X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka Gratuluję!!!

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko gratuluje. Oksy nie dała rady ze cc? Erni Ci robił?

• ksanka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Hej Dziewczynki. Nie nadrobię Waszych wpisów. Spróbuję, ale pewnie za chwilę mój Rykuńcio się obudzi ;) Żyję, ale nie mam się dobrze. Po moim super porodzie, nie mam czasu na nic. Zupełnie na nic. Mały najpierw dużo stracił na wadze, potem dostał żółtaczki fizjologicznej i kazali mi karmić go co 2 godziny z jedną przerwą 4 godzinną w nocy. Efekt jest taki, że zaczynam karmić, mały ssie, albo ciumka przez pół godziny, potem jak zasypia to jest git, ale jak piszczy to go uspokajam (na szczęście łatwo mi to idzie i ogólnie mój Synek mało płacze - wystarczy go wziąć do pozycji pionowej i pospacerować po domu) Generalnie zajmuje to ok. 15 minut. Odkładam go do łóżeczka i zaczynam ratować cycki, bo zeżarł mi je na początku i nie chcą się zagoić (maści, od purelanu po maltan znam, stosuję i brak poprawy). Karmię przez nakładki, ale uwaga - tu też już prawie nie daję rady, bo rany nasiąkają mlekiem i babrzą się od początku. No więc po tych całych zabiegach zostaje mi jakieś 30-45 minut na cokolwiek... No to w ratach kąpię się, prasuję, albo ogarniam najbliższe otoczenie. Na szczęście mąż gotuje, bo w przeciwnym razie byłabym chyba o chlebie i wodzie.

Dziś wizytujemy u pediatry. I jestem totalnie spanikowana, jak to ogarnąć. Muszę go nakarmić porządnie, bo nie wyobrażam sobie karmić go publicznie - nie ze względu na cycki, tylko na to, że nie zgraliśmy się jeszcze do końca i początek karmienia to zawsze jest mała walka ;) Nie wiem, brać pieluchy? A jak się skupka przed samą wizytą? Bo rozumiem, że pediatra bada dziecko totalnie...
    Hej weź na wizytę zmianę pieluszki, chusteczki, 1-2 tetrowek (wazenie), możesz wziąć też na wszelki wypadek zmianę ubranek w razie w.
    Pediatra ogląda dzidzia kompletnie na golarka a później go uwierzysz i wrócić do domku.
    A jak sie skupka to nawet lepiej bo dr może ocenić kupke czy wszystko jest w porzadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 11:56

Wanna lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dużo szczęścia!

Czarodziejko gratulacje

domiii, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko gratuluję :)
    Domii 100 lat :D

Czarodziejka87, domiii lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane za gratulacje:*

Falon,Agusia,Dorka teraz czas na Was:*

Domiii spełnienia marzeń i pociechy z Miłoszka:*

Vira kroplówka nawet w miarę działała ale potem nagle zaczęło spadać tętno małemu i od razu decyzja,że CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:56

domiii, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka - Gratuluję! <3 Już powoli lista się zamyka:)

domiii - Wszystkie najlepszego z okazji urodzin :) Zdrówka, szczęścia, pomyślności, spokoju, cierpliwości, uśmiechu na twarzy, zadowolenia z dzidziusia i partnera oraz spełnienia kolejnych marzeń:)

Dziewuszki, u mnie póki co dziś lepiej psychicznie. Zobaczmy co dalej. Dziękuję Wam, że jesteście <3 każde życzliwe słowo od Was to jak miód na moje serce :) Nawet mały dał mi dziś w nocy odpocząć i się w miarę wyspałam:D

foxica, Falon, Czarodziejka87, domiii, d'nusia, M+M+?, ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wizyta u pediatry powinna być pierwsza czy położnej środowiskowej?, kurcze dziś mija tydzień od powrotu ze szpitala , a położnej jak nie było tak nie ma, M ma dziś tam pojechać z lekkim opierdzielem i pytanie czy słusznym? i czy to nie my powinniśmy najpierw umówić się na wizytę pediatryczną

Czarodziejko Ogromne Gratulacje! :-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii Wszystkiego dobrego ;)

domiii lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica moja skończyła dwa tyg, do mnie przychodzi tylko położna, do pediatry wybieram się dopiero na szczepienie. Nie mam zamiaru chodzić do przychodni jak sezon grypy w pełni, tym bardziej, że u nas wizyt domowych nie ma.

foxica lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    A wiec zostaje dzis w szpitalu bo mam malo wod plodowych juz, dzis czeka mnie próba z oksytocyną 2h.
    Trzymajcie kciuki!

d'nusia, domiii, Andriel, Madlene.:), foxica, Karolina@, Falon, Czarodziejka87, Izoleccc, alinalii, Lilou1984, RudyTygrysek, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii wszystkiego najlepszego !!! :-)

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy.

Jak się korzysta z tych nakładek na piersi? Spadają mi cały czas...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie w ogóle położna nie przychodziła. Nie zgłaszałam tego, bo nie potrzebuję. U pediatry zgodnie z poleceniem byłam w 4 tygodniu. W przychodni są osobne pomieszczenia dla dzieci chorych i zdrowych, i jak się umawia wizytę to trzeba podać, czy dziecko zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 14:37

foxica lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też położnej nie będzie. Pielęgniarka z przychodni kazała tylko przyjść w czwartek do pediatry itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 15:04

foxica lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • salomea Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta u pediatry jest chyba po 4 tygodniach. I tak jak dziewczyny piszą zazwyczaj są osobne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych albo tak jak u nas różne dni przyjmowania. Co do położnej to my mieliśmy z SR i musieliśmy zgłosić fakt, że urodziłam i kiedy wróciliśmy do domu ze szpitala, żeby położna wiedziała, że ma przyjść.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kaw zbożowych mogę wypić?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś nikt nie informował kiedy muszę odwiedzić pediatrę :( tak samo nie dostałam skierowania w szpitalu na usg bioderek.
    Położna robi mi oględziny małej, waży, oglądała pępek i kontrolowała zółtaczkę.

Mówicie, że to obowiązkowe te wizyty?

Kawę zbożową piję sobie jedną dziennie :)

baassiia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko serdeczne gratulacje <3 identyczna waga urodzeniowa jak mojego synka :)

Domiii Wszystkiego co w życiu najlepsze i czego sobie zapragniesz :)

domiii, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Dziewczyny a czy wizyta u pediatry powinna być pierwsza czy położnej środowiskowej?, kurcze dziś mija tydzień od powrotu ze szpitala , a położnej jak nie było tak nie ma, M ma dziś tam pojechać z lekkim opierdzielem i pytanie czy słusznym? i czy to nie my powinniśmy najpierw umówić się na wizytę pediatryczną

Czarodziejko Ogromne Gratulacje! :-)

U mnie najpierw była położna w 8 dobie życia dziecka.
    Następnie w 10 dobie życia pediatra.

foxica lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2193 2194 2195 2196 2197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ