X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wlansie czuje dużo lepiej. Trochę mnie to niepokoi czy dzidizus tam wydziela odpowiednie hormonu skoro objawy mi tak przechodzą . Coraz więcej rzeczy jem , przechodzą mi mdłości itd

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Nikodemko wchodzisz w 9tydzien kończysz 8:). Morwa dlaczego przeczuwalas? Coś ci dolegało?
    Iriska bliźniaki to jest konkretne wyzwanie:)
    Ja np tak nie licze. Licze to co skonczylam czyli wczoraj 6 tydzień, bo zaczal sie 7-7+0 a dzis 7+1. Nawet lekarze mowia o tygodniach ktore sa :) tak samo jest z cc planowana. Najwcześniej robia w 38tc czyli 38+0 a nie 37+0 :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo cesarkę robią w skończonym 38 czyli 38+0, ale on trwa od 37+1 . A kryterium cesarki ejst skończony 38i dlatgeo chyba ? Ja to tak rozumiem że Nikodemka kończy 8tydzien a wchodzi w 9 ale możliwe że coś pokłóciłam, moja aplikacja pokazuje że ja jestem w 11czyli mam skończony 10ale trwa 11. Ten tydzień od zapłodnienia to 0+.... A jest pierwszym tygodniem. Tak ja to rozumiem ale już sama niemwiem ;)

Leśny_stworek lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak liczę jak Auricomka.

Skończyłam 9 tygodni. Zaczęłam 10 tydzień ciąży i leci mi ten 10.

relgi09kukfprg92.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Nikodemko wchodzisz w 9tydzien kończysz 8:). Morwa dlaczego przeczuwalas? Coś ci dolegało?
    Iriska bliźniaki to jest konkretne wyzwanie:)
    W pewnym momencie przestałam czuć ,że cokolwiek się zmienia. Tak jakby ktoś włączył pauzę. Wcześniej czułam np więzadła macicy jak się lizują. Coś rosło a nagle przestało. Przeszły mi wszystkie objawy niemal z dnia na dzień. Nie chciałam marudzić i chciałam sobie wmawiać, że tak tylko mi się zdaje.

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja już po wizycie u nowego lekarza, który bardzo mi się spodobał, ale jakoś strasznie się stresowałam. Dzidziuś ładnie urósł i ma 2,5 cm już. Serduszko ładnie bije (170). Kolejną wizytę wraz z usg prenatalnym mam 3.09. Jak ją przetrwam, to może się w końcu uspokoję :)

Katy, syllwia91, Przyszlamama93, talku, iriiska lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, właśnie przeczytałam. Strasznie mi przykro. Bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, ze szybko dostaniecie zielone światło na dalsze działania. Trzymaj się dzielnie!

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest właśnie dla mnie najgorsze to se chodzisz sobie szczęśliwa w ciąży bo przecież serduszko biło na usg a tu na kolejnym się okazuje że już nie bije😔😔😔😔😔😔

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz są teorie wg których z FHR płodu można zgadywać płeć. Podobno dziewczynkom serduszka biją szybciej ;) możemy sprawdzić za parę tygodni :D

Ja poszłam dziś do Lidla też przez Was. Wróciłam z dwoma parami jeansów, leginsami i bluzką. W sumie mam z poprzedniej ciąży trochę rzeczy, ale akurat jeansy miałam tylko jedne wygodne, a te są super i za taką cenę :)

Morwa bardzo, bardzo mi przykro. Takie rzeczy nie powinny się dziać. Mocno przytulam i trzymam kciuki za Wasze starania. Daj znać za jakiś czas co u Was <3

Ja też mam jakieś głupie przeczucie, że coś jest nie tak. Staram się odpychać to od siebie, ale odetchnę dopiero po wizycie 30ego...

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Lekarz mi odpisał na wiadomość. Kazał przyjechać do niego do szpitala. Zbadał mnie. Zrobił się krwiak pod kosmówką i stąd krwawienia. Dzidź żyje. 💖 ma 2.5 cm i bijące serduszko... rączki i Nóżki... :)

Mam zakaz wstawiania. Muszę leżeć i wstawać tylko do wc. Znów zwiększył dupka do 3x2.

Z usg wychodzi 9t1d A z OM 9t4d to chyba nie jest duża różnica?

Na razie krwawienie ustało... to był taki jeden rzut... poszłam siku i nagle w toalecie i na papierze krew... Z 5 razy się wytarłam zanim zniknęła. Teraz już nie ma.

b62955ae624a.jpg
    Uff ! Odpoczywaj ile się da :)

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Ale straszycie z tymi obwisłymi piersiami 😱😱 to mi z takich moich dużych to się zrobią skarpetki z piaskiem 😂
    Ale chyba nie mam na to wpływu. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety biuściaste i po ciążach miały jeszcze większy biust niż przed.
    Ja już bliżej porodu pójdę do profesjonalnego sklepu dobrać biustonosz do karmienia bo dla mnie biustonosz musi naprawdę leżeć idealnie żebym czuła się komfortowo.
    Mi też cyce spadły. Kiedyś atut,po porodzie kompleks. A teraz znowu fajne pełne się zrobiły. Chwilo trwaj😁😁

• Auricomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Olalasz są teorie wg których z FHR płodu można zgadywać płeć. Podobno dziewczynkom serduszka biją szybciej ;) możemy sprawdzić za parę tygodni :D

Ja poszłam dziś do Lidla też przez Was. Wróciłam z dwoma parami jeansów, leginsami i bluzką. W sumie mam z poprzedniej ciąży trochę rzeczy, ale akurat jeansy miałam tylko jedne wygodne, a te są super i za taką cenę :)

Morwa bardzo, bardzo mi przykro. Takie rzeczy nie powinny się dziać. Mocno przytulam i trzymam kciuki za Wasze starania. Daj znać za jakiś czas co u Was <3

Ja też mam jakieś głupie przeczucie, że coś jest nie tak. Staram się odpychać to od siebie, ale odetchnę dopiero po wizycie 30ego...
    To będzie wizyta z prenatalnymk?
    Majowa nadzieją super że dzidiza ma się dobrze.
    Ja się kurde stresuje wizyta. Całe 6tyhodni sobie neizoe radziłam a teraz mam stresa :/

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Dzień Dobry Kochane:-)

Meldujemy się z moją kuleczką po badaniu.
    8+3, wszystko ok. 1,7cm - Rośniemy ❤

https://zapodaj.net/6a6ef5233b08a.jpg.html

Miłego dnia!
    Wspaniale! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny ja przynoszę niestety fatalne wieści.. Można mnie skreślić z listy bo to już koniec.. w poniedziałek szpital..
    Bywajcie zdrów , u mnie widocznie tak musiało być 😭
    O nie 😭 tak mi przykro :((( trzymaj sie❤❤❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Peggie no cos w tym jest, mi sie trafilo rzyganko niestety:p Chociaz naprawde duzo rzadziej niż w pierwszej ciazy przez co sie boje, ze cos jest nie tak :/ Nie dogodzisz 😂

My z dziewczynami z kwietnia 2018 mamy tajna grupę na fb, jest nas ok 10 tam i piszemy codziennie w konwersacji na messengerze xd
    A ja jestem w majowkach 2018. Mamy tajną grupę i codziennie zakładamy tam post z nowym dniem i tam piszemy. Jak dla mnie bomba!👍👍👍

Katy lubi tę wiadomość

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie że jak chce iść zrobić kupę (sorry za wyrażenie ale wychodzę z założenia że na tej grupie nic co ludzkie nie jest na obce) i wiecie prę na stolec to normalnie plamię... I teraz się boję chodzić do wc i cokolwiek robić. Oszaleje.

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Martwi mnie że jak chce iść zrobić kupę (sorry za wyrażenie ale wychodzę z założenia że na tej grupie nic co ludzkie nie jest na obce) i wiecie prę na stolec to normalnie plamię... I teraz się boję chodzić do wc i cokolwiek robić. Oszaleje.
    Wybacz bezpośredniość ale skąd plamisz ? Bo jak z odbytu to może masz xylaczki?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    To będzie wizyta z prenatalnymk?

Nie, dopiero serduszkowa. Teraz byłam 5+6 i był pęcherzyk i ciałko.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:

Majowa chyba tak miałaś jyz wcześniej?
    Rozmawiałas o tym z lekarzem?
    Może to krew z odbytu, pękła jakaś żyłka albo zrobił Ci się hemoroid?

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Ja też tak mialam w pierwszej ciąży. Kilka razy. Mówiłam lekarzowi i powiedział że przy zaparciach mogło tak być przez jakieś naczynko np

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ