliwość żeby skorzystać bo jeden anastezjolog na cały szpital i z reguły jest przy chorych..
    A Ty masz jakieś informacje na temat zzo na 3maja?

Niestety nie kochana bo ja rodziłam w Poznaniu. Ale może jesli byś złapała jutro albo w pon Erniego w szpitalu to by pociągnął za odpowiednie sznurki - moze ma takie mozliwosci kto wie.

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kochane! Wesołych Świąt :) pierwszych z naszymi Maluszkami, tymi urodzonymi i tymi w brzuszku jeszcze <3

d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)
    Zaległości forumowe nadrobię po Świętach, bo ostatnio mam duży "niedoczas" jak starsze mają przerwę świąteczną, a póki co chciałam Wam pożyczyć Zdrowych, Rodzinnych Świąt Wielkanocnych :*

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zyczymy Wam z Oliwką wszystkiego dobrego. Zdrowia i radosci a dla nierozpakowanych i nieciepliwych bezbolesnych porodów.

d'nusia, Falon, She86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Niestety nie kochana bo ja rodziłam w Poznaniu. Ale może jesli byś złapała jutro albo w pon Erniego w szpitalu to by pociągnął za odpowiednie sznurki - moze ma takie mozliwosci kto wie.

Jak będę miała okazję to na pewno go spytam :)
    Chociaż z tego co położna mówiła to raczej wątpię,że skorzystam no zobaczymy

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 26 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę wesołych przede wszystkim zdrowych Świąt spędzonych w najbliższym gronie!:*

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my nie obchodzimy świąt ale spędzamy je wspólnie by cieszyć się sobą. Życzę wam aby cały rok, lata były rodzinne. Życzę dużo uśmiechu, wiary w lepsze jutro.
    Dla dzieci szpitalnych i ich rodzin życzę siły, wytrwałości, zdrowia dla kruszynek.
    <3

A.Kasia, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasz dzieci jak spia to raczki trzymaja do gory zawsze? U mnie jak jest wybudzona to wiadono macha i przykurcza do gory, ale na spaniu to czasem tak, czasem tak, a powinna raczej do gory caly czas:/ choc nie wiem juz sama

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałych, rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy kochane :) To dla nas wszystkich wyjątkowe święta, więc niech prócz zadumy towarzyszy nam wiele, wiele radości :)

d'nusia, Falon, foxica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Mój post z wczoraj na fb pozostaje bez odpowiedzi no ale było późno,to może wszystkie spaly ;) mianowicie wczoraj wieczorem strasznie twardnial mi brzuch, co 5 minut robił się jak skała, ale nie było to bolesne. Po 3 godzinach takiej zabawy zadzwoniłam do położnej co z tym fantem robić, bo było to bardzo regularne. Samą ją to dziwiło ze nic nie boli, ale kazała wziąć no spe i się położyć, co też zrobiłam. Twardnialo dalej ale zasnelam. Rano zaś jak wstanę w szczególności to od razu skała. Zaczyna mnie to już mega denerwować, niech się już zacznie ta akcja albo niech nie straszy chociaż :(

Wiesz co, teraz już za późno ale ja bym Ci radziła sprawdzić jak tam podwozie wygląda bo u mnie też skurcze nie były bolesne i sama byłam zaskoczona, że to poród. Jeszcze się okaże, że Ci się Wielkanocny kurczaczek wykluje ;)

aaagaaatka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzenia się sypią więc i my życzymy Wam wszystkim rodzinnych i zdrowych świat Wielkanocy :)

Wysłany: 26 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mój Antoś jak przysypia albo śpi na boku to rączki z reguły ma wysoko ale przy buźce. Natomiast jak śpi głębokim snem i na pleckach z główką tylko na bok to zawsze rączki ma do góry.

• Falon Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja życzę Wam wszystkim wspaniałej świątecznej atmosfery, mnóstwo radości i wszelkich pyszności ;-)

d'nusia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Basia mój Antoś jak przysypia albo śpi na boku to rączki z reguły ma wysoko ale przy buźce. Natomiast jak śpi głębokim snem i na pleckach z główką tylko na bok to zawsze rączki ma do góry.
    U mnie niby 90-95% czasu raczki w gorze, ale na dol tez opuszcza. Tez mam wrazenie, ze szczegolnie lewa, gdzie bylo szczepienie:/ no nic nie bede panikowac spytam pediatry co o tym sadzi na 1 wizycie. Nozki ladnie podkurcza chyba

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co już mi odbija :D Tak sobie pomyślałam że może jestem głupia ale skoro skakanie na piłce coś tam przyspiesza a nie mam piłki to może sobie na miękkim łóżku okrakiem poskaczę :D

Dziś zjadłam całego ananasa, byłam na spacerze, weszłam 3 razy na 3 piętro, zrobiłam 30 przysiadów, odkurzyłam, a zaraz w ciepłej kąpieli będę bawić się sutkami :D
    Przytulanie z mężem odpuszczam bo teraz ja się boję :/ Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jakbym nie miała detektora to już bym do szpitala pruła z rana, bo mały dziś jest taki spokojny wcale go nie czuję. Może to cisza przed burzą :) Oby :)

d'nusia, edyś lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Wesołego Alleluja niech te nasze kurczaczki już wyjdą <3

f2w3lhb84sr8k5fi.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ