Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, doradca laktacyjny - złoto nie kobieta. Od razu rozwiała wszystkie moje wątpliwości, poopowiadała o pielęgnacji malucha i o przystawianiu do piersi. Przystawiła a Ula od razu zaczęła ssać. Teraz tylko musimy poćwiczyć i znaleźć swoją pozycję.
U nas babcie są codziennie. Przed urodzeniem zarzekałam się, że nie chcę pomocy. Ale gdyby nie one to bym nie jadła a dziecko do tej pory byłoby niewykąpane. Tylko, że jedna babcia trochę przesadza, bo zamiast pokazywać to nas wyręcza. Kąpie, przewija, przebiera, nosi na rękach. Do tego stopnia, że sobie myślę, że moja córka woli ją a nie mnie. Pierwszy zgrzyt był wczoraj, wyszła obrażona. Mam nadzieję, że niedługo dogadam się z własną córką i do szczęścia będziemy sobie wystarczać nawzajemMadlene.:), ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
A mnie dzis tesiowa pozytywnie zaskoczyla, w sumie nie prosilismy o pomoc, ale wpadla z zupa ukapala mala chyba w 10min ja nawet nie zauwazylam kiedy bo mialam drzemke i poszla:D
Natomiast siostra meza... przyszla o 20 z 3 dziecmi w wieku przedszkolnym, rozwrzeszczane ze masakra... jak przewijalam mala to mnie normlanie wypchala od przewijaka... wydaje mi sie, ze ona chyba swoje potrzeby macierzynkie tu przyszla zaspokajac... chore.Agabtm lubi tę wiadomość
-
Wszystkie czekajace mamy, pozdraiwam, jeszcze 3 dni temu bylam w tym samym momencie i tez chodzilam jakbym jajo miala zniesc:) okropienstwo, tym bardziej, ze juz tu wiekszosc rozpakowanych i tematy macierzynskie, a teraz 4 dni po, i jamam przeslodkie malenstwo:)
Takze cierpliwosci, Zycze, choc wiem, ze to mega ciezkie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 22:02
Falon, Czarodziejka87, d'nusia, ksanka, M+M+?, aaagaaatka, She86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z piersi z której wcześniej odciągałam 90 ml teraz ściągam ledwie 30 ml i nic już nie leci... O co chodzi? Chciałam dać cyckowi odpocząć, bo znowu taki poraniony, że Mały płakał, płakał, aż w końcu zwrócił krwią
No ale z taką ilością to ja go nie wykarmię
-
paola87 wrote:Edyś, czyli doradca rzeczywiście pomogła? A przyjechała do Ciebie? Droga taka przyjemność?
-
Paola, może po prostu ustabilizowała Ci się laktacja i nie produkujesz już na zapas? Nie martw się, dziecko jest w stanie wyciągnąć z piersi więcej niż laktator
Niecierpliwaa, pokarm na pewno maszTuż po porodzie dziecko potrzebuje tylki kilka kropelek, bo żołądek jest wielkości wiśni. Przystawiaj jak najczęściej i będzie ok! Gdzieś przeczytałam takie mądre zdanie, że najwięcej mleka jest w głowie
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Falon wrote:Mój brzuszek też dziś przybiera takie dziwaczne formy, że to niesamowite, ale o dziwo co próbuję to nagrać to normalnie kamień! Totalny bezruch! hahaha
Ja tam mogę rodzić w święta jeśli miało by być pusto na oddziale było by cudownie! Martwię się o przepełnienie jeśli nadejdzie moja chwila.
Jutro wkraczam w 40 tydzień! Nie wierzę! Kiedy ten czas minął??
Tez stawiam ze w swieta urodzea tak nawiasem mowiac to my to chyba 39 tydzień dziś zaczynamy nie 40 :p
Falon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzialena90 wrote:Dziewczyny jak ogarniacie kapiele?
O ktorej godzinie?
Przed czy po jedzeniu?
wybudzacie na kapanie zeby dziecko nie bylo glodne?
Raz Oliwke wybudziłam na kąpiel. Kąpie zwykle ok 20 tak zeby potem dostała cycka i poszła spac.
A ze karmie wieczorami dosc czesto tj srednio co godzine mozns uznac ze kąpie ją przed i po jedzeniu -
nick nieaktualnyMój mały żuczek obudził sie o 5. Dostała oba cycki, nowa pieluche, odbiła, ulała ( racząc tym pidżame matki ) i poszła spac. Polozyłam sie tez. Po 15min slysze ze sie wybudza. Mysle sobie - nie nie mam siły. Patrze na meza ktory obok smacznie spi. Pomyślałam ze wymkne się po cichutku z sypialni i pojde pod prysznic a jak Oliwka zacznie płakać niech sie tatuś nią zajmie i zobaczy jak to jest byc wyrwanym ze snu płaczem dziecka. Jak pomyślałam tak zrobiłam,jeszcze tylko wymykając się z sypielni rzuciłam okiem na małą - oczy jak 5zl ale nie placze tylko sie rozgląda. Wziełam długi goracy prysznic (no bo skoro i tak nie dane mi bylo pospac) myslac jak to sobie moj M radzi i ze niech tez troche sie małą zajmie. Wychodze z lazienki, cisza w domu jak makiem zsiał. Wchodze do sypialni a moj mały żuczek śpi grzecznie w swoim łóżeczku a mąż spi caly czas w ten samej pozycji. No bez jaj- to jest ale złośliwość losu
M+M+?, ksanka, Hannia123, Est lubią tę wiadomość
-
Aga miałam tak samo z ruchami małej w brzuchu. Jak brykala i patrzyłam to dalej brykala jak tylko wciśnięta nagrywanie to cisza - nawet jednego ruchu. Udało mi się w całej ciąży nagrać mała 2 razy
istny 7 zmysł do aparatów i kamer
A co do wieku ciąży to pokazuje ci 39 skończony dziś czyli że zaczynasz 40.
W szpitalu i tak patrzą na skończone tygodnie, więc jeśli byś urodziła w tym tygodniu 'obliczeniowym' to wszędzie będzie info ze dzidzia urodzona w 39tc.
A tak z innej beczki, postanowiliśmy że pierwszy roczek dzidzi będziemy celebrować miesiecznicami urodzin i każda miesiecznicami będzie miała inna tematykę.
Zaczynamy od motywu wiosny i kwiatów.
Wydaje mi się że będzie to dobra motywacja do śledzenia rozwoju malutkiejFalon, d'nusia lubią tę wiadomość
-
agu88sia wrote:mi udalo sie nagrac w 36 tc jak sie wiercil troszke.
Tez stawiam ze w swieta urodzea tak nawiasem mowiac to my to chyba 39 tydzień dziś zaczynamy nie 40 :p
Tak jak aaagaaatka wspomniała dziś kończymy 39tydzień i tym samym rozpoczynamy 40
Ale mąż miał sen! Hahaha! Śniło mu się, że chodziliśmy po Tesco i on nagle do mnie: gdzie Ty masz brzuch? Gdzie jest Jula??!!! Ty już urodziłaś??? A ja do niego domyśl się! I on tak jak stał wybiegł z tego Tesco i pobiegł do tego szpitala 15km jak Forrest Gump po drodze zdejmując koszulkę, aby kangurować!hahaha A córa wyglądała jak 3miesięczne dziecko. Ale bzdury!!! Hahaha chyba też już czuje to napięcie
:-D;-D
ksanka, d'nusia, Czarodziejka87, M+M+?, Mania1718, Viera Yves, A.Kasia, aaagaaatka, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny