X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko. Pediatra kazała mi pić duzo kawy inki. Ale nie pytałam w sumie czemi akurat inke. Macie jakis pomysł?

• salomea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... żeby nie pić kawy z kofeiną?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj zamieniła się dzisiaj w terrorystkę tylko cyc i cyc. Matka nawet pierdnąć nie może :D już nie wspominając i siku czy kupce heheh. Czekam aż mąż wróci i przejmie płaczka a ja muszę się zrelaksować pod prysznicem bo zwariuje.
    Jutrzejszy dzień też nie zapowiada się ciekawie. Wizyta u teściowej która dostała pierdolca po urodzeniu małej. Właściwie nie znałam jej od tej strony a teraz jest nie do zniesienia. Jak tylko się pojawimy chce mi ją wyrwać z rąk, i potem się zaczyna gadanie: Że dzieci dziedziczą po dziadkach, że podobna do babci, zapewne pierwsze słowo powie baba ewentualnie tata, i jeszcze mnóstwo haseł z jej ust.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:36

28whyx8d41olhvnv.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei iryruje jak ktoś zwraca mi uwagę, że mały jest za cienko ubrany, pyta czy jest mu ciepło itd. Szczególnie robi to teściowa :) I chociaż jest kochana, to denerwują mnie hasła typu: czy ubraliście dwie pary skarpetek, nóżki mu przykryjcie, tą czkawkę to ma z zimna, czy daliście dodatkowy kocyk do wózka :P

gg642n0aww2rhqzn.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej Aga czasem dzieci biorą nas z zaskoczenia. U mnie nic się nie działo a w pewnym momencie poczułam lekki ból i wrażenie że brzuch gwałtownie opadł mi o jakiś cm.
    Byłam wtedy tuż przed wizytą kontrolna u Gina.
    Poszłam na ktg - skurczy brak napięcie było stałe i pisało się na jakieś 15%.
    Później badanie na fotelu i okazali się że rozwarcie jest na 4cm a ja nic nie czułam.
    No to gin posłał mnie na porodowke. 2,5 h później miałam mała w ramionach. A szykowalam się na weekend na patologii
    Także dzieci wiedzą lepiej ;)

O jak ja bym chciała żeby i u nas tak było. Jutro KTG więc szansa jest. Dziś mąż poszedł na noc do pracy więc trochę się stresuję że maluch na przekór zrobi :D

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze Nas tu nie rozpakowanych zostało trochę ;)

Ja po wczorajszej wizycie, rozwarcie nawet nie na jeden palec, szyjka miękka i nie zapowiada się że urodzę w najbliższym czasie. Na 29 mam się zgłosić na pierwsze ktg, będę wtedy 2 dni po terminie no i dostałam skierowanie do szpitala i mam się stawić 30stego. Szczerze to pasuje mi żeby spędzić święta z rodziną i dopiero po urodzić :) kto wie może ja zamknę listę marcówek ;)

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też jest takie głupie gadanie, a prym wiedzie moja babcia i teściowa. Włosy mi dęba stają jak wiem, że będę się z nimi widzieć. Ale powoli się uodparniam, bo co mi pozostało...?

Vira - Kawa inka pozytywnie wpływa na laktację (podobno). Zrezygnowałam z rozpuszczalnej, jaką piłam do tej pory na rzecz właśnie inki.

Baassiiaa - u mnie przez pierwsze dwa tygodnie codziennie miałam gości. Na szczęście każdy się zapowiadał i pytał czy może przyjść. I była to tylko najbliższa rodzina i przyjaciele. Zgadzałam się na wizyty, ale krótkie - max do dwóch godzin. Najgorszy był dzień powrotu ze szpitala, gdzie pojawiła się mama i teściowa i każda chciała synka kąpać. Ale grzecznie wygoniłam ich do domu :P

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i mały to się wierci tak całe dnie że momentami to już błagam go żeby się uspokoił. Brzuch przybiera wszelkie kształty od kwadratów po trapezy :P
    Strasznie zatrzymała mi się woda w organizmie, mam mocno opuchnięte uda i na twarzy zaczęłam też puchnąć.

ponowne starania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa tez dostała hopla na punkcie małej. Juz wam wspominałam ze błagałam by nic wiecej małej nie kupowała po czym ona kupiła taki letni kombinezonik z krótkimi spodenkami - na takie mega upały (sliczny nie powiem) ale na wiek 9-12miesiecy. No za 9miesiecy faktycznie pełnia lata będzie. Juz pisałam tez ze kupiła grube spodnie na zime na wiek 3-6miesiecy czyli wtedy kiedy bedzie faktycznie baaaaaardzo zimno w Polsce.No na łeb idzie dostac. Wczoraj M byl u rodziców w odwiedzinach i kolejne dwie koszulki przywiózł. No qźwa do ludzi nie dociera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:16

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po KTG serduszko bije jak należy:) ale żadnych większych skurczy nie było:/
    Zapowiada się,że święta spędzę w szpitalu..
    Ale cały czas mam nadzieję,że chociaż wywoływania uniknę ehh ciężko mi już
    Moje łydki, kostki i stopy są tak opuchnięte,że z trudem buty zakładam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:37

Mania1718, M+M+?, baassiia lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viera ja też 30 do szpitala jak nie urodze z tego co pamietam to na madalińskiego jedziesz? to może się spotkamy na porodówce bo czuje że przełaże do 30 w dwupaku

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek też dziś przybiera takie dziwaczne formy, że to niesamowite, ale o dziwo co próbuję to nagrać to normalnie kamień! Totalny bezruch! hahaha :)
    Ja tam mogę rodzić w święta jeśli miało by być pusto na oddziale było by cudownie! Martwię się o przepełnienie jeśli nadejdzie moja chwila.
    Jutro wkraczam w 40 tydzień! Nie wierzę! Kiedy ten czas minął?? :-D

Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie kontrolnej, mały waży 3740 g, czyli od wyjścia ze szpitala 2,5 tygodnia temu przybrał 740 g. Jednak moje męki z cycem przynoszą efekty :-)

Falon, Madlene.:), domiii, baassiia, Czarodziejka87, Hannia123, Est, Renka88 lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O godzinie 11:36 na świat przyszedł poprzez CC Antoś.
    3480 i 55cm.

Falon, M+M+?, ksanka, Dorka87, Kaarolina, Madlene.:), She86, d'nusia, Viera Yves, edyś, domiii, baassiia, Czarodziejka87, perła ziemi, aaagaaatka, salomea, Mania1718, Hannia123, Karka, kleo2426, Est, Renka88 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    O godzinie 11:36 na świat przyszedł poprzez CC Antoś.
    3480 i 55cm.

Cudownie! Gratuluję! :-)

ksanka lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, super! Teraz powodzenia!!!!!!

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Pytanko. Pediatra kazała mi pić duzo kawy inki. Ale nie pytałam w sumie czemi akurat inke. Macie jakis pomysł?
    Bo jest na bazie słodu jeczmiennego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:38

domiii, M+M+? lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko zna tylko moje ramiona ;), ale niedługo i mąż będzie mógł mała ponosić bo oprych zszedł (uwaga, nic tak nie zadziałało i wysuszylo opryszczki jak watka z moim mlekiem przykładana na krostki)
    Dziadkowie też dostali zakaz noszenia małej do ukończenia 1 mc.
    A drudzy dziadkowie widzieli mała raz, przez godzinę
    Dziś pozmieniały nam się plany świąteczne. Mieliśmy jechać do moich rodziców ale dziadek się rozchorowal ma grypę lub coś podobnego, więc nie chcemy ryzykować i zostajemy w domu, tylko drugich dziadków odwiedzimy na jakąś godzinę w niedzielę.
    Ale nie narzekam, przynajmniej męża będę miała w domu a nie w pracy do 21

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:46

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, Niecierpliwa ogromne gratulacje!
    Życzę wam radości z macierzyństwa i dużo zdrowia dla maluszkow

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    viera ja też 30 do szpitala jak nie urodze z tego co pamietam to na madalińskiego jedziesz? to może się spotkamy na porodówce bo czuje że przełaże do 30 w dwupaku

bardzo prawdopodobne że się spotkamy :) ja mam polecenie pisać sms do gin w dniu 30.03 z zapytaniem o której mamy się stawić z mężem na madalińskiego właśnie. Mi tam pasuje ten termin idealnie :) wiec kto to wie... może cykniemy wspólne selfie i wstawimy na fb ;) he he he

domiii, edyś, d'nusia, Hannia123 lubią tę wiadomość

ponowne starania
‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ