WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dziewczyny przepraszam ze tak późno daje znać ale jestem wykończona :) wczoraj o godz 4.45 przyszła na świat Natalka, 3250g, 53 cm, 10 PTK. Poród SN bez oxy i bez zzo, bo nie było czasu!!! Przyjechałam do szpitala o 1.30 na porodowke zeszłam godzinę później a o 3.45 starego czasu miałam już córkę! Niestety peklam, nacinali mnie i szyli w znieczuleniu ogólnym i dopiero wieczorem próbowałam wstać.
    Mamy problemy z karmieniem. Sutki mega pieką i bolą. Dziś dopadł mnie baby blues ale już jest lepiej
    Super gratulacje i zazdroszcze szybkiego porodu:) z tymi nacieciami, peknieciami to niestety masakra. Ja duza ulge w bolu poczulam juz po 2 dobie, takze jakos trzeba przetrztmac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:14

She86 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja używam alantan maść. Cena przystępna, idzie w ilościach hurtowych. Szczególnie jak mój M przewija, bo on uważa że trzeba porządnue nasmarować...

Na odparzenia pomogło tormentalum, polecone przez jedną z dziewczyn. O właśnie dziękuję, krostki zeszły w dwa dni.
    Nie mylić z tormentiolem (to ważne, info w necie, w tym na stronie srokao).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:17

baassiia lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    DIewczyny co uzywacie do pupci zamiast bepanthenu? Ja mam jeszcze jedna spora tubke zapasu, ale u mnie idzie jak woda, a cena wysoka, wiec cos tanszego bym chciala.

Drugie pytanie, dziewczyny z rozcieciem po SN, jak dlugo u Was szwy sie rozpuszczaly? Mi sie juz rana chyba zagoila, a te szwy mega ciagna:( jestem 9.dzien po porodzie

ja zużyłam tubkę Alantanu, a teraz idzie tubka Linomagu.
    Linomag zdecydowanie mniej tłusty i lepiej się smaruje dzięki konsystencji.
    Alantan jest tłusty mocno i się klei :/
    ale nie wiem jakie są ich ceny, bo kupowałam kilka miesięcy temu...

ja miałam jakiś jeden szew i rozpuścił mi się dopiero w 4 tygodniu po porodzie.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 - Gratuluję dzidziusia<3 I zazdroszczę krótkiego baby bluesa.

Dziękuję Wam dziewczyny na słowa otuchy. Nie spodziewałam się, że mnie tak mocno uderzy ten baby blues. Okropne to jest i słabo sobie z tym chwilami radze. Mam wrażenie jakbyście były takie zadowolone z nowej sytuacji i takie spełnione a ja łapie doła i tęsknię za tym co było. Nawet dziś jak byliśmy na kontroli to tylko na pierwsze pytanie jak się czuję to poleciał wodospad łez. Masakra...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Seba ma 5 tygodni. Karmię piersią. Od kilku dni mleko samo wypływa mi z piersi choć od poprzedniego karmienia minęła godzina. Mleka wyplywa sporo co powoduje że dla małego nic nie ma lub mało ma. Odciągnąć laktatoren jak czuję że leci. Jest to uciążliwe. Mam pytanie co zrobić mam. Bo cały czas jestem mokrą od mleka i nie chcę żeby Seba się nie najadał

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 3 szwy. 2 sciagneli mi w sobote bo mnie ciagnely i usiasc nie moglam i ostatni wczoraj bo tez zaczal ciagnac. Pielegniarka mowila ze szwy przy rozpuszczaniu tez bola. Wczoraj wieczorem bolalo w miejscu szwow a dzis od rana juz normalnie funkcjonuje. :)
    Jutro rano Kostek ma kontrolne badanie CRP i raczej idziemy do domu bo juz ostatnio ladnie spadlo. Juz sie doczekac nie moge. Wszyscy w domu czekaja na nas. A ja marze o pozadnym domowym prysznicu i wlasnej toalecie. :) No i teskno mi za pogadaniem z chlopakiem i przytuleniem sie do niego. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 18:27

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Muminko jako doświadczona koleżanka powiedz proszę od kiedy można zacząć stosować ten pas poporodowy. I jakbyś mogła to podaj jeszcze raz linka do tej aukcji z allegro.

Kochana jestem. Oto link.

http://allegro.pl/babyono-pas-poporodowy-brzuszny-xs-xxl-i5670307537.html

go stosuje się też po operacjach brzucha, nadaje się i po cc :D. Ja polecam. Ja zakupiłam rozmiar M. Jednak tak schudłam że teraz zamówiłam już rozmiar S. Więc L mi leży :P

edyś lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    She86 - Gratuluję dzidziusia<3 I zazdroszczę krótkiego baby bluesa.

Dziękuję Wam dziewczyny na słowa otuchy. Nie spodziewałam się, że mnie tak mocno uderzy ten baby blues. Okropne to jest i słabo sobie z tym chwilami radze. Mam wrażenie jakbyście były takie zadowolone z nowej sytuacji i takie spełnione a ja łapie doła i tęsknię za tym co było. Nawet dziś jak byliśmy na kontroli to tylko na pierwsze pytanie jak się czuję to poleciał wodospad łez. Masakra...

Kochana to nie jest tak że każda z nas ma Tylko chwile radości.
    Mamy pewnie różne chwile. Każda z nas inaczej sobie radzi z daną sytuacją.
    Pierwsza zasada.... Nie porównujemy się z innymi - bo zwariujesz

Musisz uświadomić sobie że każda z nas ma inną psychikę co nie jest przecież złe.
    Na nasze nastroje po porodzie ma wpływ wszystko :od przebiegu ciąży po przebieg porodu który u większości można nazwać traumą... i ogromnym bólem. Problemy z laktacją, ciocie dobre rady... itd. Zmęczenie też robi swoje. Jedne dzieci są spokojne inne wymagają więcej uwagi.
    Dlatego nie porównuj się.

To naturalne że tęskni się za tym co stare bo przeraża nas to co nowe ale kochana za parę dni uświadomisz sobie że to co nowe nie jest złe :D

Postaraj się odpocząć. Spij kiedy dziecko śpi.
    Jeśli nie możesz zrób to co lubiłaś robić ... czytaj , słuchaj muzy... tańcz... gotuj ....
    Porozmawiaj z partnerem na temat swoich uczuć i jeszcze jedno płacz.
    łzy oczyszczają. Płacz jak masz ochotę. Krzycz jak chcesz. Najważniejsze by pozbyć się emocji na dnie duszy :-*

baassiia, She86, Falon, Andriel, Renka88, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Mam pytanie. Seba ma 5 tygodni. Karmię piersią. Od kilku dni mleko samo wypływa mi z piersi choć od poprzedniego karmienia minęła godzina. Mleka wyplywa sporo co powoduje że dla małego nic nie ma lub mało ma. Odciągnąć laktatoren jak czuję że leci. Jest to uciążliwe. Mam pytanie co zrobić mam. Bo cały czas jestem mokrą od mleka i nie chcę żeby Seba się nie najadał

spokojnie możesz odciągać. Pamiętaj że mleczko możesz mrozić.... to ci się na przyszłość przyda <3
    Możesz zarówno ręcznie dłońmi ściągać do butelki pokarm jak i laktatorem - jak wolisz :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka a ten pas dopasowany sie kupuje czy rozm mniejszy?

muminka83 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja mam alantan maść jak i puder. Ale na razie ich nie używam.

Póki odparzen nie ma smaruje mu pupe kremem z babydream przeciw odparzeniom i jestem bardzo zadowolona :) duże opakowanie i cena też nie wysoka. No i przede wszystkim kupki robi często a odparzenia się nie robią. Nawet po nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 19:09

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Muminka a ten pas dopasowany sie kupuje czy rozm mniejszy?
    Rozmiar który ynosisz i stopniowo zmniejszasz. Tak jak pisalam w ciagu kilku dni bardzi schudłam na rozmiar 36 więc s jest ok. Musi Ci brzuszek uciskac a Wy czujecie tzw opor

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko - dziękuję Kochana. Ty zawsze wiesz jak nas pocieszyć :* :* niestety na tą chwilę jest to silniejsze ode mnie. Na szczęście mam wspaniałego męża który mnie bardzo wspiera. Aż mi go szkoda chwilami. Mam nadzieje, że ten smutek w końcu zniknie i znowu będę sobą.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel ja Cię szukałam na fb. Tam dziewczyny więcej piszą (chociaż wolę tutejszą formę) i wierz mi, że nie jesteś sama z takimi odczuciami. Wyobrażam sobie jakie początki mogą być stresujące i sama mam obawy jak ja sobie poradzę. Na pewno za kilka dni, tygodni wszystko będzie u Ciebie ok! Nie poddawaj się! ;-)

Ja dziś miałam KTG na którym wszystko w porządku, ale nic kompletnie się nie dzieje. Po USG nie ma rozwarcia, szyjka 2cm, wszystko prawidłowo i tyle. W piątek 40t+1 kolejne KTG. Moja Julcia chyba za bardzo lubi to mieszkanko brzusiowe :-D

muminka83, d'nusia, Andriel, edyś lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Muminko - dziękuję Kochana. Ty zawsze wiesz jak nas pocieszyć :* :* niestety na tą chwilę jest to silniejsze ode mnie. Na szczęście mam wspaniałego męża który mnie bardzo wspiera. Aż mi go szkoda chwilami. Mam nadzieje, że ten smutek w końcu zniknie i znowu będę sobą.
    Pewnie. Nie ma innej opcji. Musi być dobrze. ♡♡♡♡☆

Andriel lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Andriel ja Cię szukałam na fb. Tam dziewczyny więcej

Ja dziś miałam KTG na którym wszystko w porządku, ale nic kompletnie się nie dzieje. Po USG nie ma rozwarcia, szyjka 2cm, wszystko prawidłowo i tyle. W piątek 40t+1 kolejne KTG. Moja Julcia chyba za bardzo lubi to mieszkanko brzusiowe :-D
    Ja mam ktg w środę też jestem ciekawa co tam wyjdzie. A teraz od 10 minut boli mnie brzuch jakbym okres miała dostać.

d'nusia, Falon, aaagaaatka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam odpowiedzieć Domii na facebooku i po napisaniu posta nie mogłam go wysłać :/ Nie wiem czy to dlatego, że z tableta czy co. No nie mogłam znaleźć czegoś w stylu "wyślij"... Jakaś szybka instrukcja ;)?

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Próbowałam odpowiedzieć Domii na facebooku i po napisaniu posta nie mogłam go wysłać :/ Nie wiem czy to dlatego, że z tableta czy co. No nie mogłam znaleźć czegoś w stylu "wyślij"... Jakaś szybka instrukcja ;)?
    Jak napiszesz .... klik w ikonkę gotowe i powinno być

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon - Jesteś kochana<3 Odrazu lepiej się robi na serduszku. Myślałam, że tylko ja jakaś nie taka. Co do FB domiii mnie dodała tylko, że okazało się, że ja mam podpięty adres mailowy który już nie istnieje i nie mogę dostać się do tej grupy:(
    A dzidziuś w końcu wyjdzie, nie martw się;) ja myślałam, że zamknę listę bo nic i zero się nie działo i nagle gdy najmniej się spodziewałam to mnie ruszyły skurcze:)

Falon lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny dzień niechcianego spokoju. No nic się nie dzieje, ja zwariuje. Myślałam, że będę cierpliwa, ale nie umiem.

d'nusia lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ