Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytanie z serii inteligentnych
Czy w ciąży można jeść czosnek??
Niby naturalny antybiotyk, ale jeśli ma takie silne działanie jak antybiotyk to się zastanawiam czy może zaszkodzić??
" Czy można jeść czosnek w ciąży? Jeśli zastanawiasz się, czy można jeść czosnek w ciąży, ważna odpowiedź jest taka – jak ze wszystkim należy zachować umiar. W ciąży nie należy jeść więcej czosnku niż spożywałaś przed tym, zanim dowiedziałaś się, że będziesz mamą. Dla uzyskania potencjalnych korzyści zdrowotnych wskazane jest, by jeść od dwóch do czterech świeżych ząbków czosnku na dzień. Można też przyjąć od 600 do 12000 miligramów wyciągu z czosnku w ciągu dnia (dane pochodzą z University of Maryland Medical Center). Zamiast tego można zdecydować się na dawkę 0,03 do 0,12 mililitrów olejku czosnkowego trzy razy dziennie, 20 mililitrów nalewki dziennie lub 5 mililitrów ekstraktu w trakcie doby. Jeśli chcesz uniknąć nieprzyjemnego smaku czosnku, możesz sięgnąć po liofilizowane tabletki, które są bezpieczne w dawce 400 miligramów trzy razy dziennie. Zanim zaczniesz stosować czosnek w ciąży – skonsultuj się z lekarzem. Dobrym zwyczajem jest rozmowa ze specjalistą, gdy pojawią się jakiekolwiek wątpliwości. Czy można jeść czosnek w ciąży – skąd obawy? Obawy przed jedzeniem czosnku w ciąży wynikają z informacji, że składnik ten może powodować rozrzedzenia krwi. "
Zbliża się jesień i tak się zaczęłam zastanawiać jak się wzmacniać w razie w.
Przed ciąża sporo czosnku jadłam i czułam jego działanie. A teraz??
Czy jest wskazany??Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 19:34
-
Cześć dziewczyny. Podczytuje was od paru dni i zdecydowałam się dołączyć do waszego grona. Jest to moja 3 ciąża... Mam już córeczkę i niestety jednego aniołka. Termin po korekcie mam na 14.03.2020. pozdrawiam
Katy, Mia ❤️, KolendrA, Auricomka, Makt, kate2friend, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRusalka swietna nowina! Zazdroszcze ze juz masz te informacje ze dziecko zdrowiutkie! I gratuluje synusia 🥰
Dorjana chyba mozna czosnek 😀
Ja nigdzie nie znalazlam na usg wiec chyba zostaje mi szpital, moze jutro albo w piatek pojade. Bo sfiksuje inaczej.Dorjana, Rusałka06 lubią tę wiadomość
-
Sweetmalenka - mulenie i pobolewanie, to opis mojego dzisiejszego dnia. Myslalam, ze te bole jak na okres mam juz za soba, ze te pozniejsze sa troche inne, ale chyba jednak nie.
Na dodatek mocno sie skaleczylam w stope... Chcialabym czyms to odkazic, ale na Borasolu jest napisane, ze w ciazy trzeba najpierw poradzic sie lekarza -
Nikodemka wrote:Sweetmalenka - mulenie i pobolewanie, to opis mojego dzisiejszego dnia. Myslalam, ze te bole jak na okres mam juz za soba, ze te pozniejsze sa troche inne, ale chyba jednak nie.
Na dodatek mocno sie skaleczylam w stope... Chcialabym czyms to odkazic, ale na Borasolu jest napisane, ze w ciazy trzeba najpierw poradzic sie lekarza
Ostatnio oglądałem program o skaleczeniach i najlepiej przebywać ciepłą wodą z mydłemNikodemka lubi tę wiadomość
[*] 27.09.2014 (8tc) -
Super to badanie nifty. Szkoda tylko ze takie drogie. Widziałam w necie ponad 2 tysiące szok. Ale jak ma ktos kase to warto zrobic ☺️ Az dziwne jak mozna z takiego pobrania krwi odkryć tyle informacji o dziecku. Widac ze jestesmy naprawde jednością 😍
Makt lubi tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, wlasnie leze i znowu boli mnie brzuch jak na okres i to dosc mocno... bardziej po jednej stronie. Oszaleje, bo to taki bol jak chwile przed krwawieniem miesiaczkowym
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:O jej 😔 a to nie robiłaś wtedy badań genetycznych?
Rusalka super wynik! I bardzo szybko. Ale ja dwa lata temu też chyba po tygodniu miałam wynik. 30 albo 31.08 oddałam krew a chyba ok. 7.09 zadzwonili z wynikiem. Tym razem nie dostanę wyników na urodziny ale oby były dobre
My jednak robimy wersję podstawową Sanco. 500zł różnicy... Sprawdzą trisomie i nieprawidłowości w chromosomie płci. Fajnie wiedzieć więcej ale pocieszam się że te delecje jednak dość rzadko się zdarzają.
Współczuję Wam tych bóli, krwawień, plamień... Niefajny stres. Wierzę że już nic złego się nie stanie!Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Wlasnie pierwszy raz wzielam nospe i dodatkowa porcje magnezu. Martwie sie z dnia na dzien coraz bardziej.
Kazio14 - akurat dzis dziewczyna, ktorej robilam zdjecia bardzo polecala mi Roszkowskiego. -
Nikodemka wrote:Wlasnie pierwszy raz wzielam nospe i dodatkowa porcje magnezu. Martwie sie z dnia na dzien coraz bardziej.
Kazio14 - akurat dzis dziewczyna, ktorej robilam zdjecia bardzo polecala mi Roszkowskiego. -
Dzien dobry..
Chociaż nie wiem czy dobry bo rozpoczal się od wymiotow:/ Na dodatek odezwał sie hemoroid z pierwszej ciazy takze zyc nie umierac...
Po za tym wczoraj sie znowu przekonałam, ze seks w ciazy jest zdecydowanie nie dla mnie...Zero przyjemności, zmuszac sie nie bede
Ponarzekalam, mam nadzieje, ze u Was lepiej :p