X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    A gdzie według ciebie najlepiej?
    Lwowska i profamilia

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny może gorszy dżin dzisiaj i jutro będzie lepiej. W końcu czuje się dobrze nie plamie serduszko bije Okruszek rośnie, jestem obstawiona lekami to musi być dobrze nie?

talku lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Dzięki dziewczyny może gorszy dżin dzisiaj i jutro będzie lepiej. W końcu czuje się dobrze nie plamie serduszko bije Okruszek rośnie, jestem obstawiona lekami to musi być dobrze nie?
    Dzielny okruszek i dzielna mama :"

syllwia91 lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizyt. Cudownie czytać takie wiadomości :)

Ja poszłam teraz wieczorem do Lidla po pieczywo i skusiłam się na legginsy i bluzkę. Ale wzięłam L. Hmm zaraz przymierze.

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - odpoczywaj! Jesli krwi bedzie wiecej to moze skontroluj to? Nie masz mozliwosci, zeby zmienic luteine na cos doustnego? Podczas plamien lepiej tam sobie nie grzebac...
    Talku - daj znac jak legginsy, chyba tez kupie.

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Gratuluję wszystkim wizyt. Cudownie czytać takie wiadomości :)

Ja poszłam teraz wieczorem do Lidla po pieczywo i skusiłam się na legginsy i bluzkę. Ale wzięłam L. Hmm zaraz przymierze.
    A ja wzięłam legginsy, piżamę i stanik do karmienia :) Bałam się, że L będzie za mała, bo ja jestem dużą babą, ale jest ok.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Makt Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Lwowska i profamilia

Akurat co do profamili to tam kilka osób odradza z tego względu ze maja problem z jakas bakteria i dużo pozwów o zakażenia szpitalne wiec tu się raczej nie zdecyduje ;)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku - daj znac jak legginsy, chyba tez kupie.

Są super! Bardzo dobre jakościowo i dobrze leżą. W trzech kolorach: czarny, szary i granat.
    Jutro dokupie jeszcze jedne. Nie wiedziałam jak z tym rozmiarem. Jak się okazuje kupiłam M i L. Teraz to nawet M za duże ale ja wiem ile mi ten brzuch urośnie 🤔🤔🤔 Mierzyliśmy przed chwilą z poduszką jaśkiem w środku hahaha i mówię do M. "O matko taki będę miała brzuch?!" Na co on do mnie "no coś Ty, dużo większy!" To mnie pocieszył 😂 bo już z tym jaśkiem mi się wydawał ogromny, ledwo się poruszałam po domu. Także tego. Będzie ciekawie 🙂

A nie widziałam staników do karmienia. Może wszystkie poszły. Chociaż wątpię że by mieli 70F, ja mam duży biust a mało pod biustem więc kupuje biustonosze znane i sprawdzone żeby dobrze leżały.

Dorjana lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a rozmiary są takie jak w sieciowkach typu Orsay mohito ? Czy większe zwykle mam rozmiar 36/38 nie wiem m będzie dobre?
    Moeilyscie też kiedyś o grupie na FB . Jak się można do niej dostać?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 22:54

Pampcia lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dziewczyny a rozmiary są takie jak w sieciowkach typu Orsay mohito ? Czy większe zwykle mam rozmiar 36/38 nie wiem m będzie dobre?

Moim zdaniem są większe.
    Ja noszę L a M kupiłam i są ok. Nie wiem ile brzucha mi się tam zmieści ale chyba sporo. Więc na Twoim miejscu wzięłabym S chyba. Tez zależy od figury

Auricomka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Moeilyscie też kiedyś o grupie na FB . Jak się można do niej dostać?:)

Wyszukaj na FB Marcowe Mamy 2020 i wyślij prośbę o dołączenie. Ale słaba ta grupa. Mnie nadal te laski denerwują 😬
    Tutaj jest dużo milej, ciepłej i tak kameralnie. A tam już chyba z 200 osób 😨

relgi09kukfprg92.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Moim zdaniem są większe.
    Ja noszę L a M kupiłam i są ok. Nie wiem ile brzucha mi się tam zmieści ale chyba sporo. Więc na Twoim miejscu wzięłabym S chyba. Tez zależy od figury
    Typ figury mam taki że mam duży tyłek wąską talię i w miarę obfity biust. Tyłek dominuje :D i jestem wysoka 175 myślałam czy właśnie nie będą za krótkie eski

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Akurat co do profamili to tam kilka osób odradza z tego względu ze maja problem z jakas bakteria i dużo pozwów o zakażenia szpitalne wiec tu się raczej nie zdecyduje ;)
    Może. Ja nie słyszałam a leżałam 3 razy i nie narzekam w ogole

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogólnie rozmiar 75I i mam nadzieję że jednak nie urośnie😲

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to wy dziewczyny macie się czymmpochwsli. ! To ja mam dużo skromniejszy 75D i nie zauważyłam żeby teraz rósł.;) Wogole orzytylysvie teraz od początku ciąży?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... A ja znów krwawię.... poszłam siku zrobić, podtarłam się A tam krew... już jestem zmęczona ... przechodzi.. nie ma plamień i znów są tak po nocy z dnia na dzień.. :( mam złe przeczucia... :( zadzwonię po 8 jak już będzie godzina przyzwoita do mojego lekarza... niech mnie zobaczy.. skąd to i dlaczego... bo ja oszaleje :( tak bardzo się boję.... :((

wydziarana_mama lubi tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Typ figury mam taki że mam duży tyłek wąską talię i w miarę obfity biust. Tyłek dominuje :D i jestem wysoka 175 myślałam czy właśnie nie będą za krótkie eski

To mogą być za krótkie. Bo wg mnie różnią się długością od siebie.
    To Ty wysoka kobieta jesteś :) zazdroszczę bo ja króciak 160 cm 😁
    Może weź sobie dwie pary? Zawsze można oddać. Ja kupiłam M i L i zostawiam obie. W związku z tym, że te legginsy są naprawdę mega przyjemne i dobre jakościowo jedne mniejsze będę miała na listopad/grudzień a drugie większe na luty/marzec.
    Dzisiaj może gdzieś poszukam tych staników do karmienia. Może się ostały.

Ja schudłam 4kg. Ale na początku to ponoć normalne i przy moich krągłościach nie zaszkodzi. Nie jestem grubaskiem (jeszcze 😂) ale szczupła też nie jestem i mam tendencję do tycia więc wiem że będę musiała tej wagi pilnować całą ciążę.

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Dziewczyny... A ja znów krwawię.... poszłam siku zrobić, podtarłam się A tam krew... już jestem zmęczona ... przechodzi.. nie ma plamień i znów są tak po nocy z dnia na dzień.. :( mam złe przeczucia... :( zadzwonię po 8 jak już będzie godzina przyzwoita do mojego lekarza... niech mnie zobaczy.. skąd to i dlaczego... bo ja oszaleje :( tak bardzo się boję.... :((

Z tego co pamiętam to wcześniej lekarz Cię nie oglądał tylko zwiększył Dupka?
    To lepiej jedź do niego niech zajrzy, niech sprawdzi, zrobi USG. Będziesz spokojniejsza. Może pojawił się jakiś krwiaczek albo nadżerka.
    Bądź dobrej myśl. My tu trzymamy kciuki za Kropka 😘✊

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej sa wieksze ja bralam w tamtej ciazy z hm S i byly juz dobre, a te S mi z tylka zjezdzaja xd Tylko, ze ja jestem kurdupel 152cm i waze obecnie 43kg wiec 3kg mniej niz przed tamta ciaza :p

Ja sie do fejsbukowych grup nie dodaje wlasnie przez to, ze za duzo osob potem tam jest :p

Majowa_nadzieja, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo:* Musi byc dobrze ;)

Co do biustu to mam rozmiar 60F obecnie, ale jednak widze, ze cycki troche urosly xd Do karmienia polecam biustonosze Alles mama, mam wlasnie na sobie i naprawde jest super, tylko lepiej zamawiać przez neta xd Ja stacjonarnie dalam 190zl za niego..

Dorjana lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wlasnie alles ale mój był tańszy bo troszkę ponad 100zl.
    Niestety u nas nie było obwodu 60
    ☹️
    Mi się wydaje że ja już przytyłam, nawet ze 2kg.
    nie wiem jak u was ale mi te olbrzymy znikają po karmieniu... Spadam do miseczki D. Niewiele mi z tego zostaje ale ja się cieszę bo wolę mniejsze choć wiadomo.. To już nie to samo co przed pierwszą ciąża.

Majowa nadzieją daj znać jak się czujesz czy te plamienia ustaly???
    Oby udalo ci się do lekarza szybko dostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 07:14

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ