X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    U mnie na bank będzie facet bo szaleje jak dzik jakiś. Tobiasio też był taki energiczny
    🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🏋️🏋️🏋️🏋️
    Dziś mi znów wyskoczyła kuleczka malusia...
    Az dziwne czy to już ten dzieć???
    Jakbym miała usg to od razu bym ta moja kuleczke przeswietlila
    🙊🙉🙈
    Jak Ty to czujesz że szaleje i gdzie kuleczka? 😲

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Na necie czytałam że przy tym też zalecają heparyne i acard i formy metylowane
    Aaaa ok:) ja mam już zamieszanie każdy lekarz co innego . Ale chyba nie będę brać. Zrobię sobie przeciwciała antyfosfolipidowe jak wyjdzie ok to nie biorę. Genetyk w końcu się powinien na tym najlepiej znać.
    Jak tam u was dziecwzyny? Jak się czujecie ?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jak Ty to czujesz że szaleje i gdzie kuleczka? 😲

Kiedyś wrzucalam fotkę z pierwszej ciąży, to już mi wyłazi taka 1/3 a moze 1/4 wielkości tamtej. I w tej kulce mnie gilga jskis dziad. Ale nie wiem czy to dzieć czy jakiś krecik idzie 🙈🙉🙊😜😜😜😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 15:31

syllwia91, kate2friend lubią tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano jak się dobrze czuje mam dużo energii to sprzątam, piekę, gotuje i nawet na fitness mam ochotę się wybrać.
    Więc dzisiaj powstał taki oto sernik z mango i malinami na czekoladowym spodzie.
    A że już od południa mam takie mdłośc, że nawet na niego patrzeć nie mogę więc kto nie ma cukrzycy to zapraszam na serniczek bo sama całego nie zjem ☺️☺️

aa75d4cbec01.jpg

884feeaad4a1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 21:21

Natalia05, KolendrA, Dorjana, Makt, Nikodemka, Auricomka, Mia ❤️, Katy, Agulkowa, Misia90 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wooow! Jadę na sernik😍

talku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ty niedobra! Narobilas smaka! 😀

talku lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopiero uczę piec. Wiele porażek za a mną. Wiele twarogów w śmietniku 😂 ten jest moim popisowym. Jak do tej pory zawsze mi wychodzi.
    Ale szczerze to piec nie lubię. Wolę gotować. A że aktualnie każdy obiad mi śmierdzi to chociaż sobie ciasta popiekę.
    Zapraszam dziewczyny do Lublina. Sernika jest cała tortownica jeszcze ☺️

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - o jaaa, co za sernik! 😍 Ja kocham piec i gotowac, szczegolnie makarony. A moje popisowe ciacho to sernik krolewski, Twoj wyglada podobnie, tylko jeszcze te owoce... chetnie bym sie teleportowala!

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Ja się dopiero uczę piec. Wiele porażek za a mną. Wiele twarogów w śmietniku 😂 ten jest moim popisowym. Jak do tej pory zawsze mi wychodzi.
    Ale szczerze to piec nie lubię. Wolę gotować. A że aktualnie każdy obiad mi śmierdzi to chociaż sobie ciasta popiekę.
    Zapraszam dziewczyny do Lublina. Sernika jest cała tortownica jeszcze ☺️
    Ale ci wysoki piękny wyszedł;) super;)

talku lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku chetnie bym zjadła kawaleczek :p ja uwielbiam piec chociaz przyznam szczerze, ze czasem mi cos nie wyjdzie :p W poprzedniej ciazy przed świętami robilam sernik z jablkami i przez "ciazowy mozg" zamrozilam sobie spod bo wsadzilam do zamrazarki zamiast do lodowki, ale na szczescie wyszedl i tak xd Po przeczytaniu skladu delicji nawet sama swoje zrobilam i naprawde smakowały jak te ze sklepu bo wyglad idelany nie byl 😂 Gotowac tez lubie :p

talku lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my tu mamy gang kucharek i cukierniczek (cukierniczek? męska forma cukierników? pań cukiernik? Ależ dziwny ten nasz polski język. Jest na sali polonista? 😂)

Ja najwcześniej gotuje ze strony kwestia smaku.pl nie umiem sama wymyślać przepisów. A piekę z mojewypieki.pl tylko też nie zawsze mi wychodzi bo niektóre przepisy są skomplikowane.

A jak u Was z gotowaniem i pieczeniem w ciąży? Macie smak? Nie odrzuca Was od garnków?

relgi09kukfprg92.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Talku ale ładny sernik. Ja kiedyś nie lubiłam serników a teraz uwielbiam. królewski to mój ulubiony ;) ale smaka narobiłaś... Oj niedobra ty :)
    Ja dziś robię pierogi ruskie bo już jakiś czas za mną chodzą, w końcu wolny weekend więc jest czas żeby zacząć mała produkcję :D zawsze robię dużo bo uwielbiamy.
    Tak to miewam smaki na coś a wezmę gryzą i stwierdzam , że jednak to nie to. Ogólnie owoce i warzywa dla mnie nr 1.
    Nie wiem czy w poniedziałek nie zadzwonię do lekarza bo nadal mnie boli i brzuch i plecy po prawej stronie, ból taki jakby nerka albo jajnik promieniowało... Koleżanka mi mówi, że może to rwa kulszowa zaczyna się objawiać... Nie wiem jak będzie mocniej boleć to podjadę do Praxis...

Dziewczyny urosły wam brzuchy? Mi jak będzie tak rósł to na końcu będę jak wieloryb. Na wadze 1 kg na + a brzuch już pokazny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 08:59

talku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od 4 miesiący schudłam jakieś 6kg. Bardzo się denerwuje ze zaszkodzi to dziecku :(
    Zmuszam się do jedzenia ale tak to mega brak apetytu. Waga sama spada. Ketony w moczu wyszły lekko podwyższone, ale lekarz mówił żeby się tym nie przejmować.
    Mam nadzieję że niedługo się to zmieni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:19

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia na pewno się to zmieni. Ja na początku pierwszej ciąży też chudłam a później jak dowalilam to miałam 19 kg na plus... Teraz w tej ciąży startuje z trochę większej wagi niż poprzednio i od razu niestety na plus wskakuje więc aż się boję.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Mia na pewno się to zmieni. Ja na początku pierwszej ciąży też chudłam a później jak dowalilam to miałam 19 kg na plus... Teraz w tej ciąży startuje z trochę większej wagi niż poprzednio i od razu niestety na plus wskakuje więc aż się boję.
    Dzięki, liczę że tak będzie :D
    A Ty jakoś więcej jesz teraz czy waga sama w górę? To że ostatnio było +19, nie znaczy że w tej ciąży też tyle przytyjesz:)
    A jak z cukrem u Ciebie?

Agulkowa lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży schudłam 4 kg. Ale ja mam wysoką wagę wyjściową 😬😬
    Na razie nic nie przybrałam ale apetyt mam słaby.
    Ja nawet nie wiem wiele na jakim etapie waży dziecko+łożysko+wody

relgi09kukfprg92.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Dzięki, liczę że tak będzie :D
    A Ty jakoś więcej jesz teraz czy waga sama w górę? To że ostatnio było +19, nie znaczy że w tej ciąży też tyle przytyjesz:)
    A jak z cukrem u Ciebie?
    Mia w domu prawie wcale nie jem a jeśli już to owoce i warzywa. Obiad jak jest to skubne i koniec. Ten kg to pewnie po urlopie u mamy mi przybył ;) skubana gotuje najlepiej na świecie. Jadłam mało ale często i proszę :)
    Tak jak już pisałam nie mieszkam w Polsce i tu krzywych cukrowych nie robią. To badanie jest wskazane gdy w moczu lub krwi wyjdzie podwyższony cukier. Mi na razie wyniki wychodzą dobrze.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 15:31

Agulkowa, Dorjana lubią tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ja w poprzedniej ciazy Startowałam z wagi 49 kg a spadło do 46 także hmmm. Później jak pisałam dowalilo tych kilogramów sporo. Więc rilax :D

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ