X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Nie, dopiero serduszkowa. Teraz byłam 5+6 i był pęcherzyk i ciałko.

No to bardzo dobre wiadomości.
    Jest pęcherzyk, jest ciało. Za trzy tygodnie będzie serducho 💕 bądź dobrej myśli

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję wyjść z domu ale żadne spodnie nie są na mnie dobre... W sensie zapne się ale mnie tak obciska że nie mogę... Mam brzuch ogromny! 🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Próbuję wyjść z domu ale żadne spodnie nie są na mnie dobre... W sensie zapne się ale mnie tak obciska że nie mogę... Mam brzuch ogromny! 🤯
    To Twoja pierwsza ciaza ? Pokaz zdj :)

• Guuu Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moze założymy taką tajna grupę na fejsie. Troche sie juz znamy a ja jak wchodze na forum raz dziennie to nie daje rade czytac wszystkiego. Na fejsie bylabym regularnie...
    Ktos, cos ? 😘😘😘

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
    25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
    01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
    08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Olalasz są teorie wg których z FHR płodu można zgadywać płeć. Podobno dziewczynkom serduszka biją szybciej ;) możemy sprawdzić za parę tygodni :D

Ja poszłam dziś do Lidla też przez Was. Wróciłam z dwoma parami jeansów, leginsami i bluzką. W sumie mam z poprzedniej ciąży trochę rzeczy, ale akurat jeansy miałam tylko jedne wygodne, a te są super i za taką cenę :)

Morwa bardzo, bardzo mi przykro. Takie rzeczy nie powinny się dziać. Mocno przytulam i trzymam kciuki za Wasze starania. Daj znać za jakiś czas co u Was <3

Ja też mam jakieś głupie przeczucie, że coś jest nie tak. Staram się odpychać to od siebie, ale odetchnę dopiero po wizycie 30ego...
    O. Nie wiedziałam. A 170 to szybko? Bo ja czuje, ze to dziewczynka.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Kochane, moze założymy taką tajna grupę na fejsie. Troche sie juz znamy a ja jak wchodze na forum raz dziennie to nie daje rade czytac wszystkiego. Na fejsie bylabym regularnie...
    Ktos, cos ? 😘😘😘
    Jestem bardzo za! Jak się ma nazywać i kto ją robi?

Guuu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama93 wrote:
    To Twoja pierwsza ciaza ? Pokaz zdj :)
    Pierwsza 🤯

1ef752958c76.jpg

Nie mogę go wciągnąć ani nic jest twardy

Sory za strój hahah

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent ja mam córe a serduszko biło jakoś koło 140, czyli powinien być chyba chłopak według tej teorii, tak? :D Chociaż chłopczyca straszna :D

Ja tam dziewczyny plamię cały czas odkąd trafiłam do szpitala z krwotokiem, ale doszłam do wniosku, że nie będę się tym przejmować i już. W pierwszej ciąży też długi plamiłam i wszystko było dobrze. Trochę optymizmu chcę tu zobaczyć, dziewczyny!!! <3 :D

Guuu, może i fb byłby lepszy, bo tu ciężko nadrobić czasem, zwłaszcza z telefonu. Byleby to nie był zbiorowy czat na mesendżerze, bo te powiadomienia mnie do szłu doprowadzą :D

Która to powiedziała, że największe mdłości są między 8 a 11 tc?! :D u mnie dziż 10+1, więc jest szansa, że za niedługo poczuję się jak człowiek!!! Jeah! :D

talku, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:

Jak czujesz, że dziewczynka to będzie dziewczynka! :D Ja wiedziałam od razu jak zrobiłam test, że będzie dziołcha :D Na 1000000000% byłam pewna no i jest :D

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Ktos, cos ? 😘😘😘
    Ja jestem za FB. To i tak przecież publiczne medium . K łatwiej byłoby mi doczytywac ;)
    Sylwia a to nie jakieś.gastryczne ? Ja mam całkiem płaski kurde nic a nic dzidiz nie widac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 19:37

Guuu lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    White Innocent ja mam córe a serduszko biło jakoś koło 140, czyli powinien być chyba chłopak według tej teorii, tak? :D Chociaż chłopczyca straszna :D

Ja tam dziewczyny plamię cały czas odkąd trafiłam do szpitala z krwotokiem, ale doszłam do wniosku, że nie będę się tym przejmować i już. W pierwszej ciąży też długi plamiłam i wszystko było dobrze. Trochę optymizmu chcę tu zobaczyć, dziewczyny!!! <3 :D

Guuu, może i fb byłby lepszy, bo tu ciężko nadrobić czasem, zwłaszcza z telefonu. Byleby to nie był zbiorowy czat na mesendżerze, bo te powiadomienia mnie do szłu doprowadzą :D

Która to powiedziała, że największe mdłości są między 8 a 11 tc?! :D u mnie dziż 10+1, więc jest szansa, że za niedługo poczuję się jak człowiek!!! Jeah! :D

Peggie, ja to powiedziałam, ale też sama siebie pocieszam i skreślam kartki w kalendarzu 😂

Do kiedy zostajesz w szpitalu? Bardzo dobrze, że jesteś takiej dobrej myśli. To jest bardzo ważne

relgi09kukfprg92.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    No to bardzo dobre wiadomości.
    Jest pęcherzyk, jest ciało. Za trzy tygodnie będzie serducho 💕 bądź dobrej myśli

Tak, ja wiem, że dobre. To po prostu takie dziwne uczucie. Sama nie wiem. Mdłości osłabły,nie mam żadnych innych objawów (chociaż wiem, że one wcale a wcale nie świadczą o zdrowej ciąży ;)). Normalnie nie poszłabym tak szybko na wizytę, szłabym koło 8 tc żeby już na pewno było serduszko. Ale urlop mojej gin, pozniej nasz urlop i jakoś to tak wyszło.
    Olalasz wrote:

Tak, to szybko :) chociaż ja miałam na pierwszej wizycie 155, później 160 i też mam córkę. To tak z przymrużeniem oka piszę o tych metodach na zgadywanie płci :D

Co do fb to dla mnie to jeszcze za szybko :) na kwietniówkach przeszłyśmy jak dzieci miały ponad rok dopiero i jest spoko :P

Katy lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Pierwsza 🤯

1ef752958c76.jpg

Nie mogę go wciągnąć ani nic jest twardy

Sory za strój hahah
    Mam tak samo! Mój mąż mi mówi, ze może to spożywcza. Ale ja póki co schudłam 1kg, a brzuch coraz bardziej wystaje.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam 4kg i brzuch mi wystaje nad spodnie. To co by było gdybym miała te 4.kg na liczniku. Już bym mogła t ciążowe legginsy nosić 😂
    Ale ja też mam zaparcia więc pewnie wzdęta jestem

relgi09kukfprg92.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez schudłam 2 kg. Mdłości mam, i... biegunki ;/ no moze noe biegunki ale 1 kupa nadprogramowa o nieznanej godzinie :/ serduszko 147 i lekarz stwierdzil ze szybko bije. Norma niby 110-160.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 19:02

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Tak bo cesarkę robią w skończonym 38 czyli 38+0, ale on trwa od 37+1 . A kryterium cesarki ejst skończony 38i dlatgeo chyba ? Ja to tak rozumiem że Nikodemka kończy 8tydzien a wchodzi w 9 ale możliwe że coś pokłóciłam, moja aplikacja pokazuje że ja jestem w 11czyli mam skończony 10ale trwa 11. Ten tydzień od zapłodnienia to 0+.... A jest pierwszym tygodniem. Tak ja to rozumiem ale już sama niemwiem ;)
    Ja wiem bo mi aplikacja tez tak liczy ale ile razy byłam u lekarza to raczej stosowali sie do pelnych tygodni niz tych "nastepnych" :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam -1 na wadze a brzuch rośnie, nie czuję żebym miała problem z 💩 ale podejrzewam że to wina tego bo gdzie bym taki wielki miała! A po 2 wcale dużo nie jem nawet mniej niz przed. Wiadomo płaskiego nie miałam ale kurde takiego też...

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Wybacz bezpośredniość ale skąd plamisz ? Bo jak z odbytu to może masz xylaczki?

Z pochwy. Nie z odbytu... :(

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wydety spuchnięty. To nie przypadkiem wina proga ze tak wydyma?

Ja tan liczę skończone tygodnie, czyli jak mi suwak i apka pokazują 8+3 to dla mnie jestem ósmy tydzień. To samo liczą u mojego lekarza, w labie i w szpitalu. Ale no niektórzy wola liczyć zaczęte.

• Elo Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ciekawy artykuł u mamyginekolog o mięśniach dna miednicy - są też fragmenty o ułatwieniu wypróżniania, może się przydać:
    https://mamaginekolog.pl/miesnie-dna-miednicy/

Makt, iriiska, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

yN7Pp2.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ