Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:VIRA jak brakuje pokarmu to ja bym dokarmiala. Dobra metoda jest tez najpierw cyc a jak juz pusto to troszke MM, w ten sposob twoja laktacja sie nie zaburzy, a corcia bedzie najedzona. W szpitalu ktorym rodzilam, w ogole nie robili problemow z karmienua MM, mleczka byly wylozone w holu i mamy mogla sie podratowac, oprocz tego byl tez doradca laktacyjny.
Dzieki kochana. Tak mam zamiar robic. Najpierw cycki a jak sie zmiesci to mm. Wieczorem nic nie mialam juz w cyckach bo wszystko spiła wiec dostała tylko mm. Alr za to jak sie obudziła po 5godzinach to mialam twarde piersi wiec pelne. Spiła z jednego i zasneła. Potem pobudka o 4 i spiła z drugiego.
Czarodziejko- no to bedzie piekny wielkanocny zajączekpo oksytocynie boli bardziej niestetu ( w kazdym razie mnie bolało bardziej ) no ale dzidzius jakos z Ciebie wyjsc musi. Popros o zzo jesli bedzie bolało. Erni jest rowniez zwolennikiem tego znieczulenia - podobno jest calkowicie bezpieczne. 3Mam kciuki.
Muminko- ja w kazdym rossmanie gdzie kupowałam produkty dla dziecka pytali czy mam karte rossne. Jesli nie masz to Ci dają- trzeba ja tylko zarejestrowac przez internet ale oplaca sie bo duzo rabatów jest -
Muminko masz rację. Ja już wczoraj aż się popłakałam bo bardzo chciałam karmić piersią. I już myślałam że dam sobie spokój. A tu dziś niespodzianka.
Przed chwilą laktatorem odciagnelam 15mlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 15:06
M+M+?, Est, ksanka lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Vira wrote:Dzieki kochana. Tak mam zamiar robic. Najpierw cycki a jak sie zmiesci to mm. Wieczorem nic nie mialam juz w cyckach bo wszystko spiła wiec dostała tylko mm. Alr za to jak sie obudziła po 5godzinach to mialam twarde piersi wiec pelne. Spiła z jednego i zasneła. Potem pobudka o 4 i spiła z drugiego.
Czarodziejko- no to bedzie piekny wielkanocny zajączekpo oksytocynie boli bardziej niestetu ( w kazdym razie mnie bolało bardziej ) no ale dzidzius jakos z Ciebie wyjsc musi. Popros o zzo jesli bedzie bolało. Erni jest rowniez zwolennikiem tego znieczulenia - podobno jest calkowicie bezpieczne. 3Mam kciuki.
Muminko- ja w kazdym rossmanie gdzie kupowałam produkty dla dziecka pytali czy mam karte rossne. Jesli nie masz to Ci dają- trzeba ja tylko zarejestrowac przez internet ale oplaca sie bo duzo rabatów jest
Vira z chęcią bym wzięła zzo ale z tego co mówiła mi położna nie bardzo jest możliwość żeby skorzystać bo jeden anastezjolog na cały szpital i z reguły jest przy chorych..
A Ty masz jakieś informacje na temat zzo na 3maja?
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyCzarodziejka87 wrote:Vira z chęcią bym wzięła zzo ale z tego co mówiła mi położna nie bardzo jest możliwość żeby skorzystać bo jeden anastezjolog na cały szpital i z reguły jest przy chorych..
A Ty masz jakieś informacje na temat zzo na 3maja?
Niestety nie kochana bo ja rodziłam w Poznaniu. Ale może jesli byś złapała jutro albo w pon Erniego w szpitalu to by pociągnął za odpowiednie sznurki - moze ma takie mozliwosci kto wie. -
nick nieaktualny
-
Vira wrote:Niestety nie kochana bo ja rodziłam w Poznaniu. Ale może jesli byś złapała jutro albo w pon Erniego w szpitalu to by pociągnął za odpowiednie sznurki - moze ma takie mozliwosci kto wie.
Jak będę miała okazję to na pewno go spytam
Chociaż z tego co położna mówiła to raczej wątpię,że skorzystam no zobaczymyFilip 28.03.2016
-
Kochane my nie obchodzimy świąt ale spędzamy je wspólnie by cieszyć się sobą. Życzę wam aby cały rok, lata były rodzinne. Życzę dużo uśmiechu, wiary w lepsze jutro.
Dla dzieci szpitalnych i ich rodzin życzę siły, wytrwałości, zdrowia dla kruszynek.
A.Kasia, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaaagaaatka wrote:Mój post z wczoraj na fb pozostaje bez odpowiedzi no ale było późno,to może wszystkie spaly
mianowicie wczoraj wieczorem strasznie twardnial mi brzuch, co 5 minut robił się jak skała, ale nie było to bolesne. Po 3 godzinach takiej zabawy zadzwoniłam do położnej co z tym fantem robić, bo było to bardzo regularne. Samą ją to dziwiło ze nic nie boli, ale kazała wziąć no spe i się położyć, co też zrobiłam. Twardnialo dalej ale zasnelam. Rano zaś jak wstanę w szczególności to od razu skała. Zaczyna mnie to już mega denerwować, niech się już zacznie ta akcja albo niech nie straszy chociaż
Wiesz co, teraz już za późno ale ja bym Ci radziła sprawdzić jak tam podwozie wygląda bo u mnie też skurcze nie były bolesne i sama byłam zaskoczona, że to poród. Jeszcze się okaże, że Ci się Wielkanocny kurczaczek wyklujeaaagaaatka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Basia mój Antoś jak przysypia albo śpi na boku to rączki z reguły ma wysoko ale przy buźce. Natomiast jak śpi głębokim snem i na pleckach z główką tylko na bok to zawsze rączki ma do góry.
-
Wiecie co już mi odbija
Tak sobie pomyślałam że może jestem głupia ale skoro skakanie na piłce coś tam przyspiesza a nie mam piłki to może sobie na miękkim łóżku okrakiem poskaczę
Dziś zjadłam całego ananasa, byłam na spacerze, weszłam 3 razy na 3 piętro, zrobiłam 30 przysiadów, odkurzyłam, a zaraz w ciepłej kąpieli będę bawić się sutkami
Przytulanie z mężem odpuszczam bo teraz ja się bojęZobaczymy co z tego wyjdzie.
Jakbym nie miała detektora to już bym do szpitala pruła z rana, bo mały dziś jest taki spokojny wcale go nie czuję. Może to cisza przed burząOby
d'nusia, edyś lubią tę wiadomość