WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Pisalam juz na fb a tutaj jakos ciezko mi bylo wejsc. 22 marca urodzil sie Kostek z waga 4040 i 59 cm porod z nacieciem. Mialam bardzo malo wod i caly moj brzuch to bylo dziecko. Ciesze sie ze udalo sie naturalnie urodzic. Niestety kostek ma podwyzszone crp i musimy zostac w szpitalu dluzej

Teraz pytanie do nacietych mam jak sobie radzic z bolem krocza? Nie wiem ile mam szwow ale bola mnie. Czy tantum rosa daje duza ulge?
    Ja sobie nie radzilam:p leci mi 5doba i juz jes duzo lepiej, chyba trzeba to przetrzymac poprostu. W sumie to wolalam tam jak najmniej dotykac, poplukac woda i octanisept

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    I czy Was tez tak bola sutki jak dzieci ssaja mleko?
    Tygrysku mnie na poczatku, po 10-15 sekundach przechodzi, prawdopodobnie zle przystawiasz. Ogladnij jakis film na youtube i podpatrz, bo Ci sie masakra Robi zaraz

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podmywam sie woda z hipoalergicznym bialym jeleniem. Najgorzej to wstac z lozka i polozyc sie bo jest wysokie. Zapytam jeszcze pielegniarki o tantum rosa moze to cos da

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej poogladam jakies filmiki. Dziekuje Ci za odpowiedz.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - przede wszystkim dużo wietrzyć krocze. Na noc psikałam się octanisept, a dodatkowo po każdej toalecie psikałam krocze Tantum Rosa. Szybko i ładnie się zagoiło, bez żadnych problemów.

Czarodziejka87 - w szpitalu było Bebilon z Pronutra (niebieskie opakowanie) i takie też zakupiłam do domu, jakby wystąpiła potrzeba dokarmienia. Synek dostał tego parę porcji i było ok.

M+M+? - generalnie jest tak, że mając skierowanie od pediatry - badanie jest za darmo. Jednak z pozoru tylko tak to wygląda. W zeszłym tygodniu dzwoniłam po poradniach mających kontrakt z nfz i wykonujących to badanie i wszędzie mi mówili, że bezpłatnie wykonują to badanie tylko dzieciom zarejestrowanych w danej przychodni. Nawet mając skierowanie! Wychodzi na to, że musiałabym iść prywatnie, bo w poradni gdzie chodzę z synkiem takiego usg nie robią. Jednak dzięki położnej, udało mi się znaleźć przychodnię, gdzie zrobię to za darmo.

Czarodziejka87, M+M+? lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a jak w szpitalu rozrabialas sobie tantum rosa? W butelce czy w czyms innym bardziej specjalnym?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra u mnie dalej nic. Zaraz się popłaczę.

agu88sia lubi tę wiadomość

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze KTG wykazało aż jeden skurcz 98% :( czop dalej nie odchodzi, piersi jakieś takie pełniejsze się wydają, brzuszek twardnieje i puszcza jak co dzień. Dobrze że chociaż wiosna przyszła bo oznak porodu nadal nie widać :( Następna wizyta 30.03 :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dobra u mnie dalej nic. Zaraz się popłaczę.
    i ja z Tobą :(

d'nusia lubi tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia i Agusia łącze się w niemocy
    Ja dziś 40t+5 i kompletnie nic się nie dzieje..ciszaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:39

agu88sia, d'nusia, perła ziemi, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny ja z Wami! Jestem po wizycie: ktg ładne bez skurczu, malutka ma już ponad 3800g i rodzić raczej szybko nie będę. Mam skierowanie do szpitala w 7 dniu po tp czyli na 4 kwietnia. Tyle dobrego, ze pojem w święta :)

Czarodziejka87, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby się w końcu akcja rozkręciła. Wierzę, że jesteście już zmęczone...

d'nusia, Falon, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    hej :-)

Mam pytanie o witaminę k przy karmieniu piersią. W szpitalu mówili, że zmienili dawkowanie i teraz należy podawać 6 kapsułek dziennie (150mcg na dobę). Czy u Was też?

W wypisie ze szpitala mam zaleconą 150, taka jest najnowsza rekmendacja.
    Wczoraj na wizycie pediatra powiedział, że prawdopodobnie w przyszłym tygodniu pojawią się takie dawki w aptekach. Do tego czasu mam spokojnie oodawać 25.

Kajola lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza. Kawałek czopa wczoraj poszło i tyle. Przeglądałam wczoraj wieczorem nasze forum i obliczałam po jakim czasie po odejściu czopa dziewczyny rodziły i tak średnio wychodziło ok 12 dni. Ciekawego co KTG w poniedziałek wykaże. Dziś dokończyłam pozostałe odcinki "Porodów" na IPLI 16-21 i tak trochę się uspokoiłam. Lecz za każdym razem przy porodach SN jak dzidziusia już w końcu wyciągali to łzy lały się u mnie strumieniami :) a teraz sobie powróciłam do książki "Język niemieląt" i pochłaniam pieguski :-P

d'nusia, perła ziemi lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wrócił dziś z pracy z poduszką mimos. Ma ona zapobiegać zniekształceniu główki.

No i masz babo placek! Ostatnio męczyłam Was pytaniami o trzymanie główki na wznak i właśnie malutki tak w tej poduszcze główkę trzyma. A ja się teraz boję, że jak mu się uleje to się zadławi. Może główkę przekręcać na boki, ale trzyma ją prosto. Jeny chyba nie odważę się zostawić tej poduszki na noc.....

A swoją drogą, to widzę że mój M będzie syna rozpieszczał. Kupuje mu wszystko, nie bacząc na ceny. Mamy już większość gadżetów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:15

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, rozwaliłaś mnie z tym wykiczeniem średniej rozwiązania od odejścia czopa.
    Ale całkowicie rozumiem... Pewnie robiłabym to samo, gdyby nie zaplanowana cc.

Falon lubi tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani nie strasz z tym czopem. Bo mój dalej siedzi, a 12 dni brzmi strasznie :)
    Agu88sia tez mam KTG i wizytę 30.03, ciekawe czy dotrwamy ;) boję się porodu wywolywanego bo podobno boli dużo bardziej niż naturalny. Ale zastanawiam się czy tego 30ego nie poprosić lekarza o "odczepienie dna pęcherza plodowego", to podobno nie to samo co masaż szyjki (którego za bardzo się boję).
    Z naturalnych metod to męża wykorzystuję codziennie, po seksie czuje bóle brzucha parę godzin a porem przechodzi... Ale liczę ze dzięki tym prostaglandynom czy jak to się tam nazywa szyjka szybciej dojrzeje ;)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M mi położna mówiła, żeby dziecko kłaść na boku - raz jednym raz drugim. NA pleckach lub brzuszku kłaść jedynie pod naszym nadzorem.

domiii, Est lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Ani nie strasz z tym czopem. Bo mój dalej siedzi, a 12 dni brzmi strasznie :)
    Agu88sia tez mam KTG i wizytę 30.03, ciekawe czy dotrwamy ;) boję się porodu wywolywanego bo podobno boli dużo bardziej niż naturalny. Ale zastanawiam się czy tego 30ego nie poprosić lekarza o "odczepienie dna pęcherza plodowego", to podobno nie to samo co masaż szyjki (którego za bardzo się boję).
    Z naturalnych metod to męża wykorzystuję codziennie, po seksie czuje bóle brzucha parę godzin a porem przechodzi... Ale liczę ze dzięki tym prostaglandynom czy jak to się tam nazywa szyjka szybciej dojrzeje ;)

Aaagaaatka nic mi nie mów ja mam mieć w niedziele albo poniedziałek wywoływanie..i już mam mega stracha :/chyba,że coś ruszy do soboty
    Jeszcze jest nadzieja!

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o zmianie dawki wit K. Nikt nic nie mówił...
    Dziewczyny nierozpakowane - trzymam kciuki za rozwinięcie akcji. Wiem, jakie to jest stresujące, większość z nas to przeżyła. Wiem, że pewnie każda z Was już stosowała wszystkie metody wywoływanie porodu, ale róbcie przysiady i jeżeli macie w domu piłkę :)

Rudy Tygrysek - dbać o krocze zaczęłam dopiero w domu. Przyszła położna i jak zobaczyła jak jestem rozpruta powiedziała mi o tym octanisept i tantum rosa. A tą ostatnią stosowałam tak, że do pojemniczka z aerozolem (miałam stary, z jakieś mgiełki) wlałam zrobiony roztwór, który stał w łazience na parapecie i dzięki temu przy każdej wizycie widziałam go i nie zapomniałam popsikać krocze.

Edyś - dałaś mi do myślenia, bo ja na boku w ogóle dziecka nie kładę. Zawsze na plecach, a on automatycznie głowę odwraca na jeden lub drugi bok. Muszę zapytać położną o zdanie...

Falon lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ