X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Pisalam juz na fb a tutaj jakos ciezko mi bylo wejsc. 22 marca urodzil sie Kostek z waga 4040 i 59 cm porod z nacieciem. Mialam bardzo malo wod i caly moj brzuch to bylo dziecko. Ciesze sie ze udalo sie naturalnie urodzic. Niestety kostek ma podwyzszone crp i musimy zostac w szpitalu dluzej

Teraz pytanie do nacietych mam jak sobie radzic z bolem krocza? Nie wiem ile mam szwow ale bola mnie. Czy tantum rosa daje duza ulge?
    Ja sobie nie radzilam:p leci mi 5doba i juz jes duzo lepiej, chyba trzeba to przetrzymac poprostu. W sumie to wolalam tam jak najmniej dotykac, poplukac woda i octanisept

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    I czy Was tez tak bola sutki jak dzieci ssaja mleko?
    Tygrysku mnie na poczatku, po 10-15 sekundach przechodzi, prawdopodobnie zle przystawiasz. Ogladnij jakis film na youtube i podpatrz, bo Ci sie masakra Robi zaraz

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podmywam sie woda z hipoalergicznym bialym jeleniem. Najgorzej to wstac z lozka i polozyc sie bo jest wysokie. Zapytam jeszcze pielegniarki o tantum rosa moze to cos da

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej poogladam jakies filmiki. Dziekuje Ci za odpowiedz.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - przede wszystkim dużo wietrzyć krocze. Na noc psikałam się octanisept, a dodatkowo po każdej toalecie psikałam krocze Tantum Rosa. Szybko i ładnie się zagoiło, bez żadnych problemów.

Czarodziejka87 - w szpitalu było Bebilon z Pronutra (niebieskie opakowanie) i takie też zakupiłam do domu, jakby wystąpiła potrzeba dokarmienia. Synek dostał tego parę porcji i było ok.

M+M+? - generalnie jest tak, że mając skierowanie od pediatry - badanie jest za darmo. Jednak z pozoru tylko tak to wygląda. W zeszłym tygodniu dzwoniłam po poradniach mających kontrakt z nfz i wykonujących to badanie i wszędzie mi mówili, że bezpłatnie wykonują to badanie tylko dzieciom zarejestrowanych w danej przychodni. Nawet mając skierowanie! Wychodzi na to, że musiałabym iść prywatnie, bo w poradni gdzie chodzę z synkiem takiego usg nie robią. Jednak dzięki położnej, udało mi się znaleźć przychodnię, gdzie zrobię to za darmo.

Czarodziejka87, M+M+? lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a jak w szpitalu rozrabialas sobie tantum rosa? W butelce czy w czyms innym bardziej specjalnym?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra u mnie dalej nic. Zaraz się popłaczę.

agu88sia lubi tę wiadomość

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze KTG wykazało aż jeden skurcz 98% :( czop dalej nie odchodzi, piersi jakieś takie pełniejsze się wydają, brzuszek twardnieje i puszcza jak co dzień. Dobrze że chociaż wiosna przyszła bo oznak porodu nadal nie widać :( Następna wizyta 30.03 :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dobra u mnie dalej nic. Zaraz się popłaczę.
    i ja z Tobą :(

d'nusia lubi tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia i Agusia łącze się w niemocy
    Ja dziś 40t+5 i kompletnie nic się nie dzieje..ciszaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:39

agu88sia, d'nusia, perła ziemi, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny ja z Wami! Jestem po wizycie: ktg ładne bez skurczu, malutka ma już ponad 3800g i rodzić raczej szybko nie będę. Mam skierowanie do szpitala w 7 dniu po tp czyli na 4 kwietnia. Tyle dobrego, ze pojem w święta :)

Czarodziejka87, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby się w końcu akcja rozkręciła. Wierzę, że jesteście już zmęczone...

d'nusia, Falon, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    hej :-)

Mam pytanie o witaminę k przy karmieniu piersią. W szpitalu mówili, że zmienili dawkowanie i teraz należy podawać 6 kapsułek dziennie (150mcg na dobę). Czy u Was też?

W wypisie ze szpitala mam zaleconą 150, taka jest najnowsza rekmendacja.
    Wczoraj na wizycie pediatra powiedział, że prawdopodobnie w przyszłym tygodniu pojawią się takie dawki w aptekach. Do tego czasu mam spokojnie oodawać 25.

Kajola lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza. Kawałek czopa wczoraj poszło i tyle. Przeglądałam wczoraj wieczorem nasze forum i obliczałam po jakim czasie po odejściu czopa dziewczyny rodziły i tak średnio wychodziło ok 12 dni. Ciekawego co KTG w poniedziałek wykaże. Dziś dokończyłam pozostałe odcinki "Porodów" na IPLI 16-21 i tak trochę się uspokoiłam. Lecz za każdym razem przy porodach SN jak dzidziusia już w końcu wyciągali to łzy lały się u mnie strumieniami :) a teraz sobie powróciłam do książki "Język niemieląt" i pochłaniam pieguski :-P

d'nusia, perła ziemi lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wrócił dziś z pracy z poduszką mimos. Ma ona zapobiegać zniekształceniu główki.

No i masz babo placek! Ostatnio męczyłam Was pytaniami o trzymanie główki na wznak i właśnie malutki tak w tej poduszcze główkę trzyma. A ja się teraz boję, że jak mu się uleje to się zadławi. Może główkę przekręcać na boki, ale trzyma ją prosto. Jeny chyba nie odważę się zostawić tej poduszki na noc.....

A swoją drogą, to widzę że mój M będzie syna rozpieszczał. Kupuje mu wszystko, nie bacząc na ceny. Mamy już większość gadżetów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:15

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, rozwaliłaś mnie z tym wykiczeniem średniej rozwiązania od odejścia czopa.
    Ale całkowicie rozumiem... Pewnie robiłabym to samo, gdyby nie zaplanowana cc.

Falon lubi tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani nie strasz z tym czopem. Bo mój dalej siedzi, a 12 dni brzmi strasznie :)
    Agu88sia tez mam KTG i wizytę 30.03, ciekawe czy dotrwamy ;) boję się porodu wywolywanego bo podobno boli dużo bardziej niż naturalny. Ale zastanawiam się czy tego 30ego nie poprosić lekarza o "odczepienie dna pęcherza plodowego", to podobno nie to samo co masaż szyjki (którego za bardzo się boję).
    Z naturalnych metod to męża wykorzystuję codziennie, po seksie czuje bóle brzucha parę godzin a porem przechodzi... Ale liczę ze dzięki tym prostaglandynom czy jak to się tam nazywa szyjka szybciej dojrzeje ;)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M mi położna mówiła, żeby dziecko kłaść na boku - raz jednym raz drugim. NA pleckach lub brzuszku kłaść jedynie pod naszym nadzorem.

domiii, Est lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Ani nie strasz z tym czopem. Bo mój dalej siedzi, a 12 dni brzmi strasznie :)
    Agu88sia tez mam KTG i wizytę 30.03, ciekawe czy dotrwamy ;) boję się porodu wywolywanego bo podobno boli dużo bardziej niż naturalny. Ale zastanawiam się czy tego 30ego nie poprosić lekarza o "odczepienie dna pęcherza plodowego", to podobno nie to samo co masaż szyjki (którego za bardzo się boję).
    Z naturalnych metod to męża wykorzystuję codziennie, po seksie czuje bóle brzucha parę godzin a porem przechodzi... Ale liczę ze dzięki tym prostaglandynom czy jak to się tam nazywa szyjka szybciej dojrzeje ;)

Aaagaaatka nic mi nie mów ja mam mieć w niedziele albo poniedziałek wywoływanie..i już mam mega stracha :/chyba,że coś ruszy do soboty
    Jeszcze jest nadzieja!

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o zmianie dawki wit K. Nikt nic nie mówił...
    Dziewczyny nierozpakowane - trzymam kciuki za rozwinięcie akcji. Wiem, jakie to jest stresujące, większość z nas to przeżyła. Wiem, że pewnie każda z Was już stosowała wszystkie metody wywoływanie porodu, ale róbcie przysiady i jeżeli macie w domu piłkę :)

Rudy Tygrysek - dbać o krocze zaczęłam dopiero w domu. Przyszła położna i jak zobaczyła jak jestem rozpruta powiedziała mi o tym octanisept i tantum rosa. A tą ostatnią stosowałam tak, że do pojemniczka z aerozolem (miałam stary, z jakieś mgiełki) wlałam zrobiony roztwór, który stał w łazience na parapecie i dzięki temu przy każdej wizycie widziałam go i nie zapomniałam popsikać krocze.

Edyś - dałaś mi do myślenia, bo ja na boku w ogóle dziecka nie kładę. Zawsze na plecach, a on automatycznie głowę odwraca na jeden lub drugi bok. Muszę zapytać położną o zdanie...

Falon lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ