X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie bole podbrzusza? Mnie lapia kilka razy w ciagu dnia, przypominaja silny bol miesiaczkowy i trwaja moze z 30 sekund. Niby wiem, ze to normalne, ale czy to normalne, ze to taki bol, ze az zniga w pol? :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, macie bole podbrzusza? Mnie lapia kilka razy w ciagu dnia, przypominaja silny bol miesiaczkowy i trwaja moze z 30 sekund. Niby wiem, ze to normalne, ale czy to normalne, ze to taki bol, ze az zniga w pol? :/
    Ja mam bóle, ale na pewno nie tak silne, że w pol mnie zgina. Ja bardziej czuję takie ciągnięcie w podbrzuchu i też nie codziennie. Bierz sobie nospe max, można 3x1

zi13dqk3xd40yepk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja jestem teraz w 8 tygodniu (7+3) i nadal od czasu do czasu czuję takie okresowe bóle...chociaż już słabiej i rzadziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 09:17

• pineapple Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB i Nikodemka, kciuuuukiii zaciśnięte!! Dajcie znać i same piękne przyrosty mi tu proszę zgłaszać :)
    Ktoś jeszcze dzisiaj robi betę?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na TSH i zastanawiam się nad zrobieniem bety ale nie wiem czy to ma sens ? 09poprzednia robiłam dwa tygodnie temu

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczynają dopadać mdłości 😬 Ble!

d16e329c5c.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki ale bety nie zrobiłam . Jaki macie cukier?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja idę na TSH i zastanawiam się nad zrobieniem bety ale nie wiem czy to ma sens ? 09poprzednia robiłam dwa tygodnie temu
    Auricomka daj sobie spokój z betą :) Musiałabyś zmierzyć przyrost a tak to się tylko zestresujesz niepotrzebnie.

Auricomka lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Czy w ciąży można malować paznokcie? Chodzi o zwykły lakier lub hybrydę (bez żelu). Czy primer, lakiery hybrydowe, aceton, lampa są jakoś szkodliwe?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy masz już ustalony termin badania prenatalnego usg?

• talku Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, mnie boli pod podbrzusze. Najczęściej jest to taki ciągnący ból, jak na miesiączkę, ale też zdarza się takie ukłócie jakby w jajniku, ale nie zgina mnie w pół. Lekarz kazał mi się wtedy położyć a jak nie przejedzie to wziąć no spe.

PannaB, Nikodemka, czekamy na Wasze bety! :)

Ushio daj znać jak po wizycie. Pęcherzyk powinno już być widać jeśli ciąża nie jest przypadkiem młodsza. Ja pęcherzyk widziałam 5t2d

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Czekam na wyniki ale bety nie zrobiłam . Jaki macie cukier?

Ja na czczo glukoza 91. Wysoko. Górna granica. Ehh

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari jeszcze nie ;)

Pineapple, z tego co wiem to mozna, ale sama malowalam tylko zwyklym lakierem w tamtej ciazy :p

Cukier badalam na poczatku lipca jakos i byl w normie, ale ogolnie zawsze mialam ciut podwyższony, w ciazy mialam 96 na czczo i nie miałam stwierdzonej cukrzycy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 12:17

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Mam pytanie. Czy w ciąży można malować paznokcie? Chodzi o zwykły lakier lub hybrydę (bez żelu). Czy primer, lakiery hybrydowe, aceton, lampa są jakoś szkodliwe?
    wiesz co kobiety malują i rodzą się zdrowe dzieci ale ja to czytałam o tych składach postanowiłam w ciąży nie malować, przynajmniej na samym początku ciąży. moja pani od paznokci mówi że w ciąży trzeba uważać na te lampy żeby nie świeciły na brzuch chociaż też nie jestem pewna czy to nie jest takie nadmierne
    Zrobiłam glukozę i TSH niestety ostatnio blokadę miałam bardzo wysoką i bardzo się stresuję.
    Dziewczyny po badaniach dajcie znać jak tam u was.
    Udało mi się dodać suwaczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 12:19

pineapple lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny i kciuki za wizytujące :)
    Ja wczoraj dostałam półki do szafy , córka idzie dziś z ciocią na spacer, więc będę musiała porządek porobić ,a jutro kurier przywiezie mi szafki i regał z Ikei, aż robić się chcę :D

Imari lubi tę wiadomość

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że mój lekarz się jakoś strasznie pośpieszył;) no ale w sumie jak dzwoniłam do gabinetu gdzie specjalizują się w tych usg to było mało wolnych miejsc. Nie zmienia to faktu, że nie mogę się doczekać;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19.08 będzie 12+1...

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki średnio. Glukoza znowu wysoko ;(95 i mój stały problem z elektrolitami się pogłębił :(
    Mam trochę dola bo się boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:01

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam polecam blog albo mamaginekolog. Ja osobiście bardzo ją lubię, znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów.

Katy, dory lubią tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    U mnie wyniki średnio. Glukoza znowu wysoko ;(95 i mój stały problem z elektrolitami się pogłębił :(
    Mam trochę dola bo się boje żeby się w ciąży jakieś chorobska nie ujanwiollnilo

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ