❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Velvet28 wrote:To chyba jeszcze wszystko przede mną..bo aktualnie nic mi nie jest,nawet podbrzusze przestało boleć..poza kłuciem po bokach.
Parę dni temu poranne mdłości były. Wy dziewczyny na tym etapie jak się czujecie? -
U mnie jest 8t4d. Moje objawy od początku były skąpe. Przez ostatnie 2-3 dni to nic nie czułam, aż zaczęłam się martwić. Wczoraj, jak jechałam samochodem to miałam lekkie mdłości i trochę ból podbrzusza. Nie mogę się doczekać wizyty w czwartek, bo zaczynam się znowu martwić, że jest coś nie tak.
Dziewczyny mierzycie sobie codziennie temperaturę po przebudzeniu? W ciąży jest lekko podwyższona i podobno jak nagle spadnie to jest to niepokojące.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnie dni czułam się tragicznie, dziś jak nowonarodzona. Też mnie to martwi 😅
Ciąża to jeden wielki stres. Są objawy źle jak nie ma też nie fajnie 🙄🤦
Co do temperatury też wolę nie mierzyc żeby nie narażać się na dodatkowy stres.Wojcinka lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Wojcinka wrote:O kurde ale ze aż szpital? 😱
Ja też mam straszne odruchy wymiotne cały czas (nie wymiotuje na szczęście), jem stanowczo mniej niż normalnie ale coś tam w siebie z 2 razy dziennie wepchne (niekoniecznie zdrowego 🙈)
Tak na szpital na kroplówki, bo ja prawie nic nie jem 😭 cały czas mi niedobrze, w ciągu tygodnia straciłam 2 kg 😭 dziś miałam cytologię i mam plamienia, trochę się tym martwię 😔 nie mam już siły na nic 😩 -
Malinowa98 współczuję...
Jeśli faktycznie nic nie możesz jeść to szpital i kroplówki wydaję się być najlepszym wyjściem. Musisz sobie i dziecku dostarczyć niezbędnych składników odżywczych. Wiadomo że nikt nie lubi szpitali, ale jak trzeba to trzeba.
Oby wszystko skończyło się dobrze i Ci szybko przeszło. Trzymam kciuki ♥️Malinowa98 lubi tę wiadomość
-
Maggy_88 wrote:Malinowa98 współczuję...
Jeśli faktycznie nic nie możesz jeść to szpital i kroplówki wydaję się być najlepszym wyjściem. Musisz sobie i dziecku dostarczyć niezbędnych składników odżywczych. Wiadomo że nikt nie lubi szpitali, ale jak trzeba to trzeba.
Oby wszystko skończyło się dobrze i Ci szybko przeszło. Trzymam kciuki ♥️
Dziękuję, nam nadzieję, że przejdzie mi po pierwszym trymestrze 😔 położna, która pobierała mi cytologię "pocieszyła" mnie słowami "być może będzie tak przez całą ciążę" 😩 -
Malinowa98 wrote:Dziękuję, nam nadzieję, że przejdzie mi po pierwszym trymestrze 😔 położna, która pobierała mi cytologię "pocieszyła" mnie słowami "być może będzie tak przez całą ciążę" 😩
Niestety mam znajomą która tak miała całą ciążę. Jadla i rzygała. Idz do tego szpitala, dla siebie i dziecka.
Letty, a współżyłaś? Może się zadrasnęłaś? -
Baby, jeszcze raz - gratuluję Ci Kochana z całego serca🤗😘
babydust1 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Letty, ja miałam brązowe plamienia i Gin powiedział, że to od złej aplikacji luteiny musiałam naruszyć jakąś krwinkę. Ale nie wiem czy ty stosujesz, ale tak jak pisze Audrey może to po współżyciu.
Baby super wiadomości ❤️ pierwszy mały facet w babskim gronie 😁 witaj mały księciu ❤️
Może informacje o płci też będziemy dodawać na pierwszej stronie, co wy na to? 😊babydust1, Letty, Bąblinka, Patrycja3791 lubią tę wiadomość
-
babydust super wieści! No i gratulacje! ❤️❤️ A przypomnij kogo już w domu masz? Córeczki? Synów? Macie już pomysł na imię? 😀
K&K tak, tak, już dodałam na pierwszej stronie 🙂
Malinowa z tego co pamiętam to szwagierka była dwa razy w szpitalu z powodu niepowściągliwych wymiotów. Miała jakieś leki od gina na receptę. Pamiętaj, że to dla Waszego dobra.Malinowa98 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Letty wrote:Hej dziewczyny 😉 trochę się martwię bo od wczoraj mam niewielkie ciemno brązowe plamienia, czy któraś z was też tak ma lub miała?
Hej Letty, tak - ja tak mialam dzisiaj! Obudzilam i zobaczylam delikatne brazowe plamienie i delikatniusie pobolewania ale tak doslownie kilka minut. Oczywiscie strasznie sie rozplakalam i pomyslalam, ze za chwile rozkreci sie poronienie (temat dobrze mi znany ). Polecialam zrobic badanie progesteronu (nie suplementuje go), i szybko umowilam wizyte do gina na 14:00. Strasznie dluzyly mi sie te godziny, bylam w kosciele, plakalam, prosilam, zeby sie okazalo wszystko tylko nie najgorsze. Okolo 12 zauwazylam ze plamienie zaczelo byc jasniejsze a jak bylam u gina to wlasciwie juz nie bylo zadnego plamienia. USG wszystko w porzadku, wg CRL 10ty tydzien rowno, 33mm ma Kruszynka, ruszala raczkami i nozkami akurat, poczulam mega ulge. Dr powiedzial ze wszystko ladnie pozamykane, szyjka ok, wszystko ksiazkowo….
Teoria Doktora: takie plamienie na tym etapie ciazy moze byc efektem gry hormonalnej, teraz zachodzi bardzo duzo zmian w organizmie.
Panikara jestem, ale naprawde modlilam sie, zeby wszystko bylo ok i chyba zostalam wysluchana 😀 czego i Tobie zycze, Letty!Maggy_88 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, wpisywalyscie na poczatku miasta, skad jestesmy?
I jeszcze jedno pytanie: mam 39 lat, mam juz jednego syna, jakie badanie i kiedy najlepiej zrobic zeby wykluczyc ew wady rozwojowe?
Obilo mi sie tu o uszy to Nifty, warto to robic? Kiedy sie je robi? -
Maggia wrote:Hej Dziewczyny, wpisywalyscie na poczatku miasta, skad jestesmy?
I jeszcze jedno pytanie: mam 39 lat, mam juz jednego syna, jakie badanie i kiedy najlepiej zrobic zeby wykluczyc ew wady rozwojowe?
Obilo mi sie tu o uszy to Nifty, warto to robic? Kiedy sie je robi?
Poczytaj też o sanco nie wiem czy on nie jest bardziej szczegółowy niż nifty. Chyba wszystkie te testy można robić od 10 tygodnia ciąży.Maggia lubi tę wiadomość
-
Maggia wrote:Hej Letty, tak - ja tak mialam dzisiaj! Obudzilam i zobaczylam delikatne brazowe plamienie i delikatniusie pobolewania ale tak doslownie kilka minut. Oczywiscie strasznie sie rozplakalam i pomyslalam, ze za chwile rozkreci sie poronienie (temat dobrze mi znany ). Polecialam zrobic badanie progesteronu (nie suplementuje go), i szybko umowilam wizyte do gina na 14:00. Strasznie dluzyly mi sie te godziny, bylam w kosciele, plakalam, prosilam, zeby sie okazalo wszystko tylko nie najgorsze. Okolo 12 zauwazylam ze plamienie zaczelo byc jasniejsze a jak bylam u gina to wlasciwie juz nie bylo zadnego plamienia. USG wszystko w porzadku, wg CRL 10ty tydzien rowno, 33mm ma Kruszynka, ruszala raczkami i nozkami akurat, poczulam mega ulge. Dr powiedzial ze wszystko ladnie pozamykane, szyjka ok, wszystko ksiazkowo….
Teoria Doktora: takie plamienie na tym etapie ciazy moze byc efektem gry hormonalnej, teraz zachodzi bardzo duzo zmian w organizmie.
Panikara jestem, ale naprawde modlilam sie, zeby wszystko bylo ok i chyba zostalam wysluchana 😀 czego i Tobie zycze, Letty!Maggia lubi tę wiadomość
-
Ja mialam plamienia i na usg wyszło, że mam alego krwiaka pozakosmówkowego, ale w miejscu, które nie zagraża ciąży. Dostałam Duphaston, plamienie się znacznie zmniejszyło, ale lekarz mówił, że to musi się oczyścić i mam się o nic nie martwić, bo z dzidzia wszystko ok
Najlepiej isc do lekarza, kazdy przypadek jest innyMaggia lubi tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
MamaMagda89 wrote:Poczytaj też o sanco nie wiem czy on nie jest bardziej szczegółowy niż nifty. Chyba wszystkie te testy można robić od 10 tygodnia ciąży.
ja wybralam nifty plus bo maja teraz promocje i zamiast 2700 zaplacilam 2025 duza roznica a wynik mialam w 6 dniu
robi sie je od 10t0d zeby dna plodowe (cffdna) bylo wystarczajaco
ja robilam 10t1d i mialam 10,07 % cffdna a wystarczy 3,5% zeby mogli wykonac badanieMaggia lubi tę wiadomość