❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizytę u lekarza 26.07 choć to będzie dopiero 6tydzień rozpoczęty (5+1) i myślę, że za wiele się nie dowiem ☹
-
Patrycja3791 wrote:Ja mam wizytę u lekarza 26.07 choć to będzie dopiero 6tydzień rozpoczęty (5+1) i myślę, że za wiele się nie dowiem ☹
Patrycja3791, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj dziewczyny pojechałam na betę. Nie dla siebie bo ja mam jakiś gigantyczny luz, ale mojemu mężowi bardzo zależy więc robię mu niespodziankę z tą beta wynik już jest gotowy do odbioru ale pojadę dopiero w sobotę na powtórkę i wtedy odbiorę dzisiejsza betę.
Iskra o co chodzi z ananasem? -
Znalazłam taka info w necie
"Ananas zawiera bromelainę, która prawdopodobnie nadmiernie stymuluje szyjkę macicy. W tym momencie jest to jedynie teoria i nie ma na to żadnych badań naukowych, jednak teza jest na tyle popularna, że ciężarne są ostrzegane przed jedzeniem ananasa.
Co na to lekarze? Ich stanowisko jest jasne: od plasterka ananasa zjedzonego raz na jakiś czas, nic się nie stanie. Zaznaczają jednak, że dla własnego komfortu psychicznego, lepiej z nim nie przesadzać."
Wiec ja chyba jednak ananasa w ciąży zupełnie nie odpuszczę 🤪 nie jem go jakoś bardzo dużo, ale obecnie mam pokrojonego świeżutkiego ananasa w lodówce i na pewno go jutro przerobię na smoothie 😂 -
Dziewczyny myślicie o testach prenatalnych? Ogólnie droga sprawa, można je robić od 10 tygodnia i ja się zastanawiam czy nie zrobìć dla własnego spokoju. Test pappa tańszy ale on podaje tylko prawdopodobieństwo a tamte wykluczają rózne choroby genetyczne na poziomie 99%.czytałam o sanco i nift i w sumie nie wiem który lepszy...
-
MamaMagda ja też się nad tym zastanawiałam i w sumie sama nie wiem. Prenatalne i tak robię i tam jest właśnie Pappa i gdyby, nie daj Boże, coś tam wyszło wtedy chyba zrobię te droższe testy sanco albo nifty
-
Ja na pewno będę nifty robiła. Jeśli nie będzie dostępny w Emiratach to do Polski przylecę.
Jedna ciążę poroniłam z powodu poważnej wady genetycznej także nie ma opcji żebym tego nie sprawdziła i w razie czego nie usunęła ciąży jeżeli wada się powtórzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 22:04
Titanickova, MamaMagda89 lubią tę wiadomość
-
Ananasa się je, jak się chce wywołać poród 🙈 ale to w większych ilościach i regularnie.
Raz na jakiś czas kawałek nie zaszkodzi, nie dajmy się zwariować.
Co do badań, jestem takiego samego zdania jak K&K, jeśli nie będzie wskazań, to nie będziemy robić.Wojcinka, K&K lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
K&K tylko test pappa może wyjść prawidłowo, a dziecko i tak może być chore - to mi sìę w nim nie podoba że i tak nie podaje ostatecznie informacji czy z dzieckiem jest ok:/
Wojcinka rozumiem to jakby co napisz na który się zdecydowałaś jak już będziesz wiedzieć
Jakby któraś słyszała o jakieś zniżce na sanco lub nifty to dawajcie znać (słyszałam, że czasami trafi się jakiś rabat)
-
Podobnie jak Wojcinka będę na pewno robić prenatalne, pewnie nifty choć moja ginka poleca Veragene. Dowiem się najpierw jaka jest różnica miedzy nimi i wtedy podejmę decyzje.
Pappa pewnie wyjdzie mi słabo bo mam 35 lat 🤔Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
Titanickova wrote:Podobnie jak Wojcinka będę na pewno robić prenatalne, pewnie nifty choć moja ginka poleca Veragene. Dowiem się najpierw jaka jest różnica miedzy nimi i wtedy podejmę decyzje.
Pappa pewnie wyjdzie mi słabo bo mam 35 lat 🤔
O to nie słyszałam o tym teście to też poczytam -
Wojcinka wrote:Znalazłam taka info w necie
"Ananas zawiera bromelainę, która prawdopodobnie nadmiernie stymuluje szyjkę macicy. W tym momencie jest to jedynie teoria i nie ma na to żadnych badań naukowych, jednak teza jest na tyle popularna, że ciężarne są ostrzegane przed jedzeniem ananasa.
Co na to lekarze? Ich stanowisko jest jasne: od plasterka ananasa zjedzonego raz na jakiś czas, nic się nie stanie. Zaznaczają jednak, że dla własnego komfortu psychicznego, lepiej z nim nie przesadzać."
Wiec ja chyba jednak ananasa w ciąży zupełnie nie odpuszczę 🤪 nie jem go jakoś bardzo dużo, ale obecnie mam pokrojonego świeżutkiego ananasa w lodówce i na pewno go jutro przerobię na smoothie 😂Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Co do testów to sama nie wiem. Z Córką byliśmy zapisani na prenatalne + PAPPA, ale nie dojechaliśmy. Mialam akurat dość poważne krwawienie i podróż byłaby ryzykowana (musiałam dojechać 50km do Kliniki). Mój Gin sam zrobił mi dokładne badanie i wg niego wsio było ok, więc nie panikowała. Teraz hmm.. zobaczymy jak będzie. Jak pojawi się jakakolwiek przesłanka to będziemy myśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 21:32
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Patrycja3791 wrote:Ja mam wizytę u lekarza 26.07 choć to będzie dopiero 6tydzień rozpoczęty (5+1) i myślę, że za wiele się nie dowiem ☹
Wszystko zależy kiedy była owu, czy coś się nie przesunęło, jaki sprzęt będzie miał gin. U mnie w 4+3 był już pęcherzyk ciążowy 🙂początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Może już o tym pislayscie, jak tak to przepraszam, ale jak u was z informowaniem rodziny o ciąży? Raczej czekacie czy raczej mówicie od razu?
-
Drogie Ciocie, jest maleńki Kropuś 😍😍😍
https://naforum.zapodaj.net/d8194cbbee42.jpg.html
Jest jeszcze tyci, ale jest i jest tam gdzie trzeba. Pani doktor mówiła, że na tą chwilę i na tyle ile widać wszystko jest w porządku. Kropusia narazie nie zmierzyła, bo jest malutki, ale mam takie wymiary podane na USG:
GS 1.84cm
GA 6w2d
Od dziś odstawiłam Duphaston i Acard, a w zamian za to dostałam heparynę drobnocząsteczkową w zastrzykach (Clexane).
Następna wizyta 03.08. 🙏
Wstępnie mieliśmy w planach poinformować dziś rodziców ale jakoś chyba jeszcze się boję. Może załatwię sobie jakieś USG w przyszłym tygodniu i może wtedy. Mam opory bo wcześniej za każdym razem jak mówiłam rodzicom o ciąży, to okazywało się że to koniec.
Nie wiem jeszcze kiedy powiedzieć naszemu 7-latkowi 🤔 a jak Wy u siebie planujecie?Caro, Kajucha95, Titanickova, Patrycja3791, Księgowa, MamaMagda89, Maggy_88, K&K, Norka01 lubią tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Bąblinka cudowne wieści! ❤️ Piękna tą Twoja Kropeczka ❤️ Niech zdrowo rośnie. No i witaj w gronie kłujących się Mam 😄 My narazie córce nie mówimy. Sama nie wiem kiedy jej powiedzieć. Narazie wie, że Mamę boli brzuszek i dlatego nie mogę jej nosić na rękach itp, widzi jak Małż robi mi zastrzyki, więc rozumiem to w ten sposób.
Wojcinka u Nas najbliżsi - Rodzice i rodzeństwo dowiedziało się jakoś po tygodniu. Musieliśmy och poinformować, w razie jakichkolwiek komplikacji. Teraz wszyscy czekają w starterach. Oby nie było to potrzebne ❤️Bąblinka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Bąblinka cudny Kropus 😍
My planujemy oficjalnie ogłosić we wrześniu na nasza 10 rocznice ślubu. Zobaczymy czy to się uda. Czuje ze moje siostry dowiedzą się wcześniej 😉Wojcinka, Maggy_88, Bąblinka lubią tę wiadomość
Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰