X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, czy któraś z was dostała już miesiączke? Ja miałam cc 22 lutego a dziś mega krwawienie...i nie wiem co to. U lekarza byłam we wtorek i wszystko było ok, ale po badaniu powiedział że nie widzi miesiączki na horyzoncie, więc już sama nie wiem.

relggu1r2zuga2rf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    Dziewczyny po cc, czy któraś z was dostała już miesiączke? Ja miałam cc 22 lutego a dziś mega krwawienie...i nie wiem co to. U lekarza byłam we wtorek i wszystko było ok, ale po badaniu powiedział że nie widzi miesiączki na horyzoncie, więc już sama nie wiem.
    A karmisz piersią czy mm?

• Falon Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perla ziemi ja aż z ciekawości zajrzałam na ostatnie badanie i u mnie wyszło 211.

Agu88sia ja się nie zaopatrzyłam w żadne mm. Czekam jak to będzie w szpitalu i w razie konieczności myślę, że będę kontynuowała to podane w szpitalu.

Ciekawe jak tam nasza Czarodziejka!!! ;-D

201604051765.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom.
    U nas jest ok z dnia na dzien coraz lepiej. Powiedzcie mi kochane wy moje jak dlugo powinno trwac krwawienie po porodzie? U mnie idzie juz 12 dzien i strasznie de mnie leci i sie zastanawiam czy to normalne czy leci bardziej przez ta operacje po porodzie ?
    Ja nirstety musze odciagac mleko i jest max 100ml z obydwu piersi i musze dokarmiac ml bo jej malo. Glodomur maly.
    powodzenia dla oczekujacych mam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 22:14

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ja miałam 110 i to było baardzo mało, bo poniżej 100 nie można np. zzo
    ogólnie to ważny wynik jest... a ile masz?

w tej ostatniej morfologii miałam 85 i mój lekarz nawet tego nie skomentował a ja pierwszy raz nie przeanalizowałam swoich wyników i nie wypytałam o każdy osobno.
    dzisiaj siedząc z mamą przy herbacie wyciągnęłam teczkę żeby sobie wszystko poukładać i aż mnie zmroziło :( myślałam, że mają one znaczenie przede wszystkim przy zzo i to jakoś bym przeżyła, ale poczytałam trochę o tym i pojechałam na ip.

znowu z poczuciem, że jestem panikującą, przewrażliwioną babą w ciąży. powiedziałam, że słabo czuję ruchy małej (ktg,usg i badanie na fotelu- wszystko ok, bez oznak porodu :) ) a przy okazji poprosiłam o komentarz do tego wyniku. był bardzo fajny lekarz i zdziwił się, że prowadzący nie kazał z tym nic robić :( na cito powtórzyli mi morfologię i płytki wyszły 89 czyli też kicha. dał mi namiary na hematologa, kazał powtórzyć wynik we wtorek i powiedział, że powinnam rodzić w szpitalu, w którym mają hematologię, bo płytki mają ponoć to do siebie, że lubią polecieć z dnia na dzień, a z mojego poziomu jakby zaczęły spadać to już jest ryzyko.

normalnie ryczeć mi się chce, a z drugiej strony cieszę się, że to zauważyłam i zadziałałam. eh! teraz pod znakiem zapytania stoi poród sn, a ja boję się, bo przecież jestem już w terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 22:37

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje za słowa wsparcia !:*
    Leże na sali z dziewczyną która miała termin też na 20 marca.
    Mam już założony wenflon i ten cewnik to do pochwy.
    Człowiek taki zielony,że nawet nie wiedziałam czy będe miała do pochwy czy do cewki.
    Samo założenie nawet znośne,teraz pobolewa mnie podbrzusze,momentami bardziej.
    Jeny mam stracha jak mnie teraz boli to co będzie dalej..
    Jeszcze czeka mnie jedno ktg a potem do spania ,trzeba mieć siły na jutro.

Filip 28.03.2016 <3
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom.
    U nas jest ok z dnia na dzien coraz lepiej. Powiedzcie mi kochane wy moje jak dlugo powinno trwac krwawienie po porodzie? U mnie idzie juz 12 dzien i strasznie de mnie leci i sie zastanawiam czy to normalne czy leci bardziej przez ta operacje po porodzie ?
    Ja nirstety musze odciagac mleko i jest max 100ml z obydwu piersi i musze dokarmiac ml bo jej malo. Glodomur maly.
    powodzenia dla oczekujacych mam <3

U mnie wczoraj minal miesiac od porodu i dopiero w zeszlym tygodniu skonczylo mi sie krwawienie i wszelkie inne wydzieliny. Jeszcze sluz podbarwiony lekko, ale to juz taka slaba kawa z mlekiem. Wiec chyba normalne, grunt zeby nie byly smierdzace te odchody poporodowe.

Madzialena90 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi odnośnie mleczka poczekam do porodu i bede kontynuowac to co w szpitalu będą dawać.
    Co do płytek krwi to wynik z 18 marca 215 przy normie 140-440.
    U mnie stawiają że albo urodze 01.04 albo przenoszę i 07.04. :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jak często i jak długo jedzą Wasze dzieci? Mój zawsze jadł po 15 minut, a teraz potrafi siedzieć na cycach 2 godziny z małymi przerwami, kiedy ja myślę że już najedzony, a on jęczy i rączki pcha do buzi. A je tak, że na początku słyszę połykanie, a potem już nie i nie wiem czy mimo to połyka a nie słychać czy tylko ciumka...?
    Paola, chyba mamy w domu to samo dziecko ;) Ja sobie zapisuję godziny o których moja Ula je i powoli rysuje się pewien schemat. U mnie jest tak, że aktywnego ssania jest ok 10-15 min a później to takie ciamkanie bez dźwięku i spanie. Mi mleko z piersi leje się samo więc ona nawet nie musiałaby ssać. Odstawiam, jak nie śpi próbuję odbić i przystawić na parę minut do drugiej piersi - wg zaleceń doradczyni. Dzisiaj natomiast jest jakiś wyjątkowy dzień, bo karmimy się od 19, w krótkich odstępach między jednym a drugim i co odkładamy do łóżeczka to się budzi. I znowu cyc.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Piszę bo jestem dość załamana i zfrustrowana i muszę się Was poradzić bo zwariuje. Czy którąś z Was dopadł smutek po porodzie i głupie myśli? Ja myślałam, że będę cała w skowronkach a tymczasem dopadł mnie w piątek dół który się ciągnie. Nie jest tak, że jest mi smutno non stop ale smutek przeważa w ciągu dnia. Mam takie głupie myśli typu, że tęsknię za tym jak byłam tylko ja i mąż, że tęsknię za tym jak mały był w brzuszku, boje się, że wszystko się mega zmieni i nie będzie tak jak kiedyś, że na nic już nie będę miała czasu, że czeka mnie tyle jeszcze płaczu ze strony małego a co jak nie dam rady go uspokoić. Itd itp. Czy to normalne? Okropnie mi z tym. Mąż stara się mnie wspierać jak tylko może. Ja się boję, że to jakaś depresja. Pomocy.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2016, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A karmisz piersią czy mm?
    Karmie mm

relggu1r2zuga2rf.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr cewnik.. Mi zakładała studentka i darłam sie az przybiegli lekarze i polozna. Potem przez kilka dobrych dni balam się siusiać, brałam urosept i teraz juz chodzę do toalety. Wczesniej max 3 razy na dobę byłam a to i tak w strachu :( spuszczałam sobie wodę a potem dopiero siafalam i słuchałam szumu muszli.

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tygodniowa corcia z ranka z cyckiem w gebie zamiat jesc, usmieszki puszcza i rechocze :D w takich chwilach cale zmeczenie ucieka:)

Andriel u mnie jest csly czas strach ze malej cos zlego zrobimy, ze sie zakrzstusi w.nocy w lozeczku itd :( to chyba hormony

U mnie tez jedzonko sie wlecze:( nieraz usnie na cycu i nie jestem wstanie wybudzic zeby jadls, wiec odkladam, a wtedy pobudka i mieli jezorem, ze glodna:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 06:53

Andriel lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Cześć dziewczyny. Piszę bo jestem dość załamana i zfrustrowana i muszę się Was poradzić bo zwariuje. Czy którąś z Was dopadł smutek po porodzie i głupie myśli? Ja myślałam, że będę cała w skowronkach a tymczasem dopadł mnie w piątek dół który się ciągnie. Nie jest tak, że jest mi smutno non stop ale smutek przeważa w ciągu dnia. Mam takie głupie myśli typu, że tęsknię za tym jak byłam tylko ja i mąż, że tęsknię za tym jak mały był w brzuszku, boje się, że wszystko się mega zmieni i nie będzie tak jak kiedyś, że na nic już nie będę miała czasu, że czeka mnie tyle jeszcze płaczu ze strony małego a co jak nie dam rady go uspokoić. Itd itp. Czy to normalne? Okropnie mi z tym. Mąż stara się mnie wspierać jak tylko może. Ja się boję, że to jakaś depresja. Pomocy.

Całkowicie normalne. Ja tak miałam przez pierwszy tydzień po porodzie. Płacz, głupie myśli, odsunięcie się od małej. Mąż się nią zajmował a ja tylko cycka dawałam. Po tygodniu było coraz lepiej. Teraz Milena ma 2 tyg, ja coraz lepiej czuje sie w swojej roli, i ten baby blues minął. Choć nadal zdaje sobie sprawe że nie będzie już jak kiedyś.

Andriel lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ogarnął smutek ale bardziej z powodu męża bo mam wrażenie że się kompletnie ode mnie odsunal. Codziennie płacze w on zamiast pocieszyć jeszcze gorzej się zachowuje.
    W dodatku jestem w kropce co z tym pokarmem i w ogóle bo mały je i pierś i mm a i tak często pcha rączki do buzi. Praktycznie co 2h by jadł. Jestem zł a na siebie że nie potrafie mu dac tyle pokarmu ile by chciał a wiadomo z mm trzeba ostrożnie :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w terminie porodu :D
    Chcę tylko napisać, że kompletnie NIC się nie dzieje...

Pozdrawiam wszystkie mamusie oraz jeszcze nierozpakowane...

Falon, Dorka87, Madlene.:), Viera Yves, M+M+?, Czarodziejka87, edyś, agu88sia, Izoleccc, Renka88, Hannia123 lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tez mialam zalamanie gdzie w drugim tygodniu zycia mojego malenstwa. Co do pokarmu, mysle ze twoja dzidzia z cycka spija nie wiele, skoro dajesz jej mm i jeszcze jest glodna. Moze poprostu sobie ssie cycka bo jej tak dobrze przy tobie. Sproboj odciagnac mleko i dac butla, wtedy zobaczysz ile zje i czy dalej bedzie glodne.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja od 8 z kroplówką,rozwarcie jak na razie bardz małe
    Skacze teraz na piłce,kurcze już dzisiaj bym mogła urodzić
    Bo jak dzisiaj po kroplówce nie ruszy to następna dopiero w środe:/
    Proszę o kciuki:*

d'nusia, agu88sia, Teresa1992, Renka88, Hannia123 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka trzymam :)
    D'nusia u mnie też zero objawów :/

Czarodziejka87, d'nusia lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również cisza. Słabe bóle okresowe i to na tyle w tym temacie:-) mam podjechać na KTG a tam mi przyjemnie w łóżeczku że najlepiej bym dziś z niego wcale nie wychodziła :-)

d'nusia lubi tę wiadomość

201604051765.png
‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ