X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Muminko - dziękuję Kochana. Ty zawsze wiesz jak nas pocieszyć :* :* niestety na tą chwilę jest to silniejsze ode mnie. Na szczęście mam wspaniałego męża który mnie bardzo wspiera. Aż mi go szkoda chwilami. Mam nadzieje, że ten smutek w końcu zniknie i znowu będę sobą.
    Kochana, wiele z nas przechodziło Baby blues. Mnie trzymało to jakieś 2 tygodnie, było mi smutno, ciągle płakałam. W ogóle do domu weszłam z płaczem. Czułam się coraz gorzej aż do momentu gdy zaczęłam wychodzić na spacery, nawet takue pół godziny tylko dla mnie było jak powiew świeżego powietrza.
    Po kilku dniach mi przeszło i teraz już jest dobrze.
    Mam nadzieję że też sobie jakoś poradzisz.

M+M+?, Falon, Andriel lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka aha I nie masz flaczka,bo dol jeszcze mam twardy,od kiedy go nosisz po miesiacu od cc??

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nierozpakowane! poproszę dziś o prezent na urodziny i jakiegoś małego Kurczaczka na świecie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 11:36

ksanka, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii na mojego kurczaczka jeszcze nie przyszedł czas, ale mimo to ja Ci życzę kochana mnóstwo radości, zdróweczka, miłości, samych wspaniałości i cudownych chwil z Miłoszkiem!!! ;-) <3 ;-)

domiii lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. Nie nadrobię Waszych wpisów. Spróbuję, ale pewnie za chwilę mój Rykuńcio się obudzi ;) Żyję, ale nie mam się dobrze. Po moim super porodzie, nie mam czasu na nic. Zupełnie na nic. Mały najpierw dużo stracił na wadze, potem dostał żółtaczki fizjologicznej i kazali mi karmić go co 2 godziny z jedną przerwą 4 godzinną w nocy. Efekt jest taki, że zaczynam karmić, mały ssie, albo ciumka przez pół godziny, potem jak zasypia to jest git, ale jak piszczy to go uspokajam (na szczęście łatwo mi to idzie i ogólnie mój Synek mało płacze - wystarczy go wziąć do pozycji pionowej i pospacerować po domu) Generalnie zajmuje to ok. 15 minut. Odkładam go do łóżeczka i zaczynam ratować cycki, bo zeżarł mi je na początku i nie chcą się zagoić (maści, od purelanu po maltan znam, stosuję i brak poprawy). Karmię przez nakładki, ale uwaga - tu też już prawie nie daję rady, bo rany nasiąkają mlekiem i babrzą się od początku. No więc po tych całych zabiegach zostaje mi jakieś 30-45 minut na cokolwiek... No to w ratach kąpię się, prasuję, albo ogarniam najbliższe otoczenie. Na szczęście mąż gotuje, bo w przeciwnym razie byłabym chyba o chlebie i wodzie.

Dziś wizytujemy u pediatry. I jestem totalnie spanikowana, jak to ogarnąć. Muszę go nakarmić porządnie, bo nie wyobrażam sobie karmić go publicznie - nie ze względu na cycki, tylko na to, że nie zgraliśmy się jeszcze do końca i początek karmienia to zawsze jest mała walka ;) Nie wiem, brać pieluchy? A jak się skupka przed samą wizytą? Bo rozumiem, że pediatra bada dziecko totalnie...

k0kdha00ytas68fh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Wczoraj o godzinie 19 przez CC przyszedł na świat mój synek Filip
    3660 g i 56 cm :)
    Było ciężko,teraz po CC rana ciągnie ale mam nadzieje,że niedługo będzie lepiej.
    Później opisze swój poród
    Buziaki dziewczyny:*

Falon, Madlene.:), domiii, d'nusia, foxica, Andriel, Vira, Renka88, ksanka, salomea, Est, M+M+?, aaagaaatka, edyś, Mania1718, Karolina@, Izoleccc, Lilou1984, alinalii, Hannia123 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Falon Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrraaaa!!!! Czarodziejko super!!! :-D Gratulacje! <3 <3 <3

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana Czarodziejko :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane
    Gratuluje nowym mamusiom :*
    My dzis wychodzimy do domku. :D

Falon, Madlene.:), Czarodziejka87, foxica, ksanka, edyś, Karolina@, Izoleccc, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    I kolejny dzień niechcianego spokoju. No nic się nie dzieje, ja zwariuje. Myślałam, że będę cierpliwa, ale nie umiem.
    U mnie to samo wczoraj bóle dziś nic :( :( :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Domiii na mojego kurczaczka jeszcze nie przyszedł czas, ale mimo to ja Ci życzę kochana mnóstwo radości, zdróweczka, miłości, samych wspaniałości i cudownych chwil z Miłoszkiem!!! ;-) <3 ;-)

Dziękuję Słońce! Piękne życzenia, niech się spełniają. :) :*

Falon lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Hej Kochane

Wczoraj o godzinie 19 przez CC przyszedł na świat mój synek Filip
    3660 g i 56 cm :)
    Było ciężko,teraz po CC rana ciągnie ale mam nadzieje,że niedługo będzie lepiej.
    Później opisze swój poród
    Buziaki dziewczyny:*

Gratulacje Kochana! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 10:44

d69c2n0azl70dnw1.png
  • IKA89 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Dziewczyny! POMOCY! Jestem 2 tyg po terminie. Leżę na patologii. Podawali dwa razy oxytocyna i nic. Dzisiaj wymyślili że dzień odpoczynku i dopiero jutro znowu oksycotyna.
    Mam możliwość przenieść się do innego szpitala gdzie od razu zrobią mi cc. Co robić? !

• Falon Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Nie załamuj się! To ostatnie dni spania do oporu! Korzystajmy! Damy radę i może urodzimy w ten sam dzień ;-D

domiii lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam z IP,czekam na ktg,juz 5 dni po terminie... ogolnie skurczy jak nie bylo tak nie ma... wczoraj jedynie odszedł mi czop. Jak ktg dzis będzie prawidłowe to jutro mam byc przyjęta juz na patologie.
    Domi wszystkiego najlepszego!

domiii, d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Muminka aha I nie masz flaczka,bo dol jeszcze mam twardy,od kiedy go nosisz po miesiacu od cc??
    noszę go ponad tydzień już. Ten taki mały flaczek przy bliznie mam ale brzuch i tak rewelacja. Zrobię dziś zdjecie jak wygląda to może będzie lepszy obraz

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję nowym mamusiom a tym które jeszcze czekają życzę cierpliwości :)

Dziewczyny jestem szczęśliwa bo u nas jest postęp z pokarmem. Odciagam 40ml z obydwu piersi i małemu starczy to na 2 godzinki dzięki czemu coraz mniej mm coraz więcej piersi ale niestety karmie butelką bo mam problem z sutkami...
    Dziś mama ma mi kupić nakładki na piersi i zobaczymy co dalej.

A dziś w nocy mój aniołek przeszedł samego siebie. Od 2 do 4 jadł i jadł a oczy jak 5 zł. Na szczescie w końcu usnal po 4 i pospaliśmy do 8 :)

Falon, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Myszki!

Czarodziejko gratuluję!!! :*

Domiii wszystkiego najlepszego!!!

Ika nie wiem co poradzić, ale chyba takie przerwy robią normalnie :/
    Będę trzymać kciuki za Ciebie &&

Niedobitki moje- ja u fryzjera bo się juz wkurzyłam. Objawów zero :/
    Na 19 idę na ktg. Wywaliło mi hemoroid na zewnątrz Ahahaha. :(

domiii, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mała pochłania mi tyle czasu, że tylko czytam i nie mam czasu się udzielać.
    Mała je co 3h, dokarmialam ją może 3 razy mm, a tak to sam cyc.
    Miłego dnia!
    Domiii wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

domiii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKA89 wrote:
    Dziewczyny! POMOCY! Jestem 2 tyg po terminie. Leżę na patologii. Podawali dwa razy oxytocyna i nic. Dzisiaj wymyślili że dzień odpoczynku i dopiero jutro znowu oksycotyna.
    Mam możliwość przenieść się do innego szpitala gdzie od razu zrobią mi cc. Co robić? !

Jesli masz mozliwosc przeniesc sie do innego szpitala na cc to ja bym tak zrobiła- tylko skad masz pewnosc ze tam Ci zrobia cc a nie beda probowac wywoływać? Dwa tyg po terminie to bardzo duzo. Nie rozumiem na co ci lekarze czekają.
    Na prawde nie kumam takich metod.
    W szpitalu gdzie ja rodziłam byly trzy proby oksytocynowe ( ale wszystkie tego samego dnia ) a jak to nie daje rady to robią cc.

‹‹ 2192 2193 2194 2195 2196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ