Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny życzę radosnych, rodzinnych i slonecznych Swiat!
Ja dzisiaj mam dzień stresuzadzwoniła do mnie koleżanka, ze jej córeczka ma ospe wietrzna, a widzialysmy się 8 dni temu... na poczatku się tym nie przyjęłam, ale wracając od rodzicow podjechalismy na ip żeby podpytac i tam wstretna pani doktor nic mi nie wyjaśniła, nastrasxyla ze jak nie mam przeciwciał to może mieć straszne konsekwencje dla dziecka, ale koniec końców to żebym radziła sobie sama bo oni nie prowadzą takiego leczenia... jak docisnelam zeby mi powiedziala co robic to kazala zbadac te przeciwciala. Poszłam do przyszpitalnego labolatorium a tam Pani mówi że rzadko to robia a na wynik trzeba czekać 3-4 tygodnie i najlepiej to zebym we wt przyszła... wyszłam stamtąd i się poryczalam
A już całkiem dobilam się jak wróciłam do domu i poczytałam o tym w sieci. Na szczęście moja mama jest na 100% pewna że przechorowalam te ospe więc mam przeciwciala. Po poludniu i tak pojechaliśmy do dużego szpitala wojewódzkiego żeby podpytac i żebym się uspokoila. Tam niestety na ip moja rozmowa z lekarzem trwała jakieś 5 minut i generalnie miała wydźwięk: wez babo w ciąży nie panikuj. Porażka. aż mi się nie chce tego opisywać...
Taka końcówkę mamy z Gabrysia w dwupaku. Marzę żeby już urodzić zdrową córeczkęnie chciałam panikowac, ale takiej ignorancji chyba nigdy nie zaznalam
Przepraszam za swoje jeczenie. Może od tego stresu dzisiaj urodze? Oby!tez mi bardzo twardnieje dzisiaj macica i bardzo bym chciała zeby to bylo juz, ale jakos nawet nie umiem sobie wyobrazic tego momentu.
-
Hej nie odzywam się długo, ale chyba dopadło mnie coś niedobrego.
Emil ma 7 tygodni i powiem szczerze że jest ciężko. Całe dnie nie śpi, albo wisi na piersi albo płacze. Ja mam 3-4 zlecenia w tygodniu po 2-3godzinki, zostaje z nim mąż z odciągniętym mlekiem i niestety nie może sobie z nim poradzić - mały potrafi zjeśc na raz 180 ml mojego mleka, doprawić 90 ml mm, i nadal płakać - nie uspokoi się dopóki nie przyłoże go do piersi.
W ogóle fatalnie psychicznie się czuję nie wiem już co mam robić i myśleć...
Spokojnych świąt dla Was i dzieciaczków... -
W jakim tempie Wam waga spada? Ja mam 8 dobe po porodzie i codziennie 0.5kg mniej, w nocy mocno sie poce nadal. W sumie juz mi zostalo tylko 3,5 kg do wagi sprzed, jakos tak mi sie wydaje ze za szybo spada.
Dzisiaj jestem cala szczesliwa bo mala jadla 23, 3, 5 takze pospalam wreszcie, a no i noga w biodrze przestala bolec, chyba na prosta wychodze wreazcie:)aaagaaatka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Agu88sia to taki efekt był też u mnie przedwczoraj w nocy. A dziś od rana lekki ból miesiączkowy i chyba się nasila. Oby nie spełniły się moje wizje, że zacznę rodzic u teściów na obiedzie przy chacie pełnej ludzi
juz widzę te "dobre rady"...
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Cześć dziewczyny. Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin
Możecie dopisać mnie do listy rozpakowanych. Po pobycie na patologii (zglosiłam sie po terminie) przy ktoryms KTG lekarzom nie spodobal sie zapis i w ciagu niecalej godziny mnie pokroili. Cala operacje przeplakalam, wzięli mnie tak jak stałam, papiery podpisywalam w drodze na salę. A tak walczyłam o poród SN, mam wadę serca i nawet kardiologa do mnie wzywali żeby się upewnić ze nie zejde im podczas SNAle życie weryfikuje wszysto...
Do tego przy wypisie jakąś ogarnieta Pani doktor zbadala jeszcze raz mała i nie spodobało się jej to jak podnosi przepone przy oddychaniu. No i co, rtg i zapalenie płuc.. Siedzimy tu juz 7 dobe i moze we wtorek wyjdziemy.
Czyli cala ciaza super, a taki wredny final. I ja jeszcze sie tu przeziebilam.
Także nie ma lekko i musiałam sie wygadać
Mała ma na imię Karolinka, urodziła się w 41 tyg i 3 dniu (20 marca) o 18.20, 56 cm, 3630 gram.
I jeszcze raz Wesołych ŚwiątWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 11:55
d'nusia, aaagaaatka, Falon, muminka83, domiii, Viera Yves, Izoleccc, ksanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aaagaaatka wrote:Agu88sia to taki efekt był też u mnie przedwczoraj w nocy. A dziś od rana lekki ból miesiączkowy i chyba się nasila. Oby nie spełniły się moje wizje, że zacznę rodzic u teściów na obiedzie przy chacie pełnej ludzi
juz widzę te "dobre rady"...
Wiesz zawsze wtedy w bólach możesz wygarnąć co Ci leży na sercu
A swoją drogą u mnie dziś delikatne bóle jak na okres ale nie nasilają się niestety -
baassiia wrote:W jakim tempie Wam waga spada? Ja mam 8 dobe po porodzie i codziennie 0.5kg mniej, w nocy mocno sie poce nadal. W sumie juz mi zostalo tylko 3,5 kg do wagi sprzed, jakos tak mi sie wydaje ze za szybo spada.
Dzisiaj jestem cala szczesliwa bo mala jadla 23, 3, 5 takze pospalam wreszcie, a no i noga w biodrze przestala bolec, chyba na prosta wychodze wreazcie:) -
nick nieaktualny
-
niecierpliwaa wrote:Ja mam pytanie do mam karmiących mm.
Ile mililitrow mleczka zjadały Wasze maluszki w pierwszym tygodniu życia? Mi położna kazała dac cyca + 30ml mm ale ja widzę że jemu to nie starcza... Ciągle wkłada rączki do buzi.
U nas 8 doba jeden syncio ten większy po 15-30 min ssania piersi i zmianie pieluszki wcina 50-60 ml mm, w szpitalu zjadal 40 ml, a drugi teraz tak 40-50 ml , a nawet zdarzyło się 40 -50 a po 15 min jeszcze 20 ml