X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Nie, dopiero serduszkowa. Teraz byłam 5+6 i był pęcherzyk i ciałko.

No to bardzo dobre wiadomości.
    Jest pęcherzyk, jest ciało. Za trzy tygodnie będzie serducho 💕 bądź dobrej myśli

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję wyjść z domu ale żadne spodnie nie są na mnie dobre... W sensie zapne się ale mnie tak obciska że nie mogę... Mam brzuch ogromny! 🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Próbuję wyjść z domu ale żadne spodnie nie są na mnie dobre... W sensie zapne się ale mnie tak obciska że nie mogę... Mam brzuch ogromny! 🤯
    To Twoja pierwsza ciaza ? Pokaz zdj :)

• Guuu Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moze założymy taką tajna grupę na fejsie. Troche sie juz znamy a ja jak wchodze na forum raz dziennie to nie daje rade czytac wszystkiego. Na fejsie bylabym regularnie...
    Ktos, cos ? 😘😘😘

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
    25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
    01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
    08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Olalasz są teorie wg których z FHR płodu można zgadywać płeć. Podobno dziewczynkom serduszka biją szybciej ;) możemy sprawdzić za parę tygodni :D

Ja poszłam dziś do Lidla też przez Was. Wróciłam z dwoma parami jeansów, leginsami i bluzką. W sumie mam z poprzedniej ciąży trochę rzeczy, ale akurat jeansy miałam tylko jedne wygodne, a te są super i za taką cenę :)

Morwa bardzo, bardzo mi przykro. Takie rzeczy nie powinny się dziać. Mocno przytulam i trzymam kciuki za Wasze starania. Daj znać za jakiś czas co u Was <3

Ja też mam jakieś głupie przeczucie, że coś jest nie tak. Staram się odpychać to od siebie, ale odetchnę dopiero po wizycie 30ego...
    O. Nie wiedziałam. A 170 to szybko? Bo ja czuje, ze to dziewczynka.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Kochane, moze założymy taką tajna grupę na fejsie. Troche sie juz znamy a ja jak wchodze na forum raz dziennie to nie daje rade czytac wszystkiego. Na fejsie bylabym regularnie...
    Ktos, cos ? 😘😘😘
    Jestem bardzo za! Jak się ma nazywać i kto ją robi?

Guuu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama93 wrote:
    To Twoja pierwsza ciaza ? Pokaz zdj :)
    Pierwsza 🤯

1ef752958c76.jpg

Nie mogę go wciągnąć ani nic jest twardy

Sory za strój hahah

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent ja mam córe a serduszko biło jakoś koło 140, czyli powinien być chyba chłopak według tej teorii, tak? :D Chociaż chłopczyca straszna :D

Ja tam dziewczyny plamię cały czas odkąd trafiłam do szpitala z krwotokiem, ale doszłam do wniosku, że nie będę się tym przejmować i już. W pierwszej ciąży też długi plamiłam i wszystko było dobrze. Trochę optymizmu chcę tu zobaczyć, dziewczyny!!! <3 :D

Guuu, może i fb byłby lepszy, bo tu ciężko nadrobić czasem, zwłaszcza z telefonu. Byleby to nie był zbiorowy czat na mesendżerze, bo te powiadomienia mnie do szłu doprowadzą :D

Która to powiedziała, że największe mdłości są między 8 a 11 tc?! :D u mnie dziż 10+1, więc jest szansa, że za niedługo poczuję się jak człowiek!!! Jeah! :D

talku, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:

Jak czujesz, że dziewczynka to będzie dziewczynka! :D Ja wiedziałam od razu jak zrobiłam test, że będzie dziołcha :D Na 1000000000% byłam pewna no i jest :D

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Ktos, cos ? 😘😘😘
    Ja jestem za FB. To i tak przecież publiczne medium . K łatwiej byłoby mi doczytywac ;)
    Sylwia a to nie jakieś.gastryczne ? Ja mam całkiem płaski kurde nic a nic dzidiz nie widac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 19:37

Guuu lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    White Innocent ja mam córe a serduszko biło jakoś koło 140, czyli powinien być chyba chłopak według tej teorii, tak? :D Chociaż chłopczyca straszna :D

Ja tam dziewczyny plamię cały czas odkąd trafiłam do szpitala z krwotokiem, ale doszłam do wniosku, że nie będę się tym przejmować i już. W pierwszej ciąży też długi plamiłam i wszystko było dobrze. Trochę optymizmu chcę tu zobaczyć, dziewczyny!!! <3 :D

Guuu, może i fb byłby lepszy, bo tu ciężko nadrobić czasem, zwłaszcza z telefonu. Byleby to nie był zbiorowy czat na mesendżerze, bo te powiadomienia mnie do szłu doprowadzą :D

Która to powiedziała, że największe mdłości są między 8 a 11 tc?! :D u mnie dziż 10+1, więc jest szansa, że za niedługo poczuję się jak człowiek!!! Jeah! :D

Peggie, ja to powiedziałam, ale też sama siebie pocieszam i skreślam kartki w kalendarzu 😂

Do kiedy zostajesz w szpitalu? Bardzo dobrze, że jesteś takiej dobrej myśli. To jest bardzo ważne

relgi09kukfprg92.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    No to bardzo dobre wiadomości.
    Jest pęcherzyk, jest ciało. Za trzy tygodnie będzie serducho 💕 bądź dobrej myśli

Tak, ja wiem, że dobre. To po prostu takie dziwne uczucie. Sama nie wiem. Mdłości osłabły,nie mam żadnych innych objawów (chociaż wiem, że one wcale a wcale nie świadczą o zdrowej ciąży ;)). Normalnie nie poszłabym tak szybko na wizytę, szłabym koło 8 tc żeby już na pewno było serduszko. Ale urlop mojej gin, pozniej nasz urlop i jakoś to tak wyszło.
    Olalasz wrote:

Tak, to szybko :) chociaż ja miałam na pierwszej wizycie 155, później 160 i też mam córkę. To tak z przymrużeniem oka piszę o tych metodach na zgadywanie płci :D

Co do fb to dla mnie to jeszcze za szybko :) na kwietniówkach przeszłyśmy jak dzieci miały ponad rok dopiero i jest spoko :P

Katy lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Pierwsza 🤯

1ef752958c76.jpg

Nie mogę go wciągnąć ani nic jest twardy

Sory za strój hahah
    Mam tak samo! Mój mąż mi mówi, ze może to spożywcza. Ale ja póki co schudłam 1kg, a brzuch coraz bardziej wystaje.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam 4kg i brzuch mi wystaje nad spodnie. To co by było gdybym miała te 4.kg na liczniku. Już bym mogła t ciążowe legginsy nosić 😂
    Ale ja też mam zaparcia więc pewnie wzdęta jestem

relgi09kukfprg92.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez schudłam 2 kg. Mdłości mam, i... biegunki ;/ no moze noe biegunki ale 1 kupa nadprogramowa o nieznanej godzinie :/ serduszko 147 i lekarz stwierdzil ze szybko bije. Norma niby 110-160.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 19:02

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Tak bo cesarkę robią w skończonym 38 czyli 38+0, ale on trwa od 37+1 . A kryterium cesarki ejst skończony 38i dlatgeo chyba ? Ja to tak rozumiem że Nikodemka kończy 8tydzien a wchodzi w 9 ale możliwe że coś pokłóciłam, moja aplikacja pokazuje że ja jestem w 11czyli mam skończony 10ale trwa 11. Ten tydzień od zapłodnienia to 0+.... A jest pierwszym tygodniem. Tak ja to rozumiem ale już sama niemwiem ;)
    Ja wiem bo mi aplikacja tez tak liczy ale ile razy byłam u lekarza to raczej stosowali sie do pelnych tygodni niz tych "nastepnych" :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam -1 na wadze a brzuch rośnie, nie czuję żebym miała problem z 💩 ale podejrzewam że to wina tego bo gdzie bym taki wielki miała! A po 2 wcale dużo nie jem nawet mniej niz przed. Wiadomo płaskiego nie miałam ale kurde takiego też...

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Wybacz bezpośredniość ale skąd plamisz ? Bo jak z odbytu to może masz xylaczki?

Z pochwy. Nie z odbytu... :(

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wydety spuchnięty. To nie przypadkiem wina proga ze tak wydyma?

Ja tan liczę skończone tygodnie, czyli jak mi suwak i apka pokazują 8+3 to dla mnie jestem ósmy tydzień. To samo liczą u mojego lekarza, w labie i w szpitalu. Ale no niektórzy wola liczyć zaczęte.

• Elo Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ciekawy artykuł u mamyginekolog o mięśniach dna miednicy - są też fragmenty o ułatwieniu wypróżniania, może się przydać:
    https://mamaginekolog.pl/miesnie-dna-miednicy/

Makt, iriiska, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

yN7Pp2.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ