WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, czy przed wizytą patronażową dzwoniłyście lub byłyście w przychodni, do której zapisałyście dziecko? Bo ja dzwoniłam żeby zapytać się czy już posiadają informacje dot. mojego dziecka i powiedziano mi, że najpierw muszę przyjść wypełnić deklarację.

My też wypełnialiśmy deklaracje, dopiero po tym polozna wpadła w odwiedziny.

edyś lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś, my mieliśmy położną na NFZ ze szkoły rodzenia - przy zapisywaniu na zajęcia wypełnialiśmy tę deklarację. W przychodni, do której zapisałam małego, uprzedziłam, że mamy już swoją położną.

edyś lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy sex na wywołanie porodu u was coś ździałał bo wreszcie po 9 miesiącach namówiłam męża na dzisiejsze wieczorne przytulanie ale też się boje że będzie bolało a nic to nie da. help bo mąż już się nastawił psychicznie a ja pietra dostałam

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 25 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje się jak dziewica :P

d'nusia, Falon, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas fatalnie z kp... Mały nie chce ssać bo się denerwuje że nic nie ma i całe sutki mam aż sine... :( natomiast jak zje butle to sobie pięknie śpi.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    czuje się jak dziewica :P

;-D

Ja od początku ciąży zero sexu bo najpierw mąż się bał, a potem pojawił się u mnie polip na szyjce i mój gin powiedział, że przy czymś takim lepiej nie ryzykować bo raz miałam z jego powodu plamienie.
    A po porodzie to też minie trochę czasu.
    Normalnie sobie tego nie wyobrażam!! Haha :-P To faktycznie musi być taki powtórny "pierwszy raz" :-)

201604051765.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się ostatnio seksimy codziennie. Tylko trzeba do końca :) po tym zwyklee boli mnie brzuch jak na okres przez parę godzin i... przechodzi :/ ale zawsze warto dostarczyć prostaglandyn na rozmiekczenie szyjki :p

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trudno was nadrobić. Ja dziś latam... Ciągle jakieś badania eh.
    Malutka śpi a ja relaksuje się w przerwie filmu.
    Święta za pasem a ja najchętniej zaszylabym się w norze. W niedziele przychodzi do nas teściowa. Ta jej reka fatalna się postanowiłam że zrobię jej przyjemność go wiem jak jej zależy a nam .... hmmm
    Tak wiec robię swój żur. .. bitki... kluski.... czerwona kapusta z jabłkiem. .. sałatkę językową piekę też swoje wędliny a na koniec makowiec. Dobrze że mąż mi pomorze bo już zdycham. Jestem taka zmęczona....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Niestety nie jestem z Warszawy, inaczej już dawno zgłosiłabym się gdzieś o pomoc :( Ale znalazłam w miejscowości oddalonej o 40 km doradcę, spróbuję się dziś skontaktować i wybadać temat...

Dziewczyny, mam bardzo kiepski nastrój, ciągle chce mi się płakać, nawet teraz jak o tym piszę to płaczę, nie potrafię się niczym cieszyć, nawet Synek mnie nie cieszy, mam takie okropne myśli, że lepiej mi było wcześniej... Nie chce mi się nim zajmować. Wstydzę się tego. A on jest taki kochany i bezbronny, to sprawia, że czuję się jeszcze gorzej. Jak on płacze boli mnie od razu brzuch. Jestem cała w nerwach, że zaraz się obudzi i zacznie się od nowa. Nie wiem co się ze mną dzieje. Czy tylko ja tak mam? Czy to hormony tak działają? Wy wszystkie takie szczęśliwe i zakochane w swoich dzieciaczkach, a ja...
    Paola a ten zly nastroj to przez problemy z karmieniem piersia?? Jesli tak to odciagaj Slonko i podawaj w butelce albo dawaj mieszanke. Czy partner/maz byl z Toba przez 2tyg na tacierzynskim? Moj maz bardzo mi pomogl wtedy bo sama na poczatku balam sie synka dotykac przewijac...plakalam raz ze szczescia a raz ze strachu. Baby blues byl masakryczny ale minal. Nie wstydz sie prosic o pomoc w tym poczatkowym czasie!!!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny u nas fatalnie z kp... Mały nie chce ssać bo się denerwuje że nic nie ma i całe sutki mam aż sine... :( natomiast jak zje butle to sobie pięknie śpi.
    Ja tez nic w piersiach nie mialam :( musialam dawac mieszanke. Dopiero w 4dobie dostalam nawalu (plakalam z bolu, tak bardzo bolalo...piersi mialam w8elkosci kapusty!). Polozna powiedziala mi,ze prawdopodobnie mleczka nie mialam odrazu po porodzie bo stracilam bardzo duzo krwi i maz musial zajac sie synkiem bo ja prawie mdlalam i nie mialam sil i nikt nie pomogl nam przystawic malego do piersi zaraz po porodzie. Ta sprawa z tym ze go nie przystawilam po lorodzie zawazyla ze mleka nie mialam tak dlhgo.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak bede musiała zacząć Oliwie wieczorami dokarmiać mm. Jej aktywnosc zwykle jest od 18 do 22 i co moment chce cycka. No to na sam koniec dnia juz tam nic w tych cyckach nie ma. Oliwka była marudna,ja wiedziałam ze spiła wszystko wiec dałam jej bebilona. 60ml wypiła tak łapczywie jakby nigdy nie jadła i padła nieprzytomna. Wołami byscie jej teraz nie obudzili. Jak wczesniej dawałam jej piers na noc to byle dzwiek i miala oczy otwarte a teraz....no teraz to ja dopiero widze ze moje dziecko sie najadło. Czy zrobie duży błąd jesli wieczorami bede jej dawac procz piersi jeszcze mm ?

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    dziewczyny czy sex na wywołanie porodu u was coś ździałał bo wreszcie po 9 miesiącach namówiłam męża na dzisiejsze wieczorne przytulanie ale też się boje że będzie bolało a nic to nie da. help bo mąż już się nastawił psychicznie a ja pietra dostałam
    też mam tak samo namowilam męża lekarz tez powiedział ze to najlepszy sposob ale ja teraz się boję :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marcóweczki.

nie było mnie chwile w związku z porodem i wdrażanie się w nową rolę
    zamieściłam dokładny opis zdarzeń w dziale relacji z porodówki na fb :)

nie miałam szans Was nadrobić. może jutro poczytam dokładniej :)

w skrócie:
    Poród był 21.03 o 9.45
    casarkę przeżyłam fantastycznie i szybko się pozbierałam
    wypisali Nas po 24 h do domu! (z powodu braku miejsc i tłoku na porodówce ale byłam im wdzięczna bo jest wszystko z Nami ok póki co)
    Mała jest przeurocza <3
    od wczoraj mleczarnia ruszyła i już córcia lepiej śpi a ja mam trochę czasu na odespanie :)

gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom!

Kofeince, Rudemu Tygryskowi, niecierpliwej i Andriel

niecierpliwa nie przejmuj sie tym że jeszcze nie masz wystarczającej ilości pokarmu, moja też wisiała na cycu przez pierwsze 3 dni i sie nie najadała. po cesarce laktacja rozkręca się trochę wolniej. u mnie w poniedziałek był poród rano, a pokarm dopiero w czwartek na wieczorem był na tyle kaloryczny że mała zaczęła spać po kilka godzin. wcześniej dokarmialiśmy ją kilka razy MM (najpierw w szpitalu potem w domu)

kto następny? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 22:58

Czarodziejka87, Falon, Andriel, Est, M+M+?, d'nusia, A.Kasia, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja wlasnie na noc daje mm a w dzien cyca.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:

U mnie niestety nic nie zdziałał,ale warto próbować może u Was pomoże;)

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to pocieszające co piszecie. U mnie mały to w ogóle glodomor. Dostaje mm tyle ile kazała położna i kazała co 3h a on już po 1,5-2h robi się marudny. W nocy jednak ma swoją porę że od 2 do 6 ładnie śpi.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam pytanie Jaka karuzelke polecacie dla maluszka? Byłabym wdzięczna za sugestie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ja chyba jednak bede musiała zacząć Oliwie wieczorami dokarmiać mm. Jej aktywnosc zwykle jest od 18 do 22 i co moment chce cycka. No to na sam koniec dnia juz tam nic w tych cyckach nie ma. Oliwka była marudna,ja wiedziałam ze spiła wszystko wiec dałam jej bebilona. 60ml wypiła tak łapczywie jakby nigdy nie jadła i padła nieprzytomna. Wołami byscie jej teraz nie obudzili. Jak wczesniej dawałam jej piers na noc to byle dzwiek i miala oczy otwarte a teraz....no teraz to ja dopiero widze ze moje dziecko sie najadło. Czy zrobie duży błąd jesli wieczorami bede jej dawac procz piersi jeszcze mm ?

Vira, myślę, że takie jednorazowe podanie mm wieczorem to nie zbrodnia :) Pamiętaj tylko, że dzieci podświadomie chcą jeść więcej wieczorami i w nocy, bo nocne karmienie jest najważniejsze dla podtrzymania laktacji, a poza tym w nocy mleko jest tłustsze i zawiera więcej kwasów omega. Myślę, że malutka je tak łapczywie, bo korzysta z tego, że z butelki łatwiej leci ;)

Gdybym ja miała karmić mm na noc to chybaby mi cycki wybuchły... Raz zdarzyło się, że Jaś spał 5,5 h i sama miałam ochotę go obudzić ;)

gg642n0aww2rhqzn.png

Wysłany: 26 marca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mamusie mam pytanie Jaka karuzelke polecacie dla maluszka? Byłabym wdzięczna za sugestie
    ja mam canpola piraci, fajne żywe kolory i dużo melodyjek, nie inwestowałam w te z projektorami bo strasznie drogie i moim zdaniem zamiast uspokoić to rozpraszają dziecko, przy synu soię sprawdziła

ksanka lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam canpola piratów i mate wesoły ocean też canpol moge polecić :)
    Ja dziś mialam piękny sen ze już urodziłam że Mati był taki malutki owijalam to w kocyk nosiłam wcale nie płakał cyca ciągnął ładnie i że poszłam spać i on obok mnie.
    Ale to był tylko piekny sen obudziłam się patrzę a tu mąż...

d'nusia, Falon, perła ziemi, Czarodziejka87, Lilou1984, ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ