X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie bole podbrzusza? Mnie lapia kilka razy w ciagu dnia, przypominaja silny bol miesiaczkowy i trwaja moze z 30 sekund. Niby wiem, ze to normalne, ale czy to normalne, ze to taki bol, ze az zniga w pol? :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, macie bole podbrzusza? Mnie lapia kilka razy w ciagu dnia, przypominaja silny bol miesiaczkowy i trwaja moze z 30 sekund. Niby wiem, ze to normalne, ale czy to normalne, ze to taki bol, ze az zniga w pol? :/
    Ja mam bóle, ale na pewno nie tak silne, że w pol mnie zgina. Ja bardziej czuję takie ciągnięcie w podbrzuchu i też nie codziennie. Bierz sobie nospe max, można 3x1

zi13dqk3xd40yepk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja jestem teraz w 8 tygodniu (7+3) i nadal od czasu do czasu czuję takie okresowe bóle...chociaż już słabiej i rzadziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 09:17

• pineapple Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB i Nikodemka, kciuuuukiii zaciśnięte!! Dajcie znać i same piękne przyrosty mi tu proszę zgłaszać :)
    Ktoś jeszcze dzisiaj robi betę?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na TSH i zastanawiam się nad zrobieniem bety ale nie wiem czy to ma sens ? 09poprzednia robiłam dwa tygodnie temu

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczynają dopadać mdłości 😬 Ble!

d16e329c5c.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki ale bety nie zrobiłam . Jaki macie cukier?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja idę na TSH i zastanawiam się nad zrobieniem bety ale nie wiem czy to ma sens ? 09poprzednia robiłam dwa tygodnie temu
    Auricomka daj sobie spokój z betą :) Musiałabyś zmierzyć przyrost a tak to się tylko zestresujesz niepotrzebnie.

Auricomka lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Czy w ciąży można malować paznokcie? Chodzi o zwykły lakier lub hybrydę (bez żelu). Czy primer, lakiery hybrydowe, aceton, lampa są jakoś szkodliwe?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy masz już ustalony termin badania prenatalnego usg?

• talku Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, mnie boli pod podbrzusze. Najczęściej jest to taki ciągnący ból, jak na miesiączkę, ale też zdarza się takie ukłócie jakby w jajniku, ale nie zgina mnie w pół. Lekarz kazał mi się wtedy położyć a jak nie przejedzie to wziąć no spe.

PannaB, Nikodemka, czekamy na Wasze bety! :)

Ushio daj znać jak po wizycie. Pęcherzyk powinno już być widać jeśli ciąża nie jest przypadkiem młodsza. Ja pęcherzyk widziałam 5t2d

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Czekam na wyniki ale bety nie zrobiłam . Jaki macie cukier?

Ja na czczo glukoza 91. Wysoko. Górna granica. Ehh

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari jeszcze nie ;)

Pineapple, z tego co wiem to mozna, ale sama malowalam tylko zwyklym lakierem w tamtej ciazy :p

Cukier badalam na poczatku lipca jakos i byl w normie, ale ogolnie zawsze mialam ciut podwyższony, w ciazy mialam 96 na czczo i nie miałam stwierdzonej cukrzycy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 12:17

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Mam pytanie. Czy w ciąży można malować paznokcie? Chodzi o zwykły lakier lub hybrydę (bez żelu). Czy primer, lakiery hybrydowe, aceton, lampa są jakoś szkodliwe?
    wiesz co kobiety malują i rodzą się zdrowe dzieci ale ja to czytałam o tych składach postanowiłam w ciąży nie malować, przynajmniej na samym początku ciąży. moja pani od paznokci mówi że w ciąży trzeba uważać na te lampy żeby nie świeciły na brzuch chociaż też nie jestem pewna czy to nie jest takie nadmierne
    Zrobiłam glukozę i TSH niestety ostatnio blokadę miałam bardzo wysoką i bardzo się stresuję.
    Dziewczyny po badaniach dajcie znać jak tam u was.
    Udało mi się dodać suwaczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 12:19

pineapple lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny i kciuki za wizytujące :)
    Ja wczoraj dostałam półki do szafy , córka idzie dziś z ciocią na spacer, więc będę musiała porządek porobić ,a jutro kurier przywiezie mi szafki i regał z Ikei, aż robić się chcę :D

Imari lubi tę wiadomość

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że mój lekarz się jakoś strasznie pośpieszył;) no ale w sumie jak dzwoniłam do gabinetu gdzie specjalizują się w tych usg to było mało wolnych miejsc. Nie zmienia to faktu, że nie mogę się doczekać;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19.08 będzie 12+1...

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki średnio. Glukoza znowu wysoko ;(95 i mój stały problem z elektrolitami się pogłębił :(
    Mam trochę dola bo się boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:01

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam polecam blog albo mamaginekolog. Ja osobiście bardzo ją lubię, znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów.

Katy, dory lubią tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    U mnie wyniki średnio. Glukoza znowu wysoko ;(95 i mój stały problem z elektrolitami się pogłębił :(
    Mam trochę dola bo się boje żeby się w ciąży jakieś chorobska nie ujanwiollnilo

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ