X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam zaleconą wizytę u ortopedy po 6 tygodniu. Czy taka wizyta tylko prywatnie? Dzwonię po przychodniach osiedlowych i wszędzie płatnie... Czy naszym dzieciom taka wizyta przysługuje w ramach NFZ?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysku przegapiłam Twój poród!! Ale duży synek, a Ty taka kruszyna! Gdzie ten Kostek się zmieścił? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:58

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mnie taki stan trzymał przez kilka dni po porodzie. Płakałam non stop i towarzyszył mi strach czy se poradzę. .. Rozmowa z mężem trzymała mnie przy w miarę normalnym funkcjonowaniu, rozsmieszal mnie tak ze płakałam i śmiałam się na zmianę ;) No i szczerze powiem że moja 12 letnia córka rozmawiała ze mną na poziomie dorosłej osoby :) To minie i poczujesz się o niebo lepiej :)

Dzisiaj przyjedzie moja mama w odwiedziny ależ jestem podekscytowana, tak długo jej nie widziałam nie przytulalam i nie mówiłam jak bardzo kocham... Jest w uk od poniedziałku ale jak na złość przyjechała chora i musieliśmy przeczekać najgorszy czas dla dobra małego ;)

Synek w 5 dni przybrał na wadze 290g waży 4kilo :)

Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, mam zaleconą wizytę u ortopedy po 6 tygodniu. Czy taka wizyta tylko prywatnie? Dzwonię po przychodniach osiedlowych i wszędzie płatnie... Czy naszym dzieciom taka wizyta przysługuje w ramach NFZ?
    My dostaliśmy skierowanie przy wypisie i normalnie w szpitalu będziemy przyjęci na NFZ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Pediatra powinien dać Ci skierowanie i wówczas w placówkach NFZ wizyta jest darmowa. U nas oczywiście nie ma terminów i i tak musieliśmy się zapisać prywatnie zarówno do ortopedy jak i neonatologa :/ Kardiologa też pewnie prywatnie zaliczymy bo najbliższe terminy są jakieś śmiesznie odległe.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Paola mnie taki stan trzymał przez kilka dni po porodzie. Płakałam non stop i towarzyszył mi strach czy se poradzę. .. Rozmowa z mężem trzymała mnie przy w miarę normalnym funkcjonowaniu, rozsmieszal mnie tak ze płakałam i śmiałam się na zmianę ;) No i szczerze powiem że moja 12 letnia córka rozmawiała ze mną na poziomie dorosłej osoby :) To minie i poczujesz się o niebo lepiej :)

Dzisiaj przyjedzie moja mama w odwiedziny ależ jestem podekscytowana, tak długo jej nie widziałam nie przytulalam i nie mówiłam jak bardzo kocham... Jest w uk od poniedziałku ale jak na złość przyjechała chora i musieliśmy przeczekać najgorszy czas dla dobra małego ;)

Synek w 5 dni przybrał na wadze 290g waży 4kilo :)
    Ja się z mężem pokłóciłam w niedzielę o częste wizyty jego rodziców :( Więc nawet nie mam z kim pogadać. Dodatkowo mi przykro że nie rozumie tego szczególnego okresu i emocji do których mam prawo, tylko pretensje miał, że rodzice przyszli a ja naburmuszona siedziałam. A mnie cycki bolały, z bólu płakałam, a nawet nie miałam gdzie dobrze dziecka nakarmić, bo tu teść, tam teściowa... W dupie z takim wszystkim...

• Est Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

My byliśmy na NFZ. A masz skierowanie ? Jeżeli tak to muszą Cię gdzieś przyjąć bezpłatnie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est właśnie zobaczyłam, że Twój Synek za chwilę będzie miał 2 miesiące!!! <3

Est, foxica lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś mija mój termin porodu z OM i z tej okazji moje dziecię kończy 3 tygodnie :) :) :)

Ja umówiłam na luxmed bioderka, bo długie terminy mają na NFZ i idziemy za tydzień w piątek, po skończonych 4 tygodniach (wiem, że powinno sie miedzy 4 a 6 tygodniem, ale w rodzinie mieliśmy dzieci z dysplazją i lepiej u nas wcześniej sprawdzić i w razie czego szybciej działać).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:11

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie na usg, a do ortopedy tylko takie ogólne wytyczne w wypisie ze szpitala. No ale pewnie i tak skończy się prywatnie... Już pediatrę raz prywatnie zaliczyliśmy.
    Ja jestem zielona w tych usługach nfz, bo jak kiedyś pisałam, nie korzystam od lat. Ale teraz, uwzględniając czekające nas kumulacje różnych wizyt, postanowiłam korzystać także z nfz. Wczoraj tak byliśmy u pediatry. To i tak prywatna przychodnia, która ma umowę z nfz'tem.

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, jak już pisałam Twoje problemy są mi bliskie. Ale od wczoraj, po wizycie doradcy wszystkie smutki jak ręką odjął. Mam nadzieję, że trafisz na dobrą, rozsądną kobietę - psychologa, która Ci wszystko wytłumaczy. Mnie w szpitalu wkurzały teksty typu "nie denerwuj się bo dziecko denerwujesz", denerwowałam się jeszcze bardziej.
    Od wczoraj jest progres, ani razu nie użyliśmy laktatora. Mała ssała z piersi. Jeszcze ją źle przystawiam, za płytko, ale najważniejsze, że je i śpi później jak zabita ;)
    U ciebie też będzie dobrze :*

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mam skierowanie na usg, a do ortopedy tylko takie ogólne wytyczne w wypisie ze szpitala. No ale pewnie i tak skończy się prywatnie... Już pediatrę raz prywatnie zaliczyliśmy.
    Ja jestem zielona w tych usługach nfz, bo jak kiedyś pisałam, nie korzystam od lat. Ale teraz, uwzględniając czekające nas kumulacje różnych wizyt, postanowiłam korzystać także z nfz. Wczoraj tak byliśmy u pediatry. To i tak prywatna przychodnia, która ma umowę z nfz'tem.

Ja też tak korzystam. Z prywatnej przychodni, co ma umowę z NFZ-em i umowę z Luxmedem. Jak mi się nie udaje czegoś ogarnąć na NFZ to idę na Luxmed. Ale generalnie większość wizyt i badań udaje się ogarnąć na NFZ, pediatra zleciła już nam dodatkowo usg brzuszka i morfologię przez tę przedłużającą się po szpitalu żółtaczkę i umówiłam na NFZ.

M+M+? lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Est właśnie zobaczyłam, że Twój Synek za chwilę będzie miał 2 miesiące!!! <3

Tak :-) 2.04 :-) Ale ten czas leci :-)

Czarodziejka87, alinalii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, a ile ten twój maluch urósł przez te tgodnie? Bo to chyba najmniejsza kruszynka na forum była....

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy które dokarmiają lub karmią MM jakie się u Was sprawdza mleczko?
    Niestety chyba nie dane mi będzie karmić piersią ponieważ prawdopodobnie będę musiała brać leki na porażenie..
    Dlatego zastanawiam się ewentualnie jakie wybrać
    Będę wdzięczna za odp:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-)

Mam pytanie o witaminę k przy karmieniu piersią. W szpitalu mówili, że zmienili dawkowanie i teraz należy podawać 6 kapsułek dziennie (150mcg na dobę). Czy u Was też?

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam juz na fb a tutaj jakos ciezko mi bylo wejsc. 22 marca urodzil sie Kostek z waga 4040 i 59 cm porod z nacieciem. Mialam bardzo malo wod i caly moj brzuch to bylo dziecko. Ciesze sie ze udalo sie naturalnie urodzic. Niestety kostek ma podwyzszone crp i musimy zostac w szpitalu dluzej

Teraz pytanie do nacietych mam jak sobie radzic z bolem krocza? Nie wiem ile mam szwow ale bola mnie. Czy tantum rosa daje duza ulge?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:26

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zdejmowanie szwow boli badz ciagnie po cc?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    hej :-)

Mam pytanie o witaminę k przy karmieniu piersią. W szpitalu mówili, że zmienili dawkowanie i teraz należy podawać 6 kapsułek dziennie (150mcg na dobę). Czy u Was też?
    Wlasnie pytalam dzis o to polozna i niedawno zmienily sie zalecenia - zamiast dawki 25ug od 8doby to 150ug od 15. Niestety apteki nie maja takich dawek w 1 porcji... takze powiedziala, ze mofe dawac "po staremu" a jak sie z tym zle czuje to skonsultowac z pediatra.

Kajola lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy Was tez tak bola sutki jak dzieci ssaja mleko?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ