WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka ale za to jest szybciej ;)
    Jeszcze masz kilka dni to poprobuj seksu i masażu brodawek - podobno tylko te 2 metody naturalne mogą pomóc ;)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak na boku, przecież dziecko się nie utrzyma w tej pozycji. U mnie jest na pleckach, tylko główka na boczek.

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    No ale jak na boku, przecież dziecko się nie utrzyma w tej pozycji. U mnie jest na pleckach, tylko główka na boczek.
    Można podłożyć podusie lub zwiniety kocyk. Ale ja zaś czytałam ze zdecydowanie najbezpieczniejsza jest pozycja na pleckach.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:43

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Dobrze położone utrzyma się i np mój Tymi do spania preferuje właśnie tę pozycję. Na pleckach jakoś nie umie się wyciszyć.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz też od początku śpi na boczku. Dupka trochę do tyłu i spokojnie się w tej pozycji utrzyma.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Ja podmywam sie woda z hipoalergicznym bialym jeleniem. Najgorzej to wstac z lozka i polozyc sie bo jest wysokie. Zapytam jeszcze pielegniarki o tantum rosa moze to cos da
    Tygrysku jak siadam to podkładki pod pupę albo takue kółko podłogowe, albo zwiń sobie ręcznik i zrób z niego rogaliki z dziurką posrodku by nie obciążać krocza

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

oczywiście, że się utrzyma :) mój śpi tylko na bokach, raz jednym raz drugim :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podjęłam próbę, pisk na cały dom.
    Jak Wy to robicie tj. gdzie rączk, gdzie nóżki ?

• Est Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Mój też :-) Bez zadnego problemu.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Est, a ile ten twój maluch urósł przez te tgodnie? Bo to chyba najmniejsza kruszynka na forum była....

Dzisiaj wazy prawie 3,8 kg czyli przytyl 2 kg :-)

M+M+?, edyś, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Moja Weroniczke tez klade na boczku na zmiane, spi bez problemu. Na plwckach tez lezy ladnie z glowka w bok ale wygodniej jej na boczkach:-)

domiii, Est lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Moja Weroniczke tez klade na boczku na zmiane, spi bez problemu. Na plwckach tez lezy ladnie z glowka w bok ale wygodniej jej na boczkach:-)

Oliwka to samo.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane.

U mnie lepiej choć szwy w bliźnie po CC ciągną okropnie. Chodzę powoli a najgorzej jest ze wstawaniem. Do tego dziś 2 doba leci i mam nadzieję że załatwie w kibelku dwójkę bo aż całe jelita mam zaciśnięte.
    Pokarmu nie mam nadal. Nic a nic choć mały cały dzień przy piersi. Laktator też nic nie dał. Ani mililitra pokarmu.
    Dlatego Antoś dostaje mleczko Hipp Bio combiotic gdyż jest zarlokiem i płacze okropnie. Jak zje pięknie sobie śpi.

Mam nadzieję że laktacja ruszy bo inaczej zwariuje. Serce mi sie kraja jak widzę że on ssie ale nadal płacze z głodu...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 24 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać - CC dla mnie to zło. Nie miałam wyboru ale nigdy więcej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Witam kochane.

U mnie lepiej choć szwy w bliźnie po CC ciągną okropnie. Chodzę powoli a najgorzej jest ze wstawaniem. Do tego dziś 2 doba leci i mam nadzieję że załatwie w kibelku dwójkę bo aż całe jelita mam zaciśnięte.
    Pokarmu nie mam nadal. Nic a nic choć mały cały dzień przy piersi. Laktator też nic nie dał. Ani mililitra pokarmu.
    Dlatego Antoś dostaje mleczko Hipp Bio combiotic gdyż jest zarlokiem i płacze okropnie. Jak zje pięknie sobie śpi.

Mam nadzieję że laktacja ruszy bo inaczej zwariuje. Serce mi sie kraja jak widzę że on ssie ale nadal płacze z głodu...

Spokojnie kochana. U mnie przez pierwsze 4dni raptem kilka mililitrów siary było. Dopiero na 5dobe bylo mleko a nawał na 7.Takze relax - jest jeszcze czas :-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko. Oliwka do tej pory miała dwójki w postaci takiej żółtej jajeczniczki,czasem ciut zielonkawej. A dzis pośród żółtej jajeczniczki w pieluszce był zielonkawy glutek wielkości migdała takiej żelowej konsystencji - to normalne? Jak polozna widziała jej żółte kupki to mówiła ze jest ok i ze są ładne, teraz sie to zmieniło i nie wiem czy tak powinno byc.

Wysłany: 24 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira u mnie nawet tych mililitrow nie ma i mały się wkurza że ssie a nic nie ma. Hippa też kazali mi dawać co 3 godziny 20ml. A on zjadł 25ml i dalej wysuwa język i wkłada rączki do buzi. Smoczkiem go oszukam tylko trochę bo jak wypluje to płacz. A do piersi zupełnie nie chce bo właśnie się wkurza i aż pręży jak mu wkładam sutek a on ssie i nic

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Zapomniałam dodać - CC dla mnie to zło. Nie miałam wyboru ale nigdy więcej :(
    Wiem co czujesz. Na pocieszenie powiem, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Ja miałam ogromny problem z pionizacją i naprawdę czułam się tak, że myślałam że nigdy do siebie nie dojdę, że nie będę w stanie się wyprostować. Każdy kolejny dzień jest jednak o niebo lepszy.

Wysłany: 25 marca 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja mam takie same myśli. Mam wrażenie że dochodzenie do siebie zajmie mi miesiące :(

Z pionizacja mam problem jak całkowicie na płasko leżę dlatego łóżko mam wysoko. W ogóle wszystko mnie boli od tego łóżka. Mam nadzieję że wyjdziemy do domu szybko to jednak w swoim domku zawsze najlepiej i szybciej dojde do siebie.

‹‹ 2181 2182 2183 2184 2185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ