X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Możecie mnie dopisać do listy termin na 1.03.2019, 2 ciaża, 1 aniołek.
    Ja idę na prenatalne w czwartek 😉

Olalasz, talku, Makt, Auricomka, Mia ❤️ lubią tę wiadomość

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ja przed ciążą tez unikałam glutenu i nabiału. Aktualnie moje życie bez chleba nie istnieje :) Twarożki z rzodkiewką i szczypiorkiem też są częstym tematem :) Wybieram dobre pieczywo na zakwasie i świetnie się czuję. Za to mięso w ogóle mi nie wchodzi.

Mam to samo...
    Kanapeczka z jogurtem naturalnym, pomidorkiem, szcxepiorkiem
    🙈🙊🙉
    Ależ mi z tym dziwnie
    ??? Lodów nie jadłam tak długo... Sama robiłam owocowe deserki w domu a teraz są dni ze nie mogę ich z głowy wybić sobie 😭😭😜

🙉🙊🙈
    Nic z tego nie rozumiem...
    Jakby odrzucalo mnie of tego co uchodzi za zdrowe a ciągnie do tego co raczej szkodliwe... Gluten, cukier, nabiał..
    ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 01:19

Olalasz lubi tę wiadomość

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie mogę nic z nabiału jeść :| ogólnie mdłości nadal mega, a tu zaraz 13tc. Prenatalne mam 27 :) macie przeczucia kto w brzuchu siedzi? Jakieś imiona Wam się po głowie plątają? U mnie mąż tym razem wybiera i aż się boje :D

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    A ja nadal nie mogę nic z nabiału jeść :| ogólnie mdłości nadal mega, a tu zaraz 13tc. Prenatalne mam 27 :) macie przeczucia kto w brzuchu siedzi? Jakieś imiona Wam się po głowie plątają? U mnie mąż tym razem wybiera i aż się boje :D
    Ja się czuję na Gabrysię :)

Rusałka06, talku, iriiska, Mia ❤️ lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Rusałka, a mogłabym zapytać, skąd decyzja o Nifty? Sama rozważam, ale myśle, ze decyzję podejmiemy po usg prenatalnym, które mam A 2 tygodnie.

Decyzja wynika tylko z mojej paranoi. Jakoś w pierwszej ciąży robiłam tylko Pappa i było ok ale teraz zaczęłam czytać, zastanawiać się i stwierdziłam ze może warto zrobić. To są drogie badania ale rewolucyjne i dające duża pewność i mam przeczucie ze za kilka lat będą standardem jak Pappa. No i Mąż jakoś się zafiksował tez na NIFTY w tej ciąży, wiec dla spokoju ducha postanowiliśmy zrobić .

Olalasz, Dorjana lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:

Ja mam przeczucie na dziewczynkę chociaż wolałabym chyba chłopca. W pierwszej ciąży miałam przeczucie na chłopca i wyszła dziewczynka także tak :) po NIFTY będę wiedzieć wiec już tylko niecałe 2 tyg w niepewności...

Mamy imiona od dawna wybrane: Emilka albo Adam

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Możecie mnie dopisać do listy termin na 1.03.2019, 2 ciaża, 1 aniołek.
    Ja idę na prenatalne w czwartek 😉
    Witaj 😊

sucharek85 lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal nie wchodzi mieso. Ogolnie mam zmiane preferencji zywieniowych na maksa. Wczesniej nie jadlam slodyczy, teraz pochlaniam kilogramami... Wiem, ze to zle, ale tylko po slodkim nie jest mi niedobrze, mam nadzieje, ze to minie.
    Ja mam prenatalne 10 wrzesnia i niecierpliwie czekam na wizyte u mojego lekarza 28.08.
    Nadal dosc mocno boli mnie brzuch, oczywiscie sie martwie.

Peggie- ja czuje dziewczynke, ale znajac moje przeczucia pewnie bedzie chlopak :D Dziewczynka na 100% bedzie Nela, mielismy wybrane te imie od poczatku staran, a z chlopcem bedzie wielki problem, bo zadne sie nam nie podoba.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie dzban... Anulowalam zamiast wysłać...

U mnie jak dziewczyna to będzie Kaja a chłopak.... Nie mam pojęcia....

Też mam ochoty zrobić to nifty i mieć pewność a z drugiej strony poczekala bym do usg.... Nie wiem co robić. Niby jestem spokojna i staram się olać słowa lekarza i jego pomiar wczorajszy a z drugiej.... 10000 pytań i w głowie szum

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ale ktg sie robi pod koniec ciazy chyba po 38 tc. Zreszta ja nie mowie zeby nie uzywac detektora, kazdy sam decyduje przeciez co robi. Ja to bym wolala miec male usg w domu zamiast detektora 😂 Nawkrecalam sobie ze jest cos niedobrze bo mi objawy znikly eh Idziemy dzisiaj z corkami do fryzjera to sie moze zrelaksuje troche.

A czemu nabial jest niezdrowy? Tylko ja tu jem mieso hmm? Na slodycze nie mam w ogole ochoty, nie pamietam kiedy jadlam. U mnie sery zolte, miesko i owoce, cytryna oliwki a dzisiaj nawet owsianke zjadlam (a zwykle nie lubie)

Co do przeczucia to po trzech corkach moge miec tylko przeczucie na corke hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 11:42

Olalasz, Dorjana lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia rozbawiłaś mnie tym przeczuciem na córkę 🤣 ja w trzeciej też byłam pewna że po dwóch dziewczynach to też będzie dziewczynka a tu bach chłopiec. Ale byłam zdziwiona :D teraz jakoś raz myślę że dziewczynka, raz że chłopiec, nie mam konkretnych przeczuć. Jeśli prawdę piszą w internetach to dowiem się 12.09 bo 5.09 oddaję krew na genetykę a podobno wynik po 5 dniach roboczych.
    Mięso to i ja jem. Pieczywa mogę mało to mięsem nadrabiam bo same warzywa to nie dla mnie :P tradycyjnie jem sporo śledzi, jajek. Wszystko co sycące a cukru nie wywali :P więc jak tylko przeleci mi przez głowę jakaś zachcianka to wyganiam ją bo i tak mi tego nie wolno ;)
    Co do imienia to na razie nie myślimy. Jak poznamy płeć to zacznę negocjować. Bo ciężko nam wybrać coś co podoba się obojgu. Zawsze ja dawałam propozycje z których mąż wybierał jedno imię. Łatwiej by nam chyba poszło z imieniem dla chłopca ale zobaczymy kto tam w brzuchu mieszka :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio wiem że nie powinnam pytać ale zobaczyłam w Twoim suwaczku aniołka w 24tc. Może kiedyś było pisane o tym przepraszam ale co się stało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 12:04

• PannaB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:

Ja przeczucia nie mam,w 1 ciazy mialam bledne ;) dla dziewczynki bardzo chce nela ale moj maz chce laura a corka pola ( od zawsze to mowi bo o ciazy jeszcze nie wie) wiec bedzie wojna a dla chlopca nic nam sie nie podoba ;(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku - no wlasnie sie zdziwilam! W Warszawie jest dr Wrona, baaardzo polecany. Jesli moj lekarz mi nie podpasuje, to jade do niego, wiec obydwie „wejdziemy miedzy Wrony” :D

Mój w Lublinie też jest polecany na różnych forach, na FB. Ma bardzo dobre opinie.
    A co jest z Twoim nie tak, że się zastanawiasz?
    Nikodemko, my w ogóle to prawie sąsiadki byłyśmy chyba. Bo ja rodowicie to pochodzę z Płocka, a mój tata i jego rodzice z Ciechanowa :)

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam nn przed chwilą na masażu karku, który mam spięty po wypadku samochodowym. I wszytsko dobrze, fajnie dziewczyna masowała. Wiedziała, że jestem w ciąży, rozmawiałyśmy o tym. I zrobiła mi masaż bańką chińską, który wyciąga toksyny, poprawia krążenie i ukrwienie. Mama moja jak się dowiedziała to się zdenerwowała,że nie można stosować baniek w ciąży bo przez zwiększenie krążenia i ukrwienia całego organizmu mogą powodować krwotoki i nawet poronienie.
    Czytam w necie i rzeczywiście nie można. Teraz się boję.
    Chyba już nic nie zrobię.
    Macie jakąś wiedzę lub doświadczenie w tym temacie? Jest na sali fizjoterapeuta? :)

relgi09kukfprg92.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:

U mnie powinnien byc chłopak na 99%. U mnie i u meża w rodzinie, nie ma ani jednej dziewczynki, wszyscy bracia i siostry maja chłopców. Jakby była dziewczynka to z gory było by podejrzane 😝 ale z drugiej strony ten mój biedny zarodek tak dzielnie walczył...że noż bedzie dziewczynka.
    Dla chłopca jest juz wybrane imię Dawid, a dla dziewczynki nie mam zielonego pojecia. Moj maż sie skłania ku Emilce, Amelce lub Oliwi, ale z drugiej strony u mnie pod blokiem co druga dziewczynka ma tak na imie wiec mam mieszane uczucia 😉

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 15:30

Dorjana, sucharek85 lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Kazio wiem że nie powinnam pytać ale zobaczyłam w Twoim suwaczku aniołka w 24tc. Może kiedyś było pisane o tym przepraszam ale co się stało
    Córeczka miała ZD i wadę serduszka, które przestało bić. Stąd teraz nacisk na badania genetyczne.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - ooo, swiat jest maly! :) Ja jestem rodowita olsztynianka, przeprowadzilismy sie tu jak bylam w gimnazjum, pozniej na studia wrocilam do Olsztyna, teraz znowu jestem tu... Rozdwojenie jazni :)
    A co baniek chinskich, to mysle, ze jednym masazem nie zrobilas sobie krzywdy.
    Mysle o zmianie lekarza, bo nie jestem pewna szpitala, w ktorym pracuje moj lekarz, a bede miala planowane cc. Dla spokoju psychicznego wolalabym, zeby to byl szpital z dobrym oddzialem neonatologicznym. No i drugim bardziej istotnym argumentem jest to, ze ten Wrona jest podobno naprawde super, a moj lekarz jakis taki malo kontaktowny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 13:53

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja sie wypowiem odnosnie detektora używałam w poprzedniej ciazy od ok 11tc i dla mnie bylo to wybawienie pomiędzy usg. Zawsze dalo się znalezc tetno, tym bardziej ze syn często kopal w głowicę;) nie uważam, ze ma to zly wplyw. Ja jestem na wakacjach i myślę kiedy isc na usg ale chyba poczekam az wrócę

Dorjana, Leśny_stworek, Orwa lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ