Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moja dzisiaj zamieniła się dzisiaj w terrorystkę tylko cyc i cyc. Matka nawet pierdnąć nie może
już nie wspominając i siku czy kupce heheh. Czekam aż mąż wróci i przejmie płaczka a ja muszę się zrelaksować pod prysznicem bo zwariuje.
Jutrzejszy dzień też nie zapowiada się ciekawie. Wizyta u teściowej która dostała pierdolca po urodzeniu małej. Właściwie nie znałam jej od tej strony a teraz jest nie do zniesienia. Jak tylko się pojawimy chce mi ją wyrwać z rąk, i potem się zaczyna gadanie: Że dzieci dziedziczą po dziadkach, że podobna do babci, zapewne pierwsze słowo powie baba ewentualnie tata, i jeszcze mnóstwo haseł z jej ust.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:36
-
Mnie z kolei iryruje jak ktoś zwraca mi uwagę, że mały jest za cienko ubrany, pyta czy jest mu ciepło itd. Szczególnie robi to teściowa
I chociaż jest kochana, to denerwują mnie hasła typu: czy ubraliście dwie pary skarpetek, nóżki mu przykryjcie, tą czkawkę to ma z zimna, czy daliście dodatkowy kocyk do wózka
-
ksanka wrote:Hej Aga czasem dzieci biorą nas z zaskoczenia. U mnie nic się nie działo a w pewnym momencie poczułam lekki ból i wrażenie że brzuch gwałtownie opadł mi o jakiś cm.
Byłam wtedy tuż przed wizytą kontrolna u Gina.
Poszłam na ktg - skurczy brak napięcie było stałe i pisało się na jakieś 15%.
Później badanie na fotelu i okazali się że rozwarcie jest na 4cm a ja nic nie czułam.
No to gin posłał mnie na porodowke. 2,5 h później miałam mała w ramionach. A szykowalam się na weekend na patologii
Także dzieci wiedzą lepiej
O jak ja bym chciała żeby i u nas tak było. Jutro KTG więc szansa jest. Dziś mąż poszedł na noc do pracy więc trochę się stresuję że maluch na przekór zrobi
ksanka lubi tę wiadomość
-
Kochane jeszcze Nas tu nie rozpakowanych zostało trochę
Ja po wczorajszej wizycie, rozwarcie nawet nie na jeden palec, szyjka miękka i nie zapowiada się że urodzę w najbliższym czasie. Na 29 mam się zgłosić na pierwsze ktg, będę wtedy 2 dni po terminie no i dostałam skierowanie do szpitala i mam się stawić 30stego. Szczerze to pasuje mi żeby spędzić święta z rodziną i dopiero po urodzićkto wie może ja zamknę listę marcówek
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
Dziewczyny u mnie też jest takie głupie gadanie, a prym wiedzie moja babcia i teściowa. Włosy mi dęba stają jak wiem, że będę się z nimi widzieć. Ale powoli się uodparniam, bo co mi pozostało...?
Vira - Kawa inka pozytywnie wpływa na laktację (podobno). Zrezygnowałam z rozpuszczalnej, jaką piłam do tej pory na rzecz właśnie inki.
Baassiiaa - u mnie przez pierwsze dwa tygodnie codziennie miałam gości. Na szczęście każdy się zapowiadał i pytał czy może przyjść. I była to tylko najbliższa rodzina i przyjaciele. Zgadzałam się na wizyty, ale krótkie - max do dwóch godzin. Najgorszy był dzień powrotu ze szpitala, gdzie pojawiła się mama i teściowa i każda chciała synka kąpać. Ale grzecznie wygoniłam ich do domu -
Aaaa no i mały to się wierci tak całe dnie że momentami to już błagam go żeby się uspokoił. Brzuch przybiera wszelkie kształty od kwadratów po trapezy
Strasznie zatrzymała mi się woda w organizmie, mam mocno opuchnięte uda i na twarzy zaczęłam też puchnąć.starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
nick nieaktualnyMoja tesciowa tez dostała hopla na punkcie małej. Juz wam wspominałam ze błagałam by nic wiecej małej nie kupowała po czym ona kupiła taki letni kombinezonik z krótkimi spodenkami - na takie mega upały (sliczny nie powiem) ale na wiek 9-12miesiecy. No za 9miesiecy faktycznie pełnia lata będzie. Juz pisałam tez ze kupiła grube spodnie na zime na wiek 3-6miesiecy czyli wtedy kiedy bedzie faktycznie baaaaaardzo zimno w Polsce.No na łeb idzie dostac. Wczoraj M byl u rodziców w odwiedzinach i kolejne dwie koszulki przywiózł. No qźwa do ludzi nie dociera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:16
-
Ja już po KTG serduszko bije jak należy:) ale żadnych większych skurczy nie było:/
Zapowiada się,że święta spędzę w szpitalu..
Ale cały czas mam nadzieję,że chociaż wywoływania uniknę ehh ciężko mi już
Moje łydki, kostki i stopy są tak opuchnięte,że z trudem buty zakładam:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:37
Mania1718, M+M+?, baassiia lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Mój brzuszek też dziś przybiera takie dziwaczne formy, że to niesamowite, ale o dziwo co próbuję to nagrać to normalnie kamień! Totalny bezruch! hahaha
Ja tam mogę rodzić w święta jeśli miało by być pusto na oddziale było by cudownie! Martwię się o przepełnienie jeśli nadejdzie moja chwila.
Jutro wkraczam w 40 tydzień! Nie wierzę! Kiedy ten czas minął??Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość
-
O godzinie 11:36 na świat przyszedł poprzez CC Antoś.
3480 i 55cm.Falon, M+M+?, ksanka, Dorka87, Kaarolina, Madlene.:), She86, d'nusia, Viera Yves, edyś, domiii, baassiia, Czarodziejka87, perła ziemi, aaagaaatka, salomea, Mania1718, Hannia123, Karka, kleo2426, Est, Renka88 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Vira wrote:Pytanko. Pediatra kazała mi pić duzo kawy inki. Ale nie pytałam w sumie czemi akurat inke. Macie jakis pomysł?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:38
domiii, M+M+? lubią tę wiadomość
-
A moje dziecko zna tylko moje ramiona
, ale niedługo i mąż będzie mógł mała ponosić bo oprych zszedł (uwaga, nic tak nie zadziałało i wysuszylo opryszczki jak watka z moim mlekiem przykładana na krostki)
Dziadkowie też dostali zakaz noszenia małej do ukończenia 1 mc.
A drudzy dziadkowie widzieli mała raz, przez godzinę
Dziś pozmieniały nam się plany świąteczne. Mieliśmy jechać do moich rodziców ale dziadek się rozchorowal ma grypę lub coś podobnego, więc nie chcemy ryzykować i zostajemy w domu, tylko drugich dziadków odwiedzimy na jakąś godzinę w niedzielę.
Ale nie narzekam, przynajmniej męża będę miała w domu a nie w pracy do 21
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:46
-
kasieńka 1985 wrote:viera ja też 30 do szpitala jak nie urodze z tego co pamietam to na madalińskiego jedziesz? to może się spotkamy na porodówce bo czuje że przełaże do 30 w dwupaku
bardzo prawdopodobne że się spotkamyja mam polecenie pisać sms do gin w dniu 30.03 z zapytaniem o której mamy się stawić z mężem na madalińskiego właśnie. Mi tam pasuje ten termin idealnie
wiec kto to wie... może cykniemy wspólne selfie i wstawimy na fb
he he he
domiii, edyś, d'nusia, Hannia123 lubią tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017