Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
She86 wrote:Dziewczyny przepraszam ze tak późno daje znać ale jestem wykończona
wczoraj o godz 4.45 przyszła na świat Natalka, 3250g, 53 cm, 10 PTK. Poród SN bez oxy i bez zzo, bo nie było czasu!!! Przyjechałam do szpitala o 1.30 na porodowke zeszłam godzinę później a o 3.45 starego czasu miałam już córkę! Niestety peklam, nacinali mnie i szyli w znieczuleniu ogólnym i dopiero wieczorem próbowałam wstać.
Mamy problemy z karmieniem. Sutki mega pieką i bolą. Dziś dopadł mnie baby blues ale już jest lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:14
She86 lubi tę wiadomość
-
Basia, ja używam alantan maść. Cena przystępna, idzie w ilościach hurtowych. Szczególnie jak mój M przewija, bo on uważa że trzeba porządnue nasmarować...
Na odparzenia pomogło tormentalum, polecone przez jedną z dziewczyn. O właśnie dziękuję, krostki zeszły w dwa dni.
Nie mylić z tormentiolem (to ważne, info w necie, w tym na stronie srokao).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:17
baassiia lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:DIewczyny co uzywacie do pupci zamiast bepanthenu? Ja mam jeszcze jedna spora tubke zapasu, ale u mnie idzie jak woda, a cena wysoka, wiec cos tanszego bym chciala.
Drugie pytanie, dziewczyny z rozcieciem po SN, jak dlugo u Was szwy sie rozpuszczaly? Mi sie juz rana chyba zagoila, a te szwy mega ciagna:( jestem 9.dzien po porodzie
ja zużyłam tubkę Alantanu, a teraz idzie tubka Linomagu.
Linomag zdecydowanie mniej tłusty i lepiej się smaruje dzięki konsystencji.
Alantan jest tłusty mocno i się klei
ale nie wiem jakie są ich ceny, bo kupowałam kilka miesięcy temu...
ja miałam jakiś jeden szew i rozpuścił mi się dopiero w 4 tygodniu po porodzie. -
She86 - Gratuluję dzidziusia<3 I zazdroszczę krótkiego baby bluesa.
Dziękuję Wam dziewczyny na słowa otuchy. Nie spodziewałam się, że mnie tak mocno uderzy ten baby blues. Okropne to jest i słabo sobie z tym chwilami radze. Mam wrażenie jakbyście były takie zadowolone z nowej sytuacji i takie spełnione a ja łapie doła i tęsknię za tym co było. Nawet dziś jak byliśmy na kontroli to tylko na pierwsze pytanie jak się czuję to poleciał wodospad łez. Masakra... -
Mam pytanie. Seba ma 5 tygodni. Karmię piersią. Od kilku dni mleko samo wypływa mi z piersi choć od poprzedniego karmienia minęła godzina. Mleka wyplywa sporo co powoduje że dla małego nic nie ma lub mało ma. Odciągnąć laktatoren jak czuję że leci. Jest to uciążliwe. Mam pytanie co zrobić mam. Bo cały czas jestem mokrą od mleka i nie chcę żeby Seba się nie najadał
Czekam:
-
Ja mialam 3 szwy. 2 sciagneli mi w sobote bo mnie ciagnely i usiasc nie moglam i ostatni wczoraj bo tez zaczal ciagnac. Pielegniarka mowila ze szwy przy rozpuszczaniu tez bola. Wczoraj wieczorem bolalo w miejscu szwow a dzis od rana juz normalnie funkcjonuje.
Jutro rano Kostek ma kontrolne badanie CRP i raczej idziemy do domu bo juz ostatnio ladnie spadlo. Juz sie doczekac nie moge. Wszyscy w domu czekaja na nas. A ja marze o pozadnym domowym prysznicu i wlasnej toalecie.No i teskno mi za pogadaniem z chlopakiem i przytuleniem sie do niego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 18:27
-
edyś wrote:Muminko jako doświadczona koleżanka powiedz proszę od kiedy można zacząć stosować ten pas poporodowy. I jakbyś mogła to podaj jeszcze raz linka do tej aukcji z allegro.
Kochana jestem. Oto link.
http://allegro.pl/babyono-pas-poporodowy-brzuszny-xs-xxl-i5670307537.html
go stosuje się też po operacjach brzucha, nadaje się i po cc. Ja polecam. Ja zakupiłam rozmiar M. Jednak tak schudłam że teraz zamówiłam już rozmiar S. Więc L mi leży
edyś lubi tę wiadomość
-
Andriel wrote:She86 - Gratuluję dzidziusia<3 I zazdroszczę krótkiego baby bluesa.
Dziękuję Wam dziewczyny na słowa otuchy. Nie spodziewałam się, że mnie tak mocno uderzy ten baby blues. Okropne to jest i słabo sobie z tym chwilami radze. Mam wrażenie jakbyście były takie zadowolone z nowej sytuacji i takie spełnione a ja łapie doła i tęsknię za tym co było. Nawet dziś jak byliśmy na kontroli to tylko na pierwsze pytanie jak się czuję to poleciał wodospad łez. Masakra...
Kochana to nie jest tak że każda z nas ma Tylko chwile radości.
Mamy pewnie różne chwile. Każda z nas inaczej sobie radzi z daną sytuacją.
Pierwsza zasada.... Nie porównujemy się z innymi - bo zwariujesz
Musisz uświadomić sobie że każda z nas ma inną psychikę co nie jest przecież złe.
Na nasze nastroje po porodzie ma wpływ wszystko :od przebiegu ciąży po przebieg porodu który u większości można nazwać traumą... i ogromnym bólem. Problemy z laktacją, ciocie dobre rady... itd. Zmęczenie też robi swoje. Jedne dzieci są spokojne inne wymagają więcej uwagi.
Dlatego nie porównuj się.
To naturalne że tęskni się za tym co stare bo przeraża nas to co nowe ale kochana za parę dni uświadomisz sobie że to co nowe nie jest złe
Postaraj się odpocząć. Spij kiedy dziecko śpi.
Jeśli nie możesz zrób to co lubiłaś robić ... czytaj , słuchaj muzy... tańcz... gotuj ....
Porozmawiaj z partnerem na temat swoich uczuć i jeszcze jedno płacz.
łzy oczyszczają. Płacz jak masz ochotę. Krzycz jak chcesz. Najważniejsze by pozbyć się emocji na dnie duszy :-*baassiia, She86, Falon, Andriel, Renka88, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Paulina2344 wrote:Mam pytanie. Seba ma 5 tygodni. Karmię piersią. Od kilku dni mleko samo wypływa mi z piersi choć od poprzedniego karmienia minęła godzina. Mleka wyplywa sporo co powoduje że dla małego nic nie ma lub mało ma. Odciągnąć laktatoren jak czuję że leci. Jest to uciążliwe. Mam pytanie co zrobić mam. Bo cały czas jestem mokrą od mleka i nie chcę żeby Seba się nie najadał
spokojnie możesz odciągać. Pamiętaj że mleczko możesz mrozić.... to ci się na przyszłość przyda
Możesz zarówno ręcznie dłońmi ściągać do butelki pokarm jak i laktatorem - jak wolisz :-* -
nick nieaktualny
-
Basia ja mam alantan maść jak i puder. Ale na razie ich nie używam.
Póki odparzen nie ma smaruje mu pupe kremem z babydream przeciw odparzeniom i jestem bardzo zadowolonaduże opakowanie i cena też nie wysoka. No i przede wszystkim kupki robi często a odparzenia się nie robią. Nawet po nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 19:09
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nataliano wrote:Muminka a ten pas dopasowany sie kupuje czy rozm mniejszy?
-
Muminko - dziękuję Kochana. Ty zawsze wiesz jak nas pocieszyć :* :* niestety na tą chwilę jest to silniejsze ode mnie. Na szczęście mam wspaniałego męża który mnie bardzo wspiera. Aż mi go szkoda chwilami. Mam nadzieje, że ten smutek w końcu zniknie i znowu będę sobą.
-
Andriel ja Cię szukałam na fb. Tam dziewczyny więcej piszą (chociaż wolę tutejszą formę) i wierz mi, że nie jesteś sama z takimi odczuciami. Wyobrażam sobie jakie początki mogą być stresujące i sama mam obawy jak ja sobie poradzę. Na pewno za kilka dni, tygodni wszystko będzie u Ciebie ok! Nie poddawaj się!
Ja dziś miałam KTG na którym wszystko w porządku, ale nic kompletnie się nie dzieje. Po USG nie ma rozwarcia, szyjka 2cm, wszystko prawidłowo i tyle. W piątek 40t+1 kolejne KTG. Moja Julcia chyba za bardzo lubi to mieszkanko brzusiowemuminka83, d'nusia, Andriel, edyś lubią tę wiadomość
-
Andriel wrote:Muminko - dziękuję Kochana. Ty zawsze wiesz jak nas pocieszyć :* :* niestety na tą chwilę jest to silniejsze ode mnie. Na szczęście mam wspaniałego męża który mnie bardzo wspiera. Aż mi go szkoda chwilami. Mam nadzieje, że ten smutek w końcu zniknie i znowu będę sobą.
Andriel lubi tę wiadomość
-
Falon wrote:Andriel ja Cię szukałam na fb. Tam dziewczyny więcej
Ja dziś miałam KTG na którym wszystko w porządku, ale nic kompletnie się nie dzieje. Po USG nie ma rozwarcia, szyjka 2cm, wszystko prawidłowo i tyle. W piątek 40t+1 kolejne KTG. Moja Julcia chyba za bardzo lubi to mieszkanko brzusiowe
d'nusia, Falon, aaagaaatka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Próbowałam odpowiedzieć Domii na facebooku i po napisaniu posta nie mogłam go wysłać
Nie wiem czy to dlatego, że z tableta czy co. No nie mogłam znaleźć czegoś w stylu "wyślij"... Jakaś szybka instrukcja
?
-
Falon - Jesteś kochana<3 Odrazu lepiej się robi na serduszku. Myślałam, że tylko ja jakaś nie taka. Co do FB domiii mnie dodała tylko, że okazało się, że ja mam podpięty adres mailowy który już nie istnieje i nie mogę dostać się do tej grupy:(
A dzidziuś w końcu wyjdzie, nie martw sięja myślałam, że zamknę listę bo nic i zero się nie działo i nagle gdy najmniej się spodziewałam to mnie ruszyły skurcze:)
Falon lubi tę wiadomość
-
I kolejny dzień niechcianego spokoju. No nic się nie dzieje, ja zwariuje. Myślałam, że będę cierpliwa, ale nie umiem.
d'nusia lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]