X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, a wiec przywitam się i ja :)
    Dziś po wizycie, teoretycznie 6+1, wg gina wszystko ok, za 2 tygodnie kolejna wizyta dla upewnienia się, pewnie dopiero wtedy będę mieć pewniejszą datę porodu..
    To będzie nasze drugie dziecko, mamy już prawie dwulatka na stanie. Przy poprzedniej ciąży znalazłam to forum, później większość dziewczyn przeniosła się na grupę fejsbukową, która nam do dziś prężnie działa więc to naprawdę fajna sprawa :)
    Podczytywałam Was już odkąd zrobiłam test, mam deja vu :D Niby od nowa ta sama 9cio miesięczna droga a jednak jakby inaczej, spokojniej przy tym drugim razie ;)

Co do składu kosmetyków, polecam stronę "sroka o", może niektóre z Was znają, babka bardzo dużo kosmetyków (analiz składów) ma na swojej stronie.

Katy lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Cześć Ananasku :)
    Będziemy razem rodzić. Też mam termin w OM na 12.03

Byłaś już u ginekologa?
    Ananaska żartobliwie mianowałam królem mojego sukcesu 😂 byłam u lekarza w czwartek, to był 5t0d, ale na razie tylko widać pęcherzyk. Za tydzień w środę mam wizytę serduszkową i potwornie się boję, oby było wszystko dobrze. A Ty kiedy masz?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że fetę można :) jedynie oryginalny grecki jest niepasteryzowany. A ja dziewczyny mam taką ochotę na salami że głowa mała !:D
    Pineaple to podobna historia do mojej ponad dwa lata walki o pierwszego malucha.
    Składanki ja się bardzo interesuje w sumie od dawna tylko używam takich eko kosmetyków tylko nie wiem właśnie jak to z nimi w ciąży jest bo tam duO naturalnych olejków.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam sklady glownie kosmetyków do wlosow bo o nie bardzo dbam :p No i sklady produktow spozywczych zeby chociaz troche zdrowiej jesc ;)
    Jak sobie przypomnę moje odżywianie wcześniejsze to az mi niedobrze...

Kurcze ja nie wiem jak wytrzymam do kolejnej wizyty xd

Auricomka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz
    Wizytę ?:) Ty już widziałaś serduszko prawda? Mnie składy i jedzenia i kosmetyków interesują dosyć . Miałam AZS i po zmianach się tego cholerstwa narazie pozbylam

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.08 :p tak, widzialam ;) Ja sie zaczelam interesować bardziej przy rozszerzaniu diety dziecka :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Ananaska żartobliwie mianowałam królem mojego sukcesu 😂 byłam u lekarza w czwartek, to był 5t0d, ale na razie tylko widać pęcherzyk. Za tydzień w środę mam wizytę serduszkową i potwornie się boję, oby było wszystko dobrze. A Ty kiedy masz?

Ponoć ananasy pomagają przy zapłodnieniu :) więc może i one są królami Twojego sukcesu :)

Ja byłam dzisiaj u ginekologa ze względu na wypadek samochodowy który miałam w sobotę. Na razie widać sam pęcherzyk. Mam dużo pić i zglosić się na wizytę za dwa tygodnie, kiedy będę miała n liczniku 7t + parę dni. Jakoś muszę cierpliwie doczekać.

relgi09kukfprg92.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matuniu nie było mnie przez weekend bo bawiłam się na weselu a tu tyle nowości :) witam wszystkie nowe przyszłe mamusie :)
    Jutro ide robić badania wstępne i w piątek już do swojego ginekologa bo wrócił z urlopu no i jak wszystko będzie nadal dobrze to chyba już będę miała założona kartę ciąży, przynajmniej tak myśle :)

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik drugiej bety i cos nie moge sie doczekac... Mial byc wczoraj o 17.00.
    Troche sie martwie, bo nadal mierze temperature i od przedwczoraj lekko spadla.
    Gdyby oni w tym labie wiedzieli, co przezywaja kobiety, czekajac na bete, to moze mieliby litosc ;)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem moja pierwsza beta miała być rano na następny dzien a wyniki pojawiły się o 16! Odchodzilam od zmysłów.

Jutro mam drugą wizytę... Wg aplikacji dzisiaj jest 5+4. Mam nadzieję że coś zobaczymy... W zeszłym tygodniu w środę nie było nic widać :( podobno za wcześnie.
    Aktualnie mam straszną fazę na buraki :)

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Ponoć ananasy pomagają przy zapłodnieniu :) więc może i one są królami Twojego sukcesu :)

Ja byłam dzisiaj u ginekologa ze względu na wypadek samochodowy który miałam w sobotę. Na razie widać sam pęcherzyk. Mam dużo pić i zglosić się na wizytę za dwa tygodnie, kiedy będę miała n liczniku 7t + parę dni. Jakoś muszę cierpliwie doczekać.

Mój lekarz też mi kazał teraz dużo pić. Moja ciąża jest młodsza niż z OM więc wszystko było takie mega rozwijające się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skorzystałam z forumowych rad i jestem teraz u dwóch lekarzy.

1. Poszłam prywatnie, ponieważ do niego chciałam chodzić i pracuje w szpitalu w którym rodziłam i chciałabym rodzić.
    2. Prowadziłam u Niego 1 ciążę i mam tam abonament.

Teraz zaczęłam kombinować żeby badania mieć za darmo wszystkie dlatego chodzę do dwóch. Ale nie wiem jak to będzie.... co jeśli będzie dwóch lekarzy chciało mi wystawić L4 to co temu mojemu stałemu powiem że nie chcę? Temu pierwszemu już mam powiedzieć że mam? NIe chcę aby wiedzieli o sobie, dziwna jestem chyba trochę ale mam jakieś takie opory szczególnie wobec tego "stałego" lekarza, który mnie już bardzo dobrze zna itd. A zmieniam tylko dlatego, że mój lekarz przeszedł z położnictwa na onkologię kobiecą i już nie pracuje przy porodach itd ale każdy go tam zna.

• pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna, a jak z usg? Bo chodzisz do dwóch lekarzy to jeden i drugi będą chcieli wykonywać na wizycie usg, nie będzie to za często?

zi13dqk3xd40yepk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:

Dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało i ciąża nie ucierpiała! Najgorsze jest to czekanie i ta niepewność. A betę dalej badasz? Ja już bety nie badam, bo nie mam do tego nerwów. Oczekiwanie na wynik bety jest dla mnie koszmarem, za dużo przeszłam, ten strach mnie wykonczy.
    A o ananasku czytałam przed tym cyklem, że dobrze działa na zagniezdzenie zarodka, zastosowałam i jest ciąża 😂

zi13dqk3xd40yepk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple wrote:
    Dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało i ciąża nie ucierpiała! Najgorsze jest to czekanie i ta niepewność. A betę dalej badasz? Ja już bety nie badam, bo nie mam do tego nerwów. Oczekiwanie na wynik bety jest dla mnie koszmarem, za dużo przeszłam, ten strach mnie wykonczy.
    A o ananasku czytałam przed tym cyklem, że dobrze działa na zagniezdzenie zarodka, zastosowałam i jest ciąża 😂

Nie, już nie badam.
    Nie widzę takiej potrzeby. Ładnie przystała. Wczoraj byłam na wizycie wszystko jest ok. Wytrzymam dwa tygodnie do kolejnej wizyty.
    To będą długie dwa tygodnie ale jeśli po nich mam usłyszeć serducho to będę czekać :):)

relgi09kukfprg92.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jak tam u was dzisiaj ?:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wynik bety. Mamy to! Wynik to 131,0, a poprzednio 42,1. Kamien z serca. Czekam na odpowiedz od lekarza kiedy mam sie zjawic na pierwsza wizyte :)

Imari, KolendrA, Katy, pineapple lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Odebralam wynik bety. Mamy to! Wynik to 131,0, a poprzednio 42,1. Kamien z serca. Czekam na odpowiedz od lekarza kiedy mam sie zjawic na pierwsza wizyte :)
    Super :) !!!gratki

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka gratulacje :)

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Super , gratulacje :)

Auricomka lubi tę wiadomość

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ