WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Vira u mnie nawet tych mililitrow nie ma i mały się wkurza że ssie a nic nie ma. Hippa też kazali mi dawać co 3 godziny 20ml. A on zjadł 25ml i dalej wysuwa język i wkłada rączki do buzi. Smoczkiem go oszukam tylko trochę bo jak wypluje to płacz. A do piersi zupełnie nie chce bo właśnie się wkurza i aż pręży jak mu wkładam sutek a on ssie i nic

To dziwne bo siare powinnas miec. A jak podusisz sobie troche sutekcto cos z niego sie wydobywa? Mnie polozja sprawdziła doslownie 10min po porodzie.nadusila na sutek i siara wyszła - pól kropli ale była. To sa tak sladowe ilosci ze moze nie zauwazasz ze mały to połyka?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że muminka - odkąd zamieściła info, że musi mieć czyszczoną ranę - nie odzywała się... Mam nadzieję, że wszystko u niej ok.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzzz dziewczyny po dzisiejszej nocy mam znowu kryzys...
    Jak Wy dajecie radę gotować itp, jak ja nawet nie mam czasu by umyć głowę... Pozwalacie czasem maluchom płakać?

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś cała noc bolał brzuch tak jak bym miała dostać nie 1 a ze 3 okresy od razu. Ale nic innego się nie dzieje. A czopem juz sie nie stresuje bo pytałam teściowej 3 urodziła i nic jej nie odeszlo więc to nie u każdej w ciąży musi odejść widocznie.
    Idę zrobić sobie ciepła kąpiel :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:35

d'nusia lubi tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych filmów i narodzinach dzieci to ja tego oglądać nie mogę bo za każdym razem płacze i już wyobrażam sobie ze ten dzidziuś to mój Mateo malutki <3

Est lubi tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię się tylko wieczorami jak mąż jest w domu. Obiad, pranie czy ogarnięcie siebie to tylko jak młody śpi. Zazwyczaj cały ranek i przedpołudnie spędzamy w łóżku i się karmimy, przytulamy i leżymy, bo Jasiek wtedy ma aktywność i śpi po 20-40 min. Dopiero po 15 zasypia na dłużej to mogę zrobić coś więcej. No i na spacerach dobrze mu się śpi, ale jak tylko wrócimy to się budzi.
    Ja nie daję się dziecku wypłakać, teraz jestem przede wszystkim matką i doszłam do wniosku, że inne sprawy mogą poczekać. Jak nie zdążę zrobić obiadu to robi go mąż po powrocie z pracy, rozmrażam zapasy zgromadzone przed porodem albo coś zamawiamy. Nie muszę być perfekcyjną panią domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:44

domiii, M+M+?, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jak Wy dajecie radę gotować itp, jak ja nawet nie mam czasu by umyć głowę... Pozwalacie czasem maluchom płakać?

Akurat głowę to próbuję od 2 dni umyć ;) Ale ja nie mogę ogólnie narzekać bo do 17 moje dziecko raczej dobrze ze mną współpracuje. Problem zaczyna się od 17 bo ma wtedy okres dłuższej aktywności i trzeba go czymś zajmować bo jak mu się nudzi to marudzi troszkę. A dziś odkryłam przypadkiem dlaczego przez ostatnie 3 dni miał kłopot z zaśnięciem. Otóż rozładowały mi się baterie w karuzeli nad łóżeczkiem i nie puszczałam mu do snu kołysanki. W życiu bym nie pomyślała, że on już czai takie rzeczy. A dziś włożyłam nowe baterie, położyłam Tymka w łóżeczku, włączyłam 20-to mminutowy program kołysanek i nie ma dziecka :)

Vira - jak są jakieś takie śluzowe te kupki no to najpewniej coś zjadłaś nie takiego. Obserwuj, jeśli to jednorazowa akcja to nie ma się czym przejmować. Problem by był jakby tylko takie kupy były albo jakieś nitki krwi w śluzie.

M+M+? lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja wczoraj odkryłam patent na moje dziecko. Suszarka - sam dźwięk go usypia a jak widzę że go boli brzuszek to jeszcze go ogrzewam i masuje. Spróbuj może u ciebie też podziała.
    Co do organizacji to jeśli nie ma złego dnia (jak wczoraj ) to moj młody póki co spi po 1,5- 2 godziny więc jest czas żeby się ogarnąć chociaż ja też nie mam aspiracji do perfekcyjnej pani domu. :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

mam tak samo :( brak czasu nawet na kupsko !

M+M+? lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest dosc laskawe. Codziennie biore prysznic jak tylko uda mi sie ja uspic. Jeslj jestesmy same w domu to sie spiesze - najwyzej sobie chwile poplacze nic jej sie nie stanie.
    Dzis np zrobilam sobie sniadanie i gotowe do jedzenia a mała płacze. Najedzona byla i miała sucho wiec polozyłam ja w macie edukacyjnej. Płakała nadal. Trudno 5min poczeka. Ja tez jestem wazna tzn moj organizm. Po porodzie posypała mi sie porfologia na łeb na szyje i mam anemie. Skads musze czerpac siły wiec jesc i pic musze. Wiadomo nie zostawiam Oliwii na pol godziny - a co niech ryczy - ale kilka minut jak dla mnie ok. Chce ja tez uczyc ze musi byc czasem sama. Oliwka ok 12 zasypia i spi ddo 16. Potem Dostaje cycki oba ( ja przed tv ogladam Kryminalnych ) a potem kłade ją sobie na piersi itam zasypia a ja ogladam serial do konca. Potem mamy od 18 do 21 akrywnosc. Ok 21 idziemy spac i pobudka o 2 na jedzenie i potem dalej spimy do 5. Wtedy juz oczy jak 5zl i poltorej godziny ja usypiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 11:20

baassiia lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co gotuje moja mama. Śniadanie i kolację robi narzeczony. Ja się ograniczam do wzięcia kąpieli. Nawet się nie ubieram tylko latam w szlafroku, żeby łatwiej było dostać się do piersi ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie pocieszyłyście tymi nieumytymi włosami, łóżkiem do 15 i szkafrokiem :-) Zapas jedzenia przywiozły nam mamy i tylko odgrzewamy. Włosy myję co drugi dzień, make up staram się robić codziennie. Prasa z zeszłego tygodnia do dziś nieprzeczytana. Mały max śpi 2 h, a ostatnio krócej i oczy jak 5 zł. Może powoli zbliża się skok rozwojowy. Jutro planuję pierwszy spacer, dopiero teraz bo dotychczas nie udało mi się złożyć wózka...

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego nie pamiętam u której z Was była obawa zapalenia opono mózgowych u dziecka. Czy wszystko już ok i są dobre wieści ???

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas CRP jeszcze wzroslo. Kostek dostaje drugi antybiotyk na inne bakterie. Lekarz mowi ze ten pierwszy bardziej dziala na dodatni GBS a ten drugi na inne dziwne bakterie. Kontrola CRP za 2 dni, jeszli wszystko bedzie dobrze to we wtorek rano ostatnia dawka antybiotyku i kolo 14 idziemy do domku.

Troche mi smutno ze musimy tutaj tyle czasu byc. W domu pewnie lepiej bym sie czula jakos tak pewniej i wiadomo ze w szpitalu tylko 3 posilki i to o stalych porach a porcje czasem jak dla kury ale niestety wyjscia nie mamy.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na KTG w szpitalu, w razie czego miałam mieć torbę.
    Zapis prawidłowy, wody w normie. Doktor dał mi możlwość wyboru czy chce zostać i dziś próbować rodzić na jego dyżurze lub przyjsc w poniedziałek. Jednak powiedział że przez to że nie ma czynności skurczowej nie wiadomo czy macica zareaguje na oksytocyne i czy nie przeleżę bezsensownie świąt w szpitalu. Poza tym jest dopiero 3 dni po terminie i według niego lepiej jest poczekać do tych 7 dni po terminie niż na siłę próbować bo nie gwarantuje jak skończy się to wywoływanie, a on jest zdecydowanym przeciwnikiem cesarek.

Wiec stawaiam się w szpitalu w poniedziałek. Jak wracałam do domu to dosłownie beczełam.. bo tak bardzo chciałabym już tulić nasze dziecko.. miałam szanse zobaczyć je już niedługo i znów się przeciagnie

d'nusia lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też właśnie wróciłam z wizyty mały waży 4100 szyjka zamknięta i skurcz najwyższy to 13 no śmiech na sali 30 o 15 mam się stawić w szpitalu. zrobiła mi masaż szyjki ale powiedziała że chyba przy braku jakichkolwiek oznak porodu to nic nie da więc święta jak na bombie

d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ale w tym wszystkim to chyba dobre podejście ma Twój lekarz. doskonale wiem co czujesz, ale pomyśl, że jakby nie było to już kwestia dni :-) mnie mój dr trochę zawiódł wczoraj, a też chciałabym się poczuć taka otoczona opieką. no nic, póki co pełnia zawiodła trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i dlatego dzisiaj zaliczę spacerek po schodach, przytulanki z mężem i strzelę polerkę mebli w kuchni :-)

kasieńka ale piękna waga synka, moja też się spora szykuje (wczoraj 3800g). a nic Ci nie mówili o cc przy takiej kluseczce? bo mnie to jeszcze bardziej stresuje to moje nierodzenie jak sobie pomyślę, że ona tam siedzi i rośnie jeszcze większa...

She86 lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Wczoraj o 7.07 przyszedł na świat Nasz synek Nikodem:) Ważył 3285 gr i miał 52 cm :):):)

alinalii, Hannia123, d'nusia, edyś, Dorka87, domiii, perła ziemi, Czarodziejka87, Falon, Viera Yves, Izoleccc, salomea, M+M+?, baassiia, Madlene.:), ksanka, Kajola, She86, A.Kasia, aaagaaatka, Renka88 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie nie mówiła o cc no chyba że jeszcze sporszy 30 wyjdzie syn miał 4 kg jak się urodził a z usg wychodziło 4300 i też nie było cc, mam nadzieje że już nie urośnie więcej bo wypchnąć klocka będzie ciężko.

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zapomniałam - u mnie się szykuje 4 kg żywej wagi. Mam we wtorek zadzwonic do gina czy do szpitala isc czy do niego.
    Tak czy owak skończyłam czyścić schody na kolanach... :D

Wszystkie niedobitki pozdrawiam serdecznie :*

edyś, Czarodziejka87, Falon, M+M+?, Madlene.:), perła ziemi, She86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ