X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doświadczone : miałyście takie dni ciszy objawowej ? Zaczynam 8tc dziś imod paru dni mam taką ciszę raczej . Niemodlin mnie za bardzo, brzuch przetsal tak boleć jak na okres, przestało mnie odrzucać od jedzenia tak jak wcześniej odrzucało itd. i się boję

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nikodemka ;)

Auricomka, wydaje mi sie, ze to normalne, w pierwszej ciazy tylko przez tydzien mnie bolał brzuch, a potem juz dopiero pod koniec jak mialam skurcze przepowiadajace :p W tej to mnie praktycznie w ogole nie boli...

Ja dzisiaj w nocy sie obudzilam z mdlosciami nawet, masakra:/ Mialam sobie zrobic tsh i zapomnialam, musze jutro...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie jakies objawy na samym poczatku? :) U mnie 4t+2 i poki co nic oprocz bolu piersi. Ciekawe co bedzie dalej.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę zrobić TSH bo ja mama niedoczynność leczona . Ostatnio jest Mk ciągle zimno ...
    Nikodema w 4+2nie miałam żadnych objawów oprócz bólów jak na okres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 16:53

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • dory Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z problemową tarczycą prędko do endokrynologa ! tsh w ciąży rośnie w zastraszającym tempie i jest okrutnie niebezpieczne dla rozwijającego się dziecka.

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym dlatego chce zrobic, w tamtej ciazy dowiedzialam sie, ze mam niedoczynnosc i leki zaczelam zazywac w 9 tygodniu, dziecko mam zdrowe ;) Ogolnie nie mam problemow z tarczyca :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Mialyscie jakies objawy na samym poczatku? :) U mnie 4t+2 i poki co nic oprocz bolu piersi. Ciekawe co bedzie dalej.

Ja miałam nabrzmiałe piersi i ból brzucha jak na @.
    Nadal mam takie objawy i żadnych innych

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie ból piersi, ogromna męczliwość, senność, czestomocz, i takie dziwne bóle brzucha oraz klucie jajników. Ale ja biorę sporo hormonów, więc mogą też mieć na to wpływ.

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nieodczynnosc nie jakaś mega duża ale mam. Zapalenie tarczycy konkretnie ale w fazie remisji. Jutro mam endokrynologa . Faktycznie TSH skacze neizle bo już miałam jedną zwyżkę leków na samym początku . Ciekawe jak jutro. Trzymajcie kciuki bo jutro też badam glukozę a ostatnio mi kiepsko wyszła .
    Co do objawów to też do połowu szóstego tygodnia miałam tylko bóle podbrzusza . I ból piersi ale tylko przy ucisku. Teraz dominujący objaw to senność i zmęczenie , jest Mi zimno humory mam i smaki na różne dziwne rzeczy .
    Ktoś tu wczoraj psiak o pasztecie cały wieczór za mną vhodizl. Poprosiłam teściowa żeby mi upiekła taki bez wątróbki:(
    Pineaple jakie chormony bierzesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 18:44

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Odebralam wynik bety. Mamy to! Wynik to 131,0, a poprzednio 42,1. Kamien z serca. Czekam na odpowiedz od lekarza kiedy mam sie zjawic na pierwsza wizyte :)
    Gratulacje :)

zi13dqk3xd40yepk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też mam niedoczynność tarczycy, ale już tydzień jej nie badałam, mam nadzieję nic się nie zadziało złego. W sumie nawet jak jutro zbadam to nic nie zrobię, leków nie zwiększe sama, a wizyta dopiero za 8 dni..

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Kurcze ja też mam niedoczynność tarczycy, ale już tydzień jej nie badałam, mam nadzieję nic się nie zadziało złego. W sumie nawet jak jutro zbadam to nic nie zrobię, leków nie zwiększe sama, a wizyta dopiero za 8 dni..
    Może będziesz mogła z wynikami zadzwonić do swojego lekarza. Pewnie jak się starałam to miałaś TSH doprowadzone do około 1prawda? To nawet jak podbiło to pewnie do max 2. Ja miałam tak z moim lekarzem szyk zrobiłam badanie to do niej zadzwoniłam to dałam jej wyniku na popatrzyła w kartotekę i kazałam zwiększyć lek trochę

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Może będziesz mogła z wynikami zadzwonić do swojego lekarza. Pewnie jak się starałam to miałaś TSH doprowadzone do około 1prawda? To nawet jak podbiło to pewnie do max 2. Ja miałam tak z moim lekarzem szyk zrobiłam badanie to do niej zadzwoniłam to dałam jej wyniku na popatrzyła w kartotekę i kazałam zwiększyć lek trochę
    No tak jak piszesz. Miałam zbite do 1, ale już po dodatniej becie skończyło do 2. Badałam za każdym razem przy becie i było między 1,9 a 2,4. Ostatnia 2,01. Więcej nie badałam, myślisz że może skoczyć jeszcze wyżej i powinnam to skontrolować?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co mi skakało moja endokrynolog mówiła że trzeba na pivztaku ciąży leki k 30procenr zwykle zwiększyć minimum. Tyle że ja mam Hashimoto może to przez to . Myślę że możesz zrobić tsh i spróbować napisać do ginekologa lub endokrynologa z prośbą o zalecenia .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po powrocie z urlopu zbadałam swoją tarczyce, nie wiedząc ze juz moge byc w ciazy.
    TSH 6,5... Endokryolog zrobil wielkie oczy jak przyszlam ze słowami " nie wiem co mam robić z lekami bo jestem w ciazy a mam tsh 6.5"

Powiedzial że to mogło juz tak podskoczyć, ale t było jakiś tydzien po zaplodnieniu...
    nie rozumiem ;)

Dziewczyny jutro mam wizytę u ginekologa, mam nadzieję ze zobacze chociaz pecherzyk. W zeszlym tygodniu nie bylo nic:(

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio, a który u Ciebie tydzień?
    To jutro mocne kciuki za piękne widoki na usg! Nie wiem który to tydzień, ale może i serduszko się ukaże?
    Dziewczyny dawajcie suwaczki, dużo lepiej idzie się połapać co, kto, kiedy :)

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 6t (5+5). Na ostatnim usg byłam równo tydzień temu i nic poza zwiększonym endometrium nie było widać.

Chyba przeoczyłam jak się robi suwaczek...

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja czekam w kolejce na bete bardzo bym chciala zeby byl dobry przyrost ;)
    Tez zapomnialam jak sie robi suwaki,podpowiecie?;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ja zrobiłam to tsh w koncu, wieczorem bede miala wynik :p

Żeby zrobic suwaczek wystarczy wejsc np w moj i tam juz pokieruje, ostatni link sie kopiuje i wkleja w podpis ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdzie na strone suwaczki.com, stworzcie suwaczek i skopiujcie kod z drugiego okienka :) Trzeba go dodac w ustawieniach w opisie.
    Ja tez poprosze o kciuki! Dzis ostatni raz lece zbadac przyrost bety i dla pewnosci progesteron.
    Balam sie, ze moze bede miala brazowe plamienia w terminie miesiaczki, bo mam do nich sklonnosc, czasem plamilam bez powodu w trakcie cyklu, ale na szczescie cisza :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ