X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doświadczone : miałyście takie dni ciszy objawowej ? Zaczynam 8tc dziś imod paru dni mam taką ciszę raczej . Niemodlin mnie za bardzo, brzuch przetsal tak boleć jak na okres, przestało mnie odrzucać od jedzenia tak jak wcześniej odrzucało itd. i się boję

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nikodemka ;)

Auricomka, wydaje mi sie, ze to normalne, w pierwszej ciazy tylko przez tydzien mnie bolał brzuch, a potem juz dopiero pod koniec jak mialam skurcze przepowiadajace :p W tej to mnie praktycznie w ogole nie boli...

Ja dzisiaj w nocy sie obudzilam z mdlosciami nawet, masakra:/ Mialam sobie zrobic tsh i zapomnialam, musze jutro...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie jakies objawy na samym poczatku? :) U mnie 4t+2 i poki co nic oprocz bolu piersi. Ciekawe co bedzie dalej.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę zrobić TSH bo ja mama niedoczynność leczona . Ostatnio jest Mk ciągle zimno ...
    Nikodema w 4+2nie miałam żadnych objawów oprócz bólów jak na okres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 16:53

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • dory Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z problemową tarczycą prędko do endokrynologa ! tsh w ciąży rośnie w zastraszającym tempie i jest okrutnie niebezpieczne dla rozwijającego się dziecka.

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym dlatego chce zrobic, w tamtej ciazy dowiedzialam sie, ze mam niedoczynnosc i leki zaczelam zazywac w 9 tygodniu, dziecko mam zdrowe ;) Ogolnie nie mam problemow z tarczyca :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Mialyscie jakies objawy na samym poczatku? :) U mnie 4t+2 i poki co nic oprocz bolu piersi. Ciekawe co bedzie dalej.

Ja miałam nabrzmiałe piersi i ból brzucha jak na @.
    Nadal mam takie objawy i żadnych innych

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie ból piersi, ogromna męczliwość, senność, czestomocz, i takie dziwne bóle brzucha oraz klucie jajników. Ale ja biorę sporo hormonów, więc mogą też mieć na to wpływ.

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nieodczynnosc nie jakaś mega duża ale mam. Zapalenie tarczycy konkretnie ale w fazie remisji. Jutro mam endokrynologa . Faktycznie TSH skacze neizle bo już miałam jedną zwyżkę leków na samym początku . Ciekawe jak jutro. Trzymajcie kciuki bo jutro też badam glukozę a ostatnio mi kiepsko wyszła .
    Co do objawów to też do połowu szóstego tygodnia miałam tylko bóle podbrzusza . I ból piersi ale tylko przy ucisku. Teraz dominujący objaw to senność i zmęczenie , jest Mi zimno humory mam i smaki na różne dziwne rzeczy .
    Ktoś tu wczoraj psiak o pasztecie cały wieczór za mną vhodizl. Poprosiłam teściowa żeby mi upiekła taki bez wątróbki:(
    Pineaple jakie chormony bierzesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 18:44

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Odebralam wynik bety. Mamy to! Wynik to 131,0, a poprzednio 42,1. Kamien z serca. Czekam na odpowiedz od lekarza kiedy mam sie zjawic na pierwsza wizyte :)
    Gratulacje :)

zi13dqk3xd40yepk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też mam niedoczynność tarczycy, ale już tydzień jej nie badałam, mam nadzieję nic się nie zadziało złego. W sumie nawet jak jutro zbadam to nic nie zrobię, leków nie zwiększe sama, a wizyta dopiero za 8 dni..

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Kurcze ja też mam niedoczynność tarczycy, ale już tydzień jej nie badałam, mam nadzieję nic się nie zadziało złego. W sumie nawet jak jutro zbadam to nic nie zrobię, leków nie zwiększe sama, a wizyta dopiero za 8 dni..
    Może będziesz mogła z wynikami zadzwonić do swojego lekarza. Pewnie jak się starałam to miałaś TSH doprowadzone do około 1prawda? To nawet jak podbiło to pewnie do max 2. Ja miałam tak z moim lekarzem szyk zrobiłam badanie to do niej zadzwoniłam to dałam jej wyniku na popatrzyła w kartotekę i kazałam zwiększyć lek trochę

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Może będziesz mogła z wynikami zadzwonić do swojego lekarza. Pewnie jak się starałam to miałaś TSH doprowadzone do około 1prawda? To nawet jak podbiło to pewnie do max 2. Ja miałam tak z moim lekarzem szyk zrobiłam badanie to do niej zadzwoniłam to dałam jej wyniku na popatrzyła w kartotekę i kazałam zwiększyć lek trochę
    No tak jak piszesz. Miałam zbite do 1, ale już po dodatniej becie skończyło do 2. Badałam za każdym razem przy becie i było między 1,9 a 2,4. Ostatnia 2,01. Więcej nie badałam, myślisz że może skoczyć jeszcze wyżej i powinnam to skontrolować?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co mi skakało moja endokrynolog mówiła że trzeba na pivztaku ciąży leki k 30procenr zwykle zwiększyć minimum. Tyle że ja mam Hashimoto może to przez to . Myślę że możesz zrobić tsh i spróbować napisać do ginekologa lub endokrynologa z prośbą o zalecenia .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po powrocie z urlopu zbadałam swoją tarczyce, nie wiedząc ze juz moge byc w ciazy.
    TSH 6,5... Endokryolog zrobil wielkie oczy jak przyszlam ze słowami " nie wiem co mam robić z lekami bo jestem w ciazy a mam tsh 6.5"

Powiedzial że to mogło juz tak podskoczyć, ale t było jakiś tydzien po zaplodnieniu...
    nie rozumiem ;)

Dziewczyny jutro mam wizytę u ginekologa, mam nadzieję ze zobacze chociaz pecherzyk. W zeszlym tygodniu nie bylo nic:(

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio, a który u Ciebie tydzień?
    To jutro mocne kciuki za piękne widoki na usg! Nie wiem który to tydzień, ale może i serduszko się ukaże?
    Dziewczyny dawajcie suwaczki, dużo lepiej idzie się połapać co, kto, kiedy :)

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 6t (5+5). Na ostatnim usg byłam równo tydzień temu i nic poza zwiększonym endometrium nie było widać.

Chyba przeoczyłam jak się robi suwaczek...

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja czekam w kolejce na bete bardzo bym chciala zeby byl dobry przyrost ;)
    Tez zapomnialam jak sie robi suwaki,podpowiecie?;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ja zrobiłam to tsh w koncu, wieczorem bede miala wynik :p

Żeby zrobic suwaczek wystarczy wejsc np w moj i tam juz pokieruje, ostatni link sie kopiuje i wkleja w podpis ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdzie na strone suwaczki.com, stworzcie suwaczek i skopiujcie kod z drugiego okienka :) Trzeba go dodac w ustawieniach w opisie.
    Ja tez poprosze o kciuki! Dzis ostatni raz lece zbadac przyrost bety i dla pewnosci progesteron.
    Balam sie, ze moze bede miala brazowe plamienia w terminie miesiaczki, bo mam do nich sklonnosc, czasem plamilam bez powodu w trakcie cyklu, ale na szczescie cisza :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ