❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Wszystko zależy kiedy była owu, czy coś się nie przesunęło, jaki sprzęt będzie miał gin. U mnie w 4+3 był już pęcherzyk ciążowy 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 23:38
Pewska lubi tę wiadomość
-
Bąblinka, super ❤️ co do zastrzyków to w razie czego służę instrukcja, która pozwala uchować się bez siniakow - sprawdziłam na 3 innych osobach już i na ten moment działa 😊
Nasze mamy i rodzeństwo wiedzą. Reszta dopiero po serduszku (typu babcia), a kolejni dopiero po 12 tyg. planujemy.Wojcinka, Bąblinka lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Patrycja3791 wrote:Dziewczyny,a na pierwszym usg był z Wami przyszły tatuś?
Ja byłam sama. Z naszej perspektywy nie ma to sensu - i tak nic nie widać, ciapki kropki mu nic nie mówią. Jeśli już to dopiero na prenatalne pójdzie. 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Mi to trochę tito czy moje na pierwsze usg pójdę sama czy nie (planuje dopiero za 2tyg) ale mój mąż już sam z siebie mówi żebym lekarza koniecznie umawiała tylko tak jak on ma wolne w pracy więc chyba chce kochany ze mną iść 🤪💛
Ogólnie on jest tak słodko nakręcony na te ciążę, więc trochę nadrabia za nas dwoje bo ja po przejściach chyba uwierzę dopiero jak zobaczę serducho, bo na razie to w ogóle się jak w ciąży nie czuje 😉 nie ukrywam że całkiem mi ten spokój odpowiada
Co do mówienia rodzinom i przyjaciołom to u nas na razie jeszcze nikt nie wie i to ja nalegam żeby czekać.
Najbliższym przyjaciołom z otoczenia których mamy tu koło siebie w Emiratach powiemy pewnie po tym jak zobaczymy bicie serca, a rodzinie dopiero we Wrześniu jak polecimy do polski, bo to będzie akurat 12/13 tc więc idealnie myślę że się złożyTitanickova, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
My juz rodzicom powiedzieliśmy, akurat byli u nas w weekend z okazji urodzin męża no i na dniach muszę w pracy powiedzieć. Pod koniec sierpnia mamy wesele w rodzinie, więc wtedy powiemy reszcie. Jeśli będzie wszystko dobrze oczywiście
Titanickova lubi tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
U mnie wie tylko mąż i brat bo lekarz. Reszcie rodziny, znajomym powiem dopiero po prenatalnych czyli jakiś po 12-13 tyg ciąży..a dzieciom jak najpóźniej 😜 bo jak one się dowiedzą to już cała szkoła , sąsiedzi, panie w sklepie będą wiedzieć 😜😜 równie dobrze mogłabym wywiesić wielki baner przed domem że jestem w ciazy hehehe
K&K, Kajucha95, Titanickova, Maggy_88, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Ja jak narazie powiedziałam tylko mojej siostrze. Rodzicom na razie nie chcemy mówić, bo boimy się, że zaraz wszystkim wygadają a ja chce uniknąć tysiąca telefonów jak się czuje i ogólnie takiego męczenia dupy, pierwsza ciąża w całej rodzinie, ze strony mamy i taty, więc pewnie będę jak królik doświadczalny i każdy będzie mnie tak traktował. Więc plan jest powiedzieć im dopiero po plenatarnych
Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Nasze rodzeństwo już wie, rodzicom powiemy przy okazji spotkania Iskierka sprzeda im wieść za pomocą koszulki
Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy na pierwszym USG z potwierdzeniem ciąży dostaliście od lekarza zaświadczenie o ciąży? Bo mnie lekarka zapytała czy chce zwolnienie i powiedziałam że zwolnienia nie potrzebuję, ale z tego stresu odnośnie bety zapomniałam o zaświadczeniu...
-
Maggy_88 wrote:Dziewczyny czy na pierwszym USG z potwierdzeniem ciąży dostaliście od lekarza zaświadczenie o ciąży? Bo mnie lekarka zapytała czy chce zwolnienie i powiedziałam że zwolnienia nie potrzebuję, ale z tego stresu odnośnie bety zapomniałam o zaświadczeniu...
-
https://mamaprawniczka.pl/zaswiadczenie-o-ciazy-do-pracy/
Tu jest trochę dodatkowych informacji. Zaświadczenie jest potrzebne żeby korzystać z prawnych przywilejów dla ciężarnych w pracy. Trzeba je dostarczyć do działu HR bo samo powiedzenie szefowi że jest się w ciąży nie wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 12:15
K&K lubi tę wiadomość
-
MamaMagda89 wrote:K&K tylko test pappa może wyjść prawidłowo, a dziecko i tak może być chore - to mi sìę w nim nie podoba że i tak nie podaje ostatecznie informacji czy z dzieckiem jest ok:/
Wojcinka rozumiem to jakby co napisz na który się zdecydowałaś jak już będziesz wiedzieć
Jakby któraś słyszała o jakieś zniżce na sanco lub nifty to dawajcie znać (słyszałam, że czasami trafi się jakiś rabat)Maggy_88, MamaMagda89, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Bąblinka, super ❤️ co do zastrzyków to w razie czego służę instrukcja, która pozwala uchować się bez siniakow - sprawdziłam na 3 innych osobach już i na ten moment działa 😊
Nasze mamy i rodzeństwo wiedzą. Reszta dopiero po serduszku (typu babcia), a kolejni dopiero po 12 tyg. planujemy.
Bardzo chętnie posłucham rad, bo jestem mega zielona w temacie. Co prawda igieł się nie boję ale domyślam się, że z czasem będzie brakowało miejsca na wklocia, więc technika będzie ważna 😉
Ja chyba dostałam najmniejszą możliwą dawkę (chyba 0,2 ml), to mam nadzieję, że nie będzie aż takich siniaków. Dzisiaj odbieram z apteki, to będę wiedziała 😊Norka01 lubi tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Patrycja3791 wrote:Dziewczyny,a na pierwszym usg był z Wami przyszły tatuś?
Mąż bardzo chciał jechać że mną ale ponieważ nasza ciąża jest jeszcze tajemnicą, to musiał zostać że starszakiem w domu. Myślę, że fajnie byłoby zabrać ich obu już na prenatalne i mam ogromną nadzieję, że się uda ❤Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Bąblinka wrote:Bardzo chętnie posłucham rad, bo jestem mega zielona w temacie. Co prawda igieł się nie boję ale domyślam się, że z czasem będzie brakowało miejsca na wklocia, więc technika będzie ważna 😉
Ja chyba dostałam najmniejszą możliwą dawkę (chyba 0,2 ml), to mam nadzieję, że nie będzie aż takich siniaków. Dzisiaj odbieram z apteki, to będę wiedziała 😊
Dawka nie ma znaczenia. 😊 0,2? Taka malutka istnieje? Myslalam, że najmniejsza jest 0,4 🙈 człowiek uczy się całe życie.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)