Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wanna wrote:Hej Dziewczynki. Nie nadrobię Waszych wpisów. Spróbuję, ale pewnie za chwilę mój Rykuńcio się obudzi
Żyję, ale nie mam się dobrze. Po moim super porodzie, nie mam czasu na nic. Zupełnie na nic. Mały najpierw dużo stracił na wadze, potem dostał żółtaczki fizjologicznej i kazali mi karmić go co 2 godziny z jedną przerwą 4 godzinną w nocy. Efekt jest taki, że zaczynam karmić, mały ssie, albo ciumka przez pół godziny, potem jak zasypia to jest git, ale jak piszczy to go uspokajam (na szczęście łatwo mi to idzie i ogólnie mój Synek mało płacze - wystarczy go wziąć do pozycji pionowej i pospacerować po domu) Generalnie zajmuje to ok. 15 minut. Odkładam go do łóżeczka i zaczynam ratować cycki, bo zeżarł mi je na początku i nie chcą się zagoić (maści, od purelanu po maltan znam, stosuję i brak poprawy). Karmię przez nakładki, ale uwaga - tu też już prawie nie daję rady, bo rany nasiąkają mlekiem i babrzą się od początku. No więc po tych całych zabiegach zostaje mi jakieś 30-45 minut na cokolwiek... No to w ratach kąpię się, prasuję, albo ogarniam najbliższe otoczenie. Na szczęście mąż gotuje, bo w przeciwnym razie byłabym chyba o chlebie i wodzie.
Dziś wizytujemy u pediatry. I jestem totalnie spanikowana, jak to ogarnąć. Muszę go nakarmić porządnie, bo nie wyobrażam sobie karmić go publicznie - nie ze względu na cycki, tylko na to, że nie zgraliśmy się jeszcze do końca i początek karmienia to zawsze jest mała walkaNie wiem, brać pieluchy? A jak się skupka przed samą wizytą? Bo rozumiem, że pediatra bada dziecko totalnie...
Pediatra ogląda dzidzia kompletnie na golarka a później go uwierzysz i wrócić do domku.
A jak sie skupka to nawet lepiej bo dr może ocenić kupke czy wszystko jest w porzadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 11:56
Wanna lubi tę wiadomość
-
Dziękuje Kochane za gratulacje:*
Falon,Agusia,Dorka teraz czas na Was:*
Domiii spełnienia marzeń i pociechy z Miłoszka:*
Vira kroplówka nawet w miarę działała ale potem nagle zaczęło spadać tętno małemu i od razu decyzja,że CCWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:56
domiii, Falon lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Czarodziejka - Gratuluję!
Już powoli lista się zamyka:)
domiii - Wszystkie najlepszego z okazji urodzinZdrówka, szczęścia, pomyślności, spokoju, cierpliwości, uśmiechu na twarzy, zadowolenia z dzidziusia i partnera oraz spełnienia kolejnych marzeń
Dziewuszki, u mnie póki co dziś lepiej psychicznie. Zobaczmy co dalej. Dziękuję Wam, że jesteściekażde życzliwe słowo od Was to jak miód na moje serce
Nawet mały dał mi dziś w nocy odpocząć i się w miarę wyspałam:D
foxica, Falon, Czarodziejka87, domiii, d'nusia, M+M+?, ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy wizyta u pediatry powinna być pierwsza czy położnej środowiskowej?, kurcze dziś mija tydzień od powrotu ze szpitala , a położnej jak nie było tak nie ma, M ma dziś tam pojechać z lekkim opierdzielem i pytanie czy słusznym? i czy to nie my powinniśmy najpierw umówić się na wizytę pediatryczną
Czarodziejko Ogromne Gratulacje!Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Foxica moja skończyła dwa tyg, do mnie przychodzi tylko położna, do pediatry wybieram się dopiero na szczepienie. Nie mam zamiaru chodzić do przychodni jak sezon grypy w pełni, tym bardziej, że u nas wizyt domowych nie ma.
foxica lubi tę wiadomość
-
Hejo,
A wiec zostaje dzis w szpitalu bo mam malo wod plodowych juz, dzis czeka mnie próba z oksytocyną 2h.
Trzymajcie kciuki!d'nusia, domiii, Andriel, Madlene.:), foxica, Karolina@, Falon, Czarodziejka87, Izoleccc, alinalii, Lilou1984, RudyTygrysek, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Do mnie w ogóle położna nie przychodziła. Nie zgłaszałam tego, bo nie potrzebuję. U pediatry zgodnie z poleceniem byłam w 4 tygodniu. W przychodni są osobne pomieszczenia dla dzieci chorych i zdrowych, i jak się umawia wizytę to trzeba podać, czy dziecko zdrowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 14:37
foxica lubi tę wiadomość
-
Pierwsza wizyta u pediatry jest chyba po 4 tygodniach. I tak jak dziewczyny piszą zazwyczaj są osobne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych albo tak jak u nas różne dni przyjmowania. Co do położnej to my mieliśmy z SR i musieliśmy zgłosić fakt, że urodziłam i kiedy wróciliśmy do domu ze szpitala, żeby położna wiedziała, że ma przyjść.
-
Mnie jakoś nikt nie informował kiedy muszę odwiedzić pediatrę
tak samo nie dostałam skierowania w szpitalu na usg bioderek.
Położna robi mi oględziny małej, waży, oglądała pępek i kontrolowała zółtaczkę.
Mówicie, że to obowiązkowe te wizyty?
Kawę zbożową piję sobie jedną dzienniebaassiia lubi tę wiadomość
-
foxica wrote:Dziewczyny a czy wizyta u pediatry powinna być pierwsza czy położnej środowiskowej?, kurcze dziś mija tydzień od powrotu ze szpitala , a położnej jak nie było tak nie ma, M ma dziś tam pojechać z lekkim opierdzielem i pytanie czy słusznym? i czy to nie my powinniśmy najpierw umówić się na wizytę pediatryczną
Czarodziejko Ogromne Gratulacje!
U mnie najpierw była położna w 8 dobie życia dziecka.
Następnie w 10 dobie życia pediatra.foxica lubi tę wiadomość