Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paola mnie taki stan trzymał przez kilka dni po porodzie. Płakałam non stop i towarzyszył mi strach czy se poradzę. .. Rozmowa z mężem trzymała mnie przy w miarę normalnym funkcjonowaniu, rozsmieszal mnie tak ze płakałam i śmiałam się na zmianę
No i szczerze powiem że moja 12 letnia córka rozmawiała ze mną na poziomie dorosłej osoby
To minie i poczujesz się o niebo lepiej
Dzisiaj przyjedzie moja mama w odwiedziny ależ jestem podekscytowana, tak długo jej nie widziałam nie przytulalam i nie mówiłam jak bardzo kocham... Jest w uk od poniedziałku ale jak na złość przyjechała chora i musieliśmy przeczekać najgorszy czas dla dobra małego
Synek w 5 dni przybrał na wadze 290g waży 4kiloIzoleccc, Falon lubią tę wiadomość
[/link]
-
M+M+? wrote:Dziewczyny, mam zaleconą wizytę u ortopedy po 6 tygodniu. Czy taka wizyta tylko prywatnie? Dzwonię po przychodniach osiedlowych i wszędzie płatnie... Czy naszym dzieciom taka wizyta przysługuje w ramach NFZ?
-
nick nieaktualnyM+M+? wrote:Dziewczyny, mam zaleconą wizytę u ortopedy po 6 tygodniu. Czy taka wizyta tylko prywatnie? Dzwonię po przychodniach osiedlowych i wszędzie płatnie... Czy naszym dzieciom taka wizyta przysługuje w ramach NFZ?
Pediatra powinien dać Ci skierowanie i wówczas w placówkach NFZ wizyta jest darmowa. U nas oczywiście nie ma terminów i i tak musieliśmy się zapisać prywatnie zarówno do ortopedy jak i neonatologaKardiologa też pewnie prywatnie zaliczymy bo najbliższe terminy są jakieś śmiesznie odległe.
-
Mania1718 wrote:Paola mnie taki stan trzymał przez kilka dni po porodzie. Płakałam non stop i towarzyszył mi strach czy se poradzę. .. Rozmowa z mężem trzymała mnie przy w miarę normalnym funkcjonowaniu, rozsmieszal mnie tak ze płakałam i śmiałam się na zmianę
No i szczerze powiem że moja 12 letnia córka rozmawiała ze mną na poziomie dorosłej osoby
To minie i poczujesz się o niebo lepiej
Dzisiaj przyjedzie moja mama w odwiedziny ależ jestem podekscytowana, tak długo jej nie widziałam nie przytulalam i nie mówiłam jak bardzo kocham... Jest w uk od poniedziałku ale jak na złość przyjechała chora i musieliśmy przeczekać najgorszy czas dla dobra małego
Synek w 5 dni przybrał na wadze 290g waży 4kiloWięc nawet nie mam z kim pogadać. Dodatkowo mi przykro że nie rozumie tego szczególnego okresu i emocji do których mam prawo, tylko pretensje miał, że rodzice przyszli a ja naburmuszona siedziałam. A mnie cycki bolały, z bólu płakałam, a nawet nie miałam gdzie dobrze dziecka nakarmić, bo tu teść, tam teściowa... W dupie z takim wszystkim...
-
M+M+? wrote:Dziewczyny, mam zaleconą wizytę u ortopedy po 6 tygodniu. Czy taka wizyta tylko prywatnie? Dzwonię po przychodniach osiedlowych i wszędzie płatnie... Czy naszym dzieciom taka wizyta przysługuje w ramach NFZ?
My byliśmy na NFZ. A masz skierowanie ? Jeżeli tak to muszą Cię gdzieś przyjąć bezpłatnie.
-
A u nas dziś mija mój termin porodu z OM i z tej okazji moje dziecię kończy 3 tygodnie
Ja umówiłam na luxmed bioderka, bo długie terminy mają na NFZ i idziemy za tydzień w piątek, po skończonych 4 tygodniach (wiem, że powinno sie miedzy 4 a 6 tygodniem, ale w rodzinie mieliśmy dzieci z dysplazją i lepiej u nas wcześniej sprawdzić i w razie czego szybciej działać).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:11
-
Mam skierowanie na usg, a do ortopedy tylko takie ogólne wytyczne w wypisie ze szpitala. No ale pewnie i tak skończy się prywatnie... Już pediatrę raz prywatnie zaliczyliśmy.
Ja jestem zielona w tych usługach nfz, bo jak kiedyś pisałam, nie korzystam od lat. Ale teraz, uwzględniając czekające nas kumulacje różnych wizyt, postanowiłam korzystać także z nfz. Wczoraj tak byliśmy u pediatry. To i tak prywatna przychodnia, która ma umowę z nfz'tem. -
Paola, jak już pisałam Twoje problemy są mi bliskie. Ale od wczoraj, po wizycie doradcy wszystkie smutki jak ręką odjął. Mam nadzieję, że trafisz na dobrą, rozsądną kobietę - psychologa, która Ci wszystko wytłumaczy. Mnie w szpitalu wkurzały teksty typu "nie denerwuj się bo dziecko denerwujesz", denerwowałam się jeszcze bardziej.
Od wczoraj jest progres, ani razu nie użyliśmy laktatora. Mała ssała z piersi. Jeszcze ją źle przystawiam, za płytko, ale najważniejsze, że je i śpi później jak zabita
U ciebie też będzie dobrze :* -
M+M+? wrote:Mam skierowanie na usg, a do ortopedy tylko takie ogólne wytyczne w wypisie ze szpitala. No ale pewnie i tak skończy się prywatnie... Już pediatrę raz prywatnie zaliczyliśmy.
Ja jestem zielona w tych usługach nfz, bo jak kiedyś pisałam, nie korzystam od lat. Ale teraz, uwzględniając czekające nas kumulacje różnych wizyt, postanowiłam korzystać także z nfz. Wczoraj tak byliśmy u pediatry. To i tak prywatna przychodnia, która ma umowę z nfz'tem.
Ja też tak korzystam. Z prywatnej przychodni, co ma umowę z NFZ-em i umowę z Luxmedem. Jak mi się nie udaje czegoś ogarnąć na NFZ to idę na Luxmed. Ale generalnie większość wizyt i badań udaje się ogarnąć na NFZ, pediatra zleciła już nam dodatkowo usg brzuszka i morfologię przez tę przedłużającą się po szpitalu żółtaczkę i umówiłam na NFZ.M+M+? lubi tę wiadomość
-
Kochane mamy które dokarmiają lub karmią MM jakie się u Was sprawdza mleczko?
Niestety chyba nie dane mi będzie karmić piersią ponieważ prawdopodobnie będę musiała brać leki na porażenie..
Dlatego zastanawiam się ewentualnie jakie wybrać
Będę wdzięczna za odp:*Filip 28.03.2016
-
Pisalam juz na fb a tutaj jakos ciezko mi bylo wejsc. 22 marca urodzil sie Kostek z waga 4040 i 59 cm porod z nacieciem. Mialam bardzo malo wod i caly moj brzuch to bylo dziecko. Ciesze sie ze udalo sie naturalnie urodzic. Niestety kostek ma podwyzszone crp i musimy zostac w szpitalu dluzej
Teraz pytanie do nacietych mam jak sobie radzic z bolem krocza? Nie wiem ile mam szwow ale bola mnie. Czy tantum rosa daje duza ulge?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:26
-
nick nieaktualny
-
Kajola wrote:hej
Mam pytanie o witaminę k przy karmieniu piersią. W szpitalu mówili, że zmienili dawkowanie i teraz należy podawać 6 kapsułek dziennie (150mcg na dobę). Czy u Was też?Kajola lubi tę wiadomość