WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę radosnych, rodzinnych i slonecznych Swiat!

Ja dzisiaj mam dzień stresu :( zadzwoniła do mnie koleżanka, ze jej córeczka ma ospe wietrzna, a widzialysmy się 8 dni temu... na poczatku się tym nie przyjęłam, ale wracając od rodzicow podjechalismy na ip żeby podpytac i tam wstretna pani doktor nic mi nie wyjaśniła, nastrasxyla ze jak nie mam przeciwciał to może mieć straszne konsekwencje dla dziecka, ale koniec końców to żebym radziła sobie sama bo oni nie prowadzą takiego leczenia... jak docisnelam zeby mi powiedziala co robic to kazala zbadac te przeciwciala. Poszłam do przyszpitalnego labolatorium a tam Pani mówi że rzadko to robia a na wynik trzeba czekać 3-4 tygodnie i najlepiej to zebym we wt przyszła... wyszłam stamtąd i się poryczalam :( A już całkiem dobilam się jak wróciłam do domu i poczytałam o tym w sieci. Na szczęście moja mama jest na 100% pewna że przechorowalam te ospe więc mam przeciwciala. Po poludniu i tak pojechaliśmy do dużego szpitala wojewódzkiego żeby podpytac i żebym się uspokoila. Tam niestety na ip moja rozmowa z lekarzem trwała jakieś 5 minut i generalnie miała wydźwięk: wez babo w ciąży nie panikuj. Porażka. aż mi się nie chce tego opisywać...
    Taka końcówkę mamy z Gabrysia w dwupaku. Marzę żeby już urodzić zdrową córeczkę :( nie chciałam panikowac, ale takiej ignorancji chyba nigdy nie zaznalam :(

Przepraszam za swoje jeczenie. Może od tego stresu dzisiaj urodze? Oby! :) tez mi bardzo twardnieje dzisiaj macica i bardzo bym chciała zeby to bylo juz, ale jakos nawet nie umiem sobie wyobrazic tego momentu.

f2w3j6yxdenijlur.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie odzywam się długo, ale chyba dopadło mnie coś niedobrego.
    Emil ma 7 tygodni i powiem szczerze że jest ciężko. Całe dnie nie śpi, albo wisi na piersi albo płacze. Ja mam 3-4 zlecenia w tygodniu po 2-3godzinki, zostaje z nim mąż z odciągniętym mlekiem i niestety nie może sobie z nim poradzić - mały potrafi zjeśc na raz 180 ml mojego mleka, doprawić 90 ml mm, i nadal płakać - nie uspokoi się dopóki nie przyłoże go do piersi.
    W ogóle fatalnie psychicznie się czuję nie wiem już co mam robić i myśleć...

Spokojnych świąt dla Was i dzieciaczków...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wczorajsze wspomagania pomogly tylko tyle ze cala noc tylko twardnial mi brzuch.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim tempie Wam waga spada? Ja mam 8 dobe po porodzie i codziennie 0.5kg mniej, w nocy mocno sie poce nadal. W sumie juz mi zostalo tylko 3,5 kg do wagi sprzed, jakos tak mi sie wydaje ze za szybo spada.

Dzisiaj jestem cala szczesliwa bo mala jadla 23, 3, 5 takze pospalam wreszcie, a no i noga w biodrze przestala bolec, chyba na prosta wychodze wreazcie:)

aaagaaatka, Izoleccc lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu88sia to taki efekt był też u mnie przedwczoraj w nocy. A dziś od rana lekki ból miesiączkowy i chyba się nasila. Oby nie spełniły się moje wizje, że zacznę rodzic u teściów na obiedzie przy chacie pełnej ludzi :/ juz widzę te "dobre rady"...

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane moje.
    Chcielibyśmy Wam zyczyc Wesolych Świat takich cieplych i rodzinnych. :)

Falon, aaagaaatka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia moim zdaniem to tylko się cieszyć. Ty po SN więc ponoc waga też spada szybciej bo macica lepiej się kurczy... U mnie po CC obecnie 7 kg na minusie (5 doba po CC dziś się zaczęła) i zostało mi jeszcze 5kg .

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 27 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do mam karmiących mm.
    Ile mililitrow mleczka zjadały Wasze maluszki w pierwszym tygodniu życia? Mi położna kazała dac cyca + 30ml mm ale ja widzę że jemu to nie starcza... Ciągle wkłada rączki do buzi.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie, wesołych świąt!

Falon lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin :)

Możecie dopisać mnie do listy rozpakowanych. Po pobycie na patologii (zglosiłam sie po terminie) przy ktoryms KTG lekarzom nie spodobal sie zapis i w ciagu niecalej godziny mnie pokroili. Cala operacje przeplakalam, wzięli mnie tak jak stałam, papiery podpisywalam w drodze na salę. A tak walczyłam o poród SN, mam wadę serca i nawet kardiologa do mnie wzywali żeby się upewnić ze nie zejde im podczas SN :) Ale życie weryfikuje wszysto...

Do tego przy wypisie jakąś ogarnieta Pani doktor zbadala jeszcze raz mała i nie spodobało się jej to jak podnosi przepone przy oddychaniu. No i co, rtg i zapalenie płuc.. Siedzimy tu juz 7 dobe i moze we wtorek wyjdziemy.

Czyli cala ciaza super, a taki wredny final. I ja jeszcze sie tu przeziebilam.

Także nie ma lekko i musiałam sie wygadać :)

Mała ma na imię Karolinka, urodziła się w 41 tyg i 3 dniu (20 marca) o 18.20, 56 cm, 3630 gram.

I jeszcze raz Wesołych Świąt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 11:55

d'nusia, aaagaaatka, Falon, muminka83, domiii, Viera Yves, Izoleccc, ksanka lubią tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness gratuluję!
    Współczuję koncówki :/

Witamy Karolinkę :*

Madness! lubi tę wiadomość

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Agu88sia to taki efekt był też u mnie przedwczoraj w nocy. A dziś od rana lekki ból miesiączkowy i chyba się nasila. Oby nie spełniły się moje wizje, że zacznę rodzic u teściów na obiedzie przy chacie pełnej ludzi :/ juz widzę te "dobre rady"...

Wiesz zawsze wtedy w bólach możesz wygarnąć co Ci leży na sercu :D
    A swoją drogą u mnie dziś delikatne bóle jak na okres ale nie nasilają się niestety :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness ale przeszłaś stresy! :-/ ale życzę Ci, aby teraz było już tylko lepiej! gratulacje!!! :-)

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    W jakim tempie Wam waga spada? Ja mam 8 dobe po porodzie i codziennie 0.5kg mniej, w nocy mocno sie poce nadal. W sumie juz mi zostalo tylko 3,5 kg do wagi sprzed, jakos tak mi sie wydaje ze za szybo spada.

Dzisiaj jestem cala szczesliwa bo mala jadla 23, 3, 5 takze pospalam wreszcie, a no i noga w biodrze przestala bolec, chyba na prosta wychodze wreazcie:)
    kochana ja od dnia porodu z wagi 68 w dniu cesarki 56 dzisiaj i też dużo się poce. Tylko ja nic nie przytylam bo od tej wagi zaczynałam ciążę. Jestem w trakcie badań.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 27 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ponawiam pytanie.

Muminko może Ty pomożesz? Wiem ze karmisz mm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka zrobiła mi piekny prezent wielkanocny. Wczoraj zasnęła ok 22.obudziła sie przed 4na oba cycki po czym spała do 6:30. Alez mam łaskawe dziecko :-)

baassiia, Izoleccc, ksanka lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira mój podobnie z tymże poszedł spać o 22, obudził się o 3 a potem o 6 :) i tak sobie spał do 9 :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja mam pytanie do mam karmiących mm.
    Ile mililitrow mleczka zjadały Wasze maluszki w pierwszym tygodniu życia? Mi położna kazała dac cyca + 30ml mm ale ja widzę że jemu to nie starcza... Ciągle wkłada rączki do buzi.

U nas 8 doba jeden syncio ten większy po 15-30 min ssania piersi i zmianie pieluszki wcina 50-60 ml mm, w szpitalu zjadal 40 ml, a drugi teraz tak 40-50 ml , a nawet zdarzyło się 40 -50 a po 15 min jeszcze 20 ml

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu jak widziała położna , że się nie najedli to robiła dolewke wiec Mikołaj w 3 dobie potrafił zjeść 60 ml

qdkkwn155308ojoh.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness, wszystkiego dobrego dla Ciebie i Karolinki ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ