Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Majowa Nadzieja - trzymam kciuki, zeby bylo dobrze, koniecznie idz do lekarza to sprawdzic i daj nam znac.
Ja mam ciagle opor przed kupowaniem rzeczy zwiazanych z ciaza. Ostatnio mama kupila mi dwie sukienki, „takie, zeby brzuszek sie zmiescil” i po prostu zlozylam je i wlozylam do szafy. Ciagle mam z tylu glowy, ze nie chce zapeszac chociaz do konca pierwszego trymestru. Ale na legginsy chyba sie skusze...
W ogole bede musiala dorwac na jesien ciazowe rajstopy, bo ja nie chodze w spodniach w legginsach tez nie bardzo, zawsze tylko sukienki, nawet zima. -
nick nieaktualnyMajowa_nadzieja wrote:Dziewczyny... A ja znów krwawię.... poszłam siku zrobić, podtarłam się A tam krew... już jestem zmęczona ... przechodzi.. nie ma plamień i znów są tak po nocy z dnia na dzień.. mam złe przeczucia... zadzwonię po 8 jak już będzie godzina przyzwoita do mojego lekarza... niech mnie zobaczy.. skąd to i dlaczego... bo ja oszaleje tak bardzo się boję.... (
-
Lekarz mi odpisał na wiadomość. Kazał przyjechać do niego do szpitala. Zbadał mnie. Zrobił się krwiak pod kosmówką i stąd krwawienia. Dzidź żyje. 💖 ma 2.5 cm i bijące serduszko... rączki i Nóżki...
Mam zakaz wstawiania. Muszę leżeć i wstawać tylko do wc. Znów zwiększył dupka do 3x2.
Z usg wychodzi 9t1d A z OM 9t4d to chyba nie jest duża różnica?
Na razie krwawienie ustało... to był taki jeden rzut... poszłam siku i nagle w toalecie i na papierze krew... Z 5 razy się wytarłam zanim zniknęła. Teraz już nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 08:29
Nikodemka, Morwa, kate2friend, Katy, Elo, talku, syllwia91, Makt, Przyszlamama93 lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Dziękuję Wam za wsparcie :* to wspaniałe mieć takie miejsce gdzie kobiety się rozumieją i wspierają.
kate2friend, talku, Przyszlamama93 lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
nick nieaktualnyKaty to jestesmy obie malutkie, bo ja mam 158 cm i 48 kg wagi zwykle. Teraz tez schudłam ale cos mi waga w domu szwankuje chyba bo pokazuje 45 kg a raczej az tyle nie schudłam. Zważe sie na wizycie. W tej ciazy zamierzam bardzo pilnować wagi, ze względu na macice wole mniejsze dziecko. W poprzedniej sobie pofolgowałam i do porodu szlam z waga 69 kg! A to był dopiero 38 tc! Dziecko utuczyłam w 3 tygodnie od 32-35 tc 1 kg przybrało 😀 A ze szpitala jak wychodziłam to mialam tylko minus 3 kg! W szoku bylam. Kp oczywiście nie pomogło schudnąć a wręcz przeszkadzało i zaczęłam tracić wagę dopiero po odstawieniu.
Co do biustu to mialam przed pierwsza ciaza 75D. Pierwsze kp mi zniszczyło wręcz zrujnowało biust totalnie, to co mi zostało to jakies smutne B. Drugiego dziecka nie karmiłam w ogole, trzecie samo sie odstawili po 4 miesiącach. Szczerze to ja sie zastanowię czy w ogole bede isc w kp tym razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 08:35
-
nick nieaktualny
-
ann2224 wrote:Ja byłam na wizycie z 8 tygodnia zrobił się 6 ciąża młodsza pęcherzyka ciążowy i pęcherzyka zółtkowy to wszystko patrząc na wasze wpisy to już się boję
Spokojnie. Może miałaś owulację później niż myślisz:) jak jest żółtko to znaczy że i zarodek się pojawi. U mnie też w 6 tyg był tyko pecherzyk ciazowy i zolteczko:) trzymam kciuki:*16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
Majowa nadzieja - uff! Bedzie dobrze, lez i krwiak sie wchlonie albo oczysci, wiele dziewczyn go ma. Dzidzia cudowna! To chyba jeden z fajniejszych momentow na usg jak z fasolki zmienia sie w taka żabke z nozkami i raczkami
Majowa_nadzieja, talku lubią tę wiadomość
-
Majowa_nadzieja, cieszę sie, ze dzidzia ma sie dobrze Odpoczywaj 😚
Co do biustu po kp, no niestety taki jak przed juz nie będzie, ale ja karmie juz 16msc i sie jego stan nie pogarsza jakos bardzo (stracił na jędrnosci, ale sie to nie poglebia, ze tak powiem), nie wiem jak bedzie jak zakoncze calkiem karmienie...Najlepiej zaczac sie smarowac juz w ciazy czyms, ja uzywam do biustu balsam Palmers (kupilam w Rossmannie) i naprawde troche pomogl, po za tym dobrze dobrany biustonosz i moze nie bedzie tragediiMajowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
Co do staników do karmienia z Lidla to one są co 3-4 miesiące, więc jeszcze na pewno zdążycie kupić tylko tam jest zawsze parę rozmiarów tylko i na dwa obwody bodajże (80 i 85). Chociaż moim zdaniem realnie to są mniejsze. Ja przed pierwszą ciążą nosiłam 65E, w trakcie karmienia 70H i jak dla mnie były rewelacyjne. Ja mam 4 sztuki (chyba każdy kolor jaki był ).
Ja karmiłam 13 miesięcy, córka się sama odstawiła i teraz biust mi tragicznie wisi. Ale ja o to karmienie bardzo walczyłam, na początku znowu miałyśmy duże problemy, głównie przez to że w szpitalu pakowali jej butlę na każde kwęknięcie (drugi raz w życiu na to nie pozwolę, po pierwszym porodzie człowiek jest chyba trochę oszołomiony i bierze za pewnik to co mówią położne...), więc po prostu jak już skończę rodzić dzieci to dobiorę sobie odpowiedni stanik i tyle. Drugie dziecko też zamierzam karmić piersią i też o to zawalczę jeśli będzie trzeba -
nick nieaktualnyDzień Dobry Kochane:-)
Meldujemy się z moją kuleczką po badaniu.
8+3, wszystko ok. 1,7cm - Rośniemy ❤
https://zapodaj.net/6a6ef5233b08a.jpg.html
Miłego dnia!meetme, talku, Katy, Natalia05, syllwia91, Majowa_nadzieja, Makt, Elo, Nikodemka, Przyszlamama93, Kazio14 lubią tę wiadomość
-
Majowa, fantastycznie że maleństwo ma się dobrze. Oszczędzaj się i naprawdę wstawaj tylko do toalety a krwiak się wchłonie 😍 piękny ten człowieczek, podobny do mojego 😂 no prawie jak bracia albo siostry
Nieidealna, gratuluję udanej wizyty 😍 duży człowiek.
Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
Ale straszycie z tymi obwisłymi piersiami 😱😱 to mi z takich moich dużych to się zrobią skarpetki z piaskiem 😂
Ale chyba nie mam na to wpływu. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety biuściaste i po ciążach miały jeszcze większy biust niż przed.
Ja już bliżej porodu pójdę do profesjonalnego sklepu dobrać biustonosz do karmienia bo dla mnie biustonosz musi naprawdę leżeć idealnie żebym czuła się komfortowo. -
nick nieaktualnyTalku ja bym poczekała z tym biustonoszem do po porodzie. Kiedy piersi nabiorą mleka wtedy najlepiej dobrać, przed porodem moze byc potem za maly.
Ja mysle ze to zalezy od tego ile razy piersi powiększa swoj rozmiar i od ilości mleka w piersiach podczas kp. Mnie zalewało mleko przy pierwszym dziecku od pierwszej dobry po cc mialam potop. I tak dobre kilka miesięcy. Teraz co mialam w porównaniu do wtedy to bym powiedziała ze z 10% tego mleka a dziecku i tak starczyło. Wiec jak ktos ma szczescie i go jie obdarzy az tak hojnie to ma szanse ze wyjdzie z niezrujnowanym biustem z kp.talku lubi tę wiadomość