Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia05 wrote:Dorjana ale ktg sie robi pod koniec ciazy chyba po 38 tc. Zreszta ja nie mowie zeby nie uzywac detektora, kazdy sam decyduje przeciez co robi. Ja to bym wolala miec male usg w domu zamiast detektora
Co do przeczucia to po trzech corkach moge miec tylko przeczucie na corke hahaha
Nie ktg robi się już po 20tc. Dokładnie nie wiem od kiedy ale na bank w 3 trym robią. W szpitalu to każda podpięta po kilka godzin na dzień... Masakra...
A jak zapis nie teges to potrafią nawet pół dnia spędzić z tym dziadostwem.
Wiem że np mamusie które mają obawy to mogą się udać do położnych i sprawdzić czy z dzidziusiem jest wszystko w porządku na ktg.
Co do córki
😍😍😍😍😍 Też bym się cieszyła
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
Jeśli chodzi o imiona to już pisałam nasze propozycje które czekają na weryfikację.
Ostatnio dla chłopczyka to nam doszedł jeszcze Jeremiasz, Teodor i Tymoteusz
😜😜😜😜
Biorąc pod uwagę że mam przeczucie na chłopca to jakoś ciągle coś męskiego mi do listy dochodzi
Hmmm... Nicolett piękne imię
💗💗💗💗💗
Kradne 😜😜😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 04:30
-
nick nieaktualny
-
Peggie wrote:A ja nadal nie mogę nic z nabiału jeść ogólnie mdłości nadal mega, a tu zaraz 13tc. Prenatalne mam 27 macie przeczucia kto w brzuchu siedzi? Jakieś imiona Wam się po głowie plątają? U mnie mąż tym razem wybiera i aż się boje
Mam nadzieję że niedługo cię opuszcza te mdłości. Faktycznie długo się trzymają.
U nas przeczucie na chłopca a córka marzy o siostrze
🙈🙊🙉 -
talku wrote:A kto u nas ma pierwsze prenatalne?
Chyba już lada moment ktoś się powinien wybierać?
Ja ciagle się zbieram zeby się umówić :p jakoś się ogarnąć nie mogę :p ale wcześniej jak okolice 12.09 myśle nie ma sensu się umawiać
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Dziewczyny dostałam właśnie wyniki Nifty!!!! Przyszły dużo wcześniej niż było napisane w zleceniu. Dzieciątko zdrowe )) i będzie chłopak!!! ADAM ❤️❤️❤️
Ale się cieszę
Nie mogę się doczekać jak powiem Mężowi w domu!
I jutro na usg będę szła już dużo spokojniejszaWhite Innocent, Auricomka, kate2friend, Dorjana, sucharek85, Nikodemka, Makt, Olalasz, Katy, talku, iriiska, syllwia91, KolendrA, Natalia05, Mia ❤️, Kazio14 lubią tę wiadomość
-
Ja już po "wizycie". Myślałam, że się uda podejrzeć dzidziolka szybciej i nadprogramowo skoro już i tak wyszło jak wyszło, a tu się okazało, że w gabinecie nie było nawet fotela ginekologicznego, nie mówiąc już o usg 😂 no ale najważniejsze, że udało się dostać receptę i wykupić lek, więc liczę na szybką poprawę 😊
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Ja mam prenatalne zapisane na 17 września chociaz jeszcze 28 sierpnia przede mna wizyta podgladowa. Stresuje sie coraz bardziej. Mdłości mi przeszły tydzien temu mam tylko lekkie mulenie czasami, piersi bola caly czas i codziennie mnie zakłuje raz mocniej raz słabiej w macicy. Dzisiaj cos mi w szyjce jakby sie urwało tak poczułam poleciało lekko różowego i teraz leze i co chwile zagladam. A bylam tylko na dworze przejsc sie do ogrodu. Teraz boli mnie ta szyjka ciagle jakby cos w niej utkwiło. Zaraz zawału dostane od tych odczuć wszystkich.
Makt lubi tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
kate2friend wrote:Ja mam prenatalne zapisane na 17 września chociaz jeszcze 28 sierpnia przede mna wizyta podgladowa. Stresuje sie coraz bardziej. Mdłości mi przeszły tydzien temu mam tylko lekkie mulenie czasami, piersi bola caly czas i codziennie mnie zakłuje raz mocniej raz słabiej w macicy. Dzisiaj cos mi w szyjce jakby sie urwało tak poczułam poleciało lekko różowego i teraz leze i co chwile zagladam. A bylam tylko na dworze przejsc sie do ogrodu. Teraz boli mnie ta szyjka ciagle jakby cos w niej utkwiło. Zaraz zawału dostane od tych odczuć wszystkich.
Może to krwiak pękł?
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Makt wrote:Ja ciagle się zbieram zeby się umówić :p jakoś się ogarnąć nie mogę :p ale wcześniej jak okolice 12.09 myśle nie ma sensu się umawiać
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Nikodemka wrote:Talku - ooo, swiat jest maly! Ja jestem rodowita olsztynianka, przeprowadzilismy sie tu jak bylam w gimnazjum, pozniej na studia wrocilam do Olsztyna, teraz znowu jestem tu... Rozdwojenie jazni
A co baniek chinskich, to mysle, ze jednym masazem nie zrobilas sobie krzywdy.
Mysle o zmianie lekarza, bo nie jestem pewna szpitala, w ktorym pracuje moj lekarz, a bede miala planowane cc. Dla spokoju psychicznego wolalabym, zeby to byl szpital z dobrym oddzialem neonatologicznym. No i drugim bardziej istotnym argumentem jest to, ze ten Wrona jest podobno naprawde super, a moj lekarz jakis taki malo kontaktowny...
Ja też studiowałam w Olsztynie! 3.5 roku inżyniera Ochrony Środowiska
Ah cudowny czas i cudowny Olsztyn. Uwielbiam to miasto bo tam poznałam mojego ukochanego, on jest rodowitym Olsztyniakiem.
Może chodziliście razem do którejś szkoły?
My jesteśmy rocznik 90. -
Talku - ooo! My tez obydwoje studiowalismy w Olsztynie, maz technologie zywnosci. Ja jestem rocznik 91, chodzilam do szkoly na Nagórkach, wtedy to byla bodajze 24. Tym bardziej swiat jest maly!
talku lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Talku - ooo! My tez obydwoje studiowalismy w Olsztynie, maz technologie zywnosci. Ja jestem rocznik 91, chodzilam do szkoly na Nagórkach, wtedy to byla bodajze 24. Tym bardziej swiat jest maly!
To mój chodził do gimnazjum 3 na Kołobrzeskiej przy parku. Potem zrobili z tego liceum.
Naprawdę mały świat
A na Nagorkach mieszkałam całe studia. Uwielbiam tę dzielnice Olsztyna. Nadal bywamy w Olsztynie bo M ma tam rodzicow.
I po studiach wróciliście na Mazowsze? My pojechaliśmy do Krakowa.
Ps. Poszperałam na FB i mamy wspólnych znajomych. Ewelinę Kazmierczak i Paulinę Gwiaździnska
Zazdroszczę ludziom, którzy mieszkają w jednym mieście i mają blisko rodzinę. My mamy rozsianą po całej Polsce i trochę nam z tym ciężko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 16:29
-
Ooo, Paulina znam dosc dobrze, przyjaznila sie z moja wspollokatorka
My tez mieszkalismy na Nagorkach przez wiekszosc studiow, na Orłowicza. Moze gdzies sie przypadkiem minelysmy
W Olsztynie jestem bardzo czesto, nawet teraz bylam na kilka dni, mamy tam cala rodzine od strony taty, w tym moich ukochanych dziadkow. Po studiach przenieslismy sie do Gdyni i mimo, ze mieszkalo nam sie tam cudownie, to przeprowadzilismy sie na Mazowsze wlasnie z tesknoty za rodzina. No i organizowalismy wesele, na odleglosc bylo to trudne. Podsumowujac, ulozylo sie tak, ze mieszkam w miejscu, ktore najmniej mi sie podoba, ale jestesmy najblizej rodziny i nie zaluje. -
Nikodemka wrote:Ooo, Paulina znam dosc dobrze, przyjaznila sie z moja wspollokatorka
My tez mieszkalismy na Nagorkach przez wiekszosc studiow, na Orłowicza. Moze gdzies sie przypadkiem minelysmy
W Olsztynie jestem bardzo czesto, nawet teraz bylam na kilka dni, mamy tam cala rodzine od strony taty, w tym moich ukochanych dziadkow. Po studiach przenieslismy sie do Gdyni i mimo, ze mieszkalo nam sie tam cudownie, to przeprowadzilismy sie na Mazowsze wlasnie z tesknoty za rodzina. No i organizowalismy wesele, na odleglosc bylo to trudne. Podsumowujac, ulozylo sie tak, ze mieszkam w miejscu, ktore najmniej mi sie podoba, ale jestesmy najblizej rodziny i nie zaluje.
No właśnie czasami to trudne wybory. Ale my teraz właśnie dlatego wracamy do Krakowa żeby być bliżej rodziny.
A Paulina jest kuzynką mojej dobrej koleżanki z którą mieszkałam. Zresztą z Pauliną też mieszkałam
A ostatni rok mieszkałam właśnie na Orłowicza, w bloku zaraz za Biedronką
Dobra, bo chyba zaśmiecamy wątek
Sorki dziewczyny. Ale to jak odcinek programu "odnalezione po latach" i nie mogę się nadziwić że świat jest aż tak małyNikodemka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRusałka06 wrote:Dziewczyny dostałam właśnie wyniki Nifty!!!! Przyszły dużo wcześniej niż było napisane w zleceniu. Dzieciątko zdrowe )) i będzie chłopak!!! ADAM ❤️❤️❤️
Ale się cieszę
I jutro na usg będę szła już dużo spokojniejszaRusałka06 lubi tę wiadomość
-
Rusałka06 wrote:Dziewczyny dostałam właśnie wyniki Nifty!!!! Przyszły dużo wcześniej niż było napisane w zleceniu. Dzieciątko zdrowe )) i będzie chłopak!!! ADAM ❤️❤️❤️
Ale się cieszę
I jutro na usg będę szła już dużo spokojniejsza
Gratulacje!
Możesz już kupować śpiochy w samochodziki
Najważniejsze że dziecko jest zdrowe.Rusałka06 lubi tę wiadomość
-
Rusałka06 wrote:Dziewczyny dostałam właśnie wyniki Nifty!!!! Przyszły dużo wcześniej niż było napisane w zleceniu. Dzieciątko zdrowe )) i będzie chłopak!!! ADAM ❤️❤️❤️
Ale się cieszę
I jutro na usg będę szła już dużo spokojniejsza
Cudowne wieści
Bardzo ci zazdroszczę tego komfortu i spokoju psychicznego
Możesz się spokojnie cieszyć ciążą
Mój mąż jest przeciwny badaniu nie wiem czy da mi sie go urobić.
Zobaczymy po tym nieszczęsnym badaniu PaPPARusałka06 lubi tę wiadomość
-
Rusałka - cudowna wiadomosc! Bardzo sie ciesze i gratuluje zdrowego synka wyobrazam sobie jaka to radosc.
No i przyznam, ze troche zazdroszcze, ze juz znasz plec
Postanowilismy z mezem, ze po usg genetycznym 10.09, jesli wszystko bedzie dobrze, kupujemy pierwsza, symboliczna rzecz dla maluszka.Rusałka06 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny