WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam zaleconą wizytę u ortopedy po 6 tygodniu. Czy taka wizyta tylko prywatnie? Dzwonię po przychodniach osiedlowych i wszędzie płatnie... Czy naszym dzieciom taka wizyta przysługuje w ramach NFZ?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysku przegapiłam Twój poród!! Ale duży synek, a Ty taka kruszyna! Gdzie ten Kostek się zmieścił? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:58

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mnie taki stan trzymał przez kilka dni po porodzie. Płakałam non stop i towarzyszył mi strach czy se poradzę. .. Rozmowa z mężem trzymała mnie przy w miarę normalnym funkcjonowaniu, rozsmieszal mnie tak ze płakałam i śmiałam się na zmianę ;) No i szczerze powiem że moja 12 letnia córka rozmawiała ze mną na poziomie dorosłej osoby :) To minie i poczujesz się o niebo lepiej :)

Dzisiaj przyjedzie moja mama w odwiedziny ależ jestem podekscytowana, tak długo jej nie widziałam nie przytulalam i nie mówiłam jak bardzo kocham... Jest w uk od poniedziałku ale jak na złość przyjechała chora i musieliśmy przeczekać najgorszy czas dla dobra małego ;)

Synek w 5 dni przybrał na wadze 290g waży 4kilo :)

Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, mam zaleconą wizytę u ortopedy po 6 tygodniu. Czy taka wizyta tylko prywatnie? Dzwonię po przychodniach osiedlowych i wszędzie płatnie... Czy naszym dzieciom taka wizyta przysługuje w ramach NFZ?
    My dostaliśmy skierowanie przy wypisie i normalnie w szpitalu będziemy przyjęci na NFZ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Pediatra powinien dać Ci skierowanie i wówczas w placówkach NFZ wizyta jest darmowa. U nas oczywiście nie ma terminów i i tak musieliśmy się zapisać prywatnie zarówno do ortopedy jak i neonatologa :/ Kardiologa też pewnie prywatnie zaliczymy bo najbliższe terminy są jakieś śmiesznie odległe.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Paola mnie taki stan trzymał przez kilka dni po porodzie. Płakałam non stop i towarzyszył mi strach czy se poradzę. .. Rozmowa z mężem trzymała mnie przy w miarę normalnym funkcjonowaniu, rozsmieszal mnie tak ze płakałam i śmiałam się na zmianę ;) No i szczerze powiem że moja 12 letnia córka rozmawiała ze mną na poziomie dorosłej osoby :) To minie i poczujesz się o niebo lepiej :)

Dzisiaj przyjedzie moja mama w odwiedziny ależ jestem podekscytowana, tak długo jej nie widziałam nie przytulalam i nie mówiłam jak bardzo kocham... Jest w uk od poniedziałku ale jak na złość przyjechała chora i musieliśmy przeczekać najgorszy czas dla dobra małego ;)

Synek w 5 dni przybrał na wadze 290g waży 4kilo :)
    Ja się z mężem pokłóciłam w niedzielę o częste wizyty jego rodziców :( Więc nawet nie mam z kim pogadać. Dodatkowo mi przykro że nie rozumie tego szczególnego okresu i emocji do których mam prawo, tylko pretensje miał, że rodzice przyszli a ja naburmuszona siedziałam. A mnie cycki bolały, z bólu płakałam, a nawet nie miałam gdzie dobrze dziecka nakarmić, bo tu teść, tam teściowa... W dupie z takim wszystkim...

• Est Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

My byliśmy na NFZ. A masz skierowanie ? Jeżeli tak to muszą Cię gdzieś przyjąć bezpłatnie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est właśnie zobaczyłam, że Twój Synek za chwilę będzie miał 2 miesiące!!! <3

Est, foxica lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś mija mój termin porodu z OM i z tej okazji moje dziecię kończy 3 tygodnie :) :) :)

Ja umówiłam na luxmed bioderka, bo długie terminy mają na NFZ i idziemy za tydzień w piątek, po skończonych 4 tygodniach (wiem, że powinno sie miedzy 4 a 6 tygodniem, ale w rodzinie mieliśmy dzieci z dysplazją i lepiej u nas wcześniej sprawdzić i w razie czego szybciej działać).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:11

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie na usg, a do ortopedy tylko takie ogólne wytyczne w wypisie ze szpitala. No ale pewnie i tak skończy się prywatnie... Już pediatrę raz prywatnie zaliczyliśmy.
    Ja jestem zielona w tych usługach nfz, bo jak kiedyś pisałam, nie korzystam od lat. Ale teraz, uwzględniając czekające nas kumulacje różnych wizyt, postanowiłam korzystać także z nfz. Wczoraj tak byliśmy u pediatry. To i tak prywatna przychodnia, która ma umowę z nfz'tem.

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, jak już pisałam Twoje problemy są mi bliskie. Ale od wczoraj, po wizycie doradcy wszystkie smutki jak ręką odjął. Mam nadzieję, że trafisz na dobrą, rozsądną kobietę - psychologa, która Ci wszystko wytłumaczy. Mnie w szpitalu wkurzały teksty typu "nie denerwuj się bo dziecko denerwujesz", denerwowałam się jeszcze bardziej.
    Od wczoraj jest progres, ani razu nie użyliśmy laktatora. Mała ssała z piersi. Jeszcze ją źle przystawiam, za płytko, ale najważniejsze, że je i śpi później jak zabita ;)
    U ciebie też będzie dobrze :*

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mam skierowanie na usg, a do ortopedy tylko takie ogólne wytyczne w wypisie ze szpitala. No ale pewnie i tak skończy się prywatnie... Już pediatrę raz prywatnie zaliczyliśmy.
    Ja jestem zielona w tych usługach nfz, bo jak kiedyś pisałam, nie korzystam od lat. Ale teraz, uwzględniając czekające nas kumulacje różnych wizyt, postanowiłam korzystać także z nfz. Wczoraj tak byliśmy u pediatry. To i tak prywatna przychodnia, która ma umowę z nfz'tem.

Ja też tak korzystam. Z prywatnej przychodni, co ma umowę z NFZ-em i umowę z Luxmedem. Jak mi się nie udaje czegoś ogarnąć na NFZ to idę na Luxmed. Ale generalnie większość wizyt i badań udaje się ogarnąć na NFZ, pediatra zleciła już nam dodatkowo usg brzuszka i morfologię przez tę przedłużającą się po szpitalu żółtaczkę i umówiłam na NFZ.

M+M+? lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Est właśnie zobaczyłam, że Twój Synek za chwilę będzie miał 2 miesiące!!! <3

Tak :-) 2.04 :-) Ale ten czas leci :-)

Czarodziejka87, alinalii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, a ile ten twój maluch urósł przez te tgodnie? Bo to chyba najmniejsza kruszynka na forum była....

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy które dokarmiają lub karmią MM jakie się u Was sprawdza mleczko?
    Niestety chyba nie dane mi będzie karmić piersią ponieważ prawdopodobnie będę musiała brać leki na porażenie..
    Dlatego zastanawiam się ewentualnie jakie wybrać
    Będę wdzięczna za odp:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-)

Mam pytanie o witaminę k przy karmieniu piersią. W szpitalu mówili, że zmienili dawkowanie i teraz należy podawać 6 kapsułek dziennie (150mcg na dobę). Czy u Was też?

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam juz na fb a tutaj jakos ciezko mi bylo wejsc. 22 marca urodzil sie Kostek z waga 4040 i 59 cm porod z nacieciem. Mialam bardzo malo wod i caly moj brzuch to bylo dziecko. Ciesze sie ze udalo sie naturalnie urodzic. Niestety kostek ma podwyzszone crp i musimy zostac w szpitalu dluzej

Teraz pytanie do nacietych mam jak sobie radzic z bolem krocza? Nie wiem ile mam szwow ale bola mnie. Czy tantum rosa daje duza ulge?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:26

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zdejmowanie szwow boli badz ciagnie po cc?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    hej :-)

Mam pytanie o witaminę k przy karmieniu piersią. W szpitalu mówili, że zmienili dawkowanie i teraz należy podawać 6 kapsułek dziennie (150mcg na dobę). Czy u Was też?
    Wlasnie pytalam dzis o to polozna i niedawno zmienily sie zalecenia - zamiast dawki 25ug od 8doby to 150ug od 15. Niestety apteki nie maja takich dawek w 1 porcji... takze powiedziala, ze mofe dawac "po staremu" a jak sie z tym zle czuje to skonsultowac z pediatra.

Kajola lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy Was tez tak bola sutki jak dzieci ssaja mleko?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ