WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    VIRA jak brakuje pokarmu to ja bym dokarmiala. Dobra metoda jest tez najpierw cyc a jak juz pusto to troszke MM, w ten sposob twoja laktacja sie nie zaburzy, a corcia bedzie najedzona. W szpitalu ktorym rodzilam, w ogole nie robili problemow z karmienua MM, mleczka byly wylozone w holu i mamy mogla sie podratowac, oprocz tego byl tez doradca laktacyjny.

Dzieki kochana. Tak mam zamiar robic. Najpierw cycki a jak sie zmiesci to mm. Wieczorem nic nie mialam juz w cyckach bo wszystko spiła wiec dostała tylko mm. Alr za to jak sie obudziła po 5godzinach to mialam twarde piersi wiec pelne. Spiła z jednego i zasneła. Potem pobudka o 4 i spiła z drugiego.

Czarodziejko- no to bedzie piekny wielkanocny zajączek :-) po oksytocynie boli bardziej niestetu ( w kazdym razie mnie bolało bardziej ) no ale dzidzius jakos z Ciebie wyjsc musi. Popros o zzo jesli bedzie bolało. Erni jest rowniez zwolennikiem tego znieczulenia - podobno jest calkowicie bezpieczne. 3Mam kciuki.
    Muminko- ja w kazdym rossmanie gdzie kupowałam produkty dla dziecka pytali czy mam karte rossne. Jesli nie masz to Ci dają- trzeba ja tylko zarejestrowac przez internet ale oplaca sie bo duzo rabatów jest

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko masz rację. Ja już wczoraj aż się popłakałam bo bardzo chciałam karmić piersią. I już myślałam że dam sobie spokój. A tu dziś niespodzianka.

Przed chwilą laktatorem odciagnelam 15ml :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 15:06

M+M+?, Est, ksanka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dzieki kochana. Tak mam zamiar robic. Najpierw cycki a jak sie zmiesci to mm. Wieczorem nic nie mialam juz w cyckach bo wszystko spiła wiec dostała tylko mm. Alr za to jak sie obudziła po 5godzinach to mialam twarde piersi wiec pelne. Spiła z jednego i zasneła. Potem pobudka o 4 i spiła z drugiego.

Czarodziejko- no to bedzie piekny wielkanocny zajączek :-) po oksytocynie boli bardziej niestetu ( w kazdym razie mnie bolało bardziej ) no ale dzidzius jakos z Ciebie wyjsc musi. Popros o zzo jesli bedzie bolało. Erni jest rowniez zwolennikiem tego znieczulenia - podobno jest calkowicie bezpieczne. 3Mam kciuki.
    Muminko- ja w kazdym rossmanie gdzie kupowałam produkty dla dziecka pytali czy mam karte rossne. Jesli nie masz to Ci dają- trzeba ja tylko zarejestrowac przez internet ale oplaca sie bo duzo rabatów jest

Vira z chęcią bym wzięła zzo ale z tego co mówiła mi położna nie bardzo jest możliwość żeby skorzystać bo jeden anastezjolog na cały szpital i z reguły jest przy chorych..
    A Ty masz jakieś informacje na temat zzo na 3maja?

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Vira z chęcią bym wzięła zzo ale z tego co mówiła mi położna nie bardzo jest możliwość żeby skorzystać bo jeden anastezjolog na cały szpital i z reguły jest przy chorych..
    A Ty masz jakieś informacje na temat zzo na 3maja?

Niestety nie kochana bo ja rodziłam w Poznaniu. Ale może jesli byś złapała jutro albo w pon Erniego w szpitalu to by pociągnął za odpowiednie sznurki - moze ma takie mozliwosci kto wie.

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kochane! Wesołych Świąt :) pierwszych z naszymi Maluszkami, tymi urodzonymi i tymi w brzuszku jeszcze <3

d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)
    Zaległości forumowe nadrobię po Świętach, bo ostatnio mam duży "niedoczas" jak starsze mają przerwę świąteczną, a póki co chciałam Wam pożyczyć Zdrowych, Rodzinnych Świąt Wielkanocnych :*

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zyczymy Wam z Oliwką wszystkiego dobrego. Zdrowia i radosci a dla nierozpakowanych i nieciepliwych bezbolesnych porodów.

d'nusia, Falon, She86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Niestety nie kochana bo ja rodziłam w Poznaniu. Ale może jesli byś złapała jutro albo w pon Erniego w szpitalu to by pociągnął za odpowiednie sznurki - moze ma takie mozliwosci kto wie.

Jak będę miała okazję to na pewno go spytam :)
    Chociaż z tego co położna mówiła to raczej wątpię,że skorzystam no zobaczymy

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 26 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę wesołych przede wszystkim zdrowych Świąt spędzonych w najbliższym gronie!:*

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my nie obchodzimy świąt ale spędzamy je wspólnie by cieszyć się sobą. Życzę wam aby cały rok, lata były rodzinne. Życzę dużo uśmiechu, wiary w lepsze jutro.
    Dla dzieci szpitalnych i ich rodzin życzę siły, wytrwałości, zdrowia dla kruszynek.
    <3

A.Kasia, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasz dzieci jak spia to raczki trzymaja do gory zawsze? U mnie jak jest wybudzona to wiadono macha i przykurcza do gory, ale na spaniu to czasem tak, czasem tak, a powinna raczej do gory caly czas:/ choc nie wiem juz sama

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałych, rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy kochane :) To dla nas wszystkich wyjątkowe święta, więc niech prócz zadumy towarzyszy nam wiele, wiele radości :)

d'nusia, Falon, foxica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Mój post z wczoraj na fb pozostaje bez odpowiedzi no ale było późno,to może wszystkie spaly ;) mianowicie wczoraj wieczorem strasznie twardnial mi brzuch, co 5 minut robił się jak skała, ale nie było to bolesne. Po 3 godzinach takiej zabawy zadzwoniłam do położnej co z tym fantem robić, bo było to bardzo regularne. Samą ją to dziwiło ze nic nie boli, ale kazała wziąć no spe i się położyć, co też zrobiłam. Twardnialo dalej ale zasnelam. Rano zaś jak wstanę w szczególności to od razu skała. Zaczyna mnie to już mega denerwować, niech się już zacznie ta akcja albo niech nie straszy chociaż :(

Wiesz co, teraz już za późno ale ja bym Ci radziła sprawdzić jak tam podwozie wygląda bo u mnie też skurcze nie były bolesne i sama byłam zaskoczona, że to poród. Jeszcze się okaże, że Ci się Wielkanocny kurczaczek wykluje ;)

aaagaaatka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzenia się sypią więc i my życzymy Wam wszystkim rodzinnych i zdrowych świat Wielkanocy :)

Wysłany: 26 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mój Antoś jak przysypia albo śpi na boku to rączki z reguły ma wysoko ale przy buźce. Natomiast jak śpi głębokim snem i na pleckach z główką tylko na bok to zawsze rączki ma do góry.

• Falon Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja życzę Wam wszystkim wspaniałej świątecznej atmosfery, mnóstwo radości i wszelkich pyszności ;-)

d'nusia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Basia mój Antoś jak przysypia albo śpi na boku to rączki z reguły ma wysoko ale przy buźce. Natomiast jak śpi głębokim snem i na pleckach z główką tylko na bok to zawsze rączki ma do góry.
    U mnie niby 90-95% czasu raczki w gorze, ale na dol tez opuszcza. Tez mam wrazenie, ze szczegolnie lewa, gdzie bylo szczepienie:/ no nic nie bede panikowac spytam pediatry co o tym sadzi na 1 wizycie. Nozki ladnie podkurcza chyba

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co już mi odbija :D Tak sobie pomyślałam że może jestem głupia ale skoro skakanie na piłce coś tam przyspiesza a nie mam piłki to może sobie na miękkim łóżku okrakiem poskaczę :D

Dziś zjadłam całego ananasa, byłam na spacerze, weszłam 3 razy na 3 piętro, zrobiłam 30 przysiadów, odkurzyłam, a zaraz w ciepłej kąpieli będę bawić się sutkami :D
    Przytulanie z mężem odpuszczam bo teraz ja się boję :/ Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jakbym nie miała detektora to już bym do szpitala pruła z rana, bo mały dziś jest taki spokojny wcale go nie czuję. Może to cisza przed burzą :) Oby :)

d'nusia, edyś lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Wesołego Alleluja niech te nasze kurczaczki już wyjdą <3

f2w3lhb84sr8k5fi.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ